- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone
üzenetére
Magyarán DTO-t használsz két réteg közt a backenden. Nálam a review-n nem menne át

Mostanában legtöbbször SOA alapú rendszereket fejlesztünk, ahol web service-szerű cuccokig utazik az entitás. Ott a serialization-nel le van szabályozva, hogy mi mehet tovább. Szerintem bűn másodlagos, harmadlagos adatábrázolást ráhúzni egy működő struktúrára, ha van eszközöd normális módon kezelni a meglévőt, ráadásul épp ezzel csapod agyon az ORM-et, hogy a service-ig nem jut el a lényeg.
A teljesítményproblémákra azt tudom mondani, hogy persze hogy gyorsabb a háttérben egy SQL végrehajtása, mint többé (eager kontra lazy init), de csak mondom, hogy a hibernate/jpa önmagában egy nagy teljesítményprobléma.
A prezentációs réteggel kapcsolatban viszont nem értem mire gondolsz. Ha a kliens oldalra, akkor nyilván, de JSP-ben simán elfér egy implicit lazy init, amikor oda jut a sor.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- ELADÓ! SAMSUNG Odyssey G5 34'' Ívelt WQHD 165 Hz 21:9 FreeSync VA LED Gamer Monitor
- Apple Iphone 11 eladó!
- Fanatec CSL DD szimulátor szett eladó + opcionális Bass Shaker szett!
- 221 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás / ÚJ AKKUMULÁTORRAL!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Full moduláris tápegység! Kèszletről azonnal vihető!!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest