- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Indulhat a hardverparti!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A clean code teljes félremagyarázása
(főleg Python huszároktól hallotam ezt idági), hogy ha van comment az nem clean code és nem jó...Szerintem kell komment, de ha sikerül olyan függvényeket írnod, ami valóban 5-6 sor akkor adott esetbel lehet, hogy felesleges a komment, mert azonnal látszik, hogy mit csinálsz (pl. elwrappelsz egy lambdát mert még 6 helyen használod).
-
axioma
veterán
Engem az zavar amikor a clean code-nak a keplettel ellenorizheto reszet eroltetik, a lenyeget meg siman felrugjak egy unit test kedveert. Kaptam olyan review comment-et hogy a comment-ben (ok kertek hogy legyen leiras hogy miert ugy) a folyo angol szovegben egy zarojel elott nem volt szokoz, potoljam... [osszevontam ket sort es ugy maradt].
En ugy gondolom, hogy a clean code a biorobot kodiroknal muszaj, akik raadasul surun cserelodhetnek, es ezt aztan mint szabvanyt probaltak elterjeszteni hogy a manager egyenletesebb (nem jobb, nem gyorsabb, hanem kiszamithatobb!) haladassal tudjon szamolni.
Nyilvan a clean code masreszt nem mas, mint egy best practice gyujtemeny, iranymutato. Aki gyakorlott, az nem mint clean code csinalja, hanem mint egyszeruen adodo helyes megoldas. [Kedvenc peldam erre, hogy mennyit kuzdenek a tanarok mikor az adatbaziselmeletben keresnek olyan eseteket ami x NF de nem (x+1)NF. Mert termeszetes uton senki nem ugy allitja ossze, ha mar addig eljut hogy atgondolja, hogy ez egy karbantarthato sema legyen. Tok hasonloan a kozosbe irt kod is. Szerintem.] -
Drizzt
nagyúr
És? Aki a Java9-es könyvet írta amit olvasol, azt mondta, hogy clean code enthusiast? Vagy honnan jön a tudathasadás feltételezés? Van aki követi, van aki nem. Nem szeretem a kommenteket, de néha van haszna. Főleg ha valamit úgy írsz meg, hogy elüt a best practice-ről, de van valamilyen jól megfogható oka, hogy miért van mégis úgy. Én nagyjából követem az elveket, bár a refactoring könyveket sokkal jobban és hasznosabbnak tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest