- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok! Én egy dual konfigos rendszer szeretnék építeni.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Mivel nem szerverterembe szánt lapokra lenne szükségem kicsit csalódott vagyok az alaplapok frontján. Se a Supermicro, se az Intel illetve több kisebb gyártó sem gyárt normális WS alaplapokat ami számomra felháborító

Az a baj, hogy az egyetlen szóba jöhető lap idáig az EVGA-é. Miért pont az övék? Van rajta USB 3 és nem is egy normális kivezetések hátul (esata, hangkártya). Illetve az alaplap is jól felszerelt amire jó pár plussz USB3, Firewire is csatlakoztatható.
ezzel ellentétben sajnos a többi gyártó alaplapja (ugyebár a hétköznapibb értelemben vett lapgyártók ilyen lapokat nem készítenek) pedig teljesen puritán. Ráadásul amit nem értek van rajta még COM port is + egy VGA és alig pár kivezetés, még usb 2-ból is egy kettő nem hogy USB3-ból. Az alaplapra szinte bővítési lehetőség nuku.
Ami viszont jó bennük, hogy több fajta sin rendszer van nem csak 16x mint EVGA-an, illetve ott több RAM hely van. Nem mintha az EVGA-n kevés lenne.
Ti melyikeket választanátok?
A másik nagy kérdés az az lenne, hogy muszáj-e rögtön két procival venni és ha igen mind a kettőnek ugyanolyannak kell lennie? Egyes gyártók leírásában olvastam, hogy a cpu1 csak 2 pcie-t kezel a második kezeli a többi sínt etc... de ettől függetlenül be lehet-e röffenteni egy cpu-val hiszen folyamatosan bővíteném. XEON-okra valóban passzív a gyári hűtés?
Ezek az alaplapok mennyire finnyásak RAM-ban? Muszáj 4 párosával árult quad channel rammokat venni vagy elég ha 4-esével veszem a 8GB-os modulokat? Az sem világos melyik ram az amit elfogad az alaplap. Nyilván nem tesztelik le az összeset. Van 8GB ram 12.000-ért (de ehhez hasonló árban) és van 50-ért is meg a felett. Mi a különbség mindegyik ECC volt. Azt sem értem hogy 16 és 32 Gb-os modult miért reklámozzák szinte beszerezhetetlen és rohadt drága. Erre ötlet?
És egy érdekesebb kérdés a végére. Egy ilyen konfigot el lehet adni majd később? Itthon van ilyenre vásárolói érdeklődés? Nyilván 3-4 év múlva. Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bialetti kézi kávéőrlő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4496
- Adata DDR5 5600 RAM 2x8 GB
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

rup1u5