Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Canon EOS DSLR topic
- Kompakt vízhűtés
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Steam Deck
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Google Chromecast topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
válasz
Recon666 #7768 üzenetére
Drivert már cserélgettem, rendszer újrarakás még nem arra még nem volt időm.
A power play funkció világos.
És a kérdésem első felére valami esetleg, hogy az normális-e?
Sziasztok lehet baromságot kérdezek, de lenne egy olyan kérdésem, hogy az FSB(BCLK) ami ugye alapon 133mhz, normális hogy miközben változik a CPU órajle, az Eist meg a TB miatt, van hogy 130mhz csak?Meg ugy hogy alapjában van hogy változik, sőt a Biostar Toverclocker programmal nézve egy 85mhz volt, persze totál üresjáratba, cpu-z-vel és aida64-el nézve 130,9mhz volt a legkevesebb, de átlagba 132-133mhz, normális ez?Erre gondolok, tehát hogy normális-e a BCLK órajel "ingadozása"?
Lehet a abiostar progija félre mér, de ha mégsem normális-e ez a jelenség?
Gépnek semmi baja tökéletes, kop-kop. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Recon666 #7770 üzenetére
Értem
Találtam egy régi eredményt, ezt azóta se tudom ilyen fesszel produkálni
-
Rick4
félisten
-
Apone33
őstag
válasz
Recon666 #7753 üzenetére
Értem, ezeket a dolgokat már átnéztük, a ház szellőzése is jó sztem. Az általad belinkelt topic-ban is feltettem ezt a kérdést, de gondoltam h itt is megkérdem.
3db 14 centis van a házban, egy a vinyóknál fújja be a levegőt, egy van a gép hátulján fent ami kifújja a levegőt, és egy a ház tetején, közvetlenül a proci hűtőnél van a két venti.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Recon666 #7699 üzenetére
Most nem vagyok otthon, de az adataimnál van a gép, holnap este majd megnézem a biosban.... Még egy fontos dolog: minden alapon (bios default), és a gép 2.93-on indítja a procit, (133X22) ott is megy speedstep-pel. Szépen leveszi a procifeszt, meg a frekit ahogy kell, és feltolja, mikor meg az kell. Azonban néha le leáll az asztali ablakkezelő, meg ilyenek, szóval van valami gond, pedig friss telepítés a rendszer is. Mivel a lapnak 12 fázisos a proci tápelátó része, de most a 12-ből csak a 6 led világít, szükséges-e a 2x4-es procitáp csati, vagy olyan ez mint az alaplpoknál pár évea 20+4-es tápegység csatlakozó, hogy létezik átalakító? A tápegységemben csak a sima P4-es tápcsati van, emiatt lehet gondom?
-
joevagyok
csendes tag
válasz
Recon666 #7699 üzenetére
Segítség!
Terhelés alatt egy idő után fagy a gép...
GA-P55-UD3L
i5-750 @2.66 8MB
Corsair Venegance 1600Mhz 2x4GB
Corsair VX550 táp
BCLK: 160Mhz (memora miatt 1600Mhz) (1.5v auto)
Voltages: All Auto
Proc freq 2.88 Ghz (x18)
QPI 5.17Ghz (x32)
Minden alapra állítva lefut az intelburntest. Előtte tuningolva volt a proci freq 3.04Ghzre 2 hétig simán és egy napja előjött h játék közben vagy burntest alatt fagy. Így csináltam clr_cmos-t és midnent alapon hagytam csak a BCLK-t húztam fel 160Mhzra hogy a ram tudjon menni 1600Mhzn. QPI viszavettem 32xre és a procit is visszább vettem 2.88ra és volt kezelést auton hagytam midnenhol.
HELP pls! -
Rick4
félisten
válasz
Recon666 #7689 üzenetére
alapon ment, és jobbára csak netezek, ott tuti nem sül oda, amikor meg teszteltem, felment 75°C fölé, akkor le is állítottam a tesztet.... De hogy ennek a TX3-nak miért kellett ilyen béna hűtőfelfogatást kitalálni. Esélyem sincsen úgy felrakni, hogy ne kezdjem el rögtön a lamellákat hajligatni... Egyébként jóval jobb az első körben, prime 95-tel futtattam pár percig, akkor a 75 helyett 50°C körül mozgott, de majd küzdök még vele, mert csak 15 percem volt, jönnöm kellett el otthonról.
-
Rick4
félisten
válasz
Recon666 #7682 üzenetére
Van egy konnektorba dugató fogyasztásmérőm, a lidl-ből származik, ott van már egy ideje, eddig kb 200W körül kajált az asztali kislámpa, az erősítő, a 47"-os LCD tv, és a gép úgy, hogy a proci 3.6-on ment. Most speedstep-pel, 0.8V-tal 1.2GHz-en is, elkéri a 200-220W-t, de csutkán hajtva, pr prime 95 miatt felmegy 300W-ra is az összfogyasztás. És ugye konkrétan engem a konnektorból felvett értéken kívül más nem is érdekel...
-
Rick4
félisten
válasz
Recon666 #7678 üzenetére
Benne van, de hozzáteszem, ezelőtt egy E5300-am volt, ami igaz, hogy tudott 3.6GHz-et, de a gyári 2.66 helyett 2GHz-en járattam, mert amire kellett, az is elég volt. Szóval lehet, hogy nem lesz ütve- vágva...
Az viszont meglepett, hogy ezzel a lappal- procival speedstepnél 1.2GHz-en is kb 25W-tal többet eszik a rendszer, 3.3-on meg lazán 80W-tal...
-
válasz
Recon666 #7666 üzenetére
Te jó ég, az a proci lassan termeli az áramot
@Motion_Blur: Nekem oldalt el van mentve kedvencnek ez a topik, néha belekattintgatok, hogy mi a helyzet, de amikor látom hogy nulla új komment, akkor tovább is állok. Nekem is gond nélkül üzemel 4GHz-en azóta is, szóval máshol szaporítom a szót
Bár 95%-ban csak netezek rajta, szóval kicsit fölösbe megy az enerdzsi...
-
Edge
veterán
válasz
Recon666 #7572 üzenetére
Újra pasztáztam a procit, a nemrég linkelt video alapján közepére egy kupac és jobb lett most idleben nem megy 45 fölé, eddig elment 50-ig.
köszi a tippet.
(amúgy a ház szellőzése sem túl jó mert levett oldallappal 39 fokos a procc, jó 5-6 fokot számít... régivágásu a házam ha belegondolok van vagy 7 éves még tualatinos konfig volt benne az első...megérett a cserére)
-
SimS
senior tag
válasz
Recon666 #7574 üzenetére
Üdv
Én is erre gondoltam, viszont egyelőre nincs lövésem melyiket kéne lejjebb pöckölni
Tipp?
Még valami: mikor az energiatakarékos feature-ök benn vannak és ugrál a szorzó fel-le, az mennyire egészséges? Értem én, hogy az Intel így tervezte meg és tök jó, de jó ez a hw-nek?
SimS
-
ngar146
csendes tag
válasz
Recon666 #7494 üzenetére
Sziasztok!
Na lecseréltem a hűtőt egy ilyenre: [link]
Átvariáltam megint a ventilátorokat: mivel 2 venti van a procihűtőn, és az egyik fúj a másik szív, ezért a ház tetején lévő befelé fúj a proci elszívó ventije elé, oldalt 2 venti is befúj, és a hátsó nagyobb(12cm) pedig szív kifelé, mert a proci másik ventije oda szívja/fújja elé pont a meleget.
A Bios beállításokat úgy állítottam, ahogy javasoltátok 20x200, 4GHz és a RAM pedig 2000MHz-n fut.
Hogy most a ventilátoroknak vagy az új hűtőnek, vagy pedig annak köszönhetem, hogy 1.3V-ot kap a proci nem tudom, de elindítottam a prime95-öt, és a 70 fokot nem nagyon akarta átlépni 2 óra folyamatos 100%-os terhelés mellett sem.
Azt a Prime 95-öt hogy kell használni, mert 2 óra után én állítottam le, mert nem akarta befejezni.Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget
-
ngar146
csendes tag
válasz
Recon666 #7490 üzenetére
Hát nem én raktam össze, a boltban a haverom bíbelődött vele, elvileg ért hozzá
na akkor holnap ha hazaérek, akkor variálok megint a hűtésen, és lehet,hogy a cpu hűtőt leszedem és felrakom én valami jó pasztával, de előtte még kipróbálom az általatok javasolt beállításokat a biosban, és tesztelem, ha melegszik, akkor variálok, vagy szerzek valami vízhűtést a procihoz
Köszönöm mindenkinek a segítséget, holnap próbálgatok, és leírom a tapasztalatokat. Melyik progival érdemes tesztelni, a 3DMarkot ismerem csak, az 15500 pontot adott a jelenlegi teljesítményemre, ti mit ajánlotok???
-
ngar146
csendes tag
válasz
Recon666 #7486 üzenetére
Bocsi elírtam, játék közben 60-70, konvertálásnál megy 80 fokra. ha magasabb órajelet állítottam neki vagyis bekapcsoltam az automata tuningot turbó módra állítva, akkor konvertálásnál elérte a 100 fokot és lekapcsolt a gép, de akkor valami 3,67Mhz-n futott a proci, a ramok meg 1440-en. a procit egy nagy zalmann hűti, nem emlékszem a típusára, de nem volt olcsó, a ház hátuljában egy 12 cm-es venti fújja be a levegőt, az oldalán 2db 8cm es a procira fújja, a tetején és az elején meg 2db 8cm-es szívja kifelé a levegőt, és a ramokat is hűti 2 ventilátor. a voltokhoz nem nyúltam, lehet azért melegedett ennyire, mert ahhoz nem értek, hogy mennyire állítsam. de amúgy még sokmindenhez nem értek
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Recon666 #7482 üzenetére
Úgy-úgy
Egyébként szerintem még az is kevés.
Holnap ki akarom tesztelni hogy mit tud 1.0 és 1.1V alatt a proci, de szerintem 2GB-ot fogok kb. kiválasztani hogy tovább tartsanak a körök és jobban terhelje a procit.Egyébként látok olyan eredményeket ahol lemegy egy 4-5 körös IBT 1024MB rammal másfél perc alatt és akkor nesze itt van stabil a rendszer. Na ezeknek a teszteknek így semmi értelműk tényleg. Sőt én csak azt tartom elfogadható eredménynek ha úgy van lefényképezve a teszt, hogy még megy az utolsó kör, valahogy meg van jelenítve hogy minden mag 100%-on pörög. + egy kép esetleg arról hogy hiba nélkül befejeződött a teszt. Ezzel senki eredményét nem akarom megkérdőjelezni természetesen, csak egy ötlet
-
Piftuka
veterán
válasz
Recon666 #7273 üzenetére
"A kolléga lepődött meg, hogy folyamatosan változik az órajele húzott procival, nincs avval semmi baj, jó dolgok azok"
Jó dolgok, bizony.
Tetszik, hogy 2D-ben meglehetősen alacsony a fogyasztása a számítógépemnek. Nem csak a processzor, hanem a videokártya is takarékoskodik.
(Ráadásul a monitorom is "Green", azaz kifejezetten alacsony fogyasztású.)Egyébként lehet, hogy tuningolt processzor esetében is érdemes bekapcsolni az említett funkciókat.
Energiagazdálkodás + tuning = energiatakarékos tuning
-
-
Shuki
tag
válasz
Recon666 #7256 üzenetére
Igen úgy próbáltam de alatta nem változott a vcore..Na de mind1, a hűtőm úgy se lenne elég a 4ghz hez, szal belőttem 18x200 ra...Így a memória 1600 on megy, a proci meg 3600 on. Sztem ez is több mint elég
Prime ment másfél órát, a max hő az 75 fok volt. Futtattam egy 3dmark 11 et is, meg 5 kör havent, mind2ő szépen végigment. Winrar ben 3720, cinebench pedig 20900. Jó ez így
-
Shuki
tag
válasz
Recon666 #7250 üzenetére
Most már nincs
Energiagazdálkodás az melyik opció?Amúgy most belőttem 20x 200 ra, a cpu feszt auto n hagytam és így jónak tűnik. Cpu z szerint ilyen 1,23 körül van prime alatt. Viszont a maghő az néha már fel fel kúszik 80 fokig..hyper tx3 as hűtőm van.
Még 1 kérdés. Hogy kell beállítni azt, hogy a hűtő a hőmérséklet változásával arányosan működjön? Biosba be lehet állítani ilyesmit?
-
agemate
addikt
válasz
Recon666 #7084 üzenetére
Nem akarok nagy tuningot, szerintem a GTX460-hoz elég a stock órajel. Csak ha már egy ilyen processzorom lesz (?), akkor miért ne rángatnám meg?
A CX400 30A-t bír leadni 12V-on, ebből ~13A-t kér a GTX terhelve, a maradék ~17A-n osztozhat a CPU a chipkészlettel és a ventikkel. Úgy gondolod, nem elég nagyobb, tartós tuninghoz (normális coolerrel)? -
Dyno
veterán
válasz
Recon666 #7055 üzenetére
Rendben mostmár csak 1,2V-on megy, de ettől függetlenül meleg, mert még gyári Cooler van rajta, a Turbo boost meg kimondottan idegesít, ezért akartam volna kikapcoslni, csak nem tudom hol vana BIOS-omban.Esetleg hozzáértőbb itt megtalálja nekem nem iskerült.(lejebb görgetve csomó kép van a BIOS-ról)
-
Georg17
tag
válasz
Recon666 #7048 üzenetére
Ez csak játék a számokkal. Nem tuilajdonítok neki nagy jelentőséget. Egyébként az íróasztalom pont az ablak alatt van.
Amit jobban sajnálok, hogy egyszer tök véletlenül a CPU-Z 15GHz-nél is nagyobb értéket írt ki a procira, valami hihetetlen szorzó társaságában. S annyira meglepődtem, hogy nem nyomtam rá egy Print Screen-t. Na ezt azóta sem sikerült reprodukálnom, pedig az sokkal nagyobb poén lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Mikrotik routerek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD A10-6700 Quad Core FM2+ processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest