- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Előzmény kérdéshez: 5 éves gyakorlattal rendelkezek programozóként. Kezdetben PHP, utána egy ideig frontend vonal (nagyrészt JS, vége felé CSS+JS, mindenféle keretrendszerekben / librarykkel, közben minimális PHP), jelenleg meg JS + Groovy (egyedi keretrendszer).
Kérdés: szeretnék jobban belemélyedni javába, egyrészt mert régen (7-8 éve) foglalkoztam vele, és szimpatikus volt, másrészt a jelenlegi keretrendszer alapjai is java-s, tehát már mostani helyemen is tudnám kamatoztatni a tudást (a mostani helyemen nem tudok elmélyülni benne, mert egyedi keretrendszer de külsős csapat fejleszti, mi csak használjuk), harmadrészt másrészt szeretnék hosszú távon munka téren is ebbe az irányba elmozdulni (akár úgy, hogy a nálunk használt keretrendszert lehetne belsőleg fejleszteni, nem mindig külsősökre kéne várni). A problémám az, hogy nagyjából kétféle tutorialt találok:
1) Írjuk meg életünk első hello world programját, mi az a for ciklus meg változók meg tömb, stb...
2) Túl magas szintről indít (mert már valami konkrét keretrendszer tutorial java-t ismerőknek) és úgy vagyok vele, mint az egyszeri agglegény a szakácskönyvvel, hogy elakad a "végy egy tiszta edényt" mondatnálSzóval tud valaki olyan tutorialt / tanfolyamot (bár tutorial jobb lenne, jobban szeretek saját tempómban haladni, ha kérdezni kell meg ott a google) ami nem kezdő programozó tanfolyam, hanem haladóbb programozóknak java átképző guide?
Esetleg a #8609-ban linkelt tanfolyam jó lenne erre? (tudom már megy egy hete, de még mindig enged jelentkezni). Vagy random válasszak ki egy keretrendszert, pl. Spring, keressek hozzá egy tutorialt, pl. ez, és essek neki? Nyilván utóbbival elboldogulnék, eddig minden általam ismert programnyelvvel így indultam el, csak pontosan ezért tudom, hogy mennyi szívástól megkíméli magát az ember, ha van valami irányvonal, hogy na ezt így kéne csinálni... és ezért attól félek, hogy megfelelő alapok nélkül hülyeségek rögződnének be, illetve részben a keretrendszer hülyeségeit tanulnám meg (a 7-8 évvel ezelőtti ismerkedés kimerült notepad++-ban megírt konzolos applikációknál, szóval az nem ad megfelelő alapot). Vagy hogy lenne érdemes elindulni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest