Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
"a max fogysztást olyan programmal kéne nézni, ami nem hagyja nyugodni a procit, +mindent használ belőle egyszerre.. (+energiagazd-off)"
Ha tudsz jobbat, mint a Prime95, akkor szólj."-megnéztem a a 2699v3-asnak az adatlapját ott ez van: VID Voltage Range 0.65V–1.30V, akkor hogy fogyaszthatna a két véglet ugyanannyit, ha csak a fesztől függ minden?"
Ezt nem igazén értem. Sehol sem írtam, hogy a két feszültségnél ugyanannyit fogyaszt a CPU. Egyébként olyat sem írtam, hogy a feszültségtől függ minden. Nem függhet, hiszen ott a sebesség (MHz) és a magok száma is.-a mérésednél: az hogy lehet, hogy ugyanolyan feszen, magasabb órajelen kevesebbet fogyaszt az 5930k?
Kellett volna egy kis magyarázat a értékekhez. Föntről lefelé haladva a nagyobb % mindig az előző értékhez képest értendő, nem pedig az eredeti 100%-os értékhez. A Xeon értékei viszont az alap 100%-oshoz viszonyulnak (i7-5930K).-cinebench-re jobb egy sokmagos, mint egy magasabb órajelű proci, biztos van olyan teszt is, ahol nem jön ki az előnye ennek a sok magnak, ill. ahol a magasabb órajel a jobb, ott az 5930k nyerne, a számítási teljesítményt ebben az esetben másképp kell értelmezni..
A CINEBENCH 15 nem mai csirke, de igenis jól skálázódik a MHz novekedésére is. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint hogy egy i7-5960X out-of-the-box ~1270 pontot kap, az említett 6000MHz-es meg ~2414-et. Ebbe kár is belemenni. A teszt célja nem az volt, hogy rávilágítsak, szerintem mennyivel ér többet a Xeon, mint ez i7. A két CPU összehasonlítható, de...
Az meg, hogy vannak olyan területek (játék, 3DMark, stb.), ahol az i7 magasabb MHz-e többet ér, mint a Xeon jóval több magja, nem nagyon érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós kamerák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest