- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Előzmény kérdéshez: 5 éves gyakorlattal rendelkezek programozóként. Kezdetben PHP, utána egy ideig frontend vonal (nagyrészt JS, vége felé CSS+JS, mindenféle keretrendszerekben / librarykkel, közben minimális PHP), jelenleg meg JS + Groovy (egyedi keretrendszer).
Kérdés: szeretnék jobban belemélyedni javába, egyrészt mert régen (7-8 éve) foglalkoztam vele, és szimpatikus volt, másrészt a jelenlegi keretrendszer alapjai is java-s, tehát már mostani helyemen is tudnám kamatoztatni a tudást (a mostani helyemen nem tudok elmélyülni benne, mert egyedi keretrendszer de külsős csapat fejleszti, mi csak használjuk), harmadrészt másrészt szeretnék hosszú távon munka téren is ebbe az irányba elmozdulni (akár úgy, hogy a nálunk használt keretrendszert lehetne belsőleg fejleszteni, nem mindig külsősökre kéne várni). A problémám az, hogy nagyjából kétféle tutorialt találok:
1) Írjuk meg életünk első hello world programját, mi az a for ciklus meg változók meg tömb, stb...
2) Túl magas szintről indít (mert már valami konkrét keretrendszer tutorial java-t ismerőknek) és úgy vagyok vele, mint az egyszeri agglegény a szakácskönyvvel, hogy elakad a "végy egy tiszta edényt" mondatnálSzóval tud valaki olyan tutorialt / tanfolyamot (bár tutorial jobb lenne, jobban szeretek saját tempómban haladni, ha kérdezni kell meg ott a google) ami nem kezdő programozó tanfolyam, hanem haladóbb programozóknak java átképző guide?
Esetleg a #8609-ban linkelt tanfolyam jó lenne erre? (tudom már megy egy hete, de még mindig enged jelentkezni). Vagy random válasszak ki egy keretrendszert, pl. Spring, keressek hozzá egy tutorialt, pl. ez, és essek neki? Nyilván utóbbival elboldogulnék, eddig minden általam ismert programnyelvvel így indultam el, csak pontosan ezért tudom, hogy mennyi szívástól megkíméli magát az ember, ha van valami irányvonal, hogy na ezt így kéne csinálni... és ezért attól félek, hogy megfelelő alapok nélkül hülyeségek rögződnének be, illetve részben a keretrendszer hülyeségeit tanulnám meg (a 7-8 évvel ezelőtti ismerkedés kimerült notepad++-ban megírt konzolos applikációknál, szóval az nem ad megfelelő alapot). Vagy hogy lenne érdemes elindulni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged