Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz M_AND_Ms #6874 üzenetére

"Csókoltatom a könyv íróját!"
    Nem lőttél mellé, nem akarok szemét lenni, de szegénykém egy kókler. Sok tekintetben megragadt a tudása valahol a kilencvenes évek végén, kétezres évek elején, szerintem nem igazán képzi már magát. Ezt onnan tudom, hogy BME-n még régebben felvettem nála egy webfejlesztéssel kapcsolatos tárgyat (kellett a kredit, gondoltam akkor már érdekeljen), és az előadásain a kínok kínját éltem át, amikor például megmutatta a JavaScript-kódjait, és a saját maga által sok-sok éve írt tákolmány fos kódot nem értette, látszott, hogy elakad, agyalnia kellett rajta, hogy az mit is csinál, már nekünk, a hallgatóknak volt égő, készültem rá, hogy jelentkezem, és elmagyarázom neki, mit csinál a saját kódja (de türelmesen vártam, mert így is elég kínos volt a helyzet), de 5 perces hümmögés után valahogy rájött, vagy skippelte a diát. Ősrégi, elavult módszereket alkalmazott, a kódok összecsapottak voltak... na most ennek fényében el lehet képzelni, mennyire lehetnek jók a Java-kódjai és -feladatai. Igazából megdöbbentő számomra, hogy BME-n taníthat (na nem mintha nem lehetne még sok nevet dobálni, akinek finoman szólva nem up-to-date a tudása).

Szerk.: az egészből a következtetés igazából annyi, hogy szerintem azt a könyvet nem érdemes komolyan venni, így tanulni sem belőle, bár sosem olvastam, de az előbbi példa lehet, hogy elég is volt rá.

Új hozzászólás Aktív témák