Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dark KillerX #20480 üzenetére
Igen néztem én is a Xigmateket, esetleg arra ráhegesztve egy extra ventit jó lehet...
Nekem ugye össze van csövezve az összes fűtőgép, azt nem érdemes bontogatni. De a NB borda (egy hőmérővel rajta) terhelés alatt simán 60 fok fölé megyEgy szellős ház valószínűleg igen sokat dobhat a dolgon. Az enyém pl. jó tömött, benyomva a szűk asztal alá. Azon a ventilátor se segít (nem is ), elöl 12cm beszívó, oldalt graka felett 12cm beszívó, hátul kiszívó+a táp is kifele húz, illetve zajnak van a házban az NB borda oldalán egy 8cm-es is...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dark KillerX #20477 üzenetére
Én próbáltam a NB-re ventit tenni; nálam halottnak a csók a 4 cm-es kavaró. Konkrétan SEMMI hatása nem volt, pedig direktben ráültettem a bordázatra
jahm, a Brocken jó lesz. Manapság már a vízhűtések korában ilyen Himalája hűtők kissé atavisztikusnak tűnnek; ha van rajta három-hat db rézcső és direkt kontaktos lehetőleg, az elég lesz
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
LicskaiJ
aktív tag
válasz Dark KillerX #20475 üzenetére
Asszem én is, mert prime alatt felugrott 78 fokra, és gyors le is állítottam.
Melyik éri meg jobban?
Alpenföhn Brocken 8k
Scythe Mine 2 11k[ Szerkesztve ]
Go Pats!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dark KillerX #20473 üzenetére
Hát ott nekem is, de rendes körülmények között nem megy 54 fok fölé. Tertsd 60 alatt a maximumot...
-
windlord
őstag
válasz Dark KillerX #20451 üzenetére
-
windlord
őstag
válasz Dark KillerX #20449 üzenetére
1.225mV kevés lenne neki.
Szerintem az 1.225V simán -
őstag
válasz Dark KillerX #20444 üzenetére
Az első 775-ös hűtőm nekem is egy V60 volt, a mia napig megvan egy barátomnál.
Nálam a lappolás (durva papírral a nikkelezés eltávolítása, felszín egyenletessé csiszolása, finom papírral a karcok eltűntetése és tükrösre polír)+ a lefogató alá, 2 oldalra betett 1-1 mm-es acéllemezdarabok együttesen hoztak 5 fokot 1 E8400-on. Én megpróbálnám a helyedben.
Valamint a legkisebb stabil fesszel megy a proci, vagy autofesszel?
Amúgy egyetértek Brumi-val félig! Nem sok a hőmérséklet olyan szempontból, hogy aggódnod kéne, hogy megfő a procid, bár én igyekeznék minden módszerrel lejjebb nyomni a celsiusokat.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Brumi˘
addikt
válasz Dark KillerX #20446 üzenetére
Nem sok. Azt bőven bírnia kell. Linx alatt ha 80°C körül megáll max a hő akkor a procinak a meleg miatt nem lesz baja. Mennyi feszt kap a 3,3-hoz?
-
Brumi˘
addikt
válasz Dark KillerX #20444 üzenetére
Nem sok, ha linx alatt 65°C. Nálam a Q8400 3,4ghz-en (1,216V) passzív ninja 3 alatt linxel 72-ig is felmegy, átlagos terhelés alatt max 62°C-ot mértem. Ugyan ez a proci 3,6hgz-en (1,272V) AC Freezer extremmel 66°C-os volt linx alatt max.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz Dark KillerX #20412 üzenetére
Írtam, hogy kb 30%-kal gyorsabb az i-2400 mint a Q8300 azonos órajelen, ezért a kérdésedre - ahova a York nem elég,oda a Sandy se? - az a válasz, hogy szinte biztos az azonos órajelen dolgozó procik esetében a Sandy győzelme. én ennek ellenére 30-40k-t csak a játékok miatt nem adnék, mert szerintem a yorki is megbirkózik szinte mindennel 3.3GHz-en, hozzátéve azt, hogy ezt a meccset a Sandy 2.5GHz környékén hozza.
A Q8300-at max FSB-ig fel kellett húznom, az i-2400-at alapon használom és kevesebbet is fogyaszt, de az árkülönbözetet így sem hozza be! -
windlord
őstag
válasz Dark KillerX #20412 üzenetére
Mint már írták előttem, ha nincs CPU limited, akkor szerintem nem feltétlenül muszáj cserélned platformot.
Ahová a York nem elég, oda elég a Sandy
-
fagy53
nagyúr
válasz Dark KillerX #20405 üzenetére
Átlagosan 30%-kal számolhatsz, enyivel lesz gyorsabb azonos órajelen.Q 8300-ról váltottam i-2400-ra, ha CPU limited volt az most megszűnik 3.1 GHz-en a sandy annyi FPS-t jelent mint a yorki 4GHz-en. Szinte mindenben kijön ez a különbség, a kérdés csak az, hogy 3.3GHz-en mennyire korlátoz a jelenlegi proci, mert ha nem nagyon, akkor nem ér 30-40k-t a váltás!
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Neked kell látnod mit és hogyan játszol a géppel.
Ha gyakran megy 100%-on a cpu és/vagy a gpu meg nyaral, esetleg szaggat a cucc és láthatólag nincs csutkán a gpu, akkor eljött az idő. Ha nincs ilyen gondod, akkor nem kell cserélni. Viszont a 775-ös quadokat lassacskán majd már nem lehet használható összegért eladni, ez is egy szempont. Én az enyémmel még jól kijövök"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
windlord
őstag
Szerintem megérné váltanod Sandy -re, mert és és föld lenne a különbség.
Gyorsaságban, fogyasztásban mindenképpen.A 35-40k difit neked kell tudnod\érezned.
-
őstag
válasz Dark KillerX #18505 üzenetére
Melegnek... Nagyon melegnek. Azon kívül kéne egy olyan, ahol látszik egy cpuz ablak, hogy mutassa a feszeket is. Bővebbet utána lehet mondani.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
STC Speed
őstag
válasz Dark KillerX #17897 üzenetére
Értem,amúgy lehet még egy házhűtőt is kéne raknom mellé mert nincs semmi.
Amúgy ez a Tx3 halkabb hűtő mint a gyári?
-
daveoff
veterán
válasz Dark KillerX #17314 üzenetére
hali!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #15841 üzenetére
Ha az átlagot vesszük figyelembe, jó, ha alapon stabil..ha mázlis a lap, menne 400 körül..teszt nélkül ezt nehéz megmondani. A VRM/tápkör elég, azért a Q8xx0 nem Q6600..emiatt nem aggódnék.
-
emre
veterán
válasz Dark KillerX #15841 üzenetére
mielött nekiállsz húzni a gépet vess egy pillantást erre
A lap P35DS3 (volt) a proci Q6600."1,328V-ot adtam a quadnak, és az szépen muzsikált 3,6ghz-en is. Csak valami szag jött ki a gépből prime alatt. Vissza is állítottam, nem tudtam mi volt ez. Most derült ki ."
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Brumi˘
addikt
válasz Dark KillerX #15449 üzenetére
Nekem még ami nehezít hogy van a 2 kingmax mellett 2 kingston is, na de majd kiderül meddig bírják. ha 900-at mennek akkor is procival már 3,6-nál vagyok.
-
nagyúr
válasz Dark KillerX #15408 üzenetére
460-as FSB nem rossz, az én lapomnak 450-nél vége van, mint a botnak, igaz, így is megvan a 4GHz a magasabb CPU-szorzó miatt, ami bőven elég mindenre. Wolfdale-lel meg simán ment a deszka 500MHz-et is, de a 4 mag az 4 mag.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
F e Z o
veterán
válasz Dark KillerX #15408 üzenetére
Köszi!
Véleményem szerint is többet kellene mennie. Én is csak régi teszteket találtam a lapról, s ugye a kentsfield magos procik p35-ben is jól mentek, sajna a yorkie egy kicsit más tészta.H2O über alles!
-
Slyer
senior tag
válasz Dark KillerX #15189 üzenetére
oks, köszönöm a segítségeket azért, majd ha lesz erőm és energiám, lehet tolok egy polírt a hűtőn, nem nagyon sima a felülete
-
Slyer
senior tag
válasz Dark KillerX #15187 üzenetére
akkor hagyjam így heló? jó ez így? igazából lehet hogy így nem rosszak a hőfokok, de azt hittem ebben a hűtőben több van.
-
fagy53
nagyúr
válasz Dark KillerX #15155 üzenetére
Nekem is Asus a hűtőm, de nem ez. Én félgázzal hajtom és nálam magasabb hőmérsékletek jönnének ki a 27°C-os szobában, ha ekkora feszültségen használnám. Szerintem nyugodtan használd ezzel a beállítással és hűtéssel, mert ha nem tesztelsz, akkor ennyire sem melegszik fel a proci.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #15155 üzenetére
ilyen feszen 60°C alatt szoktak lenni...de még ez is bőven jo.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #15153 üzenetére
nemtudom mennyire jo az az asus hűtő
de ez még nem meleg...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #15145 üzenetére
igen. blend inkább ramot tesztel...small meg procit
-
Cyberboy42
senior tag
igen, ez normális dolog, ugyanis a blend teszt főképp a ramokat terheli, míg a small FFT a procira koncentrál teljesen kihagyva a ramokat.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
fatal`
titán
Lehetséges, mindig Small FTT-vel tesztelj.
-
Zso Ro
senior tag
válasz Dark KillerX #14669 üzenetére
Nagyon feszes a memóriaidőzítésed,irigyellek.
Játszadoztam vele,de sajnos LOAD alatt belefagyogatott.Defaulton viszont 6-7-7-19.Piszok rossz eredmények.Phenomra én sem váltanék,és jelenleg másra sem.
-
Zso Ro
senior tag
válasz Dark KillerX #14667 üzenetére
Nem próbáltam csúcsot keresni.Elvárásom 400-as FSB volt alacsony hőfokon tartani a procit.3200-on megy most.Lehet rászánok egy pár órát,és megnézem mi a vége.Csak nem tartom fontosnak az e feletti órajeleket.Memóriám sem extrém,így az is hátráltat egy tuningban.
-
Zso Ro
senior tag
válasz Dark KillerX #14660 üzenetére
Az alap MSI P35-nek tényleg gagyi a hűtője.Nekem NEO-FR2 van,heat-pipeos és nagyon elégedett vagy vele.Előző,izzó procimnál is hűvös maradt a lap,pedig az a proci aztán fűtött ha kellett ha nem.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #14658 üzenetére
Lap/szerencsefüggő a dolog. Neked kell kipróbálnod, te ülsz előtte.
1.35ös VTT/NB mellett nálam 466on stabil volt az IP35E..jó 24/7re.
Nyílván attól is függ, mennyire hűs a VRM/FET/NB rész a lapodon. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #14651 üzenetére
NB sajna sokat két Yorkkal P35nél, de 1.4 a határ, ha 24/7ről van szó.
VTTt elméletileg lejjebb viheted a load feszig, én mindig arra állítom be.
MSI laptól több mint korrekt a 450 feletti FSB..vagy Q8x00 sajátosság? -
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14309 üzenetére
igen...p35, york kombo. ~450 körül kimerült.
de azért elmozdultál a ~430rol. asszem akörül ment eddig.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14301 üzenetére
NB és VTTt told fel 1.3V és lkássuk tud e többet
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14287 üzenetére
MCH és VTTnek mennyit adtál eddig?
-
Zso Ro
senior tag
válasz Dark KillerX #14166 üzenetére
Megnézem további hajtás után,hogy mennyivel megy fentebb a hő.Azért annyira nem tetszik ez nekem,és inkább hagyom azt a párszáz mhz-et,de legyen stabil.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14140 üzenetére
mármint hogy érted azt, h játékok alatt is kijelzi?
háttérben fut mindegyik...ha van pl egy logitech g15ös billentyűzeted, annak az LCDjére kijelzi...másképp nem...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14080 üzenetére
és milenne ha a memo időzítésén lazítanál?
teszem azt 6-6-6-18. kicsit többet menne az 100%.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14001 üzenetére
ez sem fog, ha állítgatod a feszt. csak normal fesz mellett fogja visszavenni a feszt, a szorzot azonban mindig.
-
F e Z o
veterán
válasz Dark KillerX #13998 üzenetére
Megpróbálhatod csökkenteni lépésenként a feszültséget ezen az órajelen. Természetesen ibt-vel, vagy prime95-el terhelve (a hűfokok is beállnak majd ennek hatására ), hogy azért a stabilitás megmaradjon. Nekem is alapfeszültség alatti tuningom van.
H2O über alles!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #13897 üzenetére
hát nem a legjobb vétel volt ennyiért...de a 3ghz, sőt több is benne van alapfeszen
-
AirBooms
addikt
válasz Dark KillerX #13897 üzenetére
Ki tudja, mennyi FSB-d lesz? Majd meglátod... Az MSI-k annyira nem híresek a jó tuningról, de szerintem ne add fel mindjárt az elején. A 3 GHz szerintem meg lesz. A másik, hogy egy jó quadtuninghoz illene jóféle sokfázisú VRM. Ebben a jobb P45-ökhöz kell fordulni. De amit szeretnél, az könnyűszerrel elérhető, talán még alapfesszel is (bár konkrétan a Q8300-at nem ismerem).
-
Sefi84
senior tag
válasz Dark KillerX #13893 üzenetére
Én sem vettem volna meg újonnan annyiért!
Legyen szerencséd!
Nekem egy Giga p35 450FSB meg se kottyan![ Szerkesztve ]
Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
AirBooms
addikt
3 Ghz meg lesz, ne aggódj! Még a P35 MSI-ben is, sőt, ezt még a tápod is bírni fogja. Én karácsonykor egy Q9400-at húztam egy 400-as Chieftec táppal unokaöcsém gépében 3600 MHz-re, igaz, ott egy Asus P5Q3 Deluxe alaplapban.
-
dangerzone
addikt
Hát p35-ös lapban....Hmm....Kihívás lesz.
3ghz meglesz. De azért afölött elég necces lesz.Azért drukkolok.
(Én 32k-ért szereztem a q9400-am. Q9300 múlt héten volt 26k-ért. Bár egyik sem vadi új )
[ Szerkesztve ]
-
Sefi84
senior tag
válasz Dark KillerX #13842 üzenetére
Ezt nézd meg!
Vagy ezt én is tőle vettem!
Ezt!
Ez lett volna jó!Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
fagy53
nagyúr
Érdemes, bár nem erre válaszolnék, ha nem az 5200-as és a Q8300 viszonyáról pár szót. Én is ezt léptem meg és meglepetésre a Q 10%-kal jobb volt mindenben alapon, mint az E 3.2GHz-en! Ezért nem érdemes hajszolni a négymagost, a 3GHz könnyen elérhető, nekem 1.04V-on stabil. Ennek ellenére 2.6GHz-en használom 1.0V-on, nem fog ki rajta semmi.
-
Sefi84
senior tag
Miért ne hisz van hűtőd nem?
Akkor minek vennél hűtővel!
Egyébként meg vegyél ph procit kicsit olcsóbb mint boltba, de te tudod!
Q8300-Q9300 van 25-30 között, de akkor inkább vegyél Q9400 30-32-ért és tényleg könnyebb tuningolni nem kell annyira nyúzni és abból is R0 ha kapsz!Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
F e Z o
veterán
válasz Dark KillerX #13839 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy a q8300-nak 7,5 a szorzója, 3200-3300-nál pedig fsb-ben elfogy a lap alóla. Ha lapot nem akarsz cserélni, csak procit, érdemes inkább q9400-be fektetni, némi felárat ugyan rá kell dobnod, viszont az L2 6Mb, mig stabilan elmehetsz olyan 3500MHz környékéig.
H2O über alles!
-
Sefi84
senior tag
válasz Dark KillerX #13839 üzenetére
3000Mhz meglehet alapfeszen egy minimálisan többel még a 3200Mhz is!
A hűtőd tökéletes hozzá nem kell nagyobb!
3000Mhz-hez csak 400FSB kell és ott simán menni fog alapfesszel!
Nekem Q9300 volt ami 1.217V viddel és 1.22V vitte a 3200Mhz-et!Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
válasz Dark KillerX #13837 üzenetére
Egy jó lappal azért 3,5 meg lehet csípni stabilan.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- Posta, csomagküldés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- Apple notebookok
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kedvenc zene a mai napra
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest