Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Milyen CPU hűtőd van? Engem 4,6 GHz-es sebesség esetében még nem kényszerített erre a nyár, bár én elsősorban nem panelben lakom hanem családi házban, de klíma nincs, csak a természetes éjszakai szellőztetés. Az i5 6600K 4,7 GHz-en viszont automatikus beállításokkal az ASUS Z170-A alaplap UEFI BIOS legfrissebb verziója mellett is instabil.
-
Killer01
őstag
Hülye win 10 szivat... mióta felkerült a legutóbbi nagy frissítés (alkotói vagy mi a f@..om) fixen a legnagyobb frekin tekeri a procit, nem veszi vissza az órajeleket. Energiagazdálkodási opciók nem segítenek, hiába állítgatom a min max értekeket. Ha meg visszarakom energiatakarékos módba (ugyanolyan min max értékkel) nem emeli meg a frekit... ötlet?
-
törölt tag
válasz
Steven #20292 üzenetére
Ez a durva a K-s cuccokban, hogy zsákbamacska. Van egy garantált turbo sebesség, a többi meg vagy összejön, vagy nem. Az én 6600-am 4600-at fut auto beállítások mellett stabilan több mint egy éve. 4700-nál már nem stabil, ott manuálisan kellene a feszültséggel bíbelődni, de nincs hozzá sok kedvem, mert időigényes, meg az 100 MHz + magonként, nem olyan nagy húzás. Egyébként is az alapórajelhez képest (3,5 GHz) 1,1 GHz többlettel fut, kellemes hőfokon, delid nélkül természetesen.
-
Nekem előző procim 6700k 1,3v ment 4400mhz et delid nélkül... nem is lett volna értelme le szedni a kupakot annyira szar példány. A mostani CPU 7700k 1,3v al megy 4900mhz et deliddel . Az ég és a föld esete...
-
mgabi
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Persze, melegebb, de kb. free lottery, hogy milyen modellt fogsz ki.
Láttam már olyan 6700K-t, ami gyári hűtővel is vígan 80 fok fölött volt OC nélkül, míg olyat is, ami ~60 körül megállt, azonos körülmények között, azonos helyen, közel azonos szobahőmérséklet mellett (nem volt 15-20 fok különbség a szóbahő között).
7700K-ból is akad olyan modell, ami 1.25V felett is használható értelmes hőfokok mellett, tuninggal, delid nélkül.
Arról már nem beszélve, hogy attól függ, milyen feszen megy. Nekem pl. a 4.8-hoz 1.35V kell, bár 1.3V alatt is IBT stabil, de akkor néha csinál hülyeségeket. Ehhez képest a MedveÚrnak 1.32v kellett a 4600-hoz (6700k)
-
mgabi
senior tag
válasz
hackeeeee #20288 üzenetére
6700K defaulton, nem olyan meleg, mint a 7700k. Alap beállításokon a 6700k alig megy 80fok felé, miközben minden fórumon azért panaszkodnak a 7700k-ra, hogy 90 fok felé megy annak ellenére, hogy rendes hűtő van rajta. Persze a 6700k, csak 4,2Ghzen megy és nem olyan agresszív a speedshift.
-
Archttila
veterán
válasz
Dr. Romano #20285 üzenetére
Nekem pedig a z170-em pörgetné még pár évig, bár az általad vizionált 5-10%-ért tuti nem upgradelek
-
Dr. Romano
veterán
Ez nagyon jó lenne, mert akkor a Z270-em fejlesztési útja nem merülne ki csak a 7700k-ban (mondjuk az sem lenne hátrány ha nem csak 5-10% lenne az új gen előnye)
Lehet sejteni hogy a kávé ringbuszt vagy mest fog használni a magok összekapcsolására? A cache alapján utóbbit tippelem...
-
törölt tag
No igen, az AIDA teszt alatt nem jött elő, de játéknál igen:
ASUS Z170-A + Intel Core i5-6600K 4.6 GHz -ről 4,7 GHz-re II.
Itt vannak 4.7-nél az UEFI BIOS beállítások, szerintetek állítsak rajta valamit, vagy stabil 4,6 GHz-és kész?
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #20280 üzenetére
Ez így nem igaz mert oda már random kell.
-
matyiGo
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #20278 üzenetére
Vcore 1.200V elsőre tök stabil egy viszonylag hosszú megterhető render után is
most így 100% loadon 72-73 fokos. a szívem nyugodt, a gépem csendes
visszecsavarom rá a Be Quiett hűtőt az f11 csak azért került rá hogy biztoslegyek benne hogy nem a hűtőnél van a gond
köszönöm mindenkinek a segítséget
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
matyiGo #20275 üzenetére
Első sorban nem a processzor hibája, hogy kisebb hűtő kerül rá (főleg az i11), mint kellene, illetve egy nem annyira preferált lap túlfeszeli (látatlanban) - minden lap túlfeszel, mindegy milyen platform. Csak a PLL fesz alapra állítása vagy minimalizálása önmagában 5-10-15 fokot hozhat, hűtéstől függően és még ott van 3-5 fesz érték, de minimum a VCore beállítása és lehetőleg a BeQuiet használata.
Egy tuning processzornál valamilyen szinten elvárható, hogy értsen hozzá a felhasználó, ezen nincs mit szépíteni... én értem, hogy csak be akarod szerelni és menjen.
Kupaktalanítás egy extra, nem attól kellene ez esetben a változást elvárni. Amit kell változtass, abban segít az összefoglaló és mi is.
-
Archttila
veterán
válasz
matyiGo #20275 üzenetére
Hatalmas kín az Intel? Akkor nézz be a Ryzen topikba ahol sokszor a default CPU/RAM órajelet is hatalmas kín elérni...
Más:
Leave it to Asia based websites to leak stuff, a fist CPU-Z screenshot of an Intel Coffee Lake (8th gen) six-core processor just surfaced on the web and looking at the hardware registers, it shows is indeed is based on a LGA1151 socket but also shows the fact that it'll be based on a TDP of 80W.
The screenshot obviously is based upon an engineering which would have a base clock of 3.5 GHz. Most interesting obviously is the Turbo, and since the multiplier is set at a maximum of 43, thus processor will be running at least two if its six cores at 4300 MHz when it is boosting. The unit has a 12MB L3 cache.
Earlier on Canard PC suggested this SKU would be called the Core i7-8700K, but would be based on a 3.7 GHz base frequency, with the i5-8600 at a base clock of 3.6 GHz. So this processor seems to be a different one.
-
-
matyiGo
aktív tag
A ház egy zalman r9, két venti hajtja be a levegőt és egy hátul. de kipróbáltam nyitott oldallal szoba ventillátorral
mint a régi szép AMD 2500+ időkben
nem befolyásolta csak 1-2 fokkal szóval ez rendben van.
off topic:
Az a durva ebben a sztoriban hogy azért a felhasználok nagyobb részének fogalma sincs ilyen dolgokról hogy : kupaktalapítás, feszültség, stb. én utoljára16 évesen foglalkoztam tuningal egy AMD Barton 2500+ ami 15 évvel ezelőtt voltgondolhatjátok mennyire van meg még ez a tudás. persze nem nagy ördöngősség de amikor megvásároltam a cuccot valójában nem akartam újra ilyesmivel foglalkozni, BIOSban kotorászni és teszteket futtatni hogy megvan e a stabilitás. szóval azt gondolom hatalmas kín ez az intel
de persze le is szarhatnám, a felhasználók azon része akik nem tudnak semmit ezekről a dolgokról azt se vennék észre hogy plafonon van a cpu hőmérséklet és visszaesik a teljesítmény...
valahogy nincs ez rendben.köszönöm mindenkinek egyébként a válaszokat!
-
matyiGo
aktív tag
igen sajna közben rájöttem hogy 30 fokos melegben ez egészen "normális" a 7700K-nál, csak eszembe se jutott hogy ez normális lehet azért írtam lendületből.
nevetséges ez a hőfok. nem szeretném ha ez rombolná az élettartamát. mondjuk hamar fogok szabadulni tőle. azaz amint a lightroom rendes többszálas támogatást kap átmegyek ryzenre.
köszönöm a válaszokat! -
mgabi
senior tag
válasz
matyiGo #20267 üzenetére
Sajnos ez ilyen. Nem hővezetőt, hanem hőszigetelőt raknak a kupak alá
plusz Kaby Lakenél, amúgy is agresszívan overclockolja magát a proci és túlfeszeli magát auton, ezért durván tud emelkedni a hömérséklet, amit a venti hirtelen felpörgése jelez.
Próbáld meg fix órajelre állítani a procit, és ehhez a lehető legalacsonyabb feszt találd meg. Én 45-ös szorzóhoz találnám meg a legalcsonyabb feszt, ami valahol 1,13-1,18 között lesz a szilikon lotterytől és a hűtőtől függően.
Csodálkoznék, ha a szervíz cserélné gariban, az egyetlen megoldás: delid + clu + relid + jobb hűtő
-
matyiGo
aktív tag
sziasztok,
gyakorlati kérdésem lenne:
gáz van a procimmal. 7700K tuning nélkül videó rendernél azaz 95-100 load-nál 90celsius fokos.
két hűtővel is kipróbáltam két külön pasztával is. tuning nuku
BE QUIET! Pure Rock és egy freezer i11, egyik sem nagy sztár de alapból az volt a terv hogy nem lesz húzva szóval csak csöndes gépet akartam... a freezer 11 egy barátomé..GIGABYTE GA-Z270-HD3P a lap.
viszont nekem meg kell csinálnom egy 3 órás 4K-s videó rendert. merjem vállalni? nyilván szervízbe megy hétfőn a proci de addig is sajna dolgozni kell.
mit gondoltok? -
mgabi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #20261 üzenetére
Reménykedni lehet. Verseny hatására hátha jobb útra térnek.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #20261 üzenetére
Bolhás Te ne forumozzál a Copacabana Beach-ről. Mennyéé vissza a napernyő alá és fogjad megfele a szörpődet.
-
#Morcosmedve
veterán
Egy a baj, hogy a gyártók is szeretnének profitot, illetve ez a weboldal (számomra mindenképp) több ízben is bebizonyítottta, hogy hiteltelen.
A másik oldal, hogy "AM4 nyomásra" lehet engedik.. passz, furcsa, hogy elég annyi láb, persze szerintem itt sokan örülnének, ha kompatibilis lenne, így én ennek szurokolok! -
Archttila
veterán
-
mgabi
senior tag
Úgy tűnik, hogy kellemesen fogunk csalódni az intelben, és a Coffe Lake menni fog Z170 és Z270-es lapokkal is. Mondjuk ez erősen utal arra, hogy a Coffe Lake az egy 6 magos Kaby Lake lesz valójában alacsonyabb frekivel. [link]
Ne kiabáljunk el semmit előre, de tényleg úgy tűnik, hogy az alaplapgyártók tesztelik ezeket a chipeket 170 és 270-es lapokkal is.
-
csakszabi
csendes tag
Engem már csak az érdekelne, bár nem tudom jó helyre írok-e, hogy!
Mindig is AMD-s voltam és ott OC után a windows tulajdonságoknál az aktuális OC maximális teljesítményét írta ki Ghz-ben.
Most váltottam intelre i5-6600k és asus z170 pro gaming, cpu-z kiírja, hogy 4.5 Ghz a max teljesítménye a processzoromnak, de az UEFI az alap 3.5-öt jelzni, meg a windows ablak szint úgy.A kérdésem az lenne, hogy ez inteléknél megszokott vagy valamit nem jól csináltam?
-
matyee
őstag
Sziasztok!
Bocs a gyermeteg kérdésért, de abban tudtok segíteni, miért nem megy 7700k szorzó 44x felé? BIOS-ban átállítom 45-re például, cpu-z is azt írja, hogy 8-45, de max 4400-ig megy maximum. Lap asus z170i
Köszönöm előre is! -
törölt tag
Egyrészt nem 8 magos (4 mag 8 szál), másrészt fiatalabb mint 10 éves:
-
fanti
addikt
Azért elgondolkodtató, hogy a kis G4560 elpicsázza játékok alatt a nagy öreg i7-870-est.
Nekem anno volt i7-870-em, vagy tíz éve már egy vagyon volt, most meg jön a kis G4560 és a maga kis 18 ezres árával állonvágja a nyócmagost. -
Laraxior
titán
Vajon, ha mind a két alaplapi ledfény csatlakozóba dugtam ledcsíkot, és az Aurában csak egy Strip van, akkor reinstall segítene? Mert az egyiket nem tudom vezérelni
Illetve fix színt adni neki. Ha valami más effektet állítok be akkor az is reagál, csak itt nem látom:
Próbáltam, frissíteni is, de úgysincsen kettő. -
b0rZ
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #20234 üzenetére
Amíg ez lefutott, az AVX-es Prime simán elhasalt. Nem bízom már benne.
(Tudom, semmi nem használja...) -
törölt tag
válasz
bandi0000 #20232 üzenetére
Nem, Company of Heroes 2-vel is
PCMark 8 Advanced Edition - Intel Core i5-6600K @ 4.7 GHz - Youtube
-
CJ4567
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
customer114 #20225 üzenetére
Arra nincs szükségem, de köszi.
-
Grave_444
nagyúr
I5 6400 + Asrock H110M-ITX kombóval van valami, amit érdemes biosban állítani?
Kingston Fury 2400MHz ram van mellé. -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #20220 üzenetére
Nem szabalyozhatom bios alol mert nekem mukodes kozben kell varialni. Bongeszes alatt minimum mennek, amennyire sikerult... Jatek inditas elott meg felkapcsolom oket, max fordulatra. Nem homerseklet fuggvenyeben mennek.
Win start nalam... Hiaba nvme ssd... Tobb ido mintha hddrol bootolna.Mondjuk a talca jobb oldalan levo ikonok a monitor feleig benyulnak...
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hackeeeee #20220 üzenetére
Nálam hidegindításból van fekete képernyő(monitor standbyban van) az MSI (és Windows indulás egyben) logó előtt, viszont a VGA-n a power LED nem ég kikapcsolt gép mellett, az előző S775-s alaplapomon viszont kikapcsolt gép mellett is világított, és ez a fekete képernyő se volt meg.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Laraxior #20210 üzenetére
Mire gondolsz, arra, hogy 50% alatt vannak a ventik? Nekem, ha voltage alapján vannak szabályozva a ventik akkor 50% a min. PWM-mel viszont asszem 10, vagy 20%. Mondjuk Én csak bios alól szabályzok.
Nem pakolok fel minden izét, mert aztán ssd ide, vagy oda, várhatok egy szökőévet, mire minden hajlandó elindulni.
-
Rawulf
őstag
válasz
#20844032 #20209 üzenetére
Átlagfelhasználónak menne az infó, aki elhiheted, hogy nem tud állítgatni, ráadásul laptopról van szó, tehát BIOS-ban állítgatásra nem is biztos, hogy lenne lehetősége (vásárlás előtt áll). Szegény lány még ph!-t sem olvas.
Én szívem szerint azt mondanám neki, hogy várjon valami AMD Ryzen-es laptopra, de ő Intelt szeretne. -
törölt tag
válasz
maximuss #20217 üzenetére
ASUS Z170-A QFan Control - i5 6600K - Be Quiet! Pure Rock I.
Itt nem volt igazi az AF. Meg az egyik verntit DC-s helyett PWM-esnek lőtte be.
ASUS Z170-A QFan Control - i5 6600K - Be Quiet! Pure Rock II.
ASUS Z170-A QFan Control - i5 6600K - Be Quiet! Pure Rock - AIDA64 Extreme Edition
-
Venti beállításhoz segítség:
1. Go to "Qfan control" from the top menu in BIOS.
2. Make sure you have the correct type of fan set for each fan (DC vs PWM).
3. Run "optimize all"!
NOTE: this will screw up any Fan RPM settings you had before.
Optimize will automatically detect the lowest possible RPM's for each fan.4. After that you can either keep what ever the BIOS came up with or manually set
what ever you want, but the possible range for the fans will be more accurate
to what the fans can actually do. -
törölt tag
válasz
Laraxior #20214 üzenetére
Durva
Nálam az volt, hogy előbb ventilátort cseréltem, aztán a CHA csatlakozót is, mármint a negyedikről áthelyeztem az elsőre. Utána UEFI-ben állítottam be, hogy pörgesse az 1-est ha már magától nem teszi, aztán jött az AI Suite, ahol direkt a Fan Xpert-ben beállítottam, hogy melyik CHA-n melyik vnetilátor van, hiszen azt magától nem tudhatja. Az alvással nincs gondom, csak most pluszban van egy indítandóm, bár magától is fut a szolgáltatása a Fan Xpert 3-nak, de hogy ott is nyomon tudjam követni ne csak az AIDA 64-ben el kell indítanom.
-
törölt tag
válasz
Laraxior #20210 üzenetére
Sehogy. Az a helyzet, hogy azzal a modullal akkor ismerkedtem.
Korábban ugyanis teljesen az alaplapra bíztam a dolgot. Szépen csendben, hűvösen is tartotta, de be kellett szerelnem egy harmadik hűtőt is ami közvetlenül a Plextor PX-256M8PeG SSD passzív hűtését hivatott aktívan segíteni.
A gond ekkor jelentkezett, mert ha a gépet alvó módba küldtem, ébredés után nem indította be a harmadik ventilátort, így az SSD szépen melegedni kezdett. Ekkor kezdtem az ASUS AI Suite 3-nak a Fan Xpert 3 moduljával foglalkozni:
ASUS Z170-A Qfan UEFI BIOS-ban illetve AI Suite 3-ban
Érdekes, hogy lehet külön profilokat létrehozni, de azokat elmenteni külön nincs opció, lehet manuálisan a könyvtárában van egy fájl vagy mappa amit elég lementeni, ott még nem néztem.
-
Rawulf
őstag
Megmondaná valaki, hogy a 7700HQ-nál is megvan az idegesítő ventilátor hang váltogatás, vagy csak a 7700K-nál van ilyen?
-
-
Erdei88
veterán
válasz
kicsipapucs #20203 üzenetére
DDR4 esetén?
-
-
Laraxior
titán
-
válasz
Laraxior #20200 üzenetére
Gyári órajele a ramjaidnak a 3600MHz? Vagy húzod őket? Nekem 3200@3600, ezért kell(het) némi fesz.
Anno itt teszteltem ki őket stabillá. Medve 6700k-jára hajtottam, de elvitték előlem, aztán kifogtam egy olyan 6700k-t, amivel sehogy se ment a ram tuning, majd a 7700k-val ismét megy. A ramokat még tavaly májusban vettem 29e-ért, jól jártam velük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- E-roller topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest