- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mgabi
senior tag
Új menetrend szerint a Z390 az egy 8 magos Coffee Lake lesz 2018-ban és nem Ice Lake. Ice lake (10nm+) pedig 2019-re tolódott
már itt le merném fogadni, hogy csak Z470-nel fog menni
-
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur #21996 üzenetére
Prociknál tényleg ez van, én a 2 és fél éve 110k körül vett 5820k-t olyan fele pénzért tudnám már csak eladni.
Pedig nem ér kevesebbet mint megvételekor, a játékokban is pont ugyanúgy teljesít - ugyanúgy malmoznak a magok 30-60% közötti kihasználtságon ma is, mint akkor. -
törölt tag
ASUS MAXIMUS X APEX?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
bandi0000 #21994 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy a nemrég eladott, már 5 éves konfigom alaplapját 45k-ért vettem és 40-ért adtam el most, a memóriát 35k-ért vettem és 35k-ért adtam el 5 év múlva
Egyedül a porcin buktam vastagon, 120k-ról 50k-ra (i7 3930K), de még így is piaci ár fölött ment el. Mint ahogy a többi cumó is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #21993 üzenetére
Főként annyi pénzért, amennyibe várhatóan kerülni fog.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Motion_Blur #21993 üzenetére
későbbi eladhatóság szempontjából jó, hogy 2 gent megél a 300 széria, de am jah, direkt nem hoznak 4/8 szálat pl i3 ba majd, mert az oda tenne az áraknak...
bár most 1 éven belül ki szórják a 2 gent, elég nagy lesz az amortizácio
-
bandi0000
nagyúr
Na akkor csak megkapja a Z370 is a 8 magos procit, akkor ez megint új fordulat, ettől függetlenül maradok az eredeti tervemnél
bár akkor tényleg csak annak éri meg aki több magot akar, mert azon kívül még gyártástechnologiában se lesz előrelépés
-
Cink_Elek
tag
válasz
#Morcosmedve #21988 üzenetére
Ja hogy aludtál éjjel?
Azt hittem reggel meg van a megoldás -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #21988 üzenetére
Szia Bolhás. Kit banánoztál majdnem?
-
Cink_Elek
tag
válasz
#Morcosmedve #21985 üzenetére
Legalább nem kell annyi levelet írnom!
Hát ez az,gondolkozz!
-
Cink_Elek
tag
válasz
#Morcosmedve #21979 üzenetére
Igen fordítva....
A forrasztás része menni gond nélkül csak valami anyag kellene a magra amihez tapad az cin-cin.
Lehet ez-az-amaz csak maradjon ott.Forrasztottnál amiket leszedtem és tisztítottam a magot,ha erősebben megnyomtam a pengét akkor lejött a magról az ami rajta volt (talán arany) és csak a fényes felület volt alatta.Amilyen egy normál die felület.
Tehát valami réteget pakoltak rá ami nem a saját anyaga nyílván. -
fanti
addikt
válasz
#Morcosmedve #21975 üzenetére
Ja, értem.
Tehát volt aki megcsinálta lemelegítéssel, hogy utána megnézze hogy a gyári forrasztás vs. CLU hogy alakul egymáshoz képest?!Na látod, erre én is nagyon kíváncsi lennék, hogy jelentett-e valamit a forrasztás a CLU-hoz képest.
Gondolom semmit, vagy csak mérési hibahatáron belüli difit.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #21975 üzenetére
Nem úgy volt hogy nem lesznek forrasztva?
-
#Morcosmedve
veterán
Minden delidelhető, maximum megsérül
Lemelegíteni le lehet. A kérdés miatt említettem, példának.
Ivy Bridge-től “lehet”/érdemes delidelni, azóta van paszta. Illetve most az új HEDT procik (amik közül elvileg 1k$-tól lesznek majd forrasztva is...)(#21976) CJ4567: De, úgy is van. Viszont elvileg lassan, de átállnak a forrasztásra... aztán, hogy honnan fog ez kiderülni és pontosan melyik CPU-kra lesz igaz, nem tudom.
(#21977) fanti: Igen, pontosan ezért. Nem mostanában néztem, de én sem emlékszem számottevő eltérésre.
-
fanti
addikt
válasz
#Morcosmedve #21967 üzenetére
Mert a 2600K delidelhető??? Ezt nem is tudtam.
-
Zsöti90
tag
válasz
#Morcosmedve #21970 üzenetére
Köszönöm :-)
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Zsöti90 #21969 üzenetére
Szia,
Bizony max i3-ig jó a gyári hűtő, azt sem hangtalanul hűti már.
Hűtést itt kérdezd meg légyszives. Köszi!
Üdv!Szerk.: Nincs mit.
-
Zsöti90
tag
Sziasztok! Vettem egy i5 6500-at a i3 6100 helyett és az i3-as hűtőjével használom, bár logikus de megkérdezem, hogy az i3-as hűtő kevés lehet neki? Jóval nagyobb hőfokok vannak az i5-el bf1 alatt 85-re is felmegy ami eddig csak 70-75 között mozgott. Milyen olcsó de jó hűtőt tudtok ajánlani?
-
Cink_Elek
tag
válasz
#Morcosmedve #21967 üzenetére
Mármint mit bírna?
-
Cink_Elek
tag
Nem ért valaki a galvanizáláshoz véletlen?
Jó lenne házi forrasztott kupakos procikat "gyártani"
Tuningba jobb lenne mint a clu-zás? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #21960 üzenetére
Ofkorsz, az van Nekem is most.. De közel azonos szintet ad az MX2 is..
Mancikán még MX2 volt, és bizony nagyon jól teljesített annak idején.
-
dime27
őstag
Melyik fesz lehet a kevés ha linx 0.6.5 kifagy ill hibaüzivel leáll?!
Ibt very high stabil beállításra gondoltam ráeresztem és ezt produkálja...próbáltam cpu feszt növelni a stabil 1.22V-ról 1.25-re de ez sem segített...vagy vmit ki kell kapcsolni vagy be az alaplapon h ne dobjon ilyen hibát?! -
Cink_Elek
tag
válasz
#Morcosmedve #21960 üzenetére
tettem delid után ezüst csodát de 0 külömbség volt.
Sztem is utána majd tök mindegy.Főleg ahogy levettem a hűtőt és a proc kupakján csak egy ilyen filmbevonat vastagságban volt csak paszta annyira szétkenődött.
Bár ez azelőző konfigoknál is mindig így volt.
-
#Morcosmedve
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #21957 üzenetére
Nekem még az MX2 is jól teljesített a kezdetekkor.
-
Cink_Elek
tag
válasz
Motion_Blur #21955 üzenetére
Én alulra tennék kettőt
Fent csak dísznek jó.A paszta kérdés komoly?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#Morcosmedve #21929 üzenetére
Köszi!
Vettem 2 féle O-gyűrűt, úgy tervezem hogy az alaplap mindkét oldalára rakok egyet-egyet, vagy ahogy kiadja
de leszereléskor nagyon könnyen lecsúszott a blokk, szóval ez így nem maradhat.
más: Pioneer Mester ma delidelte a procimat, holnap kapom vissza, megkértem hogy a szétbontás után készítsen egy képet a gyári állapotról: [link] új proci, 2 hét használat után. semmi különös, csak hogy meglegyen
kérdés hogy a pazarul kenhető MX-4-el, vagy kenhetetlen Grizzly Kryonaut-al pasztázzam? mennyi lehet a reális különbség teljesítményben? 3-4 fok?
-
fanti
addikt
2db Hero rendel!
Z170 = Z270 = Z370 = .......
Akkor meg jó lesz az a Hero (55k), vagy Ranger is, ami újonnan 45k
És egy alaplap jól eladható. Igaz pár évet várni kell, de én az Asrock Z77 Extreme3 lapot is jobban adtam el, mint ahogy újonnan vettem. Mondjuk az i7-3770-re persze már ez nem igaz, ott buktam rendesen. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
keIdor #21951 üzenetére
Én Z87-nél még megvettem a Formulát, addig érte meg. Azóta a Hero jobb vétel, igaz, nincs rajta dísz panel, de én csak örülök neki, a Hero-ról is le volt szedve a műanyag. Úgy is jól nézett ki és sokkal jobban szellőzött. Most Z370-nél és felette, már a Hero sem lesz szerintem 64-65k beállt áron, de meglátjuk.
Szerk.: Az AMD-nél ez régebben is így volt. Viszont én nem hiszem, hogy csak a CPU hibája, hogy béna a memória kezelés, de ez kiderül, ha régi lapba valaki csak procit vált. Az s1151-en maradás a tipik kapkodás jele, már párszor leírtam hogy itt a Z390-et akarták hozni, de nyilván sokan ugrottak bele a RyZen-be, ezért kellett nekik is valami (amit nulla ráfordítással meg is oldottak). Meg azért várjuk meg, hogy milyen bejelentések lesznek itt hivatalosan a kompatibilitásokkal a gyártók részéről (is).
(#21950) bandi0000: Vegyed, hardveresen mellé nem nyúlsz.
-
keIdor
titán
Én mondjuk nem vagyok led ellenes sem, beállítanám pirosra azt nekem már csak azért is megérne +20 ezret, nem véletlen van Formula-m is.
Persze ezt mindenki döntse el maga, Maximus X-ből viszont én se megyek már Hero fölé, generációról-generációra csak drágább minden, már ígyis ingerküszöb felett vagyok alaplap terén...
#Morcosmedve: Csak AMD meg ígéretet tett arra, hogy a mostani AM4 egy darabig marad, ki tudja, lehet a Crosshair VI-be még a Zen3 is megy majd... nem jó az Intel stratégia, és amilyen drágák az alaplapok, legalább gari idő végig (3 év, persze megjelenéstől...) legyen már kompatibilis... semmi újat nem hoz a Z370, de tudjuk, hogy eleve csak egy átnevezés. Tényleg legalább valami kamu új foglalatot, pl. LGA1152-t találtak volna ki, ahogy eddig is. Hülyének néznek minket.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #21948 üzenetére
tudom mi a véleményetek az újról, 15k val drágább, nyilván sok pénz,de a boldogságot nem pénzben mérik, és én boldogabb leszek ha hero t veszek mint rangert
az a baj hogy nem racionálisak a döntéseimmár 1 hete nézrm az aprót és nme igazán van hero, biztos lesz majd, csak nem sok kedvem van megvárni
Marad akkor a hero azt hiszem.
-
Erdei88
veterán
válasz
#Morcosmedve #21948 üzenetére
Így van, már nem érdemes újonnan megvenni, mivel 3 hét és itt a Z370 és Coffe Lake.
Én mondjuk mindenképpen megvárnám -
#Morcosmedve
veterán
válasz
bandi0000 #21947 üzenetére
Újat?
Kiszálltam
Egyébként kezd alaplap választós topik lenni (itt is). Szerintem rengeteg racionális megoldást kaptál, kicsit kezded (megint) túlpörögni. Ki kell nyitni a hvaprót, 30-40k közt megvenni a legjobbat. Procinál meg egy "olcsó" 6700k-t vagy 7700k-t. Esetleg egy kiteszteltet normál áron.Persze van bukás mindig, a Z170-270 önmagában nem baj, csak kérdés, hogy legalább most a legjobban dönts. Csak halkan jelzem, hogy a csúcs lapok felára soha nem jön vissza, azt instant bukóval lehet számolni = -20k, ha pl. Apex.
(#21949) Erdei88: Ez is le lett már írva, de Ő most szeretné, ezzel sokat nem lehet kezdeni. Nem múlik semmi ezen a pár heten-egy hónapon és azzal megint foghatna egy kicsit. Így a végére sok kicsi sokra megy lesz.
-
bandi0000
nagyúr
csak most úgy állok, hogy csak megrendeltem újonnan a hero 8 at, így gyakorlatilag egy árban lenne a kettő...későbbi eladhatóságban lenne szerepe egyiknek másiknak?
medve: a bukást bele kalkuláltam és elfogadtam, nyilván nem 100 ezrekről van szó, szóval kicsit jobban fogom fel, ahogy állnak most a dolgok 2019 ig biztos meg fogok maradni 1151 en aztán majd meglátjuk
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
bandi0000 #21943 üzenetére
Mert tuning lap és így jobban mennek a memóriák. Igazából mem tuningra van kihegyezve, persze a CPU része is jó, de a Hero-hoz képest nem hiszem, hogy LN2-n kívül (lehet ott sem), bármi érdemivel többet tudna.
Én nem venném meg. Hova tovább minimalizálnám az s1151-es költségeimet, szóval max egy használt Ranger, az is elég lesz vagy valami más. Nagy lesz a bukó szerintem a lapokon - most is nagy.-------------------------------------------------------------
Többiek: Kompatibilitás. Az Intelnél nyilván való stratégia volt eddig is, hogy max 2 proci gent tudsz egy platformon belül (ez se volt ám így mindig). Tény, hogy ez a lehetőség sosem hozott nagy előrelépést, hanem inkább egy kettes verzió volt. Ebből is ez az utolsó, már nagyon gyenge update lett. Ennek okán mindegy a socket és a lap, meg a proci, egyelőre úgy tűnik, hogy nem hagyják vissza fele beletenni. Más kérdés, még a lap gyártók kardoskodása, ami kétélű. Vissza fele szerintem kisebb az esély, mert nem tudnak újat eladni és van egy sanda gyanúm, hogy eleve a Z270-nek sem örültek már. Előre lenne értelme, annak én sem látom az akadályát, csak Intel felfogásból...de ugye láttunk már official, de intel szerint nem official BIOS-okat a BCLK tuninghoz.
Ideje lenne az Intelnek elindítania hivatalosan a központi specifikációkat... addig ez így off. -
bandi0000
nagyúr
Megérheti a maximus 9 apex a hero 8 al szemben? használt árakat nézve kb +20k ért meg tudnám venni, bár láttam hogy ez egy kemény tuning lap, amit nem biztos hogy kihasználnék, azt nem értem hogy miért csak 2 memóriát lehet bele pakolni
-
mgabi
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Szinyák #21938 üzenetére
Nem lenne játék, csak munka.
Oké, hogy lehetne vele tolni, de nem fogja.
Amúgy ez a gpu terhelés fura, bár ha már nem szórja az fps-t ez mellett, akkor az már fél siker.
Nem tudom, Én még várok, még mindig.... Még kitartok.
Én új rev-re váltanék. Főként így, h ogy az új bios-ok még mindig javításokat, foltozásokat hoznak. Oké tudom, hogy annó a Skylake korszak is így kezdődött. De ami miatt vonzana még ez az egész, az az, hogy a Ti-vel ki lehetne teszteni rendesen, hogy mit tud ez az egész.. Csak félek a csalódástól, és azért abban az árkategóriában az eléggé fájna.. És ez mellett viszont, tényleg megbánnám, hogy elherdáltam máshová a 6700K-t.
-
Szinyák
őstag
válasz
Szinyák #21937 üzenetére
Tényleg, ha hétvégén lenne kedve és affinitása v.kinek aki 1070.-el rendelkezik 6700k/7700k társaságában.
Lehetne egy pár mérést csinálni megbeszéljük a bf1 pályát és fraps.-al egy pár kört logolni kellene rajta és a végén összehasonlítani .(#21935) hackeeeee : Visszatérve, ismerősöd videó/ fotó munkára+ gondolom néha játékra is kellene neki gép akkor ne keresse tovább egyértelmű a választás + elég sok pénz zsebben marad neki ami gondolom nem mind1 ..
-
Szinyák
őstag
válasz
hackeeeee #21935 üzenetére
Nagy fps droppokat nem vettem észre.. BF1 multi most sok helyen olvastam jött az uj dlc és jöttek vele a gondok is lag / drop stb...
1h multit fraps.-al monitoroztam min/max/avg fps ügyileg. 2560*1080 1070.-el minden beállítás maxon .
2017-09-13 21:48:45 - bf1
Frames: 33457 - Time: 317656ms - Avg: 105.325 - Min: 67 - Max: 143 .GPU kihasználtság 97-99 % néha van hogy lemegy 75-88 %.-ra de akkor is tartja a fps.-t
(#21936) Laraxior : Teljes mértékben igazat tudok adni ugyan ez tette be nálam is a kaput.
ár érték arányban verhetetlen . Most már pedig az Intelnek rá kell jönnie vagy megtartja a vásárlókat vagy a több évi trónolás vége tér.
threadripper az egy pokol
azt tudtad , hogy hobbinak indult a amd.-nél a fejlesztése ? Mérnöki játszadozás eredménye lett nem is akarták piacra dobni csak kutatásnak indult
..
-
Laraxior
titán
válasz
Szinyák #21933 üzenetére
Na igen, amit most csinál az Intel az nem igazán a felhasználókért van...
Dobálgatják ki az új alaplapokat, foglalatokat, semmi nem kompatibilis a másikkal... Újítás nincsen rajta, majd csak a következőleg megjelenőn. Egyértelmű, hogy lehúzás.
Ha nagyon a nép mellett állnának, akkor a most megjelenő 6magos, meg az összes cucc belemenne a 170-270-es alaplapokba, esetleg lehetőségnek ott lenne a 370, az új gépépítőknek... (Mint a 7xxx termékcsaládnál, visszafelé belementek a 170be)
Aztán majd jönnek az új dolgok, gyorsabb USB, PCI-E 4.0 stb a 390-el, amibe bele lehetne pakolni az új 8magos CPU-t, meg visszafelé mindent.
Ez lenne a logikus. De nem...
Mehetnek a 'csába, még a végén veszek én is egy Threadrippert azt jónapot. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Szinyák #21933 üzenetére
Ahol ami ténylegesen használja a több szálat, ott ugye előre lépünk, ez jó.
FPS droppokkal, hogy állsz? Pillatnatnyi beesésekre gondolok főként.. Ezekhez képest, hogy áll a Ryzen a Kaby-hoz képest?
Azért a kétszer annyi szál elég sokat hoz a konyhára ott ahol használva van.. Nem véletlen jobb esetlegesen encode-ban, és bench-ek alatt.
Pont egy ismerősöm érdeklődött, hogy több 100MB-s képekkel való munkához kellene neki majd valami vas, és mondtam neki, hogy erre lehet, hogy a Ryzen jelenleg jobb buli lenne..
Csak ez, hogy figyelni kell a Ramra, stb, ez engem még mindig aggodalommal tölt el.. lényegében Nekem így az egész vasat cserélni kéne, hiába a DDR4, mert hynix-es moduljaim vannak.. Aztán nem nagyon lennék hajlandó őket 3GHz körül használni..
Lényegében ez az egyetlen dolog, ami miatt Én is el-elkacérkodom a gondolattal, hogy be kéne ruházni egy 1700x-re.. de, túl jó kocka a proci, sajnálnám elherdálni.
-
Egy kis reggeli olvasmány édekesség képpen...
Kis kihajcsa!
olvasmány
doom vulkánosé rész amúgy vicces... kicsit sem jó a motor
-
Szinyák
őstag
válasz
Milka 78 #21894 üzenetére
Sziasztok.
Itt vagyok
igen hajtottam 6700k/7700k.-t is most meg egy ryzen.-t. Jól beszél Milka kolléga . Nem bántam meg a váltást. teljesen jól üzemel minden. Belenyúltam tényleg, mert sikerült kifognom egy jó kockát ami igaz csak 3.8.-on megy (itt kiröhögik) tudom
de kevés feszel 1.264v tudja mindenhol stabilan (AVX,AVX2 stb) Ramok is lazán mennek 3200.-n 3466.-is tudja de ott lazítanom kell az időzítéseket .Ramokat mondjuk ne bíztam a véletlenre.
titka ,hogy jól menjen, csak szigorúan Samsung B-Die single rank ramokat szabad használni .Részletes konfigot adatlapon megtaláljátok. Nem vagyok megrögzött Intel vs AMD felhasználó. Eddig Inteleket használtam , de most tényleg nagyot alkotott és a jövő úgy néz ki az AMD .-nek dolgozik. Hazudnék ha azt mondanám, hogy napi használat/ játékok alatt érzem azt az ááááá hűű de átütő és sokkal jobb mint a skylake/kabylake -NEM ! hozza amit elvártam tőle szépen megy stabilan minden multis játék és tartja az FPS.-t . Max fps jobb a 7700k ez vitathatatlan , de ezt nem is kell bemutatnom . Az meg tényleg nem érdekel játékok közben , hogy 150 a max fps vagy csak 130... Ha v.ki játékra veszi akkor azt kell mondjam best buy egy Szájlék vagy Kaby
De pl BF1 AVG fps.-ben nekem hozott ~5-10fps.-t a ryzen igaz elhanyagolható . Multis teljesítményben meg szó szerint lédózerólja . Nah ott tudja meg mutatni az igazi erejét. Videó kódolás is egy h.264 1080p 60 perces nyers anyagot jóval hamarabb befejezi úgy, hogy alatta bármit tudsz csinálni (neteztem+zene+ filmet néztem+ yuktuboztam) közbe és észre se vette ! +amit még észre vettem, hogy pl 7700k.-t leterheltem max memóriával LINX vagy IBT /Prime 95 mellette, ha neteztem + zenét hallgattam alig akarta az oldalakat megnyílni + zene is néha bedöccent . Nah ez r7 1700 meg se kottyan 10 lap megnyitva + zene úgy ment , hogy észre se vettem alatta megy valami!
Ha végre tényleg elkezdenének a játékgyártók is a többszálas teljesítmény fele orientálódni akkor ott tudna kamatoztatni amit igazán tud.. AMD.-nek még nagyon új a 14n gyártás technológia még most ismerkednek. Van benne bőven kraft+ tartalék az biztos .Ha valójában igaz lesz amit jövendölnek IPC terén szeretne az INTEL szintre lépni és össze is jönne ( Zen+ illetve ZEN2 akkor fel kell kötnie a liberót az Intelnek ! Elvileg 2020 meg tartja az AMD a AM4.-es foglalatot és ha ZEN+ /2 enni fogja akkor úgy is belefektetek maradok ezen a vonalon.
Igazából a váltás azért volt mert hajtott a kíváncsiság / szeretem bütykölni nekem bejött + elegem lett (besokalltam) az Intel **** politikájából, hogy meg veszel egy méreg drága nagyon jó platformot és 1év után nem fejlesztik vegyél minden évbe lapot+ procit ha ki akarod próbálni ! HÁT ..... oda
Bocs a regényért ! Ha v.kit érdekének bench eredmények vagy csak szeretné össze hasonlítani a két platformot szóljatok . Vásárlás előtt áll és szeretné eldönteni mit akar stb...
Üdv,
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #21929 üzenetére
Nem arra gondolt szerintem, hanem a fekete teli lapra, ami alapból a foglalaton van.
-
Savanya
addikt
válasz
Motion_Blur #21928 üzenetére
Egyszerű : vastagabb gumi és bőrlyukasztó . Érdemes ilyet felső anyák alá is rakni mert eléggé gyengén szorítja le a blokkot a rögzítő .
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Motion_Blur #21927 üzenetére
Elvileg ezzel így nincs gond, mivel a hűtőblokk behúzza a hátlapot, ezzel együtt a távtartó csavart felnyomja/feljön és nem baxa össze az alaplapot. Ha ferakás után lötyög, akkor gázos... ez esetben lehet a hátlap környékére alátétet tenni - aka gumi o gyűrűt. Veszel pár méretet, aztán amivel már jól feszül, de NEM ér a távtartó csavar az alaplaphoz, az lesz a megfelelő.
A CPU behelyezéshez nyújtott műanyag kacatot ne használjad.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #21927 üzenetére
Ilyen alátéteket kell vadásznom valahonnan.
-
Motion_Blur
félisten
Meg tudná valaki mondani hogy miért kell a foglalat védő kis műanyagot rajta hagyni felnyíló lefogató részen miután berakom a procit az alaplapba és azzal együtt zárni a foglalatot? Most vettem észre amikor kivettem a procit hogy csupa nagy betűkkel oda van írva a foglalatvédőre, hogy a processzor "installálás" után szabad csak eltávolítani
de miért?? nem is hallottam még ilyesmiről!!
Másik téma szintén foglalat... első generációs H100i-m van, aminek a hátoldali felfogatása "lötyög", és amikor össze van rakva minden akkor felülről hézag van a csavar anya része és a nyák között:
LGA2011-nél nem volt gond, mert az erősített foglalatba kellett beletekerni a csavart, hátlap se kellett...
A kérdésem az lenne hogy melyik oldalra rakjak alátétet? Nekem logikusan az elülső rész adja magát, ami a képen is látszik, de sok helyen olvastam, itt ebben a topikban is hogy a hátlap és az alaplap hátulja közé tették az alátétet. Úgy viszont túl alacsonyan lesz a csavar a foglalathoz képest, nem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #21924 üzenetére
Hát nekik igen, csak a kérdés, hogy erre mit mond az Intel..
-
mgabi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #21924 üzenetére
nagy a csend, nagy a sietség. Augusztusban bejelentést ígértek, erre 2 hét múlva itt van a proci+lap és továbbra sincs semmi hír
-
mgabi
senior tag
oda-vissza sem lesz kompatibilis a kaby-coffe páros
klasszik intel, nem csalódtam
-
keIdor
titán
válasz
bandi0000 #21911 üzenetére
Oké, de az első az i7-5960X volt, ami 1000€ volt itthon.
Az első 6 magos meg az i7-980X volt talán szintén horror áron, de rég volt már, a kódnevére sem emlékszem, Gulftown talán?De amik most jönnek az mind mainstream vonal lesz, ami AMD-nél van a Ryzen 7-ig bezárólag szintén mainstream és nem HEDT, ezek mind mennek notebookokba is majd.
Ezért várok én sokkal gyorsabb terjedést és kihasználtságot. A HEDT drága és nem is játékokra veszik, csak az, akinél pénz nem számít, de ez 1-2% globálisan. -
bandi0000
nagyúr
válasz
hackeeeee #21914 üzenetére
tudom. de azt mondom hogy alig van játék ami kihasználja, holott itt a 16-32 szalas proci is, legtöbb esetben nem hiába a legjobb játék proci jelenleg a 7700k
már legalább 5 éve vannak i7 ek, és ennyi idő nem volt nem akart elég lenni ahhoz, hogy csak olyan játékok legyenek amik pl i7 ig minden szálat kihasználnak
-
mgabi
senior tag
válasz
keIdor #21910 üzenetére
hát ya
de nekem 8. úgy vettem, hogy nullára leírtam magamban. Igaz, 4 magos i3 és a 6 magos i5, Rzyen 5 1600 durva csapás lesz a 4790K, 6700K és 7700K-ra, 7800X és 7820X-ről meg nem is akarok beszélni az horror áras X299-es lappal egyetemben. az lesz ám az igazán nagy financial meltdown
-
bandi0000
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
abridabri #21907 üzenetére
Mint már elmítettem korábban is, teljes mértékben játékfüggő..
Pl. Andromeda alatt 100%-on teker a Ti, általában, Overwatch alatt meg 60-80% között ingázik, ha a processzorral lentebb megyek órajelben, akkor érződik a különbség, max fps-ben.
Arról már nem beszélve, hogy pl. Andromeda alatt 100%-on megy a vga, és ledroppol 4-5 lépcsőt, ehhez képest Forza Horizon 3 alatt is maxon teker, ehhez képest 1 lépcsőt droppol le, általában...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dime27 #21901 üzenetére
Korábban Én is 1.2V-s VCCIO-VCSA-val toltam, de MedveÚr említette, hogy próbáljak meg lentebb menni. Jelenleg úgy néz ki, hogy rendben van, bár lehet, hogy valami alatt el fog hasalni. Bár, a VCCIO/VCSA már jó ideje 1.1V-n megy, jelenleg tünetmentesen.
Lehet, hogy ennyivel másabb az IMC, bár ugye az LPX-ekkel nem tudok 3600 fölé menni, hiába próbáltam ki szó szerint mindent.
Ezen felül pedig a ram fesz sem megy lentebb, bár arra is számítottam, bár majd még az 1.36V körüli értékkel még megpróbálkozom, hozzá igazított VTT-vel.
De amúgy, 1.2V-n maradhat.
-
mgabi
senior tag
válasz
hackeeeee #21890 üzenetére
Igaz. 1060-ig szinte tökéletes a 4790K, pár játékban érezhető, hogy max 5%-kal lassabb. 980Ti,1070,1080,1080Ti meg kb a játékosok 5%-a használja, aki tényleg érzékeli a bottlenecket. i5-3570 + 1070 kombóról váltottam 6700K+1070-re, de sokat nem veszek észre, csak a számokban látom. Én azért cseréltem csak, mert a szülinapomra kaptam egy Asrock Z270 Pro4 lapot anyámtól. Mondom egye fene cserélek, egész jó elpaszoltam az ivy bridge cuccokat, ill. Pro4-t, és vettem 75ért egy 6700k-t, majd egy alig használt VIII Rangert 40ért. Ennyiért ajándék volt. ezzel is el leszek 2019-ig 1080p-ben tutira. Max veszek egy kafa 1080p-s 144Herzes HDR monitort.
-
dime27
őstag
válasz
hackeeeee #21888 üzenetére
No ezt nem értem hogy ahhoz h nekem stabil maradjon a cucc 4000mhz-es ramnál a VCCIO-t ill a VCSA-t 1.23V-on kell járattatni ami már ahogy nézem itt a topikot igen csak a maxoc-ra való fesz!
Ha VCCIO-t levettem akár 1.2V környékére azonnal hibát dobott az IBT...
Most nekem VCCIO 1.216V ill VCSA :1.234V így stabil a cucc csak nem tudom nem-e egészségtelen ez 24/7-re?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged