-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterm711
aktív tag
válasz
WaterWawe #1690 üzenetére
Nem tudom Asrock-nál hogyan van, de nekem a Rampage nem indult el xmp-vel, amig a Turbo Ratio-t nem állitottam "By All Cores"-ra. Valami hasonlónak ott is kell lenni, egy próbát megér. Ha igyse megy akkor érdeklődj a lapod topikjában.
Másik dolog, ez a proci hivatalosan 1600 MHz-ig támogatja a memória modulokat, felette már tuningnak számít.
-
peterm711
aktív tag
Nem hiszem hogy a táppal lenne gond, ezt már újkorában is csinálta (csak már nem emlékeztem rá), akkor fogadott ez a tény mikor biost akartam frissiteni tuning előtt. Pendrie be és megfagyott a bios, mondom mi van? Rákérdeztem jones965 kollégánál, hogy neki is voltak e ilyen gondjai, és azt mondta, hogy neki is ugyanezt csinálja, ezért ő kénytelen volt win alól frissíteni. Végül megpróbáltam az ősrégi pendrive-ommal ami csak 512MB-os és azzal gond nélkül működött, arról frissitettem a biost is. Szóval a galiba itt a pendrive-ok és az alaplap körül van szerintem.
-
peterm711
aktív tag
Srácok, gond van a gépemmel. Tegnap nem volt semmi baj, lekapcsoltam este, ma jövök haza melóból és nem idul. Bekapcsolom, a monitor feléled és megakad a ROG logo-nál, volt már cmos reset is de nem segitett, biosba sem enged be. Valami ötlet?
64-es debug kódot mutat a lap.
-
-
peterm711
aktív tag
-
peterm711
aktív tag
de szerintem azokkal a csavarokkal hűtőt oldalra lehet mozgatni, csavargatni
Most nem tudom mire gondolsz. Ezek a csavarok felülről belecsavarodnak a hátlapon lévő lyukakba, majd ezekre ráül a hűtőblokk, avagy a hűtő. Na most nekem a blokkom az olyan feszesen ült fel ezekre a csavarokra, hogy azt hittem reszelni fog kelleni, tehát nincs semmi oldalra mozgatás -
peterm711
aktív tag
Kihézagoltad alátétekkel
, ez tiszta jó
Én is szivtam ezzel a problémával, ennek a segítségével oldottam meg.
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #801 üzenetére
Miért kapcsolnák ki? Legyen csak az a 12 szál, annyi pézér'. SpeedStep is marad, szépen vissza is veszi az órajelet ha nincs terhelve, de a feszültség az nem változik, mert ugye manuálisan be van állitva biosban, hogy annyi legyen amennyi.
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #794 üzenetére
Nem nagyon érdemes 4,5-től feljebb húzni, egypár hsz-el ezelőtt le is irtam miért.
-
peterm711
aktív tag
válasz
SimonYana #772 üzenetére
Az 5 GHz már ott van a 1,5V-nál, és ott bizony már melegszenek. De nincs értelme 24/7 annyin járatni, meg szerintem hosszú távon nem is tesz jót a procinak ekkora feszültség. Bőven elég a 4,5 Ghz, megvan baráti 1,3V-ból és szép hűvös. És nem utolsó szempont, hogy jóval kissebb az üresjárati fogyasztás is
ami tudom sokaknak nem számít, de én azért nem nézem jó szemmel, hogyha idle eléget 250w-ot. Elég nekem az ingame 500w+ fogyi
-
peterm711
aktív tag
válasz
Cybertrone #756 üzenetére
Váljék egészségükre
Nálad mi a helyzet? Van már új alaplap, vagy még mindig a kölcsönlap duruzsol?
-
peterm711
aktív tag
válasz
Cybertrone #754 üzenetére
Valaki linkelt ide ph-ra tesztet, hogy eléggé melegedősek lesznek, szóval....
na majd meglátjuk
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #741 üzenetére
Ne mond már, hogy nincs senki a családban, vagy a baráti körödben aki internetkapcsolattal rendelkezik
.... pendrive-ra letölt, hazavisz és bios update, kb ennyi.
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #729 üzenetére
Nem nevezném problémának, csak egy kis kezdeti kellemetlenség volt. Nem próbáltam másnál, mert belőttem manuálisan és hasít a dolog, szebben is mint képzeltem
Sandy-E
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #725 üzenetére
Van neki, csak lusta javítani az adatlapját
Cybertrone: Megelőztél
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #722 üzenetére
Én nem az asus-ra mutogatnék, hanem a corsair ramokra, G-Skill volt tervben, csak hát hosszú volt a szállítási idő. A frekvenciát meg majd eldöntöd, ha duruzsolni fog a gép, mindenki másra használja, ezért nehéz is megmondani, hogy neked mi az elég
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #717 üzenetére
Akkor szerencsés ember vagy, én már többször is megégettem magam a ramokkal. Előző rendszeremnél például az istenért sem tudtam behozni a gépet stabilra, hiába xmp, mégis magamnak kellett belőni az összes létező timingot, még default beállitáson sem volt stabil a gép. Láss csodát a mostani rendszeremnél szintén beleléptem ugyanabba a szarba, xmp nem stabil, el sem indult a gép, rögtön a biosba küldött, alapon pedig 1333 mhz-en pörögtek, és hiába vannak benne a kompatibilitási listába.
-
peterm711
aktív tag
válasz
radi8tor #652 üzenetére
Igazad volt, tényleg a win volt a ludas, maximális kraft-ra volt állitva a power options-ba
Most már szépen visszaveszi 12x100-ra ez is,de a fesz marad, gondolom az nem is fog lejjebb menni, mer be van manualisan állitva, hogy ennyi legyen. Vagy rosszul gondolom?
Kösz a segitséget! -
peterm711
aktív tag
válasz
Cybertrone #595 üzenetére
De gondolom lesz valami kövérebb is
vagy marad az?
-
peterm711
aktív tag
válasz
Cybertrone #593 üzenetére
Nagyon helyes
Formula?
-
peterm711
aktív tag
Ok, köszönöm, majd meló után javítom ezeket. Ez a legkisebb fesz amin elmegy, alatta egyel újraindult a 14edik körben.
-
peterm711
aktív tag
Azt hiszem megtaláltam a 24/7 beállításomat. Már csak arra vár, hogy jóvá hagyjátok
szorzó: 45
BCLK: 100
CPU CLOCK GEN FILTER: AUTO
XTREME TWEAKING: DISABLED
EPU POWER SAVING MODE: DISABLED
EXTREME OV: DISABLED
BCLK SKEW: AUTO
CPU VCORE MANUAL VOLTAGE: 1,325
VTT CPU VOLTAGE: 1,15000
2nd VTT CPU VOLTAGE: 1,15014
CPU VCCSA MANUAL VOLTAGE 1,000
DRAM VOLTAGE CHA, CHB: 1,50
DRAM VOLTAGE CHC, CHD: 1,50
CPU PLL VOLTAGE 1,7625
PCH 1,1 VOLTAGE 1,1000
VTTDDR VOLTAGE CHA, CHB: 0,7500
VTTDDR VOLTAGE CHC, CHD: 0,7500
CPU SPREAD SPECTRUM: DISABLED
PCIE SPREAD SPECTRUM: DISABLED
PCIE CLK SKEW: AUTO
CPU I/O SKEW: -63
CPU I/O DRIVE STRENGHT -63
PCH 1,5V VOLTAGE 1,5000
PCH 1,1vG VOLTAGE 1,0387
LOAD LINE CALIBRATION: HIGH
CPU CURRENT CAPABILITY: 150%
CPU VOLTAGE FREQUENCY: MANUAL
CPU FIXED FREQUENCY: 1000
VRM OVER TEMP. PROTECTION: DISABLED
CPU POWER DUTY CONTROL: T.PROBE
VCORE MOS VOLTAGE CONTROL: 10VEz így stabilnak néz ki, és a hőfokok is barátságosak, légyszi nézzétek át, ha valami nem jó akkor javítom. Amint látjátok maradtak dolgok auto módban, azok maradhatnak, vagy jobb volna azokat is manuálisan beállítani? Következő kérdésem, hogy mi akar lenni az a CPU I/O SKEW és CPU I/O DRIVE STRENGHT ? Az érték megfelelő?
scrren:
és a fogyasztás a csoda zalman ventiszabályzóm szerint
bár a kép nem a legjobb, de érdemes megnézni
-
peterm711
aktív tag
válasz
MPowerPH #574 üzenetére
LLC High, nem tervezem 24/7 igy használni, csak egy teszt erejéig. 24/4-re olyan 4,5 GHz-et gondoltam, csak hat az idő kitapasztalni, finomitani, az meg nincs. Jelenleg alapon használom, játék alá tökéletesen megfelel.
Csak azért kérdeztem a melegedésre, mert ez az első vizes rendszerem, nem volt még vele tapasztalatom, hogy hogy viselkedik egy megrántott 130W-os proci társaságában. -
peterm711
aktív tag
válasz
subaruwrc #561 üzenetére
Nem volt dolgom sima sandy-vel, bloomfield-ról erre váltottam, és az nem volt ennyire megcibálva. Ez az első vizhűtésem is, szóval nem ismertem még a határokat.
(#562) Tirexi : vagy éjjel nappal CPU teszt programokat futtatsz? Neked a 2 kör az éjjel nappal? Valahogy ki kell tesztelni, hogy stabil e a rendszer. Idáig az első körben lekapcsolt a gép, most sikerült kihoznom némileg stabilra, amit tesztelni illene. Én is imádom az efajta beszólásokat, köszönöm!
-
peterm711
aktív tag
Sikerült belőnöm a cpu-t 5 Ghz-re, létezhet az, hogy nem bírom hűteni egy 3as radival? IBT alatt a hőmérsékelt elérte a 80 fokot is, 2 kör ütán le is kapcsoltam
Ez normális vagy valami gond van? MX 4-es paszta van a procin, rá gyanakszok, eléggé sűrű volt ami gyanús is volt nekem.
-
peterm711
aktív tag
válasz
Cybertrone #548 üzenetére
Csak ajánlani tudom a formulát, egy hétköznapi halandó embernek vígan elég (még sok is), felesleges az extreme, ha csak nem tervezel az extrém tuningosok útjára lépni
-
peterm711
aktív tag
Akkor már én is linkelek valamit
[link] -
peterm711
aktív tag
Közben rájöttem, hogy valószinűleg ilyenre lesz szükségem.
-
peterm711
aktív tag
Na megérkezett a hathengeresem, és a formulám
C2, még friss
-
peterm711
aktív tag
válasz
sniper elite #248 üzenetére
Az ARK-n hivatalosan is csak 2.0-van, idáig 3volt, vt-d szintén nem támogatott, úgyhogy lehet hogy megszivtuk.
-
peterm711
aktív tag
Szlovákia, Pozsony Agem , szerintem magyarországon is kellene lenni, mer az illető azt válaszolta 4 nap után, hogy már 1 hete csak C2-t árulnak
(#242) gabipaci: Nem vagyok benne biztos, hogy javitották a pci-e bugot.
-
peterm711
aktív tag
Most jött az info a nagykerből, hogy múlt hét óta az összes proci C2 náluk
Holnap irány a főváros
-
peterm711
aktív tag
Már fent van az ARK-n is a C2
-
peterm711
aktív tag
Fake, ugyanaz a kódja mint a C1-nek CM8061901100802
(#217) szmiagor: picit eltévedtél
-
peterm711
aktív tag
Srácok most mi a franc van? Huszadika elmúlt és semmi nem történt, se C2 se 2550K. Egy betű sem született róluk a világon
-
peterm711
aktív tag
Pénteken kezdhetjük az intézkedést
, bár amilyen nehéz a mai üzletekkel, sanszos hogy C1-et fognak küldeni C2 helyett
, nehéz menet lesz.
-
peterm711
aktív tag
válasz
sniper elite #118 üzenetére
Én mindenféleképpen megvárom a procit, és egybe megveszek mindent. Három hónapja gép nélkül vagyok, ettől már csak az lenne a rosszabb, ha itt lennének a cuccok proci nélkül
.
Én a Noctua NH-D14 hűtőt néztem ki magamnak, de nem tudom, hogy el fog e férni
-
peterm711
aktív tag
válasz
sniper elite #115 üzenetére
Megveszed előre a cuccokat proci nélkül, és várni fogsz amig ki nem adják a C2-t?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest