- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
balage.
tag
válasz
hoditogame #12597 üzenetére
Érdemes szerintem everesttel letesztelni melyik beállításnál a gyorsabb a memória. Alacsonyabb órajelen, alacsony időzítéssel, vagy magasabb órajelen nagyobb időzítéssel. Én arra tippelek, hogy magasabb órajel, magasabb időzítés, de egy próbát megér.
-
ETOM
addikt
válasz
Ugyanilyen kingmaxom van sztem.
5-6-5-15-be megy 1066-on. -
balage.
tag
válasz
Én úgy tudom, h ha az időzítéseken módosítasz, az nem befolyásolja a memória frekvenciáját. Esetleg annyiban, hogy nem fog elindulni úgy. Ha gyárilag 1066-os cl6-os időzítésekkel, akkor nem biztos, hogy menni fog most cl5-ön. Bár 1 próbát megér, pl. beállítod 6 6 6 18-ra, aztán megnézed egyesével, melyik mennyit bír. Tehát 5 6 6 18; 5 5 6 18. Ha valamelyiken nem megy akkor vissza 6-osra és onnan a következő számmal próbálkozni.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame #12595 üzenetére
Az nem olyan rossz a 2,5 GHz-hez és a 800 MHz rated FSB-hez képest. Most 3,4 GHz-n, azaz +900 MHz és 1080 MHz FSB-n azaz +280 MHz-et nyertél.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame #12593 üzenetére
Hanyas szorzóval?
-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame #12592 üzenetére
valóban a 340 et bírja, a 350 et nem. A memóriával nincs gond, amíg 1050 alatt tartom a frekijét.
-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame #12589 üzenetére
Sok az FSB a feszhez. Elképzelhető, hogy 350 alatt wall-os a proci! Mondom, hogy apránként indulj felfelé egy legalább fél óráig stabil Prime95 blend beállításról...
Valószínűtlen, hogy CL6 840MHz-hez 2,1V-ot kérjen a Kingmax....
Főleg Standard Perf. level mellett...
-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame #12589 üzenetére
Úgy nézem 1050 en stabil a beállításokkal amit mondtál. 1,2 északi híd fesszel, és 2,1 V os ramfesszel nem bukik meg a teszten.
-
bolcsodal
addikt
Azok 10% tuningtól is kifinghatnak....
(#12587) hoditogame: Leírtam mit csinálnék:[link]
Ha a CPU feszt emeled emeld a hozzá tartozó ref-eket is 0.05-0.1V-al.
De Itt szerintem a RAM (Turbo PEerf. level) És az alacsony MCH fesz lesz a hunyó...Próbáld apránként FSB320-ról felfelé...
-
bolcsodal
addikt
válasz
balage. #12582 üzenetére
Tehát CL6 1066-os RAM-ok.
A következőt csinálnám: Időzítések auto-ról manual-ra (6-6-6-18). Fesz 2.0V (DRam ref. 1.0V). MCH fesz 1.2V. DRAM-FSB osztó pedig maradjon a helyén. Ha az FSB-t tudja stabilizálni, akkor ráér a RAM ferkit emelni. Perf. enhanche: Standard!
Ezekkel a RAM beállításokkal, csak akkor fog elhasalni, ha Latch érzékeny (nem tetszik neki a DRAM : FSB osztó). Ki kell próbálni több Latch-al, visszaosztva.
A RAM gyártója nem derült ki...vagy láma vagyok....
-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame #12578 üzenetére
CL5-ös memóriák? A Perf. enhanche-et (a RAM késleltetését befolyásolja) vedd standard-ra ezért nem stabil! Pontosan milyen RAM-ok? CPU-Z RAM screenshot jóljönne.
Mentek valaha 1066-Turbo beállítást a RAM-jaid?
Első körben pedig a Manual-t olvasnám el (esetleg tölteném le pdf-ben), de lehet hogy ódivatú vagyok...
-
balage.
tag
válasz
Tudsz csinálni képet a bios beállításaidról? Közben nézegettem tube-on giga biost, talán most okosabb vagyok e téren is
. tehát képeket kérnék az M.I.T. beállításaidról
-
ETOM
addikt
válasz
Probáld meg Standardon hátha.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame #12575 üzenetére
Nem találtál a biosban valamilyen memory overclocking opciót? Nekem Ami biosban van pár olyan beállítás, amit ki/be kapcsolok, akkor jobban lehet húzni a memóriát, FSB-t és CPU-t.
Időzítéseket hagyd auto-n a memóriáknál, állítsd 1066 környékére és 2,1V-ot neki. Eddig egyébként 1066-on mentek a memóriáid? -
ETOM
addikt
válasz
hoditogame #12575 üzenetére
Kérdezz be tuning topikba hátha van valami tipp. Én nem értek intelhez sajna..
-
ETOM
addikt
válasz
hoditogame #12573 üzenetére
Lapod is tud 1066 MHz-t ramod is és csak 840MHz-en stabil ez a szitu?
-
ETOM
addikt
válasz
hoditogame #12570 üzenetére
2.1V 1066-hoz még bőven belefér.
-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame #12570 üzenetére
Hát ennyi volt, és megannyi amper.
Ha csak egy picit is 840 fölé emelem a frekit, el se indul, de 840en stabil. (Ezért vesz az ember 800 as helyett 1066 os ramokat ch!
)
Köszönöm mindenki segítségét! De ha van még okosság, küldhetitek. -
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame #12569 üzenetére
Stabil a 3,5 GHz-n, 840 fsb-n, ami teljesen jó, de az 1066 még jobb lenne. Próbálom is, csak ramszorzót és ramfeszt kell állítani? Úgynézki nem, mer így nem indul. xd
Ramfesznél 2,1 voltot már rózsaszínnel jelöli. Vagy ennek az ijesztgetésnek nem szabad bedőlni?Amúgy a sajátgép jobbegér tulajdonságok 4,3 GHz-t ír xD
-
hoditogame
csendes tag
válasz
balage. #12566 üzenetére
Most elindult, de teszt alatt hardver warningot dobott ki. lehet az a baja, hogy egyszerre vettem vissza az órajelet 3,5 re, meg emeltem is a north bridge feszkót 1,1 ről 1,2 re.
És ha stabil, 1066 ot ki lehet majd hozni, vagy életem végéig 800 on fogok élni?
Komoly videószerkesztőket nyomok, minden kihozható teljesítményre szükségem van.
Visszavettem 1,2 ről 1,1 re a hidat, most nem warningol, elémletileg stabil.
-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame #12561 üzenetére
10x300-ról indulj 10 MHz-enként. 320-környékétől Prime95 blend-del tesztelj minden beállítást legalább 10 percig....
Türelemjáték.
A RAM-ok maradjanak 800 közelében, de vigyázz, mert nem biztos, hogy minden Latch-et szeretni fognak órajeltől függetlenül (FSB
RAM arány).
-
balage.
tag
válasz
hoditogame #12565 üzenetére
Akkor megtudnám mondani, hogy miket is kellene állítani. Ott a memória beállításaival van a gond, valszeg az emlegetett DRAM : FSB arány miatt.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame #12564 üzenetére
Akkor 350-re az FSB-t 10-es szorzóval, Vcore feszültség maradjon. PCIE-t azért kell lefixálni 100 MHz-re, hogy ne emelje annak a busznak is a frekvenciáját, nem mindegyik VGA/alaplap szereti.
Nézd végig a biost, és ha látsz valamelyik állítási lehetőségnél olyat h enhanced fsb/cpu/memory azt kapcsold be, ill. amit megkövetel a beállítás. Lehet valami lekorlátoz.
Northbridge az még MCH néven lehet (Memory Control Hub). -
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame #12564 üzenetére
Nah
Elindult, mert 800 alá vettem a ramokat. De winbe belépve kékhalálozott.Ha befényképezem ide a biost, meg tudjátok mondani a pontos átállítandó értékeket?
-
balage.
tag
válasz
alap Vcore-t állítsd 1,3-1,31V környékére. Esetleg northbridge-nek is adj kis feszültséget ha még mindig nem indulna.
-
rumkola
nagyúr
válasz
kevés a fesz a procinak vagy nem jó a rambeállítás, ennyiből nehéz ezt kisakkozni
-
ETOM
addikt
válasz
hoditogame #12558 üzenetére
2.2V max DDR2-nek hűtés nélkül, 2.1V simán mehet neki.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame #12558 üzenetére
1066-on 2,1V kell neki. Ha ez a value szériából való memória, tehát nincs rajta +hűtőfelület akkor próbálj meg a gyári frekvencia környékén maradni, az sem baj, ha csk 1000MHz-en sikerül megállapodni.Elszállni nem nagyon tud, de egy erősebb OC-nál már figyelni kell a hőmérsékleteket. Igaz ilyen 0,1-0,2 Volt nem okoz olyan nagy hőtöbbletet, bár azt még nem tudjuk milyen CPU hűtőd van.
FSB speedet kell állítani
szorzót
memória időzítéseket
DRAM : FSB arányt, ha túlléped az 1100 MHz-es memória sebességet
CPU voltage
a többi feszültséget (FSB, NB,SB) pedig állítsd be a defalult (legalacsonyabb) értékre. Általában jobb oldalt kiírja a biosban, hogy mennyi.
PCIE frekvenciát pedig 100-101 MHz egyikére lődd be.
És mehet az alap CPU feszültségről, FSB frekvenciáról, 10-11-es szorzón a malmozás -
hoditogame
csendes tag
válasz
balage. #12557 üzenetére
DDR2 Desktop Memory Module Series
.Specification: 240-pin DDR2 667MHz / 800MHz / 1066MHz un-buffered DIMM
.Configuration: 64Mx8, 128Mx8
.Bandwidth: 667MHz: 5.3GB/sec
800MHz: 6.4GB/sec
1066MHz: 8.5GB/sec
.Voltage: 667MHz / 800MHz: JEDEC Standard 1.8V
1066MHz: 1.8~2.1V
.CL: 667MHz / 800MHz: 5
1066MHz: 6A memóm adatai. Akkor gondolom 2,1 V ot állítsak neki.
Elszállhat a gép, ha rosszul választom meg valamelyik feszültség értéket?
Amúgy az elnevezeések ugyan azok (gondolom), csak nem tudom melyiket kell állítani, hogy elinduljon. -
balage.
tag
válasz
hoditogame #12556 üzenetére
Nekem világ életemben Asus lapjaim voltak Ami biosszal, így nem nagyon tudom mi merre van a Gigabyte Award biosában, ha addig nem ír valamelyik szaki, megkeresem hogy mi merre van. Érdemes defaultról kezdeni a CPU OC-t szerintem, mivel nem lehet tudni, pontosan melyik chipnek kell a + feszültség, ha nem vagy elég gyakorlott a dologban
.
Kingston hivatalos oldalán megtalálod a gyári értékeit a memóriádnak, esetleg ha a doboza meg van még, azon is rajta szokott lenni.
A DRAM része csak annyi, hogy lehet állítani ezt az arányt, hogy ha megnöveled az FSB-t akkor azzal ugye párhuzamosan nő a memória frekvenciája is. Ha túl magas a memória frekvenciája, adhatsz neki akármit, nem Fog elindulni a gép. Ezért lehet állítani ezt az arányt, hogy ha túlléped akkor ennek módosításával lentebb veheted a órajelet, majd onnan mehet tovább a móka. -
hoditogame
csendes tag
válasz
balage. #12555 üzenetére
Az alaplapom Gigabyt GA EP43 S3L, a tápom Gigabyte SUPERB 550W p 450W c.
Most próbáltam egy 11 es szorzó 3,6 GHz-t 1050 fsb vel, de nem indult el. Még próbálkozom, de fogalmam sincs, hogy mi nem tetszik neki. A DRAMSB arányt honnan olvashatom le?
A DRAM része nem világos a dolognak.
A memóim alapból CL 6 osok asszem.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame #12554 üzenetére
Heló.
Én úgy tudtam átlépni a "bűvös" 3,4 GHz-et, hogy a szorzót vettem lentebb, majd alap CPU voltage-on az FSB-t mindig 10-zel növeltem, továbbá ügyeltem arra, hogy a memóriák ne nagyon lépjék túl az 1100 MHz-es határt, mert volt, hogy ez miatt nem ment a további OC.
Tehát sztem először kezd el 11-es szorzóval lépegetni az FSB-t, DRAM : FSB arányra meg ügyelj, hogy ne lépje túl az említett értéket. Én alapból a memóriákat a gyári értékekre állítottam, tehát 2,2V, időzítések 5 5 5 15. Ha bebootolt, Windows is elindult, akkor Intel Burn Testtel 5 sorozatot futtattam 1 GB-os memóriával. Ha lefutott gond nélkül, akkor újraindítás, bios, +10 MHz az FSB-re. Ha kékhalálozik, vagy IBT hibát ír, akkor plusz feszültséget kell adni a CPU-nak. Én a CPU voltage-on kívül mindent az alapfeszültségre állítottam, nem autora. Azért IBT, mert az a leggyorsabb ilyen stabilitás teszter (szerintem), és az fűti fel a legmelegebbre a CPU-t.
Nekem most 380x10 @ 1,3175V-on megy a CPU.Milyen alaplapod és tápod van?
-
hoditogame
csendes tag
válasz
balage. #12553 üzenetére
Halihó!
Én is hasonló cipőben járok, az új konfigom E5200, 2x 2 GB kingston 1066, stb...
Azt szeretném elérni, hogy a processzor órajele 3,6 legyen, rosszabb esetben 3,4 (azon stabil volt) és a memóriák 1066 fsb-n menjenek. Ez így lehetséges? Eddig csak 12+0,5 es szorzóval próbálkoztam és minden volt értéket auto-n hagytam. Így játszadoztam órajellel és ramszorzóval.
Pontasan milyen menüpontokat kell megváltoztatni mennyire?
-
balage.
tag
Még egy kérdés. Melyiknek van nagyobb szerepe: CPU órajelnek, vagy a rated FSB órajelnek? Most a rated FSB-m 1360 MHz. Everest szerint most ~8000 MB/s-cel lehet olvasni a memóriákat. Ha sikerül 12,5-ös szorzón elérni ugyanezt a CPU frekvenciát, akkor a rated FSB ~1000MHz körül lesz csak. Így a memória olvasás kb ~7000MB/s lesz. Ennek van valami érezhető, felfogható különbsége?
-
bolcsodal
addikt
válasz
balage. #12549 üzenetére
Ha 2.2V-ot kapnak a RAM-ok, és az FSB is ilyen magas az MCH fesz meghálálná az 1.2V-ot! Emeld (ésszel) az MCH fesz-t és a hozzá tartozó ref-eket.
Ennél sokkal magasabb FSB-t már nem fogsz elérni szerintem. De kipróbálhatnád 9-es szorzón hátha engedi tovább és nem wall-os 390-nél. Ha nem wall-os, akkor van rá esély, hogy 10-es szorzón is lehet stabilizálni plusz feszekkel.
Hogy miért megy alacsony szorzón magas FSB-t?
1: Mákos vagy!
2: Magasabb szorzón alacsonyabb FSB-t tud azonos feszen, ez így van rendjén.
3: Szorzóemeléshez mindig irreálisan sok fesz kell összehasonlítva az FSB emeléshez.Én megpróbálnám 12.5-ön apránként emelni az FSB-t. Nem lepődnék, meg ha ugyanúgy 3.8GHz lenne a vége, de hátha lehet FSB320-on stabilizálni értelmes fesszel.
Nálam pl. 10x310 VID a stabil állapot, de ennek ellenére 12.5-ös szorzón, ugyanazon a feszen 250-es FSB-n be sem bootol...
-
balage.
tag
válasz
bolcsodal #12548 üzenetére
Ramok Kingston HyperX 2x1GB kit 1066 MHz CL5-ösek, 2.2V-on. Jó érzés lenne, ha elérném a működő (esetleg stabil) 4GHz-t. Arra tudsz valami magyarázatot, hogy a 12,5-ös szorzó helyett miért csak 10-essel hajlandó ekkora frekvencián működni a cpu?
A kérdésedre a válaszom pedig, arra lennék kiváncsi, hogy fps is lineárisan nőne a megemelt fsb/cpu %-ával.
Hamarosan felváltja majd egy q9550-es. i-s, esetleg sandy-s konfigot meg nem akarok, bőven elég lenne nekem egy 4 magos cpu-val játékra, grafikára. Persze anyagi megfontolásból
-
balage.
tag
Üdv.
Olyan kérdésem van, hogy az E5200-asomat 24/7-be 3,8Ghz-n szó nélkül működik, viszont ezt a beállítást, csak 10-es szorzóval tudtam elérni. Ha növelem a szorzót 0,5-tel, vagy ha 390-re emelem az fsb-t, akkor már az IBT hibázik, néha kékhalál. Fesz biosban 1,3175V, hűtésem jó. IBT alatt felmegy a mag 68-70°C-ra, de egy újabb játék alatt, pl. Black Ops-ban, ami 90-100% között használja a cpu-mat akkor a max mag hőmérséklet 61 °C (27°C-os szobában).Idle-ben meg 27-29°C-os a cpu lapja C1E nélkül. Hűtésem egy AC Freezer 7 pro rev. 2. Memóriáim 1066-osak gyárilag, most 1080 körül mennek, gyári fesszel, időzítésekkel. Próbáltam fsb fesz emeléssel, északi híd fesz emeléssel orvosolni a gondot, de nem. Jelenleg a cpu feszen kívül minden alapra van állítva (nem auto-ra). Szeretném megnézni ha 4GHz-re sikerülne húzni a cpu-t mennyivel lenne több fps-em, mivel most cpu limitem van. VGA Sapphire HD 6850 toxic (elég best buy vétel volt, simán viszi az 1 GHz-et a gpu)
Ennyit bír a lapom?
mobo: Asus P5Q SE PLUS, táp Chieftec GPS 450AA. -
fagy53
nagyúr
válasz
Tomcsi1987 #12542 üzenetére
A francokat nem lehet....!
-DRAM Frequency
-Strap FSB to MCH, az utóbbit hagyhatod auto-n.
Mindenképpen 1Ghz körül/ alatt tartsd a RAM órajelét, ha a procira vagy kíváncsi!
PCI-e frekvencia 100-101MHz legyen, semmiképpen nem auto-n! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tomcsi1987 #12544 üzenetére
dehát most 230as értéken van...
akkor mi nem megy?
-
Tomcsi1987
csendes tag
válasz
darál0w #12543 üzenetére
feldobtam!
Kipróbáltam 1,2 voltal se indul meg ha vtt t meg nbt annyira állítom
Per pillanat így megy:
Mező Érték
CPU tulajdonságai
CPU típusa DualCore Intel Pentium E5200
CPU alias Wolfdale-2M
CPU stepping M0
Engineering Sample Nem
CPUID CPU név Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz
CPUID revíziószám 00010676h
CPU VID 1.1750 VCPU sebesség
CPU órajel 2879.7 MHz (eredeti: 2500 MHz, overclock: 15%)
CPU szorzó 12.5x
CPU FSB 230.4 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 15%)
Memóriabusz 460.8 MHz
DRAMSB arány 12:6
CPU gyorsítótár
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 63-014-0000010-00101111-021809-INTEL$AS210014_G31DE BIOS P1.00
Alaplap neve ASRock G31DE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)Lapkakészlet tulajdonságai
Alaplapi lapkakészlet Intel Bearlake G31
Memória időzítések 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS)
Command Rate (CR) 2T
DIMM1: Kingmax KLED48F-B8KU6 1 GB DDR2-1100 DDR2 SDRAM (6-7-7-25 @ 555 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-15 @ 333 MHz)
DIMM3: Kingmax KLED48F-B8KU6 1 GB DDR2-1100 DDR2 SDRAM (6-7-7-25 @ 555 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-15 @ 333 MHz)BIOS tulajdonságai
Rendszer BIOS dátuma 02/18/09
Video BIOS dátuma 08/25/08
DMI BIOS verzió P1.00Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya MSI RX3850 (MS-V112)
GPU kódneve RV670 Pro (PCI Express 2.0 x16 1002 / 9505, Rev 00)
GPU órajele 297 MHz (eredeti: 690 MHz)
Memória órajel 693 MHz (eredeti: 700 MHz) -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tomcsi1987 #12542 üzenetére
jo...
pár dolog kellene még...
cpu ( hűtő is ) , ram, lap , VGA , táp.
adatlapra dobd fel.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tomcsi1987 #12540 üzenetére
ha csak a ram miatt akarod, akkor ahhoz nem kell emelni elvileg az FSBt...ramszorzot is lehet állítani.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tomcsi1987 #12538 üzenetére
ram orajelére gondolok...
NBt és VTTt is állítsd be 1.2Vra
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tomcsi1987 #12536 üzenetére
azok maradhatnak normal értéken.
viszont a ramjaid mennyin mennek?
-
Tomcsi1987
csendes tag
Üdv emberek
Van egy E5200 am ASROCK alaplappal g31de
CPU Vid 1,175 volt.
Felszeretném húzni de alapfeszen nem sikerül 3ghz nél tovább
Amiket már beálítottam CPU Voltage: 1,250 volt.
DRAM 1,965 volt, mert kingmax 1066 mhzs ramom van.
AMiekt nem tudok hogy állítsam elvielg ezért nem indul el a gép 3ghz felett:
NB VOLTAGE:
és VTT VOLTAGE:
NB Voltage
Use this to select NB Voltage. Configuration options: [Auto], [1.272V] and
[1.319V]. The default value of this feature is [Auto].
VTT Voltage
Use this to select VTT Voltage. Configuration options: [Auto], [1.10V],
[1.20V], [1.37V] and [1.46V]. The default value of this feature is [Auto].
+1.5V Voltage
Use this to select +1.5V Voltage. Configuration options: [Auto], [1.5125V]
and [1.5651V]. The default value of this feature is [Auto].Itt miket kéen VTT és NB voltagehez?
ftp://174.142.97.10/manual/G31DE.pdf
Itt a lapom kézikönyve is.
Előre is köszönöm a helpet! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame #12534 üzenetére
igen
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame #12532 üzenetére
felesleges...
nem éreznéd a különbséget.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame #12530 üzenetére
system memory multiplier ( SPD )
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame #12527 üzenetére
ezzel is fel tudod.
ha emeled az FSBt, akkor nő a ram orajele...
szal ha visszaveszed a szorzot, akkor FSBvel szépen fel tudod emelni az alaporajelig a ramot, miközben a proci orajele is nő.
ezért nem kell uj ramot venni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame #12525 üzenetére
vissza kell venni a ramszorzot.
-
hoditogame
csendes tag
Hello!
Egy E5200 boldog tulajdonosa vagyok.
Alapból ugye 2,5 GHz, amit én csak 2,97 GHz re tudtam húzni. Ha 3 fölé növelem az órajelet, már a bios sem jön be. Az lehet a probléma, hogy a kingmx memóriám fsb-je 800? Nézegettem, hogy van aki 3,6 GHz re húzta fel, de neki a ramja gyárilag tuningolt (800 OC 1066).
Fel tudom húzni, ha veszek egy sima 1066 os ramot?
Egyáltalán jobb a sima 1066, mint a 800 OC 1066? Van különbség? -
NFree
addikt
válasz
bolcsodal #12523 üzenetére
Szerintem ezt ki lehet küszöbölni , jó sok rammal nem?, hogy ne legyen lapozófájl s akkor nem nyulkál a merevlemezhez a program futás közben , csak igy tudom elképzelni a külömbséget.
Habár volt , hogy ment nélküle a gép meg volt , hogy követelete.
mind1 nekem kis 32mb van rendszermek , meg vok vele elégedve. -
-
NFree
addikt
válasz
bolcsodal #12521 üzenetére
Én iesmiről nem is beszéltem , a minfps meg szerintem nem az ssd fügvénye , Meg asszem a barátunk kérdése nem ezirányú.
Én rég használom , s csak azt tudom mondani álom vele a géphasználat , mert jelentősen gyorsabb a rendszer számára ,mint akármien vinyó, enyiről lenne szó(vin indulás , progik indulása, böngésző használat megvan nyitva vagy 100 lap , stb gondolok itt. -
NFree
addikt
Én már rég ,ssd -használok, s annyi lenne , igen érezhetően gyorsabban tölt be a vin, a progig amik az ssd vannak gyorsabban ,reagálnak, ugyhogy nekem csak + véleményem van, s ráadásul nem is egy hiper , brutál ssd-m van.
Én azt tanácsolom aki megteheti rendszernek tökéletes az ssd , a többi cucc meg elfér bőven a vinyókon.
Ennyi lenne. -
Rick4
félisten
Na, mivel most az i3- i5 rendszer nem gyött össze, asszem vinyó -> SSD csere lesz. Van valakinek tapasztalata, hogy ezek a kis procis gépek, mit mutatnak egy új meghajtóval?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #12510 üzenetére
szvsz az az eredetihez képest számított tuning...mivel 1333as procinál pl nem kell emelni alapon
és ezzel válaszoltam is mindkét kérdésre
#12511) Rick4 a másodikra OSt tippelnék...
az elsőre meg azt mondom, h nagyobb telejsítmény, kisebb fogyasztás. kérdés megér e neked ennyi kesst...
-
Rick4
félisten
Na, kérdések kérdése: Nemrég vettem ez a Gigabyte lapomat a kis E5300-ashoz, így szépen megy akár 3.6-3.8-os is, még mindig alapfesz alatt. Kérdés, lenne-e értelme lecserélni egy i3-540-esre, meg egy giga P55 UD3R-es lapocskára? A kettő 47 rugó, ebből a lap proci párosból nem tudom, hogy lehetne most jól kiszállni. Fogyasztásban jobb lenne, miközben teljesítményben több?
Plusz még egy kérdés: Az előző lapomnál is ez volt, meg a mostaninál is, (tehát csak a proci maradt a régi) hogy netezek, mondjuk 10 perc múlva a firefox mellé akarok kattintani, mondjuk az msn ablakra (nem teljes képernyőn meg a böngésző) és nem engedni, nem reagál. Aztán egy CTRL+ALT+DEL onnan mégse gomb, és minden megy rendesen, onnantól lehet kattintani. Lehet ez pl a rádiós egerem miatt? Csodálkoznék ezen, mert a ff-on belülre megy, csak kívül nem. W7 hülyesége lenne:
-
bolcsodal
addikt
válasz
darál0w #12508 üzenetére
És tényleg!
Most láttam először hatását az MCH fesz emelésének életemben...
Vajon az FSB értéke, vagy az eredetihez képest számított tuning, ami befolyásolja az MCH fesz emelés mértékét?
Ugye most FSB1333-on van FSB800 helyett. Vajon egy alapból FSB1333-as procchoz kevesek a default beállítások?
-
bolcsodal
addikt
Üdv! Eddig VID (1.175V)-en használtam a procit, ami valós (CPU-Z) 1.12V-ot jelent. Ezzel FSB310-en stabil minden.
Gondoltam megpróbálom valós 1.2V-on mit tud a procc. FSB333. (10x333-on használnám)
A gondom az, hogy Xp-n Blend, Small FFT, IBT stabil. De Win7-en a Prime Blend kifagy (Memtest - 200% coverage hibátlan, 15 kör IBT stabil).
So what?
-
Tsabi84
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mi a legmagasabb feszültség egy E5300-as amit 27/7-be lehet használni vagyis amitől nem károsodik. Mert húgom gépében van egy ilyen és szeretném picit tuningolni, de ilyen procim még nem volt így nem vágom annyira, hogy mik esetleg a határok amik között mozoghatok.
Köszönöm előre is válaszotokat.Szerk.: ja igen a Vid-je: 1.2875v
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged