Új hozzászólás Aktív témák

• kemkriszt98

tag

Sziasztok, Socketekkel kapcsolatban lenne egy kis gondom.
    A cél, hogy összekapcsoljunk két eszközt amelyek ugyan abban a hálózatban vannak... A gondok ott kezdődnek, hogy teljesen elképzelhető, hogy egyazon hálózaton belül, több gépre is telepítve van a szerver, szóval a kliensnek listázni kellene, az összes olyan gépet amin fut egy szerver... Googleon azt a megoldást találtam annak ellenőrzésére, hogy fut e szerver vagy sem, hogy próbáljak meg kapcsolódni, s ha sikerül akkor fut, ha kivételt kapok akkor nem... Ezzel viszont csak egy gond van... A szerverem elég hangosan reagál minden csatlakozásra (Értesítés, szöveg, stb. ) szóval arra gondoltam, hogy lesz még egy ServerSocketem ami csak ezért a feladatért van... Na és most jön a kérdésem: Milyen portokat használjak? Googleon találtam valami megoldást arra, hogy egy szabad portot keressek de akkor a kliens milyen portra csatlakozzon? Vagy ha tudnátok az ellenőrzésre egy jobb megoldást akkor a szerver figyelhetne minden szabad portot, nem?

Szerk.: Ez az egész nem teljesen tiszta... Mi történik, ha a szerverem minden portra figyel de van egy másik app is ami ugyan azt teszi? A kliens melyikhez kapcsolódik? :F

Új hozzászólás Aktív témák