- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Objektívek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Sunrise^
tag
válasz
robyeger #360 üzenetére
Kiprobaltam, semmivel nem javult a helyzet. Sztem itt a lap lesz a ludas, nagyon fura lenne ez nekem, ha a proci igy meghalna tuningnal +1mhz-tol.
Erdekesen mutatja a feszt az Everest. Megyek lefele a feszultseggel, kivancsi vagyok mennyin lesz stabil meg, most 1.250V-ot allitottam be, viszont Everestet nezve ez full terhelesnel (2x Prime95) 1.15V-ra leesik, terheles nelkul 1.20V korul mozog.
Ho termeles szempontjabol jo a dolog, alapfeszen 70fokot siman elerte, pedig eleg jo a hutesem es a haz szellozese, viszont igy 57 fole nem ment, de inkabb alatta van. Ha csak 1 mag van terhelve akkor 50 korul mozog. -
^Sunrise^
tag
válasz
robyeger #358 üzenetére
CPU feszt 1.5V-ig probaltam, nem szamitott semmit, olyannyira, hogy inkabb lejjebb vittem, a 222x14-et 1.25V-on is elviszi, kb. 10fokot csokkent a terheles alatt a CPU homerseklete.
A chipset milyen neven lehet? Egy FSB opciot lattam, annak +0.1V-ot, de az nem segitett.
CTRL+F1 megy, nem az elso Giga lapom.
[Szerkesztve] -
-
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #288 üzenetére
helo.
annyit kiprobáltam most, hogy kikapcsoltam az energiagazdálkodási lehetöségeknél azt, ami intelék szerint kell az eisthez. Az eredmény az lett, amennyire észrevettem, hogy van szorzovisszavétel, bár sokkal érzékenyebb a terhelésre, kisebb terhelésre is visszaugik az eredeti 15re. A Vcore fesz értékét is csökkenti 1.2V körülire visszavételnél, de a CpuVid marad fixen 1.37V. -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #285 üzenetére
i-cool csak a fojtást (throttle) szabályozza valahogy, de ez a leszabályozás sehol nem jelenik meg mint informácio. cpuz nem jelez fsb csökkenést, sajátgép tulajdonságainál is az eredti orajelet irja, RightMark is csak azt jelzi, hogy throttle van, de pl az alaporajelet ott is 2,8 ill 3GHz-nek adja meg. Vcore-t meg nem csökkent... de ettől még működik icool mellett az eist, meg is látszik ez a RightMark grafikonján, de nem látom értelmét kombinálni a kettőt, mert ilyen formájában az icool tényleg semmire nem jó.
szerk: ly j jáááj
üdv
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #273 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy a 2,77GHz a 2,8-tól 30MHz eltérés. Ez 14es szorzó mellett is alig több, mint 2MHz fsb eltérés. Szerintem ez inkább adódhatott nekik valami fsb orajelgenerálási mizériábol (pl a 200as fsb nálam is kb 201), mert 2MHz csökkentés azért nevetséges lenne, hamár belekezdenek...
-
Savanya
addikt
válasz
robyeger #246 üzenetére
El vagy kicsit tévedve .. Neked P560-ad van amiben van szorzóállitás , igaz 14 vagy 18 . Thermal Monitor 2 -őben lehet csak idle feszt biosból állitani amit csak a 3,6ghz-től támogatnak pontosan a szorzóállitás miatt ...
Többi procinál TM1 miatt kb. 0,2V-tal csökken a vcore idleben ...
-
mh197
őstag
válasz
robyeger #242 üzenetére
Ez a 0,8V hogy is jött ki?
Nálam bios szerint 1,4125V a feszültsége amit beállítok a proccnak, EIST be, C1 be, 64 Bit be a procin a biosban, majd winben a minimális energia gazdálkodás kiválaszt (ha jól emléxem ezt kell választani, mert mintha ezt olvastam volna már vhol
), és utánna a feszt max 1,28V -ra ejti vissza. Természetesen terhelésnél 1,39-1,4 V-ot ad a procinak. Idle-ben visszaveszi az órajelet 3500-ra 4000 -rőll.
Ja, mert ugye 4000-re van húzva a kis 3,2- es 640-es.Vagy emiatt nem megy lentebb a fesz értéke?
Esetleg Dual -core esetén teljesen mások az EIST működési hatásai? Jobban leveszi a feszt, mint a 6xx sorozatnál?
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
válasz
robyeger #242 üzenetére
Szerintem a Pentium D 820 kiváló választás (ár/teljesítmény).
Nem lángot lobbantani jöttem, de szvsz az jelenleg egyetlen egy Intel-gyártotta (asztali) PC-alkatrész, amit bármi körülmények közt értelmes lehet megvenni
Nem tudtam, hogy ennyit haladt a Speedstep, köszi, majd utánanézek.
Az offomat inkább a céltopicban helyezem el (Intel vagy AMD).
szerk.: Te azért olvasd el sztem, talán sikerült artikulálnom mások nevében is, hogy miért vagyunk ''AMD-fan''-ek
[Szerkesztve] -
YODA mester
senior tag
válasz
robyeger #186 üzenetére
Én orba , szájba renderelni akarok... Én idáig asztem a XEON az Intel csúcs, mint a dual magos 64 bites Opteron, erre kiderül hogy XEON-ból van egymagos 32 bites is... Na vettem ma egy ilyet, csak hogy legyen: Intel XEON 2,8Ghz/800fsb/1Mb L2 cache, Socket 604, E0, sl7pd... Mire jó ez és ez mit tud és hány magos és hány bites..?
Van lém, de Opteronra nincs, ezért XEON konfigot dobok össze rendereléshez, mert olcsóbb... -
hobizoli
nagyúr
válasz
robyeger #139 üzenetére
Es ugyan mit ersz el vele, ha legszukebb keresztmetszet a chipset maga a latency-vel meg savszelessegevel, jaj de huje pelda volt ez a hubazz az L2 jujdegyors, mert 108G/s, amikor az adott core a RAM-bol vagy a ket core egymassal infot csak a chipset-n keresztul tud cserelni, egy regesregi intel csokeveny ez...es ugy lehatarolja a teljesitmenyt, hogy csak nezel
Sokkal jobban hajlik vissza ez miatt a PeniumD meg foleg az XE teljesitmenye, mint az X2-n a -csak szerinted fika- XBAR miatt, csak ezt elfelejted leirni vmiert...
Na OFF vege, kezcsok
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
robyeger #136 üzenetére
Ezt csak Te majmolod, mert masba belekotni sem tudsz, kivancsi vagyok a PentiumD-nel ez hogy is alakul, meg mekkora is ez a ''fojtas'', azt pl meg ezt miert nem vezetted le olyan nagyszeruen, a Pentium XE-rol mar nem is beszelve...nos, hogyisvanez a sajat hazunk tajan, kedves robyeger?
hobizoli
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
robyeger #125 üzenetére
A Canopus Procoder és a Cinema Craft Encoder a legjobb és leginkább elterjedt professzionális és félprofi MPEG2 enkóderek. Akik ezzel foglalkoznak, gyakran ezt használják otthon is (pl. én is, pedig nálam csak hobbi).
Azért beszélsz hülyeséget, mert általánosságban mondod, hogy MPEG2 kódolásban jobb a hasonló árú Pentium D, holott ez semmilyen multimédiás kódolásra nem igaz általánosságban. Ha megegyeznénk abban, hogy videó enkódolásban hasonló teljesítményű egy 3800+ és egy 830, szinte minden másban pedig jobb a 3800+, akkor melyiket érdemes venni? Az árnál természetesen a komplett platform árát véve alapul, hiszen az X2 egy filléres K8T800Pro VIA alaplappal is ugyanazt a sebességet hozza, mint a legdrágább S939 deszkákkal, míg az Intel DC-hoz extra árú lap, drágább DDR-II kell.
Most ez a helyzet, és legközelebb a Conroe-nál változhat drasztikusan. Sem a Presler, sem a Yonah nem tudja asztali processzorként egyértelműen megverni az X2-est, de a Conroe-nak lehet esélye. Csakhogy addigra itt a 65 nm-es X2 DDR-II-vel, úgyhogy az sem lesz könnyű menet.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
robyeger #121 üzenetére
Nem tudom, miért háborogsz, nyilván a leendő vásárlókat a gyakorlat érdekli, és a megbízható oldalak tesztjeinek hisznek. A CNET-et hardvertesztben linkelni kb. olyan, mintha itthon az Indexet linkelnéd a Prohardver helyett.
A Roxio és a Sorenson Sqeeze4 pedig olyan alkalmazások, amiket a kutya sem használ, különösen nem otthoni felhasználók.
Mellesleg az általad linkelt ''teszt'' következtetése: ''Winner: AMD''. -
erdoke
titán
válasz
robyeger #111 üzenetére
És csak akkor igaz ez is, ha a sávszélesség korlátja közel van az egy mag korlátjához. Ez Intelnél valóban így van, viszont A64-nél nem. Tehát nem dugul be olyan hamar a busz, egyrészt az eleve nagyobb sávszélesség (DRAM + NB felé), másrészt az eltérő mikroarchitektúra miatt.
-
Kami11
őstag
Ez tényleg bonyolultabb, mint első ránézésre látszik, de ne felejtsük el, hogy a dual procik megjelenésével, főleg, hogy az Intel is a ringben van, meg fog nőni a dual procik támogatottsága. Emlékezz vissza a HT megjelenésére. Először hány progi támogatta és mennyi támogatja most? Ugyan ez lesz most is. Az Nvidia, Ati már ezekre a procikra -is- optimalizálja a drivereit, a videó alkalmazásoknak sem kell sok, hogy a HT-t felváltsa a dc optimalizáltság, és még sorolhatnám. A játékok is hamarosan támogatni fogják, az Intel lök egy kis zsét és már meg is van ''oldva'' a dolog.
Az MS is mikor adta ki a Win 64 bites verzióját? Mikor megjelent a 64 bites P4-es. Az hogy már több mint egy éve volt A64?! Kit érdekelt?
A pénz motivál és az Intelnél van pénz és befolyás bőven. Lesz dc-t kihasználó alkalmazás nem is kevés!
-
erdoke
titán
Miért és milyen ügyben kellene ''kiállni''? Volt már A64-ed és DC procid is a HT-s P4 mellett? Mert nekem mindegyikből volt több is. Ha neked is van vele tapasztalatod, illetve hasonló számú nagy hardveroldal tesztjeit végigrágtad mint én, akkor beszélgethetünk a dologról. Csak ezen múlik, a PH-s rang ezt nem befolyásolja.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Ugyan már, igyál egy kólát és nyugodj meg. Egy fórum nem arra való, hogy csak a téma nyitója írhasson be. Nyilván nem is csak ő olvassa, és aki benéz ide, esetleg döntés előtt áll, hogy melyiket vegye. A te hozzáállásoddal egy tesztben se illendő az adott grafikonon mindkét versenyzőt feltüntetni?
Ha kicsit is tiszteletlenségnek tartanám a dolgot, nyilván nem írnám be a vélemyényemet a témába, úgyhogy az erkölcsi papolásaidtól kímélj meg, ha egy mód van rá.
Van hosszabb távú tapasztalatom 3 db HT-s P4 procival is, van elképzelésem, mennyire alkalmasak párhuzamos utasításvégrehajtásra egy DC procihoz képest. Hát nem mondanám jelentősnek, persze egy hangyányival jobb mint egy SC A64. Nevezzük nyugodtan mindkettőt harmatgyengének a DC procikhoz viszonyítva. -
erdoke
titán
Szerintem te meg túlzásba esel, objektíven nem lehet megítélni egy procit a versenytárs teljesítményének ismerete nélkül.
Nem téríteni akarok, még kevésbé fikázni, és nem értem, miért ne lehetne józanul beszélni a másikról is. Engem fordított esetben egyáltalán nem zavar, ha valaki az X2 témájában a Pentium D-hez viszonyított teljesítményről beszél, illetve azt mérlegeli, hogy melyiket éri meg megvenni. -
erdoke
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óra topik
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Lexus, Toyota topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest