Új hozzászólás Aktív témák
-
D4nte
csendes tag
Csak egy vessző hiányzott abból a hozzászólásból szerintem, nem úgy gondolta. Az oracle java tutorial-ban amúgy teljesen érthetően le van írva ez a paraméterátadásos téma.
-
D4nte
csendes tag
válasz
norbert1998 #7482 üzenetére
Az lenne a legjobb, ha magadtól rájönnél mi a hiba (ha az írás óta ez megtörtént az nagyszerű). Melléteszed a keresés Pszeudokódját segítségül esetleg (de ne görgesd le mert ott a java-s is!), és úgy már mindenképpen menni fog a javítás.
-
D4nte
csendes tag
válasz
RaPiDsHaRe #5808 üzenetére
"at GameLauncher.main(GameLaucher.java:2)"
Fájlneveket ellenőrizd. Az a GameLaucher kicsit hiányos.
-
D4nte
csendes tag
válasz
szaszapi #4366 üzenetére
Nem írtad le konkrétan, hogy mit csináltál, de akkor a leírás alapján: Leszeded a programot (SamyGO ChanEdit v0.42.bz2). Leszeded a megfelelő swt-t (nem mindegy 32bit vagy 64, a jdk-nak megfelelő kell) mondjuk innen. Ezután ezeket kicsomagolod, ahogy írja elég csak a SamyGoChanEd.jar és a swt.jar, egy mappába. Aztán abban a mappában állva rányomod a "java -classpath .;swt.jar;SamyGoChanEd.jar gui.Main" parancsot, és mennie kellene. (Nálam jdk1.7.0_45-es jdk-s java van a Path-ba betéve, ha nálad nincs beállítva, akkor ahogy a leírásban is van, add meg neki javad (JDK legyen) elérési útját). Így nálam működött.
-
D4nte
csendes tag
A legegyszerűbb akkor, ha meg is mutatom, amit leírtam.
public class Credits {
public static void main(String[] args) {
// a film adatainak beállítása
String title = "The Piano";
int year = 1993;
String director = "Jane Campion";
String role1 = "Ada";
String actor1 = "Holly Hunter";
String role2 = "Baines";
String actor2 = "Harvey Keitel";
String role3 = "Stewart";
String actor3 = "Sam Neill";
String role4 = "Flora";
String actor4 = "Anna Paquin";
// az adatok megjelenítése
System.out.println(title + " (" + year + ")\n" + "A "
+ director.toUpperCase() + " film.\n\n" +
role1 + "\t" + actor1.toUpperCase() + "\n" +
role2 + "\t" + actor2.toUpperCase() + "\n" +
role3 + "\t" + actor3.toUpperCase() + "\n" +
role4 + "\t" + actor4.toUpperCase());
}
} -
D4nte
csendes tag
A change* változókba nem szükséges külön eltárolnod a nagybetűsített dolgokat, annyi, hogy a printedben hívod meg ugyan új a függvényt az eredetiekre, amennyiben a kiíratáson kívül másra nem akarod használni ezeket a nagybetűsített verziókat. Ettől még az eredeti stringek (az előző hozzászólásokból is kiderülten) változatlanok maradnak.
-
D4nte
csendes tag
Elég már csak abba is belegondolnod, hogyha nem lenne a megfelelőségi kapcsolat meg, akkor az alosztály ősosztály helyén való használata, szebb nevén helyettesíthetőség, nem tudna értelmesen működni.
hoppá válasznak akart menni Laccesnek
-
D4nte
csendes tag
5. Annyi azért legyen már tisztázva (csak azért, mert nem értem, miért pont publikus meg privát láthatóságot írtál itt), hogy egy normál osztály (nem belső) csak publikus, vagy ha nem teszel ki láthatósági jelölést, akkor csomagszintű (package) láthatóságú lehet.
A belső osztály már más kategóriába esik, az lehet public, protected, private, package (nincs kulcsszó írva) szintű is.
(Még itt érdemes megemlíteni, ha esetleg itt lehetne kavarodás, hogy az Interface egy külön eset, ott minden tag public alapból. (mindegy hogy kiírod, vagy sem))
Végül pedig az igazi kérdésedre, az előbb leírtak mellett, NEM a válasz, már fentebb is írták. Ha nincs feltüntetve, hogy milyen láthatóságú egy osztály tagja, akkor csomagszintű lesz.
3. Nem tiszta nekem, hogy most belső osztályokkal (remélem nem), vagy normállal akartad megoldani, de ilyen dolgoknál (meg a legtöbbnél szintén) egyszerűen ki kell próbálni, ha tudod.
public class Allat {
void ugat() {
System.out.println("Állatugatás");
}public static void hajtovadaszat(Allat allatPeldany) {
allatPeldany.ugat();
}public static void main(String[] args) {
Allat allat = new Allat();
Kutya kutya = new Kutya();
Farkas farkas = new Farkas();hajtovadaszat(allat);
hajtovadaszat(kutya);
hajtovadaszat(farkas);
}
}class Kutya extends Allat {
void ugat() {
System.out.println("Kutyaugatás");
}
}class Farkas extends Allat {
void ugat() {
System.out.println("Farkasugatás");
}
}kimenet:
Állatugatás
Kutyaugatás
FarkasugatásEnnél a példánál tökéletesen működik a polimorfizmus. Ne zavarjon meg, hogy a leszármazott osztályok csomagszintűek lettek, most azért igazából, mert egy fájlba tettem (de lényegtelen ennél e példánál éppen).
Próbálgasd módosítani a láthatóságokat, és nézd az eredményt, így kitapasztalhatod a dolgokat.(Itt az Allat osztály és az ugat metódusa lehetne inkább abstract, de kérdésedhez nem kapcsolódik igazából)
Csináltam egy belső osztályos verziót is, talán közelebb van ahhoz amit gondoltál.
másikverzióJava tutorials-t gyors, Thinking in java-t részletes tanuláshoz én is ajánlom, ha jól átveszed benne a dolgokat, a kérdéseid mind megválaszolódnak, plusz, ami nem világos, próbáld is ki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest