Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz martonx #8366 üzenetére

Ezt nem értem.
    Mármint azokat a képeket egyáltalán nem célom tárolni semmilyen formában. Viszont ha nem tárolom, átméretezni sem tudom őket. A megjelenített méreteit meg tudom változtatni, így át tudom "méretezni", de ettől a fájlméret még nem változik, nekem pedig most csak az számít. (Bár szerintem egyről beszélünk, csak én vagyon nagyon fáradt.)

Ez a példa amit írtál azt jelenti, hogy letöltöm, átméretezem, aztán hivatkozok rá, hogy honnan van(?) (&source=).
    Vagy valahogy mégis meg lehet oldani, hogy a kliens úgy kapjon kisebb felbontású (és így fájlméretű) képet, hogy én ezt nem tárolom? Ez lenne a "/kepatmeretező?width=460&heigh=230"? Egy kód szerver oldalon (php)? Hogyan működik? Minden képletöltésnél átméretez, és azt "adja oda"? De akkor minden egyes kép minden egyes letöltésekor ez lefut és dolgozik? Letilt a szolgáltató. :D Ezt optimalizálni úgy lehetne, hogy tárolom az átméretezett képeket, de ez nem opció.

Kérlek, írd le picit pontosabban, milyen megoldásra is gondolsz. Vagy ha van neve a megoldásnak, az is elég, ha megírod, és rákeresek. De egyelőre ez így nem világos, mert az előbb végig logizákozott vonal forráspazarlásnak tűnik csak.

Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák