Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
Qwertrt #7391 üzenetére
Az EasyTune arra Jó, hogy ne kelljen állandóan újraindítgatnod a gépet, ha emelsz Fsb-t vagy feszt, és azért javasoltam, mert abba beállítod amit akarsz aztán GO, és mehet is a teszt. Már linkeltem egyszer hogy volt róla szó mennyi elég ahhoz a kártyához, és azért nem emelkedik az SM pontod, hiába is húzod szénné a procidat.
Mod: Egyébként (Itt van ismét) nézd át azt az oldalt, és azt is hogy promisz kollégának hogy alakultak az SM pontok. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt #7366 üzenetére
3dmark-al ne foglalkozzál, mert elavult. Kb. ez róla a véleményem. Azt meg még mindig nem árultad el, hogy mi az a Civ.
A quad procikat azok veszik, akik időtálló rendszert akarnak és esetleg éjjel-nappal konvertálgatnak. Az E5200 meg nem hajt ki semmilyen VGA-t. Ha egy játék 2 szálon tud dolgozni és magas órajeleket kíván, akkor az E5200 tuninggal ezt simán leküzdi. Viszont ha egy játék már több szálon mozog 2-nél, akkor meg akárhogy húzod az E5200-t, nem lesz elég a játéknak, lásd GTA4.
Mivel úgy tűnik, hogy a játékok abba az irányba fognak fejlődni, hogy 3-4 (idővel esetleg még több) magot használnak ki, így a Quad procik megvétele nagyon jó beruházás lehet, mert a kétmagosok kevesek lesznek.
De egyelőre aki négymagos procit vesz, az nem azért teszi, hogy játékokban jobban teljesítsen a rendszer (kivéve GTA4 stb..), hanem azért, hogy a több magot kihasználó programok gyorsabban végezzenek bizonyos műveletekkel.
Viszont vannak emberek akik csak azért veszik a négymagos procikat, hogy verjék rá a nyálukat, de az ilyesmivel hülyeség foglalkozni. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt #7361 üzenetére
Hát 9600GT mellé teljesen felesleges volt lecserélni a jó kis E2180-at. Nem ártott volna időben érdeklődni. Arra a kis felbontásra meg egyelőre felesleges jobb VGA-t venni. Majd a DX11-es kártyákra érdemes lesz lecserélni, és akkor már érződni fog az E5200-as előnye is.
(#7360) CHIPman: Jah, kimaradt. Közben COD4-eztem, aztán sietősen írtam.
-
kriszbon
őstag
válasz
Qwertrt #7357 üzenetére
Egyszerűen felteszed az EasyTune progit, és ringyóz alól próbálgatod. Előtte beállítod a biosban, amit már tudod hogy megy stabilan(feszt, ramot, PCI-e frekit stb.) Pl. belövöd 3Ghz-re, és a progiból állítgathatod lefele is felfelé is, és mindjárt tesztelgetheted is(Winnel való együtt indulást kikapcsolod benne) ha esetleg gond van és újraindulna, akkor az indul csak el ami be lett állítva biosban!
(#7353) CHIPman: Csak nehogy tényleg az legyen, mert nem igazán hiányzik -
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt #7357 üzenetére
24/7-re akkor érdemes 4Ghz-en környékén járatni, ha azt valós 1,3V alatt viszi és folyton konvertálgat az illető. Meg még esetleg akkor is célravezető, ha GTX295-ös kártyája van, de az olyannak már Corei7-re is telik.
Egy HD4890-hez is 3,5Ghz-en, tehát felesleges afölé húzni.(#7358) kriszbon: Én még teszt erejéig se toltam 3,6Ghz fölé, pedig ment volna. Nekem nem olyan fontos az epénisz mérete.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt #7355 üzenetére
"Egyébként nem értem mi a felháborodás tárgya, ez a topik arról szól nagyrészt, meddig lehet húzni az E5x00 procikat, 4 GHz-es postok repülnek ide-oda, nálam emg ki vagytok akadva, hogy mi a fenének húzom 3,8-ig
Hát a többiek minek húzzáK?"
Csak teszt erejéig húzzák 4Ghz-ig, mert egyébként tök felesleges, sőt villanyszámla terhelő.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt #7348 üzenetére
A GTA4 3 magot tud kihasználni, ezért egy kétmagos proci mindenképp kevés hozzá. A VGA-ról meg nem is beszélve, mert még 1GB VRAM-al sem elégszik meg az a sz@rfos optimalizálatlanság királya.
Amúgy 1280x1024-hez 3Ghz-en járatott E5200 elég kéne legyen az Oblivionhoz. Azt a Civ4-et nem ismerem. -
kriszbon
őstag
válasz
Qwertrt #7340 üzenetére
Ugye azért azt te sem gondolod hogy 3.8Ghz kell a 9600 GT-nek, mert mindjárt lehidalok
Ha a Gpu húzásra nem emelkedik a pontod akkor ott más gond van. Ha a jó öreg trémárkban teszteled úgy, hogy felhúzod a kártyát, majd mész felfelé a proci húzással, és mikor már nem emelkedik az SM2-SM3 pontod csak minimális különbségek vannak akkor a kártyádnak ott a vége, de ezt megteheted valamelyik játék teszttel is, hogy biztos legyen a dolog
-
fagy53
nagyúr
válasz
Qwertrt #7291 üzenetére
Soha ne a 3DM06-tal teszteld le a procid, a kapott pontszámok matematikai algoritmusok eredményei, ugye nem gondolod komolyan, hogy egy 2006-os játékban kétszer annyi FPS-t kapsz egy négymagos procival, mint egy kétmagossal?
Márpedig a 3DM kétszerannyit ad...
A VGA-t nem a proci hajtja meg, mindkettőt a játék teszi próbára és nem foglalkoznak egymással. Sorrendiség van, a képalkotás első fázisát a CPU végzi és a következő hármat a mai játékokban a GPU számolja. -
belaazallat
addikt
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt #6881 üzenetére
Röviden, tömören a Wolfokon finomítottak kicsit, és attól gyorsabb. De ha már E6550-ről van szó, akkor az már visszaszerzi a lemaradást, mivel dupla akkora cache van benne. De azt meg az E7xxx veri azonos órajelen.
(#6880) zoo8800: Én is 3,3Ghz-en használom a HD4850-em mellett, de a 3Ghz-es mérés után már nem kaptam sokkal több SM pontot 3dmark06-ban.
-
The Lord
tag
válasz
Qwertrt #6805 üzenetére
Értem.Azért emeltem az északi híd feszültségét mert azt tanácsolta egy ismerős..Azért mondta mert mikor bekapcsoltam a gépem akkor a kezdőképernyő megjelenése előtt újraindította magát és visszaállította CPU-t gyári frekvenciára!!
Esetleg van más megoldás a problémámra????Mitől csinálja ezt a gép??Tudsz nekem tanácsot adni?
-
törölt tag
válasz
Qwertrt #6753 üzenetére
Egyszerű, fali konnektorba dugható fogyasztsámérővel.
Más: Én alapfeszes (1,2750V) tuninggal próbálkoztam, 3,6 GHz-et (11 x 333) hoztam ki belőle stabilan (IBT). 4 GHz-en (12 x 333) be se bootolt. 3,8 GHz-et (11,5 x 333) még megnézem alapfesszel, ha bírja, bírja, ha nem, nem. Eddig nekem sem volt gondom a feles szorzóval, igaz, feles szorzóval csak 3,3-at néztem (12,5 x 266). Kíváncsi vagyok, meddig lehet alapórajel mellett lemenni a fesszel.
-
válasz
Qwertrt #6418 üzenetére
Itt láthatod nagy a hézag, a paszta is sima fehér átlagos. Még garos nem ugrálok! De amint lejár előkaparom a papírjaimat és mint a Q6600-ot tükörré, legalább 5 fokot várok tőle gyári hűtővel, azaz 35 idle-t. Már mindent kigondoltam hűtés terén, de, a zaj részén még gondolkodom. Jó kis gépet lehetne belőle faragni, szinte kötelező tuningolni adja magát.
Ezért is vagyok itt, úgy akarok nekiállni, hogy tudom mit csinálok. Pl már látom hol a vége az E5200-nek. -
kriszbon
őstag
válasz
Qwertrt #6386 üzenetére
Rosszul gondolod te
A legjobb az ha nem csak a proci van tesztelve, hanem az egész rendszer is utána, és ha a kettőn nem hasal el akkor már jó az egész
Például én nagyon csodálkozom hogy sokan írják hogy ilyen meg olyan kékhalál, hát én még nem találkoztam vele az biztos(utoljára PIII-as korszakban), pedig próbálgattam a tuningot rendesen
Max merevre fagyott, reset és minden hiba nélkül feláll a rendszer, és megy tovább! Mondjuk én amit beállítottam magamnak bioszban 24/7-re azt le is teszteltem rendesen, mert ennek tuti jónak kell lenni, tovább meg ringyóz alól tuningolok, és nincs semmi gáz ha villanyoltás van a túlhúzás végett
Amúgy itt az (IBT tesztem) és ennyi volt a (Hőfok) Azért van értelme a biztosra menni
SybianOS: Inkább a kártyádat rázd gatyába, mert a proci így is kikergeti a világbol szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest