Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
Én most váltottam 1920*1200-ről 2560*1080-ra. Igaz, nem 4K de így is 460 ezer pixellel több és nem láttam változást memória terén. GTA IV-et és V-öt is megnéztem vele DSR-el 5K-ban és ott sem tűnt föl a memóriaigényben változás.
-
-
Pubszon
veterán
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Erre gondoltam én is de azért csak rákérdezek ki mit mond. Köszi!
-
-
rup1u5
Topikgazda
Szerintetek lenne értelme 4*4GB 2400MHz-ről 4*8GB 1866MHz-re váltani vagy tök fölösleges? Csak játékok szempontjából.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Amit írtál az mind rendben is van de ez még így is nagyon távol van a "NEM LEHET tuningolni" kategóriától!

Ahogy írtam is, nézd meg akármelyik E5-2000-es CPU-t! Na azokra igaz amit írtál. Egy 2670-ből soha nem fogsz kicsiholni 4.2GHz-et. Csak ezért szurkkálódtam kicsit. Amúgy jogos a felvetés, hogy aki tuningolni akar az ne ezt a procit keresse. Én is csak azért tudom hogy lockos mert neked volt és beszámoltál róla. -
"Szóval ha tuningolható X79-be raktad volna sem lehetett volna tuningolni szorzóval, BCLK-val meg kb 10%-ot, vuhúúú...
"
A %-ban tévedtem, van benne egy 15% akkor. De ne keverjünk már egy 1 mag 1 szálas daily közelében nem lévő validot egy 4c8t 4600-4700-on dailyzhető értékkel.És értem, hogy csak poénnak/szurkálódásnak szántad!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
tom_tol
üzenetére
39 a max szorzó ahogy elnézem -bár nekem sohasem volt dolgom 1620v2-vel- de az még mindig nem jelenti azt hogy nem tuningolható! Az E5-2670! Na az nem tuningolható! Ott max 104-ig tudsz elmenni BCLK-val.
Furcsa hogy a Sandy-E 1620 teljesen lockemtes és a 1650-1650v2 is, viszont a 1620v2-nél lockolták a szorzót.
(#4685) apollo12:
Holnap érkezik nekem is a 21:9-es monitorom!
Itt vettem HA-n és még úgy is olcsóbban jövök ki hogy felhozatom ide Svédországba, mintha itt vettem volna egy használtat. Nincs itt kultúrája a használt harvereknek és ez hiányzik nekem a legjobban.
Mindent kidobálnak ami régi. Melóból is haza hoztam a kuka elől egy GTX 770-et 660-at meg egy 650Ti-t! És most készülnek kukázni 21 desktop lga775-ös gépet úgy hogy mindegyikben van egy 128GB-os SSD. Legalább az SSD-ket kiguberálom belőlük! 
-
apollo12
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Pubg max 4 magot kezel xD
jó pár új gémbe lehet érezni a határait és 21:9 ben tolom
-
jokeph
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem értünk egyet, egész biztosan lehet.
Vagy tele van a net átveréssel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha sikerülne feltámasztani a nálam lévő X79-es Sabertooth-ot, meg fogom benne nyúzni.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
-
apollo12
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
6 mag 12 szal 4.5ghz en néha kevés bf1, bf5 ben 1080 nál

-
Már annyiszor leírtam, de azért még egyszer nem árt. A 1620v2-ket NEM LEHET tuningolni. Akármilyen listát mutattok, ahol félregépelt validációs link van benne, vagy akármi, nem lehetséges. Semmilyen lapban sem.

Szóval ha tuningolható X79-be raktad volna sem lehetett volna tuningolni szorzóval, BCLK-val meg kb 10%-ot, vuhúúú...
Nem tudom milyen megfontolásból, de az Intel kivette belőle a lehetőséget. Kár, mert Ivy IPC-vel 4 mag 8 szál, mondjuk 4x4GB 2400C9 samsung chipes rammal, 4,6-4,8GHz-en szerintem minden téren elegendő lenne a mai átlagosabb igényekre (lásd 4820k) -
jokeph
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére

Havernak volt Villamette Pentiumja, de sosem győzőtt meg igazán... már csak azért sem, mert a másik haver PIII-as 1200-as Tualatin Cerkája jobban ment 2*256 MB 133-as SD rammal.
Én meg így PII 450-ről nem tartottam érdemi előrelépésnek, és kivártam inkább a Northwood Pentiumot, amivel bitang mázlim volt, amit anno vettem, mint kiderült nem véletlenül tudtam feltépni 3,06 GHZ-re az Asus 845PE alaplapban... visszanézve a gyári számokat, megvilágosodtam, egy eredetileg 3 GHZ-es Penya volt, visszabutítva.

Az E5-1620v2-őt a kínai lap OC mentessége miatt alapon tudom csak használni, csak a turbot engedi meg a lap, 3,7-ről 3,9-re.
Idle-ben 30-34 fok, játék közben 40-45 fok, szintetikus bench progival kinyomva a szemét is megáll 50-55 foknál, búcsús pasztával.
22 fokos környezeti hőmérsékletnél.

-
jokeph
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem, nem vagyok ő, de évekkel később, mikor láttam az ominózus nagy "paszta" tesztet, nagyon megtetszett.
Mivelhogy, eszerint nem csak én vagyok ilyen elvetemült.
(azért a nagyi lekvárja nem merült fel bennem, mint ilyen lehetőség)Nivea krémet 2002-ben használtam még P4 Northwood 1,8-as CPU-hoz, mert kifogytam a rendes pasztából (alaplapcsere okán), és hát a LAN party nem állhat meg.
Egyébként, elég tűrhető volt, de legfőképpen illatozott az egész ép, a kezemet meg ápoltam.

-
-
jokeph
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
4 magos alapon használva, kb. nivea krémmel is beéri.

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Való igaz

-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
De azért az nem mindegy, hogy 6 mag tuningolva, vagy 4 mag alapon.
Sztem van a kettő között 2,5x-es fogyasztás diffi. Jobban gyilkolja azért a pasztát a 6 hengeres. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
BITBOYS
üzenetére
Gelid GC extreme-et vettem mert nagyon dícsérték de annyira nehéz felkenni, hogy szerintem az lehet a baj. Vagy lehet, hogy csak pont egy beszáradt adagot kaptam. Száraz, nehezen kenhető, nem marad az IHS felületén. GPU-ra jó lesz mert a csupasz szilikonra egyszerűbb felvinni de a CPU IHS-ére inkább teszem a régi jól bevált Noctua NT-H1-et. Remélem tényleg ez a baja és nem a szenzor döglött meg!
-
rup1u5
Topikgazda
Azt hiszem újra kell pasztáznom a CPU-mat. A CPU package hőmérsékletem 10-13 fokkal a legmelegebb mag fölött van stress test alatt. És be is throttling-ol keményebb teszteknél.

-
Pubszon
veterán
Nekem van egy kis Samsung U70 7"-os USB-s monitorom, mely tökéletesen elég lenne nekem is monitorozásra, de kicsit problémás sajnos.
Majd beizzítom megint, meglátom milyen most, mert vagy 2 éve próbáltam utoljára.
Direkt erre vettem pedig.
Ha más nem, akkor a HTPC-re kötöm képkeretnek...
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Cirkaloo
üzenetére
Én meg egy 21:9-es monitort szerettem volna már régóta de a 3440*1440-es felbontásba nem mertem beleugrani, mert nem akarok drága VGA-ra költeni. 29"-est elvetettem mert túl kicsi lenne a 24"-esem után. Így maradt a 34" 21:9, 2560*1080-as felbontással egy LG 34UM68-P személyében. Mivel TV-m nincs és gépről nézem a filmeket is így jól fog jönni a széles kép és játékoknál sem fog letérdelni a 1070. Mondjuk szerintem GTA IV-nél nem lesz elég 5120*2160-ra de sebaj.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Cirkaloo
üzenetére
Már miért köpködnénk? Azért is mondtam, hogy használj DSR-t! Én most pl Far Cry2-t tolom 3840*2400-ban a 10 éves 1920*1200-as IPS monitoromon, igaz én csak egy GTX 1070-el de ki van járatva rendesen a kártya fullhd-ban is. Nem is érdekel a 1440p vagy a 4K de még a 144Hz sem.

Most váltok egy 34"-es 2560*1080 75Hz-es LG-re és az nekem bőven elég is lesz! A régi 24"-est meg így akarom elhelyezni monitorozó szoftvereknek. -
Cirkaloo
tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Általánosságban aggódom, hogy vissza fogja húzni kicsit. Egyelőre csak játékra lesz használva.
@bitpork De, csakis, huszasért a tied.

-
-
Cirkaloo
tag
Sziasztok!
Nagyon olcsón hozzájutottam egy GTX Titan X Pascal-hoz, a 3930k-m ki fogja vajon hajtani?

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nem lekvároztam semmit, csak kinyitottam az ablakot.

-
jokeph
nagyúr
Első indítás, teljesen automatán beállt minden, W10 x64 PRO is feltálta magát, mértem pár dolgot.
Idle fogyasztás: 80W körül, LinX alatt 130 W +/- (VoltCraft Energy Logger 4000-el nézve).
Úgy néz ki, működik a Quad-Channel.

Első benyomások:
Közepes minőségű anyaghasználat, a hűtőborda felfogatása VRM-en jónak tűnik, át is adja a hőt, szintetikus teszt alatt tapintásra a borda 45 fok körül lehetett, azt hiszem kívánja a későbbiekben a rendes szellőztetést/aktív hűtést.
Típus: Modell E5 3.2s - Optio AMI BIOS UEFI (legacy kinézet, semmi csicsa), 7 fázisos, passzivan hűtőtt VRM, 2 db SATA 6 Gbs port, 2 db USB 3.0 port, 1 db Ultra M2 port - bootlható, következő beszerzés egy pcie nvme SSD lesz.
-
jokeph
nagyúr
Kínai projekt első rugásra indult.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Ezt kedvem lenne megvenni!
1.3v alatt tudja a 4.5GHz-et az eladó szerint. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
36x125-öt vinnie kéne ugyan úgy ahogy nálad.
BITBOYS:
még szerencse hogy nem láttam mert meg kellett volna vennem!
Annyiért még olcsó is volt! -
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
tom_tol
üzenetére
Kóstolgatsz itt!
Azt a lapot azért elfogadnám bár ezzel a toldalék bordával a kis Asrockra sincs panasz.
most 3 óra Idle 26-27 fokos vízzel:
Amire én használom (70% netezés, néha egy-egy 10-15-éves játék) arra ez a konfig is overkill 4.4GHz-en, 1.27v-al. Talán a 4.6GHz is meg lenne 1.35v körül de ki sem teszteltem még.(#4643) kicsipapucs:
Jól megy a kistesó!
Ezt Ganz-[HUN] V2-jének is tudnia kéne! -
-
Nem értitek, ugye? Lehet hogy nem egy prime kategória már, de ritka , ritka volt és az is lesz amíg még van- nem vicceltem a boros példámmal. Ugyan ez van a kocsikkal: hiába egy orrán száján olajfolyós , hengerfejesedő auto a lamborghini espada, ha nem sok készült belőle és a korának exkluzív példánya volt.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
tom_tol
üzenetére
Kettőt kérek!

(#4634) proci985:
Hát ez is benne volt a pakliban de a hülyék attól még nincsenek kevesebben ma sem. Az ilyen fokú "szólásszabadság" hatása akkoriban az volt, hogy az eladók és a vevők is jobban képben voltak emiatt az árakkal így aztán a lehúzós hülyegyerekek is hamar kibuktak. Nem is voltak olyan érzékenyek az emberek a kritikára mint manapság.Nekem akkor szóljál ha E5-1680 V2-t árulnak ott!

-
apollo12
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
1.4 volt

-
-
apollo12
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
1650v2 4.5ghz en
-
-
apollo12
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
én hőfok mérővel nézem és nekem a borda 50cfok szokott lenni gémek alatt
-
rup1u5
Topikgazda
Az ilyenek miatt sírom vissza a régi időket amikor még nem létezett az “üzletrontás” fogalma itt az aprón és szépen ki is osztottuk az ilyen arcokat ár tekintetében. Volt persze sírás de szép önszabályozóvá vált az apró és az árak is beálltak reális szintre. Nem úgy mint ma mikor az egyik 20k-ért adja a 3930k-t, a másik meg “jó áron” 60k-ért és nehogy be merjél szólni neki, hogy mennyit enged a feléből, mert rohan panaszkodni és te leszel eltéve kényszerpihenőre.

-
aty-73
aktív tag
Érdekes dolog itt ez is!
ebay-es ár felütötte a fejét.

Arról nem is beszélve, hogy sérült a lap a 24 pin aljzatnál. Az ajándék meg a viccek csúcsa.
Szal 100k-ért kapol egy szétbarmolt deszkát meg két darab csúzli töltetet.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Pedig ez egy fapados, belépőszintű lap. Mégis két VRM szenzor van rajta. Egy a proci felöli oldalon a VRM borda alatt másik meg az alaplap hátulján lévő kis VRM-eken amikre egyébként gyárilag nem is tettek bordát. Nem véletlenűl kúszott föl fél perc alatt 100 fokig!
(#4628) Ganz-[HUN]:
A te lapodon azért jóval komolyabb az egész VRM és annak bordázata is. Az enyémen a gyári VRM borda is csak egy nevetséges kis ALU darab. -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
pl mert negy es fel eve futott ki a szeria, a VRMnek nagyon nem volt hely, tetejeben alapbol is elegge sokat fogyasztottak a procik amin a tuning se nagyon segitett. 5-6 ev alatt ezek elhasznalodnak.
pl az R4Et nem alapon jaratni vettek az emberek.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
mikor vetted?
azt is szamold bele, hogy hullanak a lapok. a piacon levo R4Ek joreszt mar garibol visszajott / refurb darabok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
mindig is ennyibe kerultek sajnos
keves volt beloluk, uj aruk se volt sose 200 eur alatt, tetejeben mar hullanak is. viszont a ryzen elott ertelmes alternativat nyujtottak DDR3mon.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nem csak a HA!-n... mindenhol máshol is.

-
Ganz-[HUN]
addikt
Mitől szálltak el HA-n ennyire az X79 deszkák árai?
60 alatt nincs is fent semmi. Nemhogy valami értelmes lap.
A sajátomat 50-ért vettem és szerintem ez az X79 csúcsa. Talán pár Rampage ver neki oda. És ez egy P9X79-E WS. -
jokeph
nagyúr
válasz
apollo12
üzenetére
Az sem lesz nagy érvágás, ha mégsem megy a tuning... a VRM miatt amúgy sem hiszem hogy 4,2-4,4-nél többet bírna tartósan.
Ezért is választottam a 4 magost, nekem elég a 4 mag is, és tuning nélkül is elég jó a teljesítménye.
Ha meglesz, beüzemelem, aztán megosztom itt, mire jutottam (hátha másnak is megjön a kedve/vagy elmegy tőle).
Én is jobban szerettem volna pl. egy P9X79 Deluxe-ot, de hát azok alsó hangon 70k +, legtöbb helyen verik a 100k-t is... annyit meg nem ér nekem, akkor inkább X99/299...

-
apollo12
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
apollo12
üzenetére
Kicsit csalódásos így, nem ?
Úgy néz ki, a héten megjön nekem is a kínai lapom (nem ez a féle, hanem ilyen).
Azért remélem, enged valamennyit majd.
Úgy néztem, van benne lehetőség (AMI BIOS-os), legalábbis videók alapján.
Izzadnia nem kell neki nagyon, csak egy E5-1620 v2-őt kell elhajtania.

-
BITBOYS
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ennek a procinak mennie kell, tuti valami beállítás hiba. Reseteld le a bios-t és minden gyári beállítás mellett simán küld meg 40x szorzóval.
Asus beállításaira sajnos már nem emlékszem, mostanában csak Giga volt az asztalon. -
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nekem asus x79 agyarban akkor csinál ilyet ha valamiért nem jó a bios beállításom, és a recovery mód kicked in. Utána 8-10 alkalommal is újra kell indítani amíg olyan beállítást találok amivel megbízhatóan menend.
-
apollo12
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
milyen lap ?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Srácok, én vagyok nyomorult, a lapom, vagy a 1620v2 nem unlocked?
Snyc all cores-ról áttettem manualra, majd beírtam 40-et. 37-re visszadobja. Halp!

-
apollo12
veterán
Kínai lapok is üzemelnek
de nagyon alap a BIOS holnap csinálok képeket -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
15-e környékére tippelném.
Bitboys: Szép, és megbízható alaplap. Ezért vettem meg.

-
Hát, akkor ha megérkezik, akkor majd kiderül biztosra. Én is azt hittem, hogy unlock, akartam is venni ebből is egy 10db-ot, de a hwbot nem hazudik. Mikor várható az érkezése?
-
BITBOYS
addikt
Pár napja próbáltam egy 1650v2-es proct egy giga lapban és semmi. Ránéztem az alaplap cpu támogatására és ez fogadott GA-X79-UD3
Igazából a többi lapot is átnéztem és egyik sem viszi, kizárólag az asus ws lapjai.
Vagy csak nekem nem volt szerencsém?!
mod: Itt az asus adatlapja P9X79-E WS
-
BITBOYS
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Így van, viszont a sima x79-es lapokban nem megy (nem támogatott), a tiédben viszont működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Eladó egy 4790+a hozzá tartozo konfig!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Eladó bontatlan Intel Core i7-12700KF
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"
Itt vettem HA-n és még úgy is olcsóbban jövök ki hogy felhozatom ide Svédországba, mintha itt vettem volna egy használtat. Nincs itt kultúrája a használt harvereknek és ez hiányzik nekem a legjobban.
Mindent kidobálnak ami régi. Melóból is haza hoztam a kuka elől egy GTX 770-et 660-at meg egy 650Ti-t! És most készülnek kukázni 21 desktop lga775-ös gépet úgy hogy mindegyikben van egy 128GB-os SSD. Legalább az SSD-ket kiguberálom belőlük! 

még szerencse hogy nem láttam mert meg kellett volna vennem!