Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali médialejátszót?
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Áh, csak lusta voltam visszatenni a ventit a procihűtőre.
Bár az az AC olyan halk, hogy ha nincs terhelve a gép, egyáltalán nem hallani, elnyomja a vinyó.
Egy potira rá kéne kötnöm a prociventit, hogy ne pörögjön akkor se, ha terhelve van a gép, mert nem szükséges, "félpasszívan", polírozatlanul max 65-70 fok, feleslegesen pörög. -
Chaser
legenda
SSE4.1 és egyéb új fícsőrök, fogyasztás miatt Q8300
vagy Q9300szerk:DuDieHUN: A HD 3450 jobb választás, bár én nem adnék érte annyit. Ha alap még nincs meg, akkor g31m-es2l legyen, 1000x elmondtam. Kingmaxból van ami 100-et is lazán megy, meg van mai 900-at is köhögve tud, meg kell nézni

-
Chaser
legenda
Én még nem hallottam olyan FSP-ről, ami vitt volna magával valamit. Legdurvább az volt, mikor az egyik elfüstölt, szó szerint -mint később kiderült a szállítók labdának nézték és aszerint kezelték, több alkatrész fizikailag sérült benne-, de az se vitt magával semmit, azóta is mennek a cuccok egy másik FSP-vel.
-
-
sid.:Rc211v
őstag
de azé vga is kell neki..
..Enyém se nagy tuning proci.. 3,66 GHz viszi 1,32-vel [link]
4Ghz-ez mar sokat kellett adnom nagyon hogy vigye(bios 1,5v) bejött a win..és nem sokára fagyott.. 3,8-at 1,4 körül elviheti ..talán..ezt még nem próbáltam..de nem is használnám úgy..meg nem is kell..
..mert tényleg 3,33 Gzh-en elég is..[link]
[link]..én megvagyok vele elégedve nagyon..
-
csdm
senior tag
Köszi Szépen
3Ghz-en megy viszont a CPU-z feldobott egy ilyet. Ez csak figyelmezetés hogy változás történt?
[link]
Ezek után, még min lehetne tuningolni a gépen? Gondolom feljebb lehetne még vinni az órajelet. a Ram órajelét is feljebb lehet gondolom tolni. Azt érdemes? Érdemes itt megállni, vagy van még tartalék ebben a prociban? láttam4GHz-es E5200 de gondolom azokat sem gyári hűtövel csinálták és 1 évnél tovább nem nagyon mennének ... -
fagy53
nagyúr
A CPU limit problémáját a VGA húzásának a hatásával lehet definiálni. Ha a VGA tuning arányos FPS növekedést okoz, akkor nem korlátoz a proci. A VGA limitnél meg a proci tuning FPS ekre gyakorolt hatásának eredménytelensége jelzi a VGA limit tényét.
A gyakorlatban, a játékoknál mindkét eset jelen van, váltakozva. ill. megfigyelhetők köztes állapotok is. Igaz tehát a vegyes limites tézis és az, hogy éppen mi határozza meg a játék sebességét, az egy többparaméteres összefüggés.
A PH! tesztek "ideális CPU/VGA páros" elnevezése nagyon helyes és a lényeget tükrözi. Látható, hogy mennyire értelmetlen a " kihajtja-e a procim az "X" VGA-t?" kérdés. Világos, hogy a minél erősebb proci és a csúcs VGA a legjobb megoldás egy adott konfig esetében, de ez a lehetőség nem mindenki számára elérhető! Nincs is rá szükség a tesztek tanúsága szerint, mert elég jól különválasztható a hatásuk a játék sebességére.
A játék határozza meg a proci milyenségét, a VGA-nak nemsok köze van hozzá, mivel a képalkotás első fázisát a CPU munkája jellemzi. A többi fázis idejét viszont a VGA teljesítménye határozza meg. Ez a sorrendiség teszi lehetővé a két egység működésének különválasztását. Ha a proci gyenge, vagy a játék nagy terhet ró a procira, akkor hiába a csúcs VGA, hasonló sebességgel fut a játék, mint a gyengébb VGA esetében. Ha nagy felbontásban erős procival dolgozunk és igényes grafikai megjelenítést várunk el, akkor az első fázis ideje hiába kicsi, a VGA a többi fázis idejét jelentősen elnyújtja és így ő határozza meg a képidőt.
A konkrét WoW példa esetében érdemes a felbontást minimumra venni, a graf beállításokat amelyek a VGA-t terhelik lecsökkenteni és így megnézni a min., max., és átlag FPS-eket. Ezek az értékek megmutatják, hogy elegendő-e a CPU ereje a játékhoz.
Nagyon sok esetben sem a CPU sem a VGA nem ludas a leeső sebesség előidézésében, sokkal inkább a játék bugjai,a háttérben futó programok, internet kapcsolat, vagy a memóriakapacitás szűkössége az ok.
Az ArmA2 komoly terhet ró a procira és valóban kevés a 3GHz, arányos FPS növekedést hozott az órajelemelés, tehát cél a 4GHz közelébe kerülni. A 4850 tökéletesen elég, bár javallott az 1GB, mert 600MB feletti a vmem igény. -
bolcsodal
addikt
Ezek a táblázatok nem erről tanúskodnak: [link]
HD4850-hez kevés a 3GHz-re húzható Dual Core Pentium (E5xxx/E2xxx). Jó 20% tartalék még van a kártyában akár azonos órajelű Core2 Duo-val megkínálva....
Persze ez is játékfüggő.
Na jó...ha jól látom csak Quake Wars-ban....

Még a végén igazad lesz!

-
bolcsodal
addikt
Asszem félreérted a CPU limitet. Ha egy alkalmazásban a CPU órajelét emelve nő a teljesítmény, akkor az CPU limit. Fájdalom de nálad is ez a szituáció. Ha emeled a VGA beállítások mínőségét akkor kapsz vegyes limitet. Az emberek többsége vegyes limittel használja a gépét.
A trémárk meg kiváló bizonyos konfigurációk objektív összehasonlítására. Kezdem unni, ezt a "Nem a trémárkkal játszom!" duzzogást. Senki nem trémárkkal játszik, csak hasonlít....
Az, hogy elavult az tény, de nem hiába használható CPU limit kimutatására....
(#8289) nb18 : ott tényleg valami szoftveres probléma lesz...
-
nb18
tag
Nem amiatt, amugy is kevésnek érzem sajnos, pl wow-ban sokszor lemegy 25fps alá, és a régi e4600ammal +3870el ugyanilyen graf. beállítások mellett 30felett volt

Nem szeretnék semmit cserélni igazságszerint, de ha valami nagyon visszahúzza a teljesítményt akkor elgondolkodnék egy cserén..eddig azthittem a lapom ennyire gáz.
-
bolcsodal
addikt
Hóógyne!! Arra várok éjjel nappal, hogy virtuálisan Xp-t futtassak Win7-en!!

Nem erről van szó...Hanem arról, hogy megtehetném ha akarnám!!!! De mivel az Intel ki..szott velem, ezért nincs rá lehetőségem sem. Holott, aki utánam vesz ilyen procit ugyanannyiért, annak megvan ez a lehetősége...
-
Chaser
legenda
Nincs lemaradva a g31 p35/p45-höz képest, csak tuningban butább. sztem se lesz itt tápcsati nélküli 4830, de minek is, mikor jön nemsokára a HD5000?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#8230 bolcsodal : 20k-ért én nem vennék 4670-et, pár k-val többért 4830, jóval erősebb és nem sokkal eszik többet.
Más...VT-s E5300...eszerint az intel közlöny szerint SLGTL kóddal jött ki, intel specen viszont van még SLGQ6, ami nem tudja a VT-t, miafakk'?
3 kód egy VT? 
-
plzhelp
csendes tag
modnjuk igaz
előbb ment 17 percet csak nemtudtam mennyit kell kizártam 1024k teszt végére ért vagy nemtudom
most megint megy kb 10 perceitt a kép:http://kepfeltoltes.hu/view/090808/10p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
18:10 most végzett az 1024k self- testel most vmi 80000 8k testet csinál kb 20 perce megy
-
bolcsodal
addikt
A TX2 erősebb hűtő. Nekem Prime alatt azért 1,3V-nál már 62-64 fokos kb. 3,52GHz-en (persze zárt házban, ha leveszem az oldallapot lemegy 59-re..). Ha a szenzor szar azzal nem sokat tudok kezdeni, de a TX2-esnek durva felfogatása sokaknál meghajlítja az alaplapot ezért vettem inkább Freezer7-et.
Mondjuk csalódás volt a Zalaman 7000-es AlCu után...
Félelmetes, hogy az a régi hűtő mennyire meg tudja közelíteni az új hőcsöves csodákat...Épp ez a probléma hogy 45nm-en készül. Kisebb a procisapkával érintkező felület, ezért nem jobb a hőátadás, mint a 65nm-en gyártott prociknál...szerintem...
-
-
nb18
tag
Hú de közel, majdnem talált.
Ilyen szörnyeteg 
De olyan lapom volt az előző mint a tiéd
És ezerrel gondolkodom benne hogy ezt lekellene cserélni, a htpc bontásból maradt 
-
-
RootRulez
félisten
Feszt emelni nem igazán szeretnék, de akkor gondolom a 3GHz simán megvan egy 2.5GHZ-s 5200-val? Megéri lecserélni 2180at rá?
Miért különböznek a hasonló procik név szeirnt egy cég árlistáján belül?INTEL Dual Core E5200
INTEL Pentium E6300
INTEL Core2 Duo E7300Dual Core és Core2Duo val tisztában vagyok de ez a Pentium... Vagy csak elírás lenne?
-
Azzal végülis nem sikerült stabilizálnunk a 4GHz-et 1.35V alatt, de lehet, hogy csak a P45 lap miatt volt.
Az E6300-at megkérdezem iPontól.
Chaser: Említettem én, hogy akarok tőled venni? Honnan vetted, hogy az, hogy gondolkodom, a te portékádon fog folyni?
Gondolkodni azon fogok, hogy hogy tudod olyan olcsón adni.
-
Chaser
legenda
-
LLKobe
veterán
Persze, ezesetben egyáltalán nem hülyeség a dolog.
Viszont nem fogok úgy járni mint lancer77? Habár nem tiszta nálam hogy neki mitől halt be...
Akkor a C1E és EIST funkciókat kell bekapcsolnom?kriszbon : a legutolsó nem béta bios-al valszeg semmit se csinálna, ugyanis ez az utsó béta bios az első ami ismeri ezt a procit

MOD2.: itt nem csak én vagyok az inszomniás?

-
-
Qwertrt
tag
De azért a 3dm SM2/SM3 teszt még jó arra, hogy kitapasztaljam a VGA limitet, ugye?
-
Qwertrt
tag
Azért csak nem teljesen felesleges, ha 3DMarkban 3500 pont javulás volt, az azért csak nem a mérési holtjáték
Plusz a Civhez is jól jön a gyorsabb proci.Akkor nem is értem, ki az aki megveszi a quad procikat, ha egy E5200-as keresztbe hosszába kihajtja a VGA-kat? (Mármint gamerek közül értem.)
-
Qwertrt
tag
Ok, értem! Csak kicsit megszeppentem most, mert lehet, hogy nem is volt akkora értelme lecserélnem akkor az E2180-at, hisz az képes volt 3,25-ig skálázódni, ha most visszaveszem az E5200-at 3 GHz-re, akkor magamból csinálok hülyét.
Hacsak nem az, hogy majdan egy erősebb VGA-ba ruházzak, de hát kinek van arra pénze a mai világban? -
kriszbon
őstag
Így van ahogy mondod, mert általában mindenki kiteszteli hogy mennyit is tud a kicsike, utána mennyi kell a kártyához, és arra egy kis tartalék a legalacsonyabb fesszel 24/7-ben! Persze ha teszt akkor mehet amit bír, mert csak addíg kell amíg megvan a szép eredmény, amivel lehet dicsekedni

-
Qwertrt
tag
Ja, akkor az a sok 24/7 csak félrevezetésnek van?
Na mindegy, meggyőztél, kitapasztalom a VGA limitet, és ahhoz pozicionálom a frekvenciát.De azt nem újraindítgatásokkal fogom, hanem szoftveresen, mert nincs türelmem mindig 2 percet várni, hogy elinduljon a Windows. Ha megvan a végső azt meg beállítom BIOSban.
-
kriszbon
őstag
Hát én saccra a 2 gépre 60kw-ot számoltam+a 2 monitor, ami nem mind1 hogy milyen, mert 1 22"-os Crt 160W-ot is eszik, de legyen csak 120W. Akkor legyen 50ft/kw az 3000ft+2 monitor, és ez napi 8 órában+hangeszközök, ha minden igaz. Akkor mennyi is az? Ja és 4770-es a vga
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Androidos tablet topic
- Könyvajánló
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Bár az az AC olyan halk, hogy ha nincs terhelve a gép, egyáltalán nem hallani, elnyomja a vinyó.
vagy Q9300

Még tesztelgetem, ha van eredmény linkelem.

na meg egy HyperTX2.