Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na várj, sztem senki nem mondta, hogy nincs szükség komoly elméleti alapozásra (persze ezt is ésszel kéne, gyakran ez sem elmondható), inkább arról van szó, hogy először meg kéne egyáltalán hozni az egész programozáshoz a kedvedet, nem pedig elvenni azt (akár egy egyetemi/OKJ-s/akármilyen képzésről van szó, akár egy könyvről), értelmes módon kellene vegyíteni a gyakorlati alapismereteket az elméleti háttérrel, de valahogy ez a legtöbbször átcsap abba, hogy kőkeményen nyomatjuk az elméleti bullshitet, hogy legyen mit jól számonkérni, aztán inkább csak úgy mellesleg vannak gépes laborok is, ahol ledarálják, ami kell (elavult eszközök rulez), ha nincs előképzettséged, így jártál, aztán mennek a következő anyagra, csak pörgessük ki a kötelező számonkérhető anyagot. Természetesen ettől még vitathatatlan, hogy saját szorgalom nélkül úgysem fog senki megtanulni programozni, de nem mindegy, hogyan lökdösnek előrébb, vagy csak tömik az agyadat olyannal, amitől csak összevisszaság lesz a fejedben. Ahogy észrevettem, ez nagyon általános probléma.
BME-n azóta szerencsére látok némi javulást az elsősöknek leadott anyagban, ahogy nézegettem a honlapokat. Amikor én jártam prog1-re, elég borzalmas volt a helyzet. Amúgy a kedvencem az volt, amikor az előadó a perifériákról beszélt, hogy hű de jó, hogy van a billentyűzet, meg az egér, 1 perc múlva meg egy C-ben írt kódot mutogatott.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Sorozatok
- AliExpress tapasztalatok
- One mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Lassan húzóágázat lesz a villanyautó a Xiaominál
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 2, dobozában, játékkal, ajándék tokkal és kiegészítőkkel, 6 hónap garanciával eladó!
- HP PROBOOK X360 11 G5 N5030 /8GB/256 GB SSD/11.6" Hd Touch laptop+tablet garanciás
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16G - Alza garancia 2027.01.31 - BESZÁMÍTOK!
- Prémium Tápegységek Yó árasítva Ingyen Fox-al érdekelnek?
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 512GB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple Airpods 4 (2026.12.30-ig Apple Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest