Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Nem nagyon értem, hogy mi lesz ebből, de a statikus metódus helyett nincs jobb megoldás?
Azt írod, hogy vannak adatok, amelyeknek már a memóriadarabka (?) példányosítása előtt rendelkezésre kell állnia.
Na de ezeket az adatokat egy egyszerű leíró osztályban is összegyűjtheted, nem? Csinálsz egy immutable POJO-t, benne a méret meg amit akarsz, és teszemazt memóriadarabka konstruktor argumentumaként beküldöd a már adatokkal feltöltött leíró objektumot. Amit aztán a példányok kedvükre használhatnak.
A konstruktor argumentum miatt kötelezővé válik... már ha nincs másik konstruktor, ami viszont nélküle is elvan
.Vagy ha nem akarod "szennyezni" a konstruktort nem oda való argumentummal, esetleg már osztálybetöltéskor szükséged van az infóra, akkor be is injektálhatod ezt a leíró objektumot egy statikus mezőre. Készíthetsz hozzá egy factory-t, ami valami alapján tudja, hogy melyik leírót példányosítsa, hogyan inicializálja, durván el lehet bonyolítani a dolgot.

Bár akkor megint ott vagyunk, hogy hogyan kényszeríthető ki a kötelezőség. Ahh, nem bírom a statikus dolgokat, sok a kötöttség.Persze lehet, hogy hülyeséget beszélek, mint mondtam, nem értem a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- LG OLED65G42LW 3 ÉV GYÁRI GARANCIA SZÁMLÁVAL
- Dell Latitude 7430 2-in-1 i7-1265U / 32GB / 1TB SSD Érintőkijelzős üzleti laptop 12 hó Garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 OC 12G GDDR6X (ALZA GARANCIA 2027.03.ö
- Hikvision HIKSEMI E3000 CITY 512GB PCIe 3.0 NVMe M.2 2280
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
.