Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
belaazallat #18499 üzenetére
Elég szép eredmény.
-
Alister71
nagyúr
válasz
belaazallat #18497 üzenetére
Mennyi GFLops-ot kapsz így a Linx-be vagy az IBT-be?
-
belaazallat
addikt
válasz
JONAS77 #18496 üzenetére
Nem próbáltam még. Egyébként nálam még nem csinált IBT kékhalált. Gép indult már újra, de kékhalál még nem volt.
Egyenlőre azt szeretném elérni, hogy 8x450-en stabilan fusson. De nem megy. És nem azért mert a proci nem tudja a 3600MHz-t. Lapban már ment egy E8400 8x450-en. Kipróbáltam egy DS4-et ebben sem megy.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
belaazallat #18495 üzenetére
Próbáltad letesztelni IBT alatt is, ott jól megizzad a proci. Ha a teszt alatt nem hibázik, amúgy is észrevennéd, mert kékhalált csinál, ha nem kóser valami!
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
belaazallat #18490 üzenetére
erre gondoltam kapásból, csak nem tudtam, hol van....
-
Thom95
tag
válasz
belaazallat #18489 üzenetére
Ilyen hibát se láttam még
Az szép! Grat a "győzelemhez"!
-
belaazallat
addikt
-
szab.tam
nagyúr
válasz
belaazallat #18485 üzenetére
most nem ugrik be, a win hol tudja a használt magok számát korlátozni.
erre kéne kutakodni, hogy az valamiért nem úgy áll-e.
nem valószínű a procihiba....szerk:
nyiss egy explorer-t pl. (de ez másodlagos...)
feladatkezelő
folyamatok
explorer.exe jobb klikk
affinitás beállításaitt hány mag négyzete fehér (aktív)? és a fehérek közül mennyinél van pipa?
-
Fücsök007
őstag
válasz
Nem, pl. core 2 duo prociknál is ha csak az egyik mag rossz, akkor 1 magon üzemel a proci még attól.
-
Thom95
tag
válasz
Nem feltétlenül kell instabilnak lennie.
Esetleg a deszka nem lehet még problémás?
Szerintem előtte egy másik C2Q.t próbálj ki a deszkában, majd ha az se jó, akkor a lap lesz a hibás. Ha az tökéletesen menne benne, akkor próbáld meg garitatni a procit! -
Thom95
tag
válasz
belaazallat #18483 üzenetére
Feladatkezelőt megnézted?
Esetleg hibás nem lehet a proci?
( Intel sunyiba magfeloldáshoz nyúlt?)
-
Fücsök007
őstag
válasz
Barcageri #18481 üzenetére
Attól függ mennyi a keret, legolcsóbban procicserével jársz, viszont ha s1155-be fektetsz bele valamivel több pénzt, akkor hosszú távon jobban jársz. Persze ez attól is függ milyen áron tudod (illetve mennyi idő alatt) eladni a mostani cuccaidat, ezért mindkettő megfontolandó számodra. Ha fontos a tuning, akkor platformcsere, ha viszont Q9550-Q9650 elég neked alapfrekin, akkor pedig csak procicsere.
-
Barcageri
tag
Hali!
Kéne egy két javaslat, nem tudom mitévő legyek.
Adott egy konfig:
ASUS P5QL-CM
Q8300
5770
4GB DDR2
A procit nem tudom feljebb húzni 2,66 ghzről mert nem engedi, ha felémegyek nem indul a gép nagyon..De a közelgő Battlefield 3 (hosszú távra tervezek a gammel) lehet elkélne jobb proci, vagy nagyobb ghz. Szerintetek mi lenne jobb? Venni egy q9550 és azt se tudnám továbbhúzni vagy mit érdemes?
Köszi előre is. -
nano222
csendes tag
Üdv
Van egy P43-as alaplapom és azt szeretném meg tudni hogy a Q8400-as procit elbírja-e az alaplap vagy szerezek be valahonnan egy P45-ös lapot.
Előre is kösz
-
-
hatter
tag
-
hatter
tag
válasz
szab.tam #18464 üzenetére
Na az állt elő, hogy csak úgy tudtam 800Mhz-et állítani a ramokra ha a CPU frek-ből 13Mhz-et elvettem így 333-ból lett 320Mhz. A ramokat 667-833-1000Mhz-re tudom betenni automatikusan, így tettem be 833Mhz-re és állítottam a CPU freken és azzal egyenes arányban a memória frekije is csökkent 800Mhz-re.
Akkor most úgy néz ki hogy 333Mhz-es Cpu frekin 667 vagy 833Mhz-es memória órajelet tudok beállítani, 800-at nem, de miért nem? Én vagyok béna(lehet) vagy az alaplap így engedi?
Egyébként a hét vége felé jön egy másik lapom egy szintén Asus de már egy újabb P43-as chippel P5QL-Pro remélem az jobban fogja kezelni ezt a szituációt.
Köszönöm segítségeket! -
Joker94
aktív tag
Na megvan a Q9400-am.
Tényleg nem megy a P35-s lapban.
440es fsb felett az istenért sem akar menni,pedig elég tuningos darabnak tűnik a proci.
3,5GHZ 1,28V-al megvan. -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #18464 üzenetére
ööö.
400:333.3=6:5
természetesen a geil ultrák tudják 800-on a cl4-et is, (4-4-4-12), de ahhoz a dram feszhez is hozzá kell nyúlni ugyanott, csak lejjebb.
de itt most 2 hsz-ban egy komplett tuningoktatást nem fogok tudni lenyomni....de core2 duo-t, quad-ot bűntény nem húzni....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
hatter #18463 üzenetére
alakul.
mivel 1:1 ar arány, ezért persze, hogy 667-en megy. (1333 fsb-hez 333 (667) rambus tartozik 1:1-nél) - azaz 333:333
asus-om van nekem is, de azt nem tudom, hogy a te biosod-on hol van ez.gyanítom, hogy a 2. fül teteje felé.
ott manuálisan be kell állítani a 800-ra. (feltételezem, hogy auto-n van).
kicsit fáradt vagyok, de akkor az fsb:dram 333:400 azaz 4:5
ha az időzítések is auto-n vannak, akkor érdemes megnézni, így mire osztja ki. feltételezem, hgoy 5-5-5-15re -
szab.tam
nagyúr
válasz
hatter #18461 üzenetére
az everest mindenféle hülyeséget írkál. pláne, ha az is a procicsere előtt volt telepítve.
akkor is meghülyül, ha alacsonyabb szorzó van, mint a gyári, és akkor is néha, ha ha nem 1:1-ben megy a ram.cpu-z altalában jót ír ki.
szedd le, ingyenes.
és ott van memóriafül is.de "clear cmos reset"-et tényleg nem illik kihagyni. még 50 hsz-ban 20 tünetet leírhatsz, senki nem fog sajnálni, amíg nem reset-elsz.
ha utána is fennáll a probléma, majd akkor esetleg.toll + papír: érdemes előtt kiírn a megszokott beállítáaidat, (boot, meg mittoménmiket), hogy ne utána kelljen filóznod, mit, mire szoktál állítani...
-
hatter
tag
válasz
szab.tam #18460 üzenetére
Hááátt.... nem. Most megnézem a bios-ban először hogy ha visszateszek mindent gyárira hogy úgy mit szól. Amúgy Dram
SB arányom 8:6 és 12:6 volt az E2160-al, 200Mhz-en. A q8300-nak meg 333Mhz a gyári és most 200Mhz megy a rendszer ez itt baj, most néztem everestben....de mért?
-
hatter
tag
Sziasztok!
Ma bekerült egy Q8300 proci az Asus P5B-E lapomba egy E2160-as prockó helyett. Megvolt a felismerés aztán írta hogy menjek be biosba vagy F1-el default-ot nyomjak. Bementem a biosba F2-vel és látom hogy 2Ghz-et ismer fel rá 800-as FSB-én, aztán a win7 64bit op rendszer betölt ott is megvolt a felismerés írta hogy reset, oké. Aztán betölt megint a rendszer és 1500Mhz-en fut 800-as FSB sávszélességen, everest és CPU-Z is azt mutatta. Ja meg a 800-as Geilek is 533Mhz-en vannak...
Mi tévő legyek? Biosban állítsak vissza minden gyárira(default)? Most ezelőtt annyi volt hogy a ramok voltak feltéve 4-4-4-12-re, másba nem piszkáltam bele.
Köszönöm segítséget!
-
raus
aktív tag
Nalam is felmerült ilyen jelenseg a Rampage Extreme-ben. Amikor tuningoltam, sokszor elöfordult hogy reszeteltem a hatso reset gombbal a BIOS-t ha nem akart butolni ugye. Ekkor egy gyari beallitas töltödik be ami megfelel az auto ertekeknek. Hat nalam az auto feszültsegertekek bizony 2.5V Vcore, azt hiszem 3volt Vnb, meg 2V körüli FSB Termination-re alltak be. Döbbenetes, de bebutolt a rendszer es tulelte. Azonnal tapot le! A lenyeg hogy ez nalam BIOS bug volt mert sok minden fele hardvert tettem mar a lapba. Gyakorlatilag csak egy teljes reset segitett, amit az ASUS Member Forumban irt le es magyarazott el egy moderator. Ami tudni illik csak procicserevel valosul meg. Tehat az egy darab ramon es a procin kivül semmi ne legyen a gepben. Ekkor csinaltam egy clear CMOS-t, majd inditas, bejön a BIOS kepernyö es all mert nincs but eszköz. Termeszetesen leallitottam a lapot a power gombbal 4 masodperces nyomvatartassal. Majd kivettem a ramot es butolas, BIOS persze nem jelentkezik be hanem sipol a ram hianya miatt. Leallit. Ekkor kivettem a procit is es minden nelkül butoltattam a lapot.
Szegenykem elindult egy pillanatra persze, felpörög de utana leall. Na ekkor nullazodik le minden beallitasi regiszter a BIOS-ban. Tehat a "configuration data" törlödik. Ezutan elem ki es a CMOS kapcsolot vagy jumpert reset allasba tenni es fel oraig ugy hagyni. Majd a kapcsolot vagy a jumpert a müködesi allapotba visszaallitani majd az elemet visszatenni. Ekkor visszatenni a hardvereket a lapba es butolni. Igy mar garantaltan nem "emlekszik" ra a lap hogy milyen hardverek voltak benne. Mert ez a BIOS müködesenek lenyege, a butolas soran atnezi a buszokat es az interfeszeket, es a csatlakoztatott eszközökröl listat keszit amit a "configuration data"-ban eltarol es beallitja az eszközöket. Azert hogy a legközelebbi butolaskor minden eszköz konfiguralva es beallitva müködhessek. Persze mialatt a POST zajlik, a BIOS azert tovabbra is atnez mindent ujra hogy van-e idegen csatlakoztatott eszköz, vagy hogy a korabban beallitott eszközök a helyükön vannak-e.
Remelel segithettem vagy otletet adhattam neheny BIOS problema elharitasara. Az ASUS-szos emberke szerint egyebkent minden fö hardver elem cserejekor (proci, ram, vga, pci vagy pci-e bövitökartyak) erdemes ezt vegigcsinalni.Azota a REX-em reszeteles utan is szep "zold" auto feszültseggekkel butol, ahogy az meg van irva a nagykönyvben.
-
zack
nagyúr
Leírok nektek egy furcsak hibajelenséget amit a GTX 580 topikba már leírtam. Egyelőre úgy néz ki, nincs degradáció.
"Proci túlmelegedés okozza, ami egy Asus Maximus Formula + GTX 580 bug-ból tevődhet össze nagy valószínűséggel.
Ugyanis a lapom amióta GTX 580 van benne valamiért az 1.40V FSB TERM fesz. értéket mentés után a maximális 2.00V-ra állítja át.
Persze hogy nem vettem észre, igazából nem is figyeltem, mert ott minden érték be van állítva és oda-vissza ki van tesztelve, ráadásul le kell scrollozni a lap alsó harmadába, hogy az FSB TERM feszültséget beállítsam. Erre álmomban se gondoltam volna...
Amikor megláttam a LinX 99-100 fokos proci értékeit, azt hittem hirtelen, hogy nem mennek a procihűtő ventik, ne adj isten valahogy nem fekszik fel a proci hűtő rendesen. LinX a hőfokok miatt egy idő után hibázott és leállt. Az a baj, hogy ez a 2.00V nagyon nem tett jót rendszeremnek, csak azt nem tudom mikor állt át. Mert ha VGA cserénél, akkor több mint 2 hete 2.00V kap az FSB TERM. Az is lehet hogy a procimat is degradálta. Bár ez a 3-4 percig 100 fok nem hiszem hogy nagy bajt okozna.
Azt derítettem ki, hogy az 1.40V a Maximusnál a zöld határérték vége. Utána 1.42V-tól kezdődik a sárga. Ha 1.40V állítom, 2-3 újraindításból 1x átállítja magát 2.00V-ra, és úgy is marad. Most azt nézem, ha 1.42V állítom, tehát ha elállítom az 1,40V értékről, akkor úgy néz ki, hogy ezzel semmi baja, és újraindításnál is megtartja ezt az értéket.
Azért gondolom, hogy a GTX berakásával van összefüggésben, mert előtte semmi gondom se volt. Tehát ha a lap átállította volna az értéket, akkor az ATi-val is gond lett volna stabilitásban.
Érthetetlen eset, és a 11 éves PC-s pályafutásom alatt még 1x sem futottam bele ilyen problémába".Update:
Lejjebb vettem 1.3V körüli FSB Term-re, és úgy tünik valamiért csak az 1.4v értéket állítja át magától. Azóta futtattam a LinX-et és elvileg hiba nélkül hasít a proci ahogy eddig.Az lenne a kérdésem, van olyan progi vagy widget Win7 64bit alá, ami az oldalsávon írja a fesz értékeket a biztonság kedvéért?
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
kicsipapucs #18455 üzenetére
privi ment
-
válasz
Intruder A 6 #18454 üzenetére
Szia!
Én nagyon szívesen segítek, ha tudok.
Hol szeretnéd? Itt, vagy ha az szimpibb, akkor keress meg priviben.
Üdv, Dávid. -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni, régóta nem foglalkoztam tunningal de ugyérzem kezd kevés lenni a proci alapon, ezért kéne vele valamit kezdeni.
Tudna nekem valaki segiteni?Q9550 prociról és Gigabyte EP45 DQ6 alaplapról lenne szó.
-
SpeedR
őstag
válasz
Interceptor #18441 üzenetére
Nálam a q9400 3.2-n simán kihajtja a gtx 460-ast, ami az 5850-hez hasonló képességű. Legtöbb esetben már 2.66-on is gpu limit van.
-
vuk777
aktív tag
Q9650 9x517 FSB
-
bolcsodal
addikt
válasz
fagy53 #18447 üzenetére
Én is így gondolom. A Llano-ra vártam, de csalódást okozott. Ezért az APU-ért nem érdemes 775-ről FM1-re váltani.
AM3+ lett volna még alternatíva (később Bull, most egy Phenom 955), de végül képbe került ez az olcsóbb megoldás. 775-ben végállomásnak számít, de nem érdekel.
Jelenleg még nemnagyon érzem az előnyét, mivel ahol eddig CPU limitem volt most VGA limitem van
, de majd eccer teszek mellé egy rendes VGA-t...
-
fagy53
nagyúr
-
bolcsodal
addikt
válasz
Interceptor #18443 üzenetére
Én is ezen vaciláltam. És rájöttem, hogy nem éri meg az utánajárás. Ha mindent el is tudnál adni, amid most van azt is áron alul (ha nem akarsz ülni rajta), akkor sem lesz sokkal jobb egy AM3-as Phenom. OK tuningban jobb lesz, de kb 20-30%-ot fog verni egy húzott Q8xxx-asra. Ha fáj ez a 30%, akkor válts.
Nekem nem volt szabad 60-70K-m platformváltásra. Megúsztam 14K-ból a négymagosítást...a következő 1-2 évben meg nem is tervezem leváltani a platformot. Elég lesz mindenre, amire meg nem azt hanyagolni fogom.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
sokan vergődnek ezen. egy 3.6-3.8-4.0 gigás york még majdnem mindenre elég.
akinek megvan, és nincs valami kényszer, vagy nem sózták be a seggét szandira, az használja.
akinek besózták, az eladja. és akinek van egy kompatibilis deszkája, amiben hajtott pl. egy E6700-at, de nem akkor komlett platformot váltani, hanem egy procicsere + bios reset-tel meg szeretné úszni, az pedig megveszi. még a win-t sem kell újrahúzza...úgyhogy igaz: ár/érték-ben lassan minden elveri, így önmagában egy q9550 40-ért tényleg nem éri meg. de hát lehetnek más szempontok is.
szerk:
pl. van még keletje egy qx6850-nek is. volt, és szerintem ritka fos proci. (2 éve is az volt, 1 nap után eladtam, és ment vissza az E8500...). de akinek a 775-ös deszkájában a york nem kompatibilis, és esetleg olcsón megkapja, megveszi, és szorzózár nélkül megküldi 3.6-3.8-ra.
én nem vennék újra olyat. 30-40k-ért. de van, akinek megéri.... -
Fücsök007
őstag
válasz
Ez szerencsétől is függ, de természetesen jobban jössz ki amd-vel, ezt senki nem vitatja.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Interceptor #18441 üzenetére
A kihajtás jatékfüggő is, de nem hajtaná ki teljesen, az biztos. P5B-vel sokra ne számíts, örülhetsz ha megy 400FSB-t a procival, ami nem túl nagy tuning. Vagy veszel mondjuk P45-öt olcsón, meg hozzá olcsóbb 4 magos procit, vagy drágább prcoci fog kelleni neked, ami alapórajelen is erős-->Q9550&Q9650.
-
Interceptor
addikt
Hello,
Egy Q8xxx proci 3 ghz fölé húzva mennyire hajtana ki egy 5850-est 1920*1080-ba? Érdemes ilyet venni? P5B-vel mennyire menne jól? full konfig csere még jó ideig váratni fog magára sajnos. Köszi.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #18439 üzenetére
erre a mennyin hajtja ki a q9550 a gtx480-atra nem tudok mit mondani. nézegettem a cpu görbéket, és a gpu usage is állandóan monitorzva van.
most dx9, vsynk on-on játszom. így a gpu usage legtöbb esetben fullhd + fullgraf-on is max 70%-ra megy fel. procinál meg néha az egyik mag felkúszik 90 fölé, alulról verdesi a 100-at. mindegy, hogy 3.6-ghz-en, vagy 4-en tolom.úgyhogy az egészet nem értem már, de nem is foglaklozom vele. így nagy bölcs, általános érvényűt se kérj, mert 2 mondatban kb. 3 ellentmondásba keverednék....
-
válasz
szab.tam #18438 üzenetére
Na látod, erről beszélek, ezt az üzid is 3x futottam át, nehogy kihagyjak vmit, pedig nem vagyok buta gyerek.
Elmebeteg amit csinálsz. Én csöveztem egy P4 konfigot, amit szeretnék szétbarmolni hasonlóan, mint te, de nem teljesen passzívan, mert tapasztaltam, hogy egy kis plusz légáram is csodákat művel. És a ház határain belül akarok maradni, nem lóghat ki. Ha van bármi tipped, szívesen fogadom, mert mindent akarok hűteni, de visszafogott gondolatokat várok, meg inkább priviben, kvadtotyikot ne offoljuk széjjel.
Neked mien órajelen hajtja ki a q9550 a 480-at? Csak letesztelted... -
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #18437 üzenetére
szépen sorban.
természetesen 8.5*
mondom. 4.5 gigát ment neki. csak barom voltam, mert nem vettem meg a procihoz a lapot is...én itt már nem cseréltegek procit 1-200 mhz-ért...
procilimit. elég csak az ego engine-es játékokat venni. 3.4ghz-ena dirt 1-2-3 szépen elmegy. alatta tudok találni olyan pontokat, ahol nagyon bejöna microlagg. főként többautós futamok.
ezért is csodálkozom, amikor q6600@3200-aknál nem látjákl a procilimitet. én láttam q6700-nál....
és ott van a szintén ego engine-es f12010. ott még 3600-on is néha picit beremeg.
ezek a játékok az alapórajelen. 2.8ghz tájékán élvezhetetlenek.gyártók, nextgen cuccok, stb. semmiféle ilyen hűtő nem várható. a méret korlát adott. már egy orochi-val is sokan szenvednek, hog ymekkora. a procik számítási teljesítménye nő. de a fogysztás stagnál. tehát a hűtőm mérete kelleni fog, és fel fogom tudni használni az újakhoz is. ráadásul csak be van lógatva, így 3d-ben mozgatható. a mugen vázon lefogatót cserélek, és kész.
amit tervezek most: egy külső hőfalat. nem lesz túl nagy: 70x20 centi. a belsejében hőcsövek lesznek. ezek segítenek majd szétteríteni a hőt. ez két összecavart, 70*20 centis, 2*1centi vastag alurúd lesz. ebbe jönnek bele kívülről hosszú hőcsövek. bárhonnan. vga-ból, cpu-ból, ahonnan akarom. lesz kb. 10 párhuzamos, 8mm-es furat, amibe ezek be tudnak futni.
és az alulapkra rá lesz dolgozva sok amd gyári hűtő. össz kb.kb. 60db.
aluprofil bordákat terveztem, de ennek nagyobb lesza hőleadó felülete, és nem vagyok kitéve a bordák gyárialg elhajlottságának. ami 70 centin pont annyi, hogy egymának fordítva a talpuk nem ér össze....na, de ez már nem lesz érthető. 2-3-4 hét, és megcsinálom. majd lesz cikk...
-
válasz
szab.tam #18435 üzenetére
Háhá, majdnem megkajáltam. Milyen szorzóval csinálta a kedves előző tulaj? Már majdnem dobálóztam screenekkel, mikor megláttam, h alacsonyabb fesszel nagyobb órajel, mint az én legjobb proccomnál, az nem lehet. De rájöttem: külső órajel nincs. Mennyi volt az komám?
Neked az én quadom kéne... 1,12V-os vid, 4GHz megvan 1,16-al.
Asus mind több feszt kér, mint Giga. Még p35 giga is verte az összes asus lapom. (alulfesznél lejjebb megy 2 lépcsőt feszben kb.)
"2,8ghz nagyon kevés volt pár helyen" - nekem az b*szott be, mikor láttam, hogy a proccom 3,8-on (p35 kölcsöngép lapjának vége fsb wallos quaddl, jóhogy) a gép nagyon procclimites, 4GHz félek, hogy alapon kihajtja a vga-t, de tuningolva kellene neki a 4,3-4,4GHz.
Amit építesz, az beteg. Befejezed és fél év múlva kijön az xy gyártó egy akkora passzív bordával, hogy simán hűti a proccod 4,5-en is, 5-ödakkora méretben, te meg majd nézel, hogy pedig annyira gondoskodva csináltam hosszú hónapokig. Na ezt nem kívánom, nálam p4 fejlesztéssel volt ez. MIre megépítettem, már alvult volt, sőt 775-el is így jártam, mikor i7 920 helyett a q9550-et valáasztottam, de sosem bántam meg!!! -
vuk777
aktív tag
Egy 500 FSB -s beállítás amin lefutott a 3dmark vantage ,3dmark11, 3dmark06 egymás után
CPU Ratio Setting: [9]
FSB Strap to North Bridge: [Autó]
FSB Frequency: 500
PCI-E Frequency: [100]
DRAM Frequency:1254
DRAM Timing Control: Manual
CAS Latency: 5
DRAM RAS to CAS Delay: 5
DRAM RAS Precharge: 5
DRAM RAS Activate to Precharge: 15
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
Mem OC charger - enabled
lighter
performance level 8
CPU - 1,57500
CPU GTL auto
termination V- 1,58
DRam - 2,26v
CPU PLL - 1.56
North Bridge - 1,6
south B - 1,30
PCI-E - 1,6
Load-Line Calibration: Disabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew: Autó
NB Clock Skew: Autó
CPU margin... performance level -
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #18434 üzenetére
az én procim előző tulaja egy giga p45 extreme-ben 530-ig ment stabilan. (linx, ibt, minden. és 1.32v laod-on, llc nélkül....
ezeket még ő adta meg:
FPO : L846B723
VID : 1.2875v
alulfesz : 2.87GHz@0.992v ; 3.2GHz@1.1v
24/7 : 3.6GHz@1.2v
overclock : 4GHz@1.264v , 4.25GHz@1.296v , 4.5GHz@1.32vén az asus-okkal ezt megközelíteni sem tudom. a 4 gigának már örültem. (de passzívan nehezen hűthető.) 4100 még ment, de random kékülés....
4 ghz-ig minden a leírtak szerint ment nálam is, de fölötte megállt a tudomány.a szép az volt, hogy házhűtés nélkül, mugen 2 venti nélkül, 2.8ghz@load 1.000v-on használtam, és nem bírtam 65 fölé melegíteni linx-el sem. (melegebb szobában asszem talán 68-70 fok volt a max.)
itt kaptam rá a passzív hűtésre. de a 2.8ghz nagyon kevés volt pár helyen.és innen indult el az alumínim rakétakilövő-állvány építése....
-
válasz
vuk777 #18428 üzenetére
Nemtom hogy az istenbe csinálod, de az elvileg legjobb 24/7 775-ös lapommal, meg a világlegjobb procimmal, modolt biostól kezdve mindennel próbálkoztam, azonban nem sikerált 495-ös fsb fölé menni, még validra sem. Te variáltad a gtl refeket, vagy mit csináltál, hogy elérd az 510-et??? Légyszi írj le mindent, hogy hová mit állítottál fesznek.
Jajj a végére egy nem túl jó hír: úgy tűnt a lap elhalálozása előtti pár tesztből, hogy csodás szilíciumlapkám 1. magja kezd elhalálozni, vagy 8 fokkal jobban melegszik, mint társai és ha nem néztem el semmit, akkor egyre több feszt is kér, azaz menthetetlenül degradálódik.
Ha ez van, akkor sajna vége a 775-nek nálam. De a gépnek is egy jódarabig, talán egy e5200 fér bele a keretembe, a kocsi teljes átépítése felemészti a zsém...
szab.tam.: nagy tisztelet övez téged nálam, kb. 1edül a te hsz-eidben maradt még normális gondolkodás, nem pedig csak a bullshitet lököd orrbaszájba, te vagy az egyetlen júzer a kvad meg a léghűtés totyikban, akinek mindenn hsz-ét alaposan elolvasom, mert mindig tanulhatok belőle. Maradj ilyen.
Szép estét mindekinek. -
szab.tam
nagyúr
válasz
vuk777 #18428 üzenetére
ok-ok. látjuk. de mindezt mennyi fesszel?
legalább idle 70 fok altt van?és a lapodnak milyen hosszú jövőt szánsz?
kb. ezek fogalmazódtak meg bennem
én egy asus p5qd turbo-bana qx9650-et h50-nel, dupla ventivel, 1.56v llc-vel, 4275-ig jutottam, amin még a3dmark06 lefutott.
említett lapban egy E8500@7*600-on, a ramok 1:1 1200-on 12.600-at írtak....
-
Joker94
aktív tag
Lehetőségem lenne elcseréni a P35 DS3-at P45 UD3Lr-re érdemes lecserélni?
Semmit nemkéne ráfizetnem.Abban jobban menne a q9400? -
bolcsodal
addikt
válasz
fagy53 #18422 üzenetére
őőh...izé...7x410-et megy!
Nem tudom..szerintem a proci sem százas....
(#18421) kulerr: Ha korrigálom a feszt akkor megugorja a 7x440-et 1.23V-on. Ugye a VID-je is ennyi. Tehát igazából nem érdekel, ha játszom 7x440-en használom. Az meg hogy nemvolt a legjobb vásár...hát benne volt a pakliban. Megbízható hely nem létezik. Azt állították, hogy nem volt húzva...egy G31-es lapból szedte ki a fószer, szóval hiszek neki valamennyire.
De sokminden lehet. A 4x1GB RAM is nagy teher az MCH-nak, főleg ezek, mivel zabálják a feszt. A hűtése sem a legjobb a DS3-lapon...
-
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #18420 üzenetére
A x8 nem tetszett!
Nálam és másnál is csak 7,5-ös a szorzó, 8-as a Q8400-nak van...
Az FSB sajnos lapfüggő és ebben az esetben nem proci a hunyó, mert bőven marad még kakaó a prociban, erre utal a fesz nagysága, de a lap miatt nem megy feljebb az FSB. Én az Asus lappal alig 420 fölé tudok menni, aztán végállomás...
Most majd' 3.2GHz a proci órajele, jó ez így is, Sandy meg nem lesz belőle sohasem. -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
bolcsodal #18415 üzenetére
ráadásul majdnem minden p45 gigában (kivéve az "L"-esek persze), jobban mennek a york-ok, mint az asus-okban. én belegabalyodtam az asus lapokba, de már látom, hogy így van. ha még 1x p45-öt vennék, vagy giga p45 extreme-et, vagy valami ds4 udp akármit, vagy hogy is van.... (nem vágom őket..)
-
bolcsodal
addikt
válasz
szab.tam #18408 üzenetére
Hehe, ezzel egyetértek. Én mostanában vettem használt Q8300-at. Arra vártam, hogy kezdhetem a világbajnok tuningot, mert P45+York stb...Hát l*f*szt...
FSB440-hez már tótágast kell állnom, hogy stabil legyen.....mondjuk emelhetném még a feszt, de nem akarom, minek fűtsön ah nem muszáj...
-
Fücsök007
őstag
válasz
szab.tam #18411 üzenetére
Ez így van, volt sok lappal tapasztalatom és nagy a szórás, viszont a bios tuningossága szintén sokat számít, mert előfordult már, hogy 420FSB-t ment egy adott P45-ös lap a gagyi bios-szal, a legjobbal megy 500FSB körül. A helyedben vagy pre-tested quadot vennék akkor, ami biztosan nem fűt, vagy használt "S" procit, ha mákod lesz.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Fücsök007 #18409 üzenetére
természetesen fel lehetne sorolni az összes 2 magosat, hogy hol lenne elég. ha már ezt kiveszem, akkor nem a 3. dualra fogok cserélni...
természetesen p35 és p45-nek más a lelkiviláguk.
de pl. p45-ökön belül, még azonos márkánál is elég nagy a szórás.
én nagy általánosságban mondtam. és minden york-kal kompatibilis chipre érvényes. szerintem... (csak mert túl sokan képzelik, hgy hazaviszik a york-ot, és kiszámolják, hogy 470 fsb-nél jön nekik ki kerek szám, és utána megcsodálkoznak, miért megy csak 420-at... én is ezt csináltam, tudom....de konkrétan a p35-nél valószínű úgy lesz, ahogy mondod....
Joker94
pedig így van.nekem volt lapom, amiben egy E8500 600-as fsb-n is ment.
és egy igen jó q9500 példány pedig 450-en alig... (kis szorzóval sem.)
ráadásul p45, ami inkább a yorknak kedvez, nem a wolf-nak. asus p5qd turbo... -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Fücsök007 #18405 üzenetére
így totál világos. köszi!
akkor enyhén félreérthető, vagy egyenesen hibás a táblázat....q9400, 450 fsb.
még a 9550-nél is sok esetben együttállás kell a 450 fölöttihez: jó lap + jó proci.....
csak hát a legtöbben lábujjhegyen tolnak fél óra prájmot, belinkelik, rántanak rá 2-t, és elégedetten hátradőlnek. és amikor 450 fölött random fagyogat, arról már kussolnak...
ami ezeken tuti megy, az a 400. nagy valószínűséggel még a 425 környéke is. efölötti fsb stabilan már ajándék mind.bolcsodal
a 630i az egy régebbi chip. olyan lapom is van, abban 7100-as igp van. (cuda, dxva nuku, singel chanel ddr2, meg ilyenek.)
ez 730i, és 9300 igp van benne: xfx...
gyári oldalt a tetvek titkosan kezelik, csak vevő juthat az adatokhoz, leíráshoz, manual-hoz. elég fura egy hozzáállásuk van....
cpu fesz. korlátozottak a beállítások. nb, ram, vtt(?) van. cpu vcore nincs! nem tették rá, na, mert ez luxus. érthetetlen. (nem eldugva van a bővitettben, hanem nincs...). tehát alulfesz eleve kizárt. csak kis tdp-re vagy kis vid-re tudok utazni. ezért is csodálkoztam a 45w-on. az"s"-es meg drága.
úgyhogy lehet, hogy veszek egy kis vid-ű q8xxx-et. (léteznek.)csak mivel ennnél a gépnél is a passzív hűtésre törekszem, és tapsztalatom szerint pár watt-on múlik, hogy ez lehetséges-e. ha pedig belenyúlok egy forrófejű 4 magosba, akkor ezt az utat kizárom. kicsi a ház, így korlátozott a cpu hűtő mérete, nem úgy mint a nagy gépemben....
de azt még el kell döntenem, hogy a 24/7 + htpc-be is tényleg kell-e a hűvös dual celeron helyett egy york. nem biztos....
csak hiába az ssd, amikor látom közben néha kiakadni 100%-ra a magokat, és ez piszokul idegesít. így most a hétköznapi használatban isa proci a gyenge láncszem...de ezt nekem kell eldöntenem, vásárlási tanácsot nem kérek....
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
nézegetem az egyik 775-ös lapom kompatibilitási listáját.
ez egy xfx 730i 9300 lap. htpc-nek és mindenes gépnek használom, kivéve játék.
kíáncsiságból nézegetem, milyen kisebb fogyyaztsú, így hűtermelésű 4 magasokat vinne el.
vagy valmi kis vid-ű q8000-es, (van is ilyen mostanság), vagy ott vannak a 65w-os "s"-esek, de azok piszok drágák...és akkor meg ez van a listában
2.26 GHz Q9100 1066 MHz 12MB LGA775 45W YES
2.00 GHz Q9000 1066MHz 6MB LGA775 45W YESezek valami 45w-os mobilprocik. itt hogy van a tokozás? 775? tényleg kompatibilis lenne az asztali lapommal egy 45w-os 4 magos proci???
hogy is van ez?
-
Joker94
aktív tag
Q9400ak általában mennyit mennek?
Giga P35 DS3 lapom van.
CM Hyper TX3 fogja hűteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest