- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Hangszórók topicja
- Monitorkalibráló eszközök
- Házimozi belépő szinten
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #6021 üzenetére
Innen vettük mind a ketten.
Én a postaköltséget lealkudtammondjuk akkor még csak €9.90 volt a pk amikor én vettem.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
apollo12 #6021 üzenetére
Postával együtt 205 ojró' volt. Asszem VISA kártyával vettem. A bankszámlán pár nappal később ~71K-t terheltek.
Szerintem se rosszak. Pláne, ha megkímélik PC-s platformon játszani kívánó embert egy platformcserétől. Meg mikor használtatok utoljára egy processzort a gyári órajelei felett 50%-al utoljára?
Nem régiben építettem kicsit túltolt HTPC-nek egy 3200G-vel masinát. Hát, amikor annak az alaplap majdnem 1,4v-ot adott az alapórajelhez egy kicsit elképedtem... Majd 7 évvel későbbi fejlesztés 12nm-es gyártástechnológia, azt mégis Dáriusz összes feszültségét meg kell etetni vele? Kézzel azt hiszem 1,290 volt az az érték amivel a Win hajlandó volt bebootolni. Azért 3600Mhz 1,295v VS 4500Ghz 1,273v 2013-ban még tudott az Intel processzort gyártani. És tudom, ne keverjük a IVY-E család tetejét egy épphogy csak ki nem dobott Ryzen 2 alsóházi példányával mert nem korrekt, de akkor is elgondolkodtató.
-
-
-
jokeph
nagyúr
-
BITBOYS
addikt
válasz
apollo12 #4905 üzenetére
Igen, 16/32 mind 3.8GHz
Olyan ES példány volt a 2db proci ami a végleges gyártási ciklus előtt jelent meg és válogatott volt.
Szerettem azt a konfigot de egyszerűen nem tudtam kihasználni így eladtam.Ha jól emlékszem semmi extra voltemelés nem kellett nekik. Be quiet dark rock hűtéssel a 60 fokot se érték el teljes terhelésnél.
mod: Bocs, a hűtést tekintve kicsit tévedtem: ezvoltaz
-
envagyok
veterán
válasz
apollo12 #4798 üzenetére
Igen, jelenleg xmp módban megy a ram 2400on és a proci egyelőre 4GHz-en.
Itt vettem ha-n, alkalmi vétel volt.
Nem merem leírni az árat, pofátlanul jó áron vettem.
Most épp azon agyalok melyik házba tegyem egy asus strix 1070-el.
Van egy thermaltake level 20 vt, abban vízszintesen van a lap, csak abból a dfi lanparty jr x58 lapot i7 970 6 magos procival és gtx 690-el kellene kiszednem, vagy színvilágban jobban passzolna egy nzxt s340 fekete piros, de abban meg egy s939 amd fx-60 + x1900xt külső kábeles retro crossfire konfig van fehér sapphire lappal. -
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #4648 üzenetére
Ezt kedvem lenne megvenni!
1.3v alatt tudja a 4.5GHz-et az eladó szerint.
-
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
apollo12 #4617 üzenetére
Az sem lesz nagy érvágás, ha mégsem megy a tuning... a VRM miatt amúgy sem hiszem hogy 4,2-4,4-nél többet bírna tartósan.
Ezért is választottam a 4 magost, nekem elég a 4 mag is, és tuning nélkül is elég jó a teljesítménye.
Ha meglesz, beüzemelem, aztán megosztom itt, mire jutottam (hátha másnak is megjön a kedve/vagy elmegy tőle).
Én is jobban szerettem volna pl. egy P9X79 Deluxe-ot, de hát azok alsó hangon 70k +, legtöbb helyen verik a 100k-t is... annyit meg nem ér nekem, akkor inkább X99/299...
-
jokeph
nagyúr
válasz
apollo12 #4615 üzenetére
Kicsit csalódásos így, nem ?
Úgy néz ki, a héten megjön nekem is a kínai lapom (nem ez a féle, hanem ilyen).
Azért remélem, enged valamennyit majd.
Úgy néztem, van benne lehetőség (AMI BIOS-os), legalábbis videók alapján.
Izzadnia nem kell neki nagyon, csak egy E5-1620 v2-őt kell elhajtania.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #4521 üzenetére
Én már 1,32v fölé se szeretek menni ha 24/7-es beállításról van szó. Amúgy azt mondanám 1,35v 24/7, teszt erejéig 1,4 ha a vrm és a cpu hő is normális keretek között marad. 4,5-4,6 GHz környékén exponenciálisan nő a fesz igény, így szerintem nincs értelme +100MHz-ért feszelgetni. Lődd be 1,32-1,35v körül max stabil órajelekre és kész. 4,5-4,6 meg kell hogy legyen úgy egy 1650 v2-vel!
-
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #4487 üzenetére
Nekem sem volt egyszerű a procicsere custom loopal de gyorsan meg lehet csinálni. Leengedtem, leszedtem a csöveket a cpu blokkról és kész. Nálad ahogy elnézem még a csöveket sem kéne leszedni a blokkról. Kíváncsi vagyok hogy megy a tiéd! Nálam jelenleg 4.4GHz 1.28v-al és 2400MHz-es ramokkal stabil.
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
apollo12 #4472 üzenetére
Ha azt nézed... Egy X79-E WS-st is kapsz már 50-ért. Veszel bele unlockolt xeont 25-ért max, az 75. NH-D14: 12-ért vettem hozzá. Pofátlanul drága szerintem.
Kirúgtak még nyáron, és emiatt elmaradt a proci upgrade nálam. Azóta meg csak LoL-ozok, ahhoz meg annyira nem kellett még... de lassan kell mert undorító fpsdropjaim vannak ezzel a 4000-res procival.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #4466 üzenetére
Nem is értem, miért használtad eddig dual channelben.
Én jelenleg itt vagyok:
Proci 4.5GHz, ramok 2400MHz de valamiért nem teljesen stabíl. Fél óra után lefagy Just Cause 3 és visszadobb asztalra. Arra gyanakszom hogy a CPU-nak kevés a fesz és azt emelgetem lépésenként. Most már legalább kékhalált nem dob. De lehet, hogy tévedek és nem a vcore-t kéne emelgetni. Nézzétek meg a beállításaimat és adjatok tanácsot ha úgy gondoljátok máshol kéne variálni a feszeket.
És a ramok így 2400-on: -
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #4313 üzenetére
Azt neked kell eldöntened.
Szerintem nem de én ennyiért egyszerűen kénytelen voltam venni egyet!Kíváncsi vagyok mit megy. A régi 1650-et meg meghirdetem 25 körül. Annyiért már csak elviszi valaki és akkor alig került valamibe a csere.
(#4314) Ganz-[HUN]
Ott van a linken a válasz az összehasonlító táblázatban.Ha jól emlékszem azt írták korábban, hogy elmegy i7 is az ECC ramokkal csak az ECC funkciók nem fognak működni vele.Most nézem hogy jól leírtam még egyszer ugyan azt amit te! -
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #4311 üzenetére
4930k tesztet nyugodtan alapúl vehetsz.
Nem sok különbség van a két proci között.
+100Mhz-el magasabb a Xeon alapfrekije, kezeli az ECC ramokat de azt hiszem ennyi.
4.4-4.5GHz-et kényelmesen mennek.Van itt valaki Budapesten akihez átvihetném a procim egy kis tesztelésre?
Érdekelne mit tud a kicsike. -
válasz
apollo12 #4248 üzenetére
Az enyém is annyin ment,viszont azon "csak" egy Nepton 120XL volt,és simán el bírt vele.
Hőfokokra nem emlékszem,de biztosan nem volt túl magas,másképp lecseréltem volna vmi erősebbre.
Meg is tartottam a hűtőt,hiába eladtam a többi cuccot.
Tartaléknak több,mint tökéletes. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #4248 üzenetére
Olvastalak a vizes topikban! Grat!
Nem ártana a VGA mellé két venti. Én egy ilyet vettem a célra és két 120-as venti hűti a VRM-eket a VGA-n.
Így néz ki az enyém:Jól látom, hogy egy 240-es és egy 360-as slim radid van? 75° szerintem rendben van.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12 #4229 üzenetére
Ja hát kérem ez tiszta káosz! Először is frissítsd az adatlapod, hogy pontosan milyen konfiggal van dolgunk! másodszor meg szedd ki a fenébe azokat a 2gigás, 667-es modulokat és kezdjük nulláról a dolgot az összes rendszerkomponens pontos ismeretében! Ramokat meg ne mixelj ha stabilitásra vágysz és tuningolni is akarsz!
-
aty-73
aktív tag
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
apollo12 #4191 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy az aida kíméletesebb, mint egy p95 vagy linx, van hogy aida órákon át megy, p95 meg linx, esetleg az xtu beepitett stresstestje 5 perc után elhasal. Iray-re hasznalom a gépet, van hogy jobban melegszik számolás alatt, mint aidaban
arra azért figyelj, hogy ennek 91fok a teteje, nem 100, mint a haswellnek. Nekem 91-nél offolja a gépet a lap. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
apollo12 #4188 üzenetére
Attol függ hány memóriamodulod van
nekem 8 modullal 1,3-ra kellett húzni a memoriakontrollert illetve 1,335V magfesszel megy 4,5Ghz-en, itt már 220W tdp-vel
illetve LCC lvl6+ vagy high érték a vdrop miatt
meg persze egy méretes hűtő
H110i-vel lynx 85°C, normál használat mellett megáll 65-70 fokon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- ELADÒ: Intel i5-11400F Processzor
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest