- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- K(V)M kapcsoló. Okés, de milyet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi hangfal építés
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Nem nagyon értem, hogy mi lesz ebből, de a statikus metódus helyett nincs jobb megoldás?
Azt írod, hogy vannak adatok, amelyeknek már a memóriadarabka (?) példányosítása előtt rendelkezésre kell állnia.
Na de ezeket az adatokat egy egyszerű leíró osztályban is összegyűjtheted, nem? Csinálsz egy immutable POJO-t, benne a méret meg amit akarsz, és teszemazt memóriadarabka konstruktor argumentumaként beküldöd a már adatokkal feltöltött leíró objektumot. Amit aztán a példányok kedvükre használhatnak.
A konstruktor argumentum miatt kötelezővé válik... már ha nincs másik konstruktor, ami viszont nélküle is elvan.
Vagy ha nem akarod "szennyezni" a konstruktort nem oda való argumentummal, esetleg már osztálybetöltéskor szükséged van az infóra, akkor be is injektálhatod ezt a leíró objektumot egy statikus mezőre. Készíthetsz hozzá egy factory-t, ami valami alapján tudja, hogy melyik leírót példányosítsa, hogyan inicializálja, durván el lehet bonyolítani a dolgot.
Bár akkor megint ott vagyunk, hogy hogyan kényszeríthető ki a kötelezőség. Ahh, nem bírom a statikus dolgokat, sok a kötöttség.Persze lehet, hogy hülyeséget beszélek, mint mondtam, nem értem a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Könyvajánló
- Asztalos klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest