Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #6613 üzenetére
Jó cucc ez.
Igaz nekem 'retro' célra van összerakva 2012 végére 2012-2013 játékokra 2db GTX690-el egy ugyanilyen lap i7-3970x extreme edition procival.
ImádomSzerintem nagyon ne centizd ki, kíméld a lapot, 10 éves múlt, és kizárt hogy 4.5GHz és 5GHz között észreveszel bármi különbséget, benchmark és monitorozó programok segítsége nélkül.
-
envagyok
veterán
Gondoltam lecserélem a ddr3-2133 Corsair Dominatort ddr3-2400-ra, lassan készülök összedobni a "retró" konfigot R4E-el és 3970 vagy 4970x-el.
Aztán néztem egy nagyot, mert semmivel sem lett gyorsabb a ram sebesség Aida szerint, sőt...
Igaz a késleltetés 9->11-re nőtt, de akkor is kevésnek tűnik.
45000-es mem írás-olvasás értékek vannak, az én régi emlékeim szerint itt 60000 környékének kellene lenni. Legalábbis az R4Gene-vel mintha ez lett volna.
Lehet hogy most "csak" egy 3820-al nézem, azért ennyi?
A biosban beállítva az xmp-2400, látja az összes ramot, megy a quad channel.
Neten keresve feldobott pár fórumot, ahol panaszkodtak ilyesmire.
Mitől lehet ez? -
envagyok
veterán
Olyannal találkozott már valaki, hogy egy processzorban meghalt az egyik ramcsatorna?
1-2-3 csatornás módban megy, 4-esben nem.
Másik proci ugyanabban a lapban megy 4 csatornával.
Ha mind a 4 ram be van rakva, akkor elindul ugyan, néha bios is bejön, ott látja a ramokat, de dos memtest 1mp elhasal, windows se tölt be. -
envagyok
veterán
Mikor teszteltem még jó volt
Aztán elraktam 16gb rammal procival.
Most windows 12gb ramot mutat, Aida is, de látja mind a 4 ramot , cpu-z 16gb-ot mutat.
Ramok mind jók, csereberéléssel kipróbálva, a procitól jobbra lévő 2. foglalat amiben a ram nem adódik hozzá rendesen, azt átnézve minden oké, processzorfoglalat jó, 2 processzorral is próbáltam.
Mit érdemes tennem még szerintetek? -
envagyok
veterán
Asus Rampage IV Extreme laphoz kérnék segítséget.
Sajnos a topikja totál kihalt
Az oc key működése érdekelne.
Összekötöttem a kábelével az alaplappal, betettem a videókártya és a monitor kábel közé, bekapcsolt gépnél windows 10 alatt megnyomom a hátsó 2 négyzetes ikonú gombot, az világítani kezd, de mégsincs osd beállítási képernyő...
Valami driver vagy szoftver kellhet még?
Mit csinálok rosszul? -
envagyok
veterán
i7-3960x procit nem látott valaki itthon eladót?
-
envagyok
veterán
válasz
Coldearth #6274 üzenetére
Igaza van MasterDeejay-nak, bár a kínai lapok iránti rajongását nem osztom
.
Ha full dobozos gyűjtői Rampage Extreme lapod lenne, még csakcsak, de egy formula
Az 1600-os ramokat is olcsóbban venni mint 1500Ft/GB,
130-ért vettem most újszerű 3 év garis i5-10600k-t ami reggelire megeszi a rendszeredet, Gigabyte Gaming X Z490M alaplappal, és 16GB DDR4-3200-al. [link]
Nagyrészt azért cseréltem le, mert elment az idő már felette, meg azért szívta rendesen a kakót a konnektorból, és sokat megy idle a gép. A 10. genes rendszer megáll 40 watt körül idle-ben : [link]
Az erejéről pedig CPU-Z full alapon tuning nélkül:
Nem leszólni akarom a motyód, mert nem megvenni akarom, de halál átlagos x79 félgép ez, semmi extrém, vagy ritka, ráadásul 6-7 éves cucc...
Mondom ezt úgy, hogy imádom az X79-et, 4 héttel ezelőttig ASUS Rampege IV Gene lappal nyomtam ivy bridge alapú lockmentes 6-12c procival DDR3-2400 4*4 rammal. Kb 5 év múlva csinálok is rá egy retró gépet szigorúan ASUS Rampage IV Extreme lappal, és X-es procival.
A félgéped (lap ram proci) talán olyan 80 körül elmegy, -
envagyok
veterán
Hamarosan búcsúzok, olvasgatni fogok még itt, meg idővel, 4-5 év múlva retrózni ezzel és újra aktívan nyomni biztosan, de sajnálom már tuningolni a Rampage IV Gene lapom, ezért cserélek egy i5-10600k avengers-re z490 lappal. kb 20%+ ipc meglesz tuning nélkül is azzal a 4.5-re tuningolt 6 magosomhoz képest. Egész jó áron lehet mostanában hozzájutni, 100k se volt lappal.
A lapot valószínűleg elteszem a dobozába, talán a 4*4 ddr3-2400-at is,és a procit adom csak el. (e5-1650 v2)
További jó tuningolást, élvezkedést mindenkinek! -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
MI a bajod egy 1650v2-vel?
olcsó, lockmentes, majdnem 100%-ban 1-2-4 magra optimalizált programokat futtat szinte mindenki. Ott meg az 1 magra jutó teljesítmény sokkal fontosabb mint a 6+ mag. Nem kell attól erősebb jelenleg, Ha meg kelleni fog a 8 mag, remélhetőleg olcsóbb lesz már, de akkor még az is lehet, hogy platformot kell váltani, mert az egy szálra jutó teljesítmény már kicsi lesz. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #5600 üzenetére
Én egy szorzózàrmentes core2duo e6500k-val szórakoztam, amíg meg nem untam.
Az ritka és jó is :) -
envagyok
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #5524 üzenetére
Kicsit támadom.
Nekem az e5 1650 v2 @4.4GHz , ASUS Rampage IV gene, 16GB DDR3-2400 volt 50 körül, mikor a 1366-ról váltottam kb 1 éve.
Annyiért az AMD sem használtan, sem újan nem nyújt alternatívát.
A budget AM4 lapok 2-3 évre vannak tervezve, szerintem a garival pont nem lennék előrébb. Ennél többet egy ryzen 5 3600 tudna X-es lappal, de azt meg a többszöröséért kapni, mint amennyiért én vettem. -
envagyok
veterán
e5-2667 és e5-2640 mekkora értéket képvisel?
Illetve mely típusok szorzózármentesek? -
envagyok
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #5302 üzenetére
Nálam is sokáig jó volt win10 tesztrendszernek, minden lapra rá lehetett tenni.
Aztán egyszer csak nem működött a proci frekvencia váltás, maradt alapórajelen. -
envagyok
veterán
válasz
perfegor17 #5231 üzenetére
Bios modot kell keresni, vagy csinálni.
-
envagyok
veterán
Ritka lapok sose mennek 10-20k alá.
-
envagyok
veterán
Mostani: DDR3-2400 CL11 E5-1650V2@4.5GHz Rampage IV Gene
A másik: I7-6800K, MSI XPOWER GAMING TITANIUM, ram nélkül lenne.
Ramot DDR4-3000 körül gondoltamIgazából az m2 SSD az egyetlen, ami miatt jó lenne, mert szereztem 1TB-os Intel SSD-t, bár van hozzá PCIe kártyám, csak hülyén nézne ki a mostani lapban.
-
envagyok
veterán
Érdemes E5-1650V2-ről I7-6800K-s rendszerre váltani?
Itt: [link] azt mondják kb ugyanazt tudja.
Kb egy huszast kellene ráfizetnem. -
envagyok
veterán
E5-2680 prociról van tapasztalat?
Szorzózármentes lehet?
ASUS R IV G lapban elketyeghet? -
envagyok
veterán
Próbàlt már valaki bios módosítást, hogy nvme ssd működjön akár boot ssd-ként?
Több helyen is olvastam róla, elvileg megy , biost is találtam rampage iv gene-hez. -
envagyok
veterán
válasz
perfegor17 #5129 üzenetére
Kompresszorral kifújtad a hűtéseket?
Sokat számít -
envagyok
veterán
Próbálom linx közben stabilizálni a rendszert.
95 fok cpu package és 85 fok magonkénti hőmérséklet még belefér?
Vagy hagyjam a 4.5GHz-et? E5-1650 V2 @1.33V CPU-Z szerint -
envagyok
veterán
Erről ti hallottatok?:
[link]
Nekem új, de állat kis dolog -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Nem találtam rá fórumot, talán itt tud valaki segíteni.
Szereztem pár Cooler Master RGB ventit, aminek van egy +4 csatis rgb csatlakozója is.
Az alaplapom nem támogatja az RGB headert, mert nincs rajta (ASUS Rampage IV Gene), és érdeklődnék van-e valami olcsó )ha kínai sem baj) RGB vezérlő? a legjobb az lenne, ha alaplapi USB tüskesorra lehetne ráhúzni, és valami szoftverrel lehetne változtatni színt.
Tudtok ajánlani valamit? -
envagyok
veterán
Most le tudnám cserélni az e5-1650-et e5-1650v2-re. 18-ért megkapnám, szerintem hasonló összegért elmenne a sima 1650 is
Érdemes meglépni?
Eszerint kb 4-6% a különbség:
[link]
Ez a valóságban is kb ennyi?
van még különbség tuningolhatóságban, fogyasztásban is?Itt egy szösszenet egy ryzen gép összerakásáról, nekem már ott elment tőle a kedvem, még olvasni is rossz volt :
[link] -
envagyok
veterán
Akkor te fogalmaztál hibásan:
" Egy 1366-os rendszer sehol nincs egy Ryzenhez képest. Az én húzott procim: CB R15: Singlec:151, Multic:1150, Ryzen 5 2600 alapon rendre: 161 és 1275, 4.2-n 175, 1414. Játékokban sem hinném, hogy más lenne a helyzet."
Elkezdesz 1366-ról beszélni, utána az "én procimról", amiből nekem nem jött le, hogy közben átugrottál 2011-re.Lehet magamból indultam ki, mert nekem több gépem/procim van.
Én nem cinebench-el néztem, hanem cpu-z-vel.
Itt van egy E5-1650@4GHz vs ryzen 5 1600 összehasonlításom, amit most csináltam:
Hopp, 10%-al többet tud a E5Itt pedig egy alapórajeles 1366-os rendszerem: I7 990x, amiből még 10-20%-ot simán kihozok tuninggal:
14-15%-al gyengébb, mint a ryzen 5 1600, de azt tuninggal simán be lehet hozni:Most ezen lehet vitatkozni tovább, hogy te ryzen 2xxx-el, én 1xxx-el hasonlítok, de szerintem hatalmas különbség nincs köztük. De ha van is, akkor sem számít, mert a vitaindító hozzászólásban sehol sem szerepelt, hogy melyik ryzenről beszéltem. Plusz még én teljesen felpatchelt win-el mértem, ha eltávolítom meltdown és társai patchet, még lehet rá bőven számolni a régi rendszerekre teljesítményt.
Van 3db 1366-os rendszerem otthon, illetve nemrég egy 2011-es is lett.
Emellett van egy i7-6700k-s gépem is, na ott azért látszik az előny egy szálon mind1ik platformhoz képest, de a második képen ez látszik is.Viszont ami tény, hogy több ismerősnek van/raktam össze ryzen-t, meg más DDR4-es Intel nyalánkságokat, sok velük a gond. Komoly lapok mennek a szeméttelepre a gari lejárata után, Nálam is van jelenleg 4-5 hibás lap. Az is tény, hogy a játékok elenyésző része használ 6 magot, tehát játékra a legjobb egy intel 8-9. gen, de megvan a stabil fps 1366-on és 2011-en is, mert elég azért. Böngészéskor, office-el semmi különbséget nem érzel, egyedül talán renderelésre, enkódolásra jobb ár/teljesítményű egy ryzen, de az én véleményem az, hogy FULLHD/60Hz-re GTX 1070Ti-ig (esetleg 1080) bőven elég egy 1366 vagy 2011, 4k-ra, és/vagy 144Hz-re pedig szigorúan Intel 8-9. gen.
Ár/teljesítményre pedig az 50k-ért vett 2011 rendszerem (ASUS R IV G+E5 1650+16GB DDR3-2400)mellett messze nem kifizetődő jelenleg semmire sem átállni, mert jelenleg 1080/60Fps-ben játszok, és kb 2* annyiból jönne ki a legolcsóbb AMD rendszer is.
Na béke, no offense -
envagyok
veterán
Ryzenen túl?
Nem mondom hogy rosszak, de elájulni sem kell tőlük. Aki szeret játszani, annak azért kevés az 1 szálas teljesítménye, még egy tuningolt 1366-os rendszer is szinte utoléri nagyjából, és akkor még a sok mizériáról a ramokkal, stb ne is beszéljünk. Nekem, nekünk olyan szempontból jó a ryzen őrület, hogy durván leolcsósodtak a 1366, 2011, 1155 cuccok. 7000ft egy i5 2400, 10 alatt lehet venni 1366 6/12-es procit, lap is van már jó 20 körül. 50-ért vettem rampage iv gene+E5-1650+16GB DDR3 2400 kombót, ez fél éve még mission impossible kategória volt. Ennyiért csak procit kapsz hasonló erejűt ryzen platformon.
+saját tapasztalat, hogy a 4. Gen inteltől a ryzenekig nagyon átmentek gagyiba a cuccok. Z97 Z170, Z270 döglött lapok garmadája, nálam is lehalt múltkor egy ASUS Z270F Strix, haveromnál döglött i7 6700, és sorolhatnám. Bezzeg RGB és egyéb hülyeségek meg kellenek
Csúnyán nézel rá, és meghal. 775-1366-2011 cuccok meg frizbizés és vízbemerítés után is csak mennek hibátlanul. -
envagyok
veterán
válasz
apollo12 #4798 üzenetére
Igen, jelenleg xmp módban megy a ram 2400on és a proci egyelőre 4GHz-en.
Itt vettem ha-n, alkalmi vétel volt.
Nem merem leírni az árat, pofátlanul jó áron vettem.
Most épp azon agyalok melyik házba tegyem egy asus strix 1070-el.
Van egy thermaltake level 20 vt, abban vízszintesen van a lap, csak abból a dfi lanparty jr x58 lapot i7 970 6 magos procival és gtx 690-el kellene kiszednem, vagy színvilágban jobban passzolna egy nzxt s340 fekete piros, de abban meg egy s939 amd fx-60 + x1900xt külső kábeles retro crossfire konfig van fehér sapphire lappal. -
envagyok
veterán
Banális a megoldás a ram dologra:
Nem kézzel kell állítgatni (amúgy 1.65V-ra állítottam), hanem az overclocking options-nál kell kiválasztani az xmp profiolt (van 2133@ 1.6v és 2400@1.65v)
És egyből ment
Mindjárt 55-56000MB/s lett az olvasás/írás/másolás sebességAkkor már csak a procit kell beállítani.
Oda van javaslat?Most próbáltam szorzót 40-re állítva 4GHz-et, kicsit soknak tűnnek nekem az auto feszültségek, amit a lap adott.
Mit érdemes visszavenni, és mennyire?Illetve amit még észrevettem, hogy nem akarja terhelés nélkül lejjebb vinni a szorzót.
-
envagyok
veterán
válasz
akoska07 #4782 üzenetére
Sajnos a csavarok nincsenek meg. Ez most ideiglenes, de stabteszt alatt sem ment feljebb mint 50 fok.
Van 240-es 2db vizem, meg ez a 120-as sooler master seidon 120v ver.2 hiányzik 2db 2011-es csavar, és 2db felső lefogató csavar, azokat valahonnan majd kell szereznem. Tudtok jó helyet, ahol lehet venni?Amúgy a cuccot egy LEPA vízhűtéssel vettem, de azzal valami gond van, mert túlmelegszik vele a proci. Elvileg a szivattyú megy, de mégis.
-
envagyok
veterán
Beköszönök a klubba
Sikerült beszereznem egy dobozos ASUS Rampage IV Gene lapot E5 1650 6 magos procival, ,és 4*4GB Kingston 2400 CL11 1.65V rammal.
Most még csak tesztpadon, játékvízzel (120 v 240 radival még nem tudom melyik lesz a végleges)Szeretném kérdezni, hogy 7/24-re mik lennének jó beállítások, nem szeretném szénné hajtani, de szívesen kiszedném belőle az egészséges tartalékot.
Ilyen rendszerem még sose volt, csak 1366, 774, és 1151, szóval sík hülye vagyok hozzá.
Most például szerettem volna belőni a ramokat 2400-ra, hozzáállítottam a ramfeszültséget 1.65V-ra, de így be se bootol, alap beállításokkal, 1600-on semmi gond.
Esetleg a lapnál vannak tudnivalók, tippek, trükkök?Előre is köszönöm mindenkinek, remélem sokat leszek ebben a topikban is, egyelőre tetszik a cucc.
-
-
envagyok
veterán
Én is agyalgatokaz X58-ról való váltáson, főleg az avx miatt, egyedül a lapok ára tart vissza.
Mi a vélemény itt a 30k körül kapható noname dzsunka lapokról?
Vagy tudtok jó forrást olcsó alaplaphoz?
Van ennek a chipsetnek gyengéje?
Elsősorban játékhoz kellene a Kraft, most 6 magos @4GHz-ről húzott procim van, ahhoz képest mekora plusztejesítényt nyújt?
6 magos szorzózármentes proci az e5-1650?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Gyúrósok ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- iPhone topik
- Mini PC
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple Watch 9 45mm LTE
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest