Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• M.Úr

tag

válasz djgeg #1861 üzenetére

Ezek szerint ellenkező tapasztalataink vannak. Persze mint mindenhol, itt is cége válogatja... Nálunk egységes bérszintek vannak (kis német vállalat bécsi irodája), a tapasztalat és a munkakör a mérvadó. Csak osztrák kollégáim vannak. Az egyikkel fizetésről is beszéltünk, akkor kezdett a cégnél, amikor én, csak neki 1 évvel kevesebb szakmai tapasztalata van. A fizetése kevesebb vagy 30%-kal, mint az enyém.

Az itteni magyar ismerőseim közül mindenki azt mondja, nem bánnak vele másként, mint az osztrákkal. Direkt meg szoktam kérdezni, mert az otthoniaktól (akik sose dolgoztak még külföldön) rendszeresen hallom, hogy "azok utálják, lenézik, lehúzzák a magyarokat". Elhiszem neked, hogy ismersz negatív példát is (a sajátod), de szerintem inkább a te eseted a kivétel, nem a szabály.

Amúgy biztos nettó fizetésekről beszélsz? Nettó 4-5000 euró már igen kemény manageri fizetés, vagy eléggé speciális területen 5+ év releváns tapasztalattal lehet reális. Itt szinte csak a legjobb szabadúszók keresnek 5000 felett. A német helyzetet nem ismerem, meglepne, ha ilyen jelentős különbség lenne a két ország között.

Új hozzászólás Aktív témák