Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
Én most Q8400 @ 3760-ról váltok i5 750-re, aztán szerintem megrángatom 4ghz-re. Blog-omban majd írom a játékban tapasztalt gyorsulásokat!
-
Rimbri
tag
Attól tartok H61+2600 lesz a vége.
-
Speed®
titán
Ha ~4GHzen megy, nem gyenge..clock2clock nem nagyságrendekkel erősebb a Lynnfield..csak a Sandy érdemi előrelépés. Azt tudom, hogy 4GHzen volt olyan gyors az i7-860am, mint az i7-2600 alapon (3.4GHz)..
Egyébként a kaliber relatív, szolgáltatásokra gondolva nincs sok különbség általában..a felkapottabb lapok a marketingcsecsével adják el magukat a legtöbbször, jóval drágábban, mint azt extra tudásuk indokolná.
-
japy
őstag
válasz
Speed® #19796 üzenetére
Igen nagy dilemma a konfig váltás! Én is gondolkoztam rajta és még gondolkozom is de félő hogy nem hoz akkora gyorsulást amit vár az ember és akkor viszont kidobott pénz. Most ha váltanék és ilyen kaliberű lapot+procit szeretnék mint ami 775 fronton van az igencsak drága mulatság lenne! (MF2+Q9550) Szerintem ez a konfig megszorít egy gyengébb felállású i5-t!
-
Speed®
titán
válasz
lipi67 #19795 üzenetére
Igen, kevésbé korlátozott a tuning itt..de ez 1156nál is ugyanolyan sokrétű.
1155ben valóban nincs sok kihívás, szerencsés kézzel kell jó procit találni.
Persze ha nincs keret, nincs tuning, én is H61+nonK párossal senyvedek.
De persze nem gyenge így sem, BCLKval picit lehet piszkálni, elég gyors.
Alapon hozza az előző, 4GHzen használt i7-860amat..fele fogyasztással.. -
Speed®
titán
válasz
F_Zolee #19791 üzenetére
Kis pénzért még mindig a legjobb alternatíva az 1156. Egy P/H55+750 páros kijön a H61+2100 árából és kis piszkálással beéri az i5öket is. Persze ha van lehetőség, 1155+i5 a nyerő, de ugye árban más sáv még.. Fejlesztési alternatíva olcsó szinten 1155ben sincs, nem lesz Ivy Z68 alatt szvsz.
Egyébként nem írtam, hogy rossz lenne a 775, de ha már valaki vált és jó opciókat kapott, ne ragadjon benne..van jobb ár/teljesítmény szempontból.
-
Speed®
titán
válasz
Rimbri #19785 üzenetére
Ki az a "jóképességű"? x) Egyébként meg türelem. Mindig akad 1-1 darab..
450es FSBig P35, felette, ill. ha kisebb fesszel szeretnéd üzemeltetni, P45.#19787
CFre a 2x16 sáv miatt, ill. RAMtuninghoz. Yorkfieldek alá a P45 az "etalon". -
Rimbri
tag
Hali!
Q9450-nél mire kell figyelni? FPO számnál például? Illetve átlagban mennyit tudnak alapfeszen? Vagy 1.3V körül? Q6600-t váltanék le vele ami 8*430-on megy.
-
belinho
senior tag
válasz
Laci2277 #19777 üzenetére
Az 1.285v-os vtt-t fokozatosan kellene csökkenteni, nem egyből levenni 1.25-re.
Lehet elég lenne 1.26v is, és már ezen is stabil lenne.Sőt a ramnak(alapból 1.8V) 2.2V-ot is adtam, ezt amúgy nem vágom az 1066-os DDR2-es ramoknak alapból 2.2v az üzemi feszültségük.
Próbálgass más beállításokkal(fsb,latch,szorzó), vegyél vissza 1-2fsb-t lehet úgy már stabil lesz kevesebb fesszel.
De ha neked így jó és megfelel akkor hagyd így. -
Speed®
titán
válasz
windlord #19778 üzenetére
Abban a lapban is elmehetsz 450es FSBig, ha partner hozzá a proci, 400ig biztos. Ha az elérhető 3-3.3GHz kevés, utána nézelődj utód után, pénztárcádnak megfelelően..S1155-1156, ment a téma már jó párszor, keress rá.
Személyes véleményem szerint P/H55+i5/750-760 a legjobb alternatíva amúgy.
De persze ha újat vennél, egy H61+ i5 páros sem rossz..csak 1.5X drágább :S -
windlord
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
A jelenlegi alaplapom egy GigaByte GA-P35C-DS3, amelynek fontolgatom a cseréjét.
Egy quad core 9300 procit hajtok vele, jelenleg tuning nélkül, mert úgy tudom, hogy ez a lap nem nagyon képes kihajtani a procit.Szerintetek mire érne meg lecserélnem?
Használt természetesen szóba jöhet...
Egy a lényeg, hogy lehetőleg legyen a lapon optikai hang kimenet. -
Laci2277
senior tag
válasz
belinho #19773 üzenetére
Lefuttattam a prime large fft- tesztet, bő 30 percig ment hiba nélkül. Ezután, ahogy javasoltad visszavettem a cpu vtt feszt 1.25V-ra majd emeltem az északi híd és a ram feszen is, de blend teszt alatt megint hibázott. Sőt a ramnak(alapból 1.8V) 2.2V-ot is adtam, az északi hídnak(alapból 1.1V) 1.3V-ot és így is pár perc múlva behal a blend teszt. Mivel írtad a proci feszt ezért azt is megemeltem 0.05V-al, de nem változott semmi. Úgy látszik igényli a proci és a ram az 1.285V cpu vtt feszt.
-
Speed®
titán
válasz
Wartburg353W #19774 üzenetére
Egyébként azt, hogy újabb 9400ad van, a régebbi M1 volt. Semmi extra..elvileg optimalizáltabb, kisebb feszen üzemel, de épp emiatt kisebb tuning is vlószínű..tisztelet a kivételnek. 450ig biztos jó vagy vele..
-
Wartburg353W
csendes tag
sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy valaki el tudná-e magyarázni, mi az a stepping? van egy q9400-am ami R0 steppinges. Ez mit jelent??
-
belinho
senior tag
válasz
Laci2277 #19772 üzenetére
Értem amit írsz, én IBT -nem használok, mert ami azon stabil volt, azt a prime hamar eldobta. Ha a blend nem stabil akkor a ram beállítással van valami, főleg sok ram esetén, ram fesz és mch fesz tette nálam stabillá nem a cpu vtt emelése, csökkentése.
Azért futass már egy prime large fft- tesztet, mert ha az stabil, akkor visszább lehet venni a cpu termination 1.2850-ből simán,ha meg nem akkor adni az mch-nak egy kis feszt, mert szerintem amiatt dobja a hibát a blend teszt. Ha meg úgyis eldob akkor az általad vélt full stabil beállítás mégse olyan stabil, és a hibát nem a ram hanem a proci kevés fesze okozza.
-
Laci2277
senior tag
válasz
belinho #19771 üzenetére
Nálam a proci stabil, legalábbis ibt alatt nem dob hibát, nem úgy prime blend teszt alatt, amikor csökkentem az fsb termination(cpu vtt) feszt. Tehát van full stabil beállításom, csak arra voltam kíváncsi, hogy ez megtartható fsb termination(cpu vtt) fesz csökkentésével plusz más értékek módosításával valahogy? Bár lehet, hogy az a 1.2850V sem sok, amit a stabilitásért cserébe kér.
-
belinho
senior tag
-
Laci2277
senior tag
Hali!
Hála a másik lapnak sikerült a procit alulfeszelve beállítanom stabilra 3.8Ghz-en(8.5x448). A cpu vtt-nek 1.285V-ot adtam, de csak azért, mert a prime blend teszt elhasal pár perc alatt, ha ezen érték alatt próbálkozom. A memória 1077Mhz-en üzemel, tehát nincs igazán túlhajtva, ezért nem értem miért kell ennyi cpu vtt fesz. A létező összes feszt kipróbáltam, a ramot 2.2V-on, az északi hidat 1.4V-on, még a déli hídnak is adtam, de akkor is hibázott a prime blend. Csak az cpu vtt fesz fenti érték beállításával stabil.
Kérdésem az, hogyan lehetne ezt csökkenteni más beállítással?Vagy kell-e egyáltalán, lehet nem is sok annyi fesz, mert a neten böngészve jóval nagyobbakkal is találkoztam.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
belaazallat #19763 üzenetére
A szünetmentes tápegység egy tüneti kezelés lenne, akkor már inkább leütök a kertben egy szondát és jól rákötöm a lakást. Amúgy meg eszembe se jutott amit mondtál (földelés hiánya), pedig a csapvíz is ráz amikor fürdök, gyengén de érezni lehet a feszültséget, csak úgy gondoltam jó ha feltöltődök a reggeli fürdéssel, ezért nem szorgalmaztam a földelés kijavítását.
-
belaazallat
addikt
-
ZozzHUN
addikt
válasz
belaazallat #19760 üzenetére
Értem, akkor cseréljek lakást?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
belaazallat #19758 üzenetére
Nem is értem, pedig Corsair VX450em van, és azért annyi áramot nem eszik meg ez a rendszer a fogyasztásmérő szerint. Eddig a legtöbbet Furmark alatt evett, de akkor is max 400 wattot, tuninggal.
-
belaazallat
addikt
-
ZozzHUN
addikt
válasz
lipi67 #19752 üzenetére
És arra mi a magyarázat, hogy ha csak MCH-t emelek akkor 1.2v-nál már bebootol a 450es FSB, de a PCI-E nem megy, nem ismeri fel a VGA-t, és ilyen nyomi képernyőfelbontásban van az asztal. Amint megemelem a CPU PLL-t már működik minden stabilan, egyszer sem szállt el és más feszültséget nem állítottam.
-
-
-
Ghard
őstag
válasz
kicsipapucs #19747 üzenetére
na mindegy péntekig laptopozok ugy is, mennyit lehet ezekre adni biztonságosan?
-
Ghard
őstag
válasz
kicsipapucs #19747 üzenetére
ezeket hol találom?
videokari,proci meg a ram sincs turbon,minden standard vagy kikapcsolva a biosos "auto tuning" -
Ghard
őstag
#19746 Laci2277
#19745 belinhoKöszi a tippeket,ezekkel még szórakozok
Külön próbáltam mch-t 1,42ig terminationt 1,3ig de együtt nem.
Csak fura,hogy 3,6ghzen elmegy szépen 1,36vcoreal(prime alatt cpuz 1,26ot ir), +0,4ghz-hez meg ilyen drasztikusan kell hozzányúlni. -
-
Laci2277
senior tag
Nekem 1.1V az alap most 1.29V megy hibátlanul, de ha 1.25V-ra visszaveszem már eldobja magát a prime blend teszt.
Amúgy egyszerű a dolog, adjál neki az alaptól jóval többet, persze ésszel, és mehet a teszt. Ha így is hibát dob a prime blend, akkor tuti nem ezzel a fesszel kell bajlódni, máshol kell keresni a bűnöst.
Ja igen, most néztem én is a 8GB ramot, még az északi híd feszelése is jó lehet.
-
Laci2277
senior tag
Nekem is volt hasonló problémám, ibt és prime(small fft) lefutott minden gond nélkül, de prime(blend) alatt hamar hibát dobott, pedig a memória a gyári órajelen és beállításokkal ment. Ami megoldotta esetemben a problémát az a FSB Termination Voltage más néven CPU VTT fesz emelésével sikerült, ezzel játssz szerintem.
-
belinho
senior tag
válasz
ZozzHUN #19737 üzenetére
Hello!
Cpu pll az 1.5v volt mindig ezt sosem piszkáltam, Mch meg kapott 1.28-at is. A többi beállítás meg kapott feszt de csak ésszel.
A többit nem piszkáltam az mit jelent nálad?
Mindent auto-n hagytál, mert akkor durván szétfeszel a lap,jó hogy bírja.
Az enyém is bírná szerintem, de azokat a magas feszeket amit a lap beállít magának auto-n én már nem engedtem, egészséges feszen meg csak ennyit bírt. -
ZozzHUN
addikt
válasz
lipi67 #19739 üzenetére
VTT alapon van, 1.2v
A múltkor próbáltam 430as FSB-t se vitte már MCH Core 1.2v-al, most szintén 1.2v MCH Core van és mellé 1.6v CPU PLL, így már 470es FSB-t is bírja. MCH Core amúgy is a memóriák feszültségéért felelős, lehet visszarakom alapra, mert kizárólag a CPU PLL volt felelős az FSB instabilitásáért szerintem.
-
lipi67
nagyúr
válasz
ZozzHUN #19737 üzenetére
PLL 1,6V? (ez inkább olyan pszihológiai eredmény, nem? Úgy értem, szart se jelent, hogy a PLL1,5V vagy 1,6V. (soha sem éreztem 1 tuningomnál se a hatását) Viszont a VTT(cpu termination ) gtl ref értékek, skrewek..ott foghatsz rajta. VTT mennyin van? Sztem úgy 1,26V kell már ott neki.
(a lapod quad alatt is tud 500FSB felett is.) -
ZozzHUN
addikt
válasz
RetepNyaraB #19736 üzenetére
A biosban 1.2625v, droppol a kicsike rendesen, de nem izgat, legalább nem eszik annyit
Crysis 2-ben 1.5 gigát eszik a játék, és 30+fps van, szóval játszható a játék és tényleg kell a VRAM. Battlefield 3 szintén ez a helyzet, megeszik olykor 1.8gigát és közben fps 30 alatt nem jár. Ha lemenne FPS de a VRAM nem lenne olyan nagy mértékben használva akkor semmi értelme nem lenne amúgy sem, mert csak parasztvakítás, de így tényleg nagyon kell a HI-RES textúrák miatt. Amikor vettem úgy voltam, hogy csak azért veszek 2GB-s változatot, hogy HD6970 legyen belőle, de így már nagyon is jó, hogy nem volt 1GB-osból is HD6970essé alakítható.
-
ZozzHUN
addikt
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok, gondoltam csak bedobom a tuning eredményem Q8400amról, bár lehet még nincs meg a vége, a lap 470es FSB-t sem annyira szereti már, és sokkal több feszt nem akarnék adni légen a lapnak.
Q8400 @ 3760 mhz @ 1.2v load VID : 1.2625v
Stabil, lefutott IntelBurnTest párszor, Crysis 2 is ment egy darabig, de semmi instabilitás nem jött.
-
Ghard
őstag
válasz
RetepNyaraB #19732 üzenetére
CPUZ
ezzel a beállítással biosban 1,45V a többi fixálva van alapértékekre,energiagazdálkodás meg ilyesmi kikapcsolva és rögtön hibázik prime blenden. -
Ghard
őstag
Van valakinek qx9650es procival tapasztalata?
Valamiért 3,6ghz felett ijesztő vcore értékeket kell neki adni a stabil prime-hez. -
belinho
senior tag
válasz
lipi67 #19728 üzenetére
Üdv!
A Gigabyte adott itt annyi beállítási lehetőséget, hogy az elején szinte elvesztem benne.
Itt a vége szerintem is megy vissza minden fesz normalra s marad a 3.15ghz.
Többre számítottam a fesz emeléstől, 3.3-hoz csak keveset kellett emelnem vtt 1.26,mch 1.26, cpu vcore 1.24375v, de 3.3 felett már kérte a feszt nagy léptékben, elvégre ez csak egy q9300-as, úgyhogy a kitűzött 3.6ghz csak álom marad. -
belinho
senior tag
Köszönöm!
Úgy néz ki itt lesz valahol a vége, növeltem a VTT és MCH feszültségét 1.28-ra, de így is hibázott a prime, szóval nem az volt a kevés, hanem a proci kér sokkal több vcore-t, amit persze nem kap meg ezért a pár mhz-ért.
-
belinho
senior tag
Na egyelőre a végére ért egy Q9300-as nyaggatása. 3.3ghz(7,5x440)-en álltam meg.
Bios: 1.2375v van beállítva alap 1.2000v
Idle: 1.2v-1.216v windows asztal mellett váltogatja
Prime: 1.184v full terhelés alatt
Vtt: 1.26v
Mch:1.26v
Ram: normal
A lap P45DS4-es deszka szuper, a proci is jó 1.2vid-es M1-es Q9300. Minden fesz normal beállítás mellett 3.15ghz prime stabil, és alulfeszelve még nem is néztem.
3.3ghz felett mintha már kevés lenne a VTT és az MCH csökkentve már hibázik, s hiába növelem a cpu vcore-t a prime csontra fagy.
Az fsb-t is jól bírja a lap 7x465 is sima csak így 3.25ghz ugyanezekkel a feszekkel, csak órajelre megyek.Mivel Lipit már nem akarom zaklatni ennyi priváttal a hozzáértőktől kérdezem, hogy az 1.28v-os VTT és MCH hosszútávra sok-e? Nem 24/7 csak napi pár óra net,film,game.
A hűtéssel nincs gond az egész lapon végigszalad egy nagy réz blokk hűtve a fontosabb részeket, meg a proci hűtő alján is van egy kis venti, ami a cpu körüli alkatrészeket hűti. -
lipi67
nagyúr
BUÉK!
Lehet lesz egy q9550s teszt, remélem brutalé lesz (csak érjen ide)
-
Vityapapa
tag
Üdv!
Pár hete panaszkodtam a Q8300-om hőmérsékletére,hogy játékok alatt 5 perc alatt eléri a 75 fokot a maghő a gyári hűtővel.
Ma sikerült szereznem 1 AC Freezer 7 Pro Rev.2-es hűtőt és megoldódott a problémám
5 körös IBT max. stress alatt a legmagasabb maghőm 62 fok volt és a ventit az alaplap szabályozta 880-2000 RPM között.
A jövőben pedig utánanézek egy P35-ös lapnak is mint ahogy javasoltátok, mert nem zárkóznék el egy kis tuninngtól sem.
Köszönöm a tanácsokat -
Speed®
titán
válasz
Alister71 #19720 üzenetére
Akárhogy is, sajna ebben az árkategóriában az 1155 is szívás..mert ha most veszi az i3mat, később érdemi cserének mondjuk az Ivy i5 bizonyulna, oda meg nem lesz jó a lap..még a Z68ban is kételkedem..Intelbá megoldja :S
Nekem az az egy bejött 1156ban, hogy tuninggal olcsóbban hozza az 1155öt.
Ettől függetlenül ha lenne keret, én is 1155+i5öt javasolnék..de sok plusz zsé. -
Speed®
titán
válasz
Alister71 #19718 üzenetére
Hozzátenném, az ár miatt ajánlottam. Azonos ársávban 1155 fronton csak i3 jönne ki..annál pedig mindenképpen jobb, főleg OCval..úgy 1155-i5 szint.
Plusz a leírás alapján nem elsősorban játékra lesz, sz'al pláne 1156+i5 (4 mag)."Nem játékhoz kell, tervező programok, AutoCad, Solid Edge, Sketchup.."
Oda sok mag kell és sok RAM..a vidkari sem számít igazából, max. ha CUDAzni tudna nVvel valamelyikben..ezt annyira nem vágom.
-
Speed®
titán
válasz
#25712384 #19708 üzenetére
Áhh..eszedbe se jusson, amit leírtál..ez nagyon nem az a topik, de figyelj:
AsRock H55M-GE R2.0 (korrekt, hasonlóm volt, 4GHz tuningot is bírt) 12k
i3-540 + Alpine11Pro vagy i5-760 BOX, esetleg i5-750, ha találsz 20k / 30k
2x2GB 1333MHz/CL9 Kingmax (ezt boltból is veheted, annyira olcsó) 5-6k
Vinyóból most kicsit, később nagy, mert horror árak vannak. pl. 500G -12k
Ha nem ragaszkodsz a garihoz, van olcsóbb is, ami gyors, F1-320GB - 8k
DVDíró szinte mindegy, SATA legyen, ill. fekete..Samu gondolom elég - 4k
Házon lehet spórolni, de tápon sose, abból minimum egy 400as FSP - 6kAmit most összeírtam neked, az minden tekintetben nyerőbb, mint a 775..
Ha i5-750/760al veszed, jó darabig nem lesz semmire gondja rokonodnak..
És nem tudom, figyelted-e az árakat, ha jól számolok, 70k körül van i5el ;p
Ha melóra kell, nem kell bele komoly VGA, egy 4850 pl. megvan 13/14ből..Gondold át..a 775öt meg felejtsd el..főleg X38al meg Core2vel..melóra vicc.
-
Alister71
nagyúr
Nem ez a lényeg. A 775-be egy használt Q9550, ha találsz egyáltalán 35-40 ezer körül van. A 775-ös lapba nagyobb procit már nem rakhatsz, ha elfogy, akkor vége.
A H61-be jövőre beraksz egy I5 2500-öt, és a Q9550 minden tudományával elmerül a homályban.
Akinek megvan egy erős 775-ös konfig, annak nincs értelme még lecserélni, de most ilyet venni?Ha te odaadnál valakinek 80 ezret, és vinne neked egy 4 éves lapot egy Q8300-al, melyik kapát vágnád a fejébe? Mert én biztos, hogy végigkergetném Miskolcon.
-
MeroM
senior tag
-
törölt tag
válasz
belinho #19705 üzenetére
Az igazság az, hogy kaptam egy 80 000 Ft-s keretet és össze kell raknom egy komplett gépet, nem saját részre lesz egy rokonom kért meg.
Eddig, amit összeszedtem (még nem vettem meg semmit).
Asus P5E3 alaplap
Intel Core 2 Quad Q9300 processzor
Cooler Master Hyper TX3 hűtés
4 GB DDR3 memória
500 GB merevlemez
fekete ház
dvd íróVideokártyát még nem is néztem, azzal fogok kicsúszni a keretből...
Először az Socket 1155 lapokat nézegettem, úgy gondoltam egy i5-ös processzorral indulok el, aztán amikor láttam, hogy egy normális lap egy ilyen procival nagyjából kimeríti az erőforrásokat, akkor kezdtem el fórumozni, volt aki azt mondta, hogy ez a technika még annyira nem kiforrott dolog, egy S775 lap, ha régi is, de magabiztos technika rengeteg választási lehetőséggel, próbáltam felhajtani egy Gigabyte Ep45t Extreme lapot, de nagy verseny megy érte és az ár ott már versenybe szállt az 1155-el, aztán gondoltam rá, hogy egy Asus P5E3 Pro lapot keresek, ami X48 chipkészlettel van szerelve, de ilyet nem találtam :/ Ekkor jött ez a lap, amit fent írtam. Éreztem, hogy eléggé frankenstein gép lesz, de tekintve, hogy nem játékra kell a videó kártyán egy kicsit spórolni szerettem volna, és a műveletek elvégzéshez gondoltam a 4 mag és 6 MB cache megfelelő lesz. Ezt a Quad procit beáraztattam a megfelelő topicban ott 23 000 Ft-ra becsülték, már előtte bántotta a szemem az ár és láttam, hogy 10-15 ezerrel többért szinte új i5-t vehetnék, de akkor még a másik lap, már nagyon megdobná az összeget és ez a baj.
Írtam a Quad eladójának, hogy sokak szerint nem ér ennyit a processzor, de szerintem nem fogja meghatni :\, i7-re akar váltani, gondolom nem olcsón vettem anno a Quadot szóval nem bízok benne, hogy áruba engedi 6 - 7 000 Ft-al olcsóbban.
A hozzászólásaitokat olvasva és aludva a dolgokra egyet, arra jutottam, hogy lefelé mozdulok, veszek egy E8400-as processzort, esetleg próbálkozok némi tuninggal (egyszer el kell kezdeni), aztán 1-2 év múlva egy korszerű lappal és egy i7-es processzorral felújítjuk a masinát. Reményeim szerint a táp és a TX3-as hűtés is elég lesz annak a konfigurációnak.
-
Speed®
titán
Cseszheted, egy i3 Sandy HTval hozza a Q9550/X4-955 szintet javarészt..
De nem muszáj Sandyban gondolkodni, lehet találni jó áron 1156ba i5öt is.
Én Q8300@3.3GHzről váltottam anno X4 B55/955@3.6ra, aztán i7-860ra..
Az első lépés nem volt nagy fejlődés (játékokban picit stabilabb az X4), de
mikor beüzemeltem a 860at, és megláttam, mire képes 4GHz közelében..
Márpedig egy HT nélküli i5-750/760 ugyanez pepitában..lappal együtt 50k.Askania01 esetében pl. szerintem butaság tovább erőltetni az X38/775öt..
-
belinho
senior tag
válasz
#25712384 #19699 üzenetére
Hello!
Én is most szereztem egy q9300-at, én nekem is 30ezerbe fájt az üzlet, de beszámították az e8500-at és egy tizest kellett rá dobnom, de nekem így is megérte, mert a platformváltás jóval többe került volna.
Próbáltam eladni a lapomat meg a ramot meg a procit is, de mivel bagóért akarták vinni így maradt az lga775, de így sikerült 4 magra váltani.
DDR3-as memóriád már van, így csak új lapra meg procira kell költened.
Minden pénz függő, eladod a lapodat, megtoldod egy kicsivel és már tudsz venni egy i3-as procit lappal, jóval gyorsabb lesz a géped. Mivel procid nincs csak a laptól kell megszabadulnod így neked megéri a platformváltás. -
Speed®
titán
válasz
#25712384 #19702 üzenetére
Igazából nincs jó választás..kihalóban lévő platform, nincs olyan, hogy jó ajánlat..van rossz és rosszabb..ha komoly teljesítményt akarsz, utóbbi kategóriából kell egy Q9550, ha megelégszel az átlaggal, "jó" a 30ks Q9300..ami 2.5GHzen egyébként gyalázatosan teljesít a frissebb Quadokhoz képest.
Én igazából azt javaslom, ha nem ragaszkodsz feltétlenül az X38hoz, nézz egy H/P55öt, bele meg egy i5-750/760at..az X38at eladva árban ~ugyanott leszel, de frissebb/gyorsabb lesz a cucc..A tuning viszont nem ördögtől való, utána kell nézni, bizonyos korlátok között teljesen veszélytelen és igenis javasolt, ha az ember nem milliomos..a Q9300 pl. 400as FSBn (=3GHz) általában alapfeszen üzemel..fentebb említett i5ök meg 3.5-3.8GHz körül..és ott már megdolgoznak az árukért.
-
törölt tag
válasz
Speed® #19700 üzenetére
És a meglévő laphoz és ramhoz, milyen procit ajánlanál, ha nem a Q9300-at?! Őszintén szólva tuningolni nem akarok és nem is tudok, nem szeretném elrontani a hardvereket egy béna lépéssel, annál nagyobb az értékük számomra és 80-90 ezer között ki kell jönnöm az új konfiggal.
-
Ueda
senior tag
válasz
stevi768 #19698 üzenetére
Fogyasztást sosem néztem így, de szerintem nem sokkal nő, mert nem tudunk messzire menni vele, csak annyit amennyit az alaplap bír. Akkor nőne igazán a fogyasztás, ha a proci feszültségét növelni kéne, de arra tippelek, hogy nálad sem adott hozzá az auto beállítás alatt. A 46 C fok nagyon jó, nálam 60-70 fokra is felmegy intelburntest alatt. Csak nálam minden alkatrész egyszerűbb, 400 W táp, 800-as memória, gyári procihűtő.
Amúgy CrystalCPUID-et is bevetettem, hogy szoftveresen csökkentsem a proci feszültségét, mert az alaplap ezt nem teszi lehetővé. Régi program, nem kényelmes a használata. Így 1,1 V-al is ment a 2800 MHz, egyedül az intelburntest akasztotta ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest