Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- Fujifilm X
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
apollo12
veterán
valakit érdekel 4930k procim eladó
ár alkudható 4.7ghz nem gond neki [link]
-
jokeph
nagyúr
Gondolom, a dell gyári hűtő csavarja nem kiszerelhető...
Bár még ha ki tudnád venni, akkor se biztos hogy össze lehetne vele rakni.
Tipikus Brand cumiztatás.
Eszerint, akkor neked nincs menet a socket fémkeretének sarkaiban lévő 4 furatban, mert ezeket oda kellene betekerni, ahhoz vannak kitalálva (minden rendes HEDT lapon így van, még a kínai lapok többségén is, láttad amelyik nálad volt).
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
válasz
bitpork #4989 üzenetére
Egy RX580 Nitro. Sajnos az oldallap belsején, egy VGA feszítő van gyárilag fel szegecselve, amit csak flexxel lehetne eltávolítani, durva roncsolással, azt meg nem szeretném, a későbbi értékesítés miatt. Már próbáltuk egyébként, egy GT1030 kisebb kártyával, fent volt az oldala, akkor is a 4 db 2000 rpm felett üvöltő venti, iszonyat hangot ad, főleg, hogy ebből 3, a gép elejében pörög.
-
-
-
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
--HARDCORE-- #4979 üzenetére
Hagyd az asztalon.
-
F.B.I.
veterán
válasz
--HARDCORE-- #4977 üzenetére
Az aranyos, munkára? Gratulálok az XP-hez!
-
F.B.I.
veterán
Valaki tudna segíteni - mert a lakásfelújítás miatt nem férek hozzá a gépeinkhez - ha van rá lehetőség és egy 6 magos procija van, hogy 2.5Ghz-en üzemeltetve, az adott játék, amivel játszik, mennyi FPS-t veszít, esetleg stabil 60 FPS megvan-e, ultra beállításokkal, ha van hozzá egy komolyabb kártya.
Hogy miért szeretném ezt tudni? Iszonyat hangos a gép, a melegedő proci miatt és lehet váltok egy E5-2630L-re, az RX580 mellé, csak elég lenne, úgyis csak multi megy a gyereknek. Majd később egy brutál hűtőt megpróbálok ráeszkábálni a lapra, de a ventiszabályzásba, nem lehet beleszólni sajnos.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #4969 üzenetére
A CPU szokta bírni, a lap már kevésbé lelkesedik (és a lap az érték).
Mivel hűtőd ?
Javallom, adj neki rendesen fuvallatot, a socketre hátulról is (már ha tényleg ennyire forró, ez kézzel nézve igencsak forrónak kell lennie), legjobb ilyenkor az egész lapot telibe hűteni (kiemelten, ha nem léghűtő van a CPU-n).
-
envagyok
veterán
Próbálom linx közben stabilizálni a rendszert.
95 fok cpu package és 85 fok magonkénti hőmérséklet még belefér?
Vagy hagyjam a 4.5GHz-et? E5-1650 V2 @1.33V CPU-Z szerint -
jokeph
nagyúr
-
apollo12
veterán
válasz
perfegor17 #4958 üzenetére
meg van a hiba sata kábelt cseréltem és sokkal gyorsabb lett
Más :
Sikerült szert tennem olcsón egy ryzen 1700 re alaplappal rammal, most dilemmába vagyok hogy az amd vagy az intel configot adjam el, kb mennyit érhet ?
config: Intel® Core™ i7-4930K 4.7ghz 1.34volt, G.Skill 2400mhz cl9 16Gb, ASUS RAMPAGE IV FORMULA
-
apollo12
veterán
válasz
perfegor17 #4955 üzenetére
thx meglesem őket köszi
cserélted amúgy ?
envagyok
meglesem
-
apollo12
veterán
Hali lenne egy ASUS RAMPAGE IV FORMULA lapom 2 hetente gondol egyet és kék halál, utána csak pörög a számláló lapon, de nem indul el, ki kapcsolom és elindítom akkor default ba indul el de nagyon sokáig tart mire be tölti a rendszert, újra indítom akkor már be tölti az oc-ét és gyorsan is tölti be a rendszert és mintha misen történt volna. Mi lehet vele valamit rosszul állítottam be a lapban ?
Ami furcsa hogy az Intel Management engine Interface Eszközkezelőnél hibát dob
-
F.B.I.
veterán
Más: valakinek volt már Lenovo Thinkstation S30 vagy régebbi? Azok is ennyire rohadt hangosak lehetnek, mint ez a T3600?
Egyszerűen nem találok róla semmi leírást és valami cserén töröm a fejemet. Nem akarok visszaváltani, sima 4 magra. -
rup1u5
Topikgazda
Nincs semmi baj vele! Igazából most lett kész és tökéletesen teszi a dolgát. Imádom is.
Nem váltok semmire. Van egy kislányom, szabadidőm meg semmi. Túl rövid az élet ahhoz hogy a gép előtt vesztegessem. Ha lesz is valami gép a jövőben az is csupán olcsó, használt légen. -
-
envagyok
veterán
Erről ti hallottatok?:
[link]
Nekem új, de állat kis dolog -
jokeph
nagyúr
Teljesen szabáltyalannn.....
Tegnap kis küzdés, W7x64 sikeresen telepítve az E5 3.2S1 lapra, egyelőre HDD-re.
Benchmarkok szerint se lassabb, mint W10x64 alatt.
Egy eszközt (passz hogy mi lehet az) egyszerűen nem bírtam feltenni...
Jó eséllyel köze lehet az M2-es slothoz, w7 alatt nem tudja kiolvasni az NVMe SSD-t a HD Sentinel (W10 alatt mindent lát), háttértárként amúgy megvan, lehet róla olvasni, lehet rá írni.
-
envagyok
veterán
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
OgreImre #4933 üzenetére
Oh de láma vagyok bazz!
Most látom! Azt hittem AIDA volt.
Akkor nem marad más megoldás, tedd amit én és alkalmazd a kézrátétes eljárást!
Tapizz végig mindent a lapon míg meg nem találod a forró alkatrészt! Az alaplap hátoldalát se hagyd ki! Én ott találtam meg a VRM1-et a lapomon. Évekig szívtam vele mire meglett. -
OgreImre
senior tag
Ez nagyon fura...már indításkor egyből 90+ fokosak ezek az értékek. 4db szenzor, egyik program sem írja a nevét ki. Terhelés alatt is csak alig változik. Van, hogy indításkor a legmelegebb és onnan csökken.
-
válasz
perfegor17 #4925 üzenetére
És ott stabil is ?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17 #4927 üzenetére
OK
Csak gondoltam megkérdezem.
-
válasz
perfegor17 #4923 üzenetére
Akkor mehet feljebb a fesz,a hűtés bírja.
Feltéve,hogy hoz 200-300MHz.
-
perfegor17
senior tag
4,5 GHz terhelve 45c a max
-
válasz
perfegor17 #4921 üzenetére
Az attól függ menny feszt kell emelni és mennyire bírja a hűtés.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
BITBOYS #4904 üzenetére
Az nagyon szép! Egy Cinebench score-t megnézntem volna.
Ezek szerint a Max Turbo frequency ezeknél a Xeonoknál az összes magra értendő? Én azt hittem az csak egy magon lehetséges.
(#4908) envagyok:
Nem. 1.35v-ig bátran elmehetsz 24/7-re amíg a CPU-t és a VRM-et is tudod rendesen hűteni. Nálam 1.328v-ot kap 4,5-hez és így megy már hónapok óta hiba nélkűl.(#4903) apollo12:
Nem lehet, hogy az a proci szét lett feszelve mielőtt hozzád került? Az enyémről tudom, hogy az egyenesen egy Mac-ből jött, tehát sohasem volt tuningolva. Ezért is csaptam le rá rögtön. -
BITBOYS
addikt
Mondjuk ami most van az se egyszerű konfig. 1650 V3 és simán megy 5GHz-en vízzel de nem akarom rommá hajtani, meg lusta vagyok nekiállni finomhangolni a beállításokat. Így 4.7GHz-en állapodtam meg és nyugi van. Jelenleg mindenre elég a 1080 ti mellett.
-
BITBOYS
addikt
válasz
apollo12 #4905 üzenetére
Igen, 16/32 mind 3.8GHz
Olyan ES példány volt a 2db proci ami a végleges gyártási ciklus előtt jelent meg és válogatott volt.
Szerettem azt a konfigot de egyszerűen nem tudtam kihasználni így eladtam.Ha jól emlékszem semmi extra voltemelés nem kellett nekik. Be quiet dark rock hűtéssel a 60 fokot se érték el teljes terhelésnél.
mod: Bocs, a hűtést tekintve kicsit tévedtem: ezvoltaz
-
BITBOYS
addikt
Nekem volt 2690 v1 dual, asus lapban szépen ment a 3.8GHz. Minden ki volt hajtva, a táp 750W corsair szinte recsegett de vitte
Nem igazán volt sebesség problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BMW topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Milyen autót vegyek?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest