- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dell notebook topic
- Májusi hardverszeánsz
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laraxior #20197 üzenetére
Moby@: AVX -2
Laraxior@: Biosban a VCCIO 1.175, VCCSA 1.225. Ez valósan kb. 1.20 és 1.25. A ram tuning miatt szükséges. Két verzót olvastam, vagy ugyanannyit adsz nekik vagy utóbbinak 0.05v-tal többet. Nekem így stabil a 3200-as ram 3600-on.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #20193 üzenetére
T=rosé hűvös.
-
válasz
#20844032 #20190 üzenetére
Annyi infom volt előzetesen, hogy 5GHz@1.28v-on lefut a cinebench delid nélkül, így megvettem. Pár nappal ezelőtti melegben (szoba 30! fokos volt) ibt alatt 80C-ig is felment, a visszafogott (hangtalan) léghűtésem ennyit tud. A tegnapi hűvösben futtattam le a teszteket, így lett ennyire baráti a max. hőfok.
Ma levettem 4,9Ghz-re, ott már 1.26-tal is stabil, mégiscsak barátibb feszültség és még hűvösebb
Azt hiszem ennél maradok. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #20193 üzenetére
Jajaja persze.
Én 4.6-on tolom, 1.2V-n. Megy lentebb is, de így linx 0.6.5 stabil..
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #20189 üzenetére
Az meg hogy? 11.000 méteren -63 fok szokott lenni kb. Vagy Te egy Mig-29-el tolod még magasabban.
Mondom én, hogy burzsi vagy. -
Zebu
addikt
válasz
#Morcosmedve #20183 üzenetére
Erre mifelénk nem hűlt, de sebaj örülünk!
Kiváncsian várom az új maximus bios-ból a véglegest. Officialt. Azt olvastam a hozzászólásokban, hogy jobb lett a hőfok.
Amúgy mi volt ez a HT bug?
-
Zebu
addikt
Gondolom megosztom itt is amit a ventis topicban. kicsit megvariáltam a "házban a légáramlást" és az alábbit tapasztaltam:
PRIME95-öt beindítottam és a proci 76C körül volt, míg korábban 80C volt simán. Mondjuk korai lenne még ilyen következtetést levonni, de nagyon esélyes hogy a procinak is kedvez a dolog. Ilyen előfordulhat komolyan? -
válasz
ricsi8800gt #20173 üzenetére
Akkor inkább várok még vele. Majd a garancia idő lejárta előtt!
-
Üdv az Uraknak!
Én is beszereztem egy 7700K-t. Delid clu-val, kupak visszaragasztva. A hűtés egy Scythe Mugen 5 torony, ventijét lecseréltem egy COOLINK SWiF2-1200-re (gyári Kaze csodaventije 1000 fölött nekem már hangos), ami max. 800-at pörög és tényleg hangtalanul, ezért erre lefixáltam. Előre szintén kapott két ilyen ventit meg hátulra is egyet, így jó a huzat és a 4 ventillátor együtt (állandó 800-on) épphogy hallható!!! Mókáztam kicsit a tesztekkel is, ha már ilyen szépen futkorászik a kicsike
A Cinebench sajnos már nem fért rá egészben anélkül, hogy ne takarta volna ki a többit, ezért csak az eredményt vágtam ki.
7700K@5Ghz@1.3V
G.Skill TridentZ 2x16GB 3200Mhz@3600Mhz -
válasz
ricsi8800gt #20171 üzenetére
De ez nem jár garancia vesztéssel?
-
válasz
ricsi8800gt #20169 üzenetére
Delid ugye a maxolást jelenti?
-
válasz
ricsi8800gt #20167 üzenetére
Annyi, hogy elég tágas házba lesz (Phantekos Enthoo Primo). Szóval elférne benne szinte bármekkora hűtő csak nem tudom van-e értelme lecserélni!
-
ricsi8800gt
addikt
Nekem D14 van,ez az első Sakylake procim.elötte Haswellek voltak meg Ivy,mindent le hűtőt szépen,persze a delid kelett hozzá
És mikor a Klíma mellet volt a gép kb 10cm akkor ment is a 4,8GHz-en a 4790K,meg a 3570k 5GHz,hideg levegő ment rá,átt hűlt a cooler is és ment minden szépen -
bandi0000
nagyúr
válasz
Erdei88 #20164 üzenetére
+1 a víz mellett
bár én csak azért mondom ezt, mert haver most vett egy dark rock pro-t és azt az üszök nagy ronda hűtőt be nem tenné a házba
Persze mindenkinek más az ízlése
hozzá tartozik, hogy haver olvasott utána, szerinte sok típusnál elromlik a pumpa, bár mivel 3-5 év garik vannak rájuk, engem nem zavar majd, kisebb,jobban hűt, halkabb, de valszeg a radin lévő ventiket cserélni kell
-
-
6700K-hoz egyébként a vízhűtés vagy egy nagyobb toronyhűtő ajánlott? Ki mivel használja?
-
mgabi
senior tag
válasz
expander #20153 üzenetére
Kaby lake ilyen, mert nagyon agresszívan overclockolja magát a proci, és hirtelen nő a hőmérséklet, amire így reagál a ventivezérlés. Két dolgot tehetsz:
1. delid, ezért nem lesz olyan meleg a proci, de garivesztés és egy sima lockolt szorzós procihoz felesleges, ezt NEM ajánlom
2. nagyobb teljesítményű hűtő egy extrém csendes ventivel, ezért nem hallod, ha hirtelen felpörög. Én ezt ajánlom. Például: ARCTIC COOLING Alpine 64 Pro Rev. 2 - 4 ezer. Ha nagyobb vagy más kell, akkor a hűtés forumban segítenek.
-
expander
senior tag
sziasztok,
van egy i5-7600-am egy msi b250 mortar lapban. kicsit zavart, a gyari cpu huto hangja, hogy ahogy allitja a magok sebesseget felporog-majd vissza-ismet felporog es igy tovabb
ugyhogy a BIOSban kikapcsoltam az intel speedstep technologyt, illetve a c1e (?) state cuccost, igy fix 3.9 ghz-en megy. ami nem tudom hogy jon ki, de biztos jo
viszont igy alapbol 40-42 fok korul vannak idleben a homersekletek, terheles alatt pedig 70 fele is felkuszik (es ekkor sem emeli meg 4.1ghzig az orajelet).
kerdesem az, hogy maga a jelenseg, illetve a homersekletek normalisak igy, vagy inkabb szerezzek be egy komolyabb cpu hutot ? a haz egy zalman z9 neo 5 ventillatorral, ugyhogy elvileg az nem lehet problema
-
New BIOS to fix Intel Hyperthreading Bug for Kabylake processors on ASUS Z170 / Z270
Mielőtt felteszed az Intel hyperthreading hibát javító biost, olvasd végig a topicot. Nem official bios-ok, validálás előtti állapotban, de már kitette őket Raja, és többen is használják, hiba nélkül! Csak saját felelősségre!
-
CJ4567
nagyúr
BCLK ingadozást mi okozhat? 99,61 - 99,85 között ingadozik. MSI B250M Mortar alaplapról, Pentium G4560 CPU-ról van szó.
-
válasz
ricsi8800gt #20148 üzenetére
Köszönöm, mindenképp kipróbálom!
-
válasz
ricsi8800gt #20146 üzenetére
Értem. Lehet nem jól pasztáztam? Úgyis gépházat cserélek és akkor újra rá kell majd tenni. Holnap elvileg ez megtörténik, aztán majd jelzem. Mennyinek kellene lennie amúgy? Mert IDLE-be amúgy 30 fok körül van jelenleg.
-
válasz
ricsi8800gt #20144 üzenetére
Amint írtam CS:GO alatt és nem nyúltam hozzá, tehát ahogy eredetileg nyomja magát!
-
Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy a 6700K egy Corsair H105 által hűtve játék alatt (CS:GO) felmegy akár 77 fokig is. Ez normális, nem hűvösebbnek kellene lennie?
-
fanti
addikt
válasz
Fred23 #20129 üzenetére
Teljesen egyetértek!
Nekem is G4560-as dolgozik 32GB RAM társaságában egy GTX1060-at szolgál ki, és az én kedvenc játékaimmal ugyanolyan jól elvagyok vele mint előtte az i5-7600-al, amit el is adtam bő két hónapja, mert nincs szükségem rá.
A G4560 teljesen rendben van és jól mutatja, hogy miként kell népprocesszort gyártani olcsó pénzért.
-
Killer01
őstag
válasz
ricsi8800gt #20139 üzenetére
Azért stabilitás kiteszteléséhez jól jönnek
IBT teljesen jó, azt nyugodtan használhatod.
-
krekk
tag
válasz
ricsi8800gt #20128 üzenetére
És valami komolyabbal is tesztelted vagy csak a cinenbenchel?
-
-
mgabi
senior tag
válasz
ricsi8800gt #20126 üzenetére
Szeeeep, mondjuk a magok kozotti elteres picit sok
de delid elott se volt keves, illetve a noctua huto sem lehet a ludas. Ilyen ez a silicon lottery sajna
-
Laraxior
titán
-
-
MK VII
veterán
Tudom off ez ide, de szeretnék a G3258-as témára reagálni. Jó processzor annak aki unatkozik és tuningolni akar olcsó pénzből. Másra nem jó. Egy évig éltem együtt egy G3258-cal, aztán vettem egy RX460-at... Már az RX460-at sem tudta rendesen kihajtani 4,6ghz-en...
Ugyan azokkal a beállításokkal a G3258 Overwatch alatt hozott 70-80 fps-t, lecseréltem i5 4590-re, lett 120fps-em..
Szóval a G3258 azon kívül, hogy szórakozni lehetett vele, másra nem volt jó...Off off....
-
válasz
bandi0000 #20122 üzenetére
Hát persze... mi más.
Intel procit tuning lehetőség nélkül venni...létezik ilyen ?
#20123 dugø :
Helloooo
Ez egy Itel topik nem alacsonyodunk le amd szintre.De hsz gyűjtögetésre ez is jó.
--------------
Ha nem ülnék mittomén mióta az 5960X procin,hogy nem kelljen cserélgetnem,akkor konkrétum is lenne,nem csak google infó bizonyos procikról.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
akoska07 #20119 üzenetére
nem jól értelmezted
a jelenlegi genn tehát a kaby procikon kívül, mivel te írtad, hogy amit nem lehet tuningolni azt meg se vennéd, és az említett 2 procin kívül nem igen lehet a többit
(#20120) mgabi : Teljesen tisztában vagyok ezzel, viszont meg lehet fordítani is a dolgot, mert felső kat. vga-val, multi BF'/BF4-et nem igen jó játszani 4 maggal, 8 szál is rendre 60-70%-on dolgozik, azzal meg ha megveszem a 6/12 szálast, hátrányba nem leszek, legrosszabb esetbe sírok a sarokba, hogy kár volt rá fizetni
-
válasz
bandi0000 #20118 üzenetére
7600K alatt nincs semmilyen proci ami érdemes lehet játékra az istenített procin kívül
Amúgy meg kérdezd meg a 2600K tulajokat.
Otthoni gépbe,ha jól emlékszem 4590 van a Rift miatt.
Egyébként a G3258-ra sokan emlékezni fognak,amíg az istenített procira csak nagyon kevesen. Nem is értem minek írkálok erről.
Legalább lesz mit olvasni róla,mert amúgy meg semmi. -
bandi0000
nagyúr
válasz
akoska07 #20117 üzenetére
De egy olyan procira ami nem tuningolható az felőlem ott marad a boltban.
3.5Ghz az azért bőven sok játékra.
Nem is értem minek hajszolják az emberek a 4.4-4.8GHz stabil órajelet játékra,tök feleslegesebbe azért erős ellentmondást érzek
Tehát végül is akkor megértettem az álláspontodat, a jelenlegi genből a 7600K 7700K az isten, ezek alatt minden szar
-
válasz
bandi0000 #20113 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan,de 4.6GHz legalább ment a proci és a 970SLI 98-99%.
Ehhez persze kell az órajel amit az istenített proci sosem fog hozni.Ezért reagálok úgy dolgokra ahogy megérdemlik.
Nálam is volt budget gép,és meglepően jó volt,de a lényeg az órajel volt,nem a 2c vagy 2c/4t.
Hogy melyik topikba volt már nem emlékszem. még a versenyzős időszakomból volt amikor 3 monitorral nyomtam ezért is volt a 970 SLI.
Aztán sokan el voltak ájulva a proci teljestményétől,gondoltam kipróbálom miért ne,van lóvé.De egy olyan procira ami nem tuningolható az felőlem ott marad a boltban.
3.5Ghz az azért bőven sok játékra.
Nem is értem minek hajszolják az emberek a 4.4-4.8GHz stabil órajelet játékra,tök felesleges.#20116 hackeeeee :
Itt csak te sírsz.
Én nem sz@roztam le senkit,nem úgy ahogy te itt leírtad,akinek ilyen procija van az sz@r,mert ezt csak te írod.
Én a procira írtam nem arra akinek ilyen van.
Óriási különbség. -
mgabi
senior tag
válasz
akoska07 #20101 üzenetére
A másik gépemet kölcsön adtam egy rokonomnak 2 éve, netezik vele, levelezik, zenét hallgat, képet szerkeszt, excel, word, filmet néz, néha játszik 2-3 idióta régi játékával, és teljesen jól elvan vele, sose panaszkodott. És szerintem is faszán használható.
Setup: C2D E8400, 4GB RAM, 64GB SSD, NVIDIA GT 210 Passive, FSP 400W, ARCTIC ALPINE 11 PRO REV2
Sose volt ilyen csendes gép. Nem is akarja visszaadni sose...
Ivy Bridge G840-re (3-5 ezer) is remek gép építhető. Bőven elég az átlag usereknek. DDR3 memória is olcsó, Ha meg gamelni akarsz akkor i5-3570 20-22ezer vagy i5-2500 15-17ezer, vagy AMD FX6300 - 6mag - 15ezer
-
bandi0000
nagyúr
válasz
akoska07 #20111 üzenetére
nyugodtan, de mentsd le a te hsz-ed is, azok is aranyat érnek
úgy értettem, hogy nagy a kereslet, és azért viszik fel az árát, hogy alább hagyjon
ha tudod hol van a teszed, akkor linkeld már be légy szíves, nem hiszem el, hogy milyen körülmények között hajtott az ki egy SLI 970-et, 2 maggal
(#20112) dugø: tesztbe azért látszik, hogy az 1060 ba valamennyit, de nem számottevő az
-
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
akoska07 #20104 üzenetére
így már érthető, valamennyire, intel kurvára mellé nyúlt, ezért megy az ár emelés, de nem kuriózumot akarnak belőle, pont az ellenkezőjét, ezért megy fel az ára, azt hogy kivonják, csak valaki kitalálta, az intel másnap meg is cáfolta
i5-öt azért írtam, mert az lenne a normálisabb a g4560-tól, ennyi pénzért, de az meg nem igen van, g6600 105w-os tdp vel nem hinném hogy sokkal jobb vétel, pláne letöltős gépbe
nem tudom menyi volt 3258 de ha még 1 árba is néznénk, akkor is erősebb szál-ba a g4560 multiba meg bőven, szóval ha az jó vétel volt, akkor ez még jobb
-
válasz
bandi0000 #20098 üzenetére
Intelt utálom ?
Igen előfordul nem egyszer,de athlon x2 óta intelt használok,jelenleg 5960X.Budget gép az G3258 volt,ami nálam is járt,megfelelő topikban látható mit tudott,akár egy GTX 970 SLI alatt.
Igen,annak volt értelme.Én arra reagáltam ami most körülötte folyik vagy szeretnék,hogy kuriózum legyen,ami sosem lesz.
Igen,ettől nyílik ki a bicska a zsebemben.
És ettől válik szemétté,ami eddig lehet,hogy nem volt az.-----
15K-ért mikor láttál i5-t ?
-----
#20103 Erdei88 :
Engem nem tudnak. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #20095 üzenetére
Aki nem 1080-at, meg 1080 Ti-t vesz, hanem valami spórolós kisebb gépet épít mondjuk 1050Ti szinttű vga-ra, és olcsón kell, annak ez simán jó választás lehet még mindig, kap 4 szálat 15-20k HUF-ért. Ahhoz a vga-hoz ez a cpu bőven elég.
Amikor megjelent alternatíva nem volt mellé, max fx, ami jóval gyengébb volt. Ryzen pedig nincs ennyiért.. Szal, ha valakinek spórolós belépő szintű gép kell, arra még mindig jó, mert nincs 40-50k-ja i3-ra, vagy több i5-re..
Igen, van ilyen, aki csak ilyen szemetet engedhet meg magának, mert a többi kajára, és családra kell.. Jah értem, Ő csóró, ne vegyen semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest