Új hozzászólás Aktív témák

• Oppenheimer

nagyúr

Bemásolok ide egy e-mailt, gondolom az előadó úr akinek küldtem ma már nem fog válaszolni, remélem itt tudja majd valaki. :D

Tisztelt Tanár úr!

Nagy házimnak egy space invaders szerű játékot választottam. A specifikációt már kitaláltam hozzá. Úgy szeretném megcsinálni, hogy az ablak default felbontása 1280*720 legyen, és mivel csak vektorgrafikus elemekkel dolgozom, ezért nyugodtan skálázódhat kisebb-nagyobb méretre. De hogy ne nézzen ki bugyután a játék, ha átméretezik az ablakot, ahhoz az kéne, hogy csak úgy lehessen átméretezni, hogy megtartja a 16:9-es képarányt. Ehhez tudna adni egy kis segítséget?

Lenne még egy kérdésem.
    A JFrameben olyan Layoutot szeretnék, hogy középen egy négyzetben folyik a játék, két szélen pedig egyenlő szélességű sáv található, ahol statisztikák meg egyéb dolgok jelennek meg. BoxLayouttal próbálkoztam, le is tudtam tenni egymás mellé a 3 JPanelt, de nem tudom hogy változtathatnám meg a méretarányukat. Csatolok 2 painttel szerkesztett képet, hogy hogy képzelem el, és hogy mit sikerült alkotnom.

Válaszát előre is köszönöm!
    elképzelt kinézet:

eddig ilyet sikerült:

Új hozzászólás Aktív témák