Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Forza_JUVE

    aktív tag

    Off-ba teszem, mert nem témába vág amit írni akarok, hanem a gyártóról szeretnék pár szót szólni!!
    Pár napja vettem Core i5-750 procit, és elég sokat bajlódtam h megtaláljam a legjobb CPU - RAM beállítást ... Mhz, időzítés, RAM feszültség, CPU FSB stb.
    Há' lássuk be, nem túl egyszerű ez a téma, kérdezgettem többek közt itt a PH-en is, tudtak is segíteni biz. kérdésekben!
    Nem úgy a gyártó, az Intel!!
    Mindenfelé arról lehet olvasni, h sok az i5-nek a 1.8V. De a RAM alapból mégis annyin, vagy még magasabb feszen akar menni. Ha 1.65 V-ra állítom (Intel által javasolt max. fesz.) akkor le kell butítani a RAM-ot. Szóval gondoltam rákérdek a gyártónál h hogy is van ez?!
    Írtam egy pár soros e-mailt nekik, 1-2 egyszerű kérdéssel az általuk gyártott procival kapcsolatban.
    Válasz: inkább kérdezzem meg az eladó boltot. Vagy ha úgy döntök h mégis az Inteltől akarok segítséget kapni, akkor scanneljem be és küldjem el a vásárlásról szóló számlát, írjam le az összes létező személyes adatomat, valamint a procin és cooleren lévő karaktereket. Továbbá írjam le a gép összeállítását, beállításait.
    Már ezt furcsának tartottam. Mi a faszért nem lehet egyszerűen válaszolni h Igen v. Nem?!?!
    (még ha tegyük fel kamuztam, és nem vettem meg a procijukat, akkor is)
    Hát én elküldtem mindent amit kértek, a többi hardver megnevezésével. Tudni kell h a gyári Intel hűtő azonnali cserét igényelt, mivel olyan kis szar volt, hogy a régi P4-emhez kb. 2x nagyobb hűtőt adtak! Ezzel alapban ment kb. 48-50 fokon a proci pedig semmi sem futott a gépen! Szóval vettem egy fasza hűtőt, aminek szintén elküldtem a típusát.
    Válasz: Mivel nem a gyári Intel hűtőt használtam, így nem tudják a kérdésemet továbbítani a technikus kollégáknak. Forduljak az eladó bolthoz, vagy ... és akkor belinkelt az Intel oldaláról vmi okosságot, amit persze korábban már átnyálaztam.
    Mi a f*sz köze van a hűtőnek pl. a RAM frekvenciájához, ill. ahhoz h milyen beállításokat szeret a Core i-5-jük ???? Nem a hőfok volt a kérdés!!!
    Szépen burkoltan el is küldtem őket a p-ba! Ennyit az Intelről és a "technical support"-jukról!
    Vedd meg a méregdrága procit, utána meg maradj csöndben, vagy kérdezd az eladót!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák