Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr

veterán

válasz -v- #5703 üzenetére

Nézd, én nem mondtam soha senkinek, hogy könnyű. Meg kell ezt is tanulni, és kell hozzá tapasztalat. Ha a "könnyebb" utat választanád, akkor vehetsz hozzá designer-t is, de azt is tanulni kell. Lehet jól csinálni, és lehet nagyon rosszul is. Több szintje van a frameworknek: class management, core, alap komponensek, összetett komponensek; utóbbit nem mindig érdemes használni épp hasonló okok miatt, mint ami a vaadin problémája is.
    Debugolni, és pofozgatni szerintem lényegesen jobb, mint a többit, csak sajnos nem tudsz odaülni egy 2 órás gyorstalpaló után LHC-vezérlő GUI-t gyártani/debugolni. Megint csak sajnálatos - amitől sokan fáznak - hogy a JS-fejlesztésnek sok buktatója van a laza típusosság miatt. Ez van, ezekből tudsz gazdálkodni.
    Mihelyst egy összetettebb UI-ra van szükséged, meg vagy lőve, bármilyen frameworköt használsz, mert vagy elrejt tőled olyan dolgokat, ami idővel kelleni fog, vagy rádönti. Nincs bölcsek köve - itt sem.

szerk.: az MVC részét nem feltétlenül érdemes erőltetni, mert kiszervezi a komponensekből a működést, ami szerintem megint egy olyan hiba, ami a hagyományos frontend fejlesztés megszokásaiból ered.

Új hozzászólás Aktív témák