- Milyen digitális videókamerát?
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #6836 üzenetére
Magyarán DTO-t használsz két réteg közt a backenden. Nálam a review-n nem menne át
Mostanában legtöbbször SOA alapú rendszereket fejlesztünk, ahol web service-szerű cuccokig utazik az entitás. Ott a serialization-nel le van szabályozva, hogy mi mehet tovább. Szerintem bűn másodlagos, harmadlagos adatábrázolást ráhúzni egy működő struktúrára, ha van eszközöd normális módon kezelni a meglévőt, ráadásul épp ezzel csapod agyon az ORM-et, hogy a service-ig nem jut el a lényeg.
A teljesítményproblémákra azt tudom mondani, hogy persze hogy gyorsabb a háttérben egy SQL végrehajtása, mint többé (eager kontra lazy init), de csak mondom, hogy a hibernate/jpa önmagában egy nagy teljesítményprobléma.
A prezentációs réteggel kapcsolatban viszont nem értem mire gondolsz. Ha a kliens oldalra, akkor nyilván, de JSP-ben simán elfér egy implicit lazy init, amikor oda jut a sor.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest