Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #25712384

    törölt tag

    válasz belinho #19705 üzenetére

    Az igazság az, hogy kaptam egy 80 000 Ft-s keretet és össze kell raknom egy komplett gépet, nem saját részre lesz egy rokonom kért meg.
    Eddig, amit összeszedtem (még nem vettem meg semmit).
    Asus P5E3 alaplap
    Intel Core 2 Quad Q9300 processzor
    Cooler Master Hyper TX3 hűtés
    4 GB DDR3 memória
    500 GB merevlemez
    fekete ház
    dvd író

    Videokártyát még nem is néztem, azzal fogok kicsúszni a keretből... :)
    Először az Socket 1155 lapokat nézegettem, úgy gondoltam egy i5-ös processzorral indulok el, aztán amikor láttam, hogy egy normális lap egy ilyen procival nagyjából kimeríti az erőforrásokat, akkor kezdtem el fórumozni, volt aki azt mondta, hogy ez a technika még annyira nem kiforrott dolog, egy S775 lap, ha régi is, de magabiztos technika rengeteg választási lehetőséggel, próbáltam felhajtani egy Gigabyte Ep45t Extreme lapot, de nagy verseny megy érte és az ár ott már versenybe szállt az 1155-el, aztán gondoltam rá, hogy egy Asus P5E3 Pro lapot keresek, ami X48 chipkészlettel van szerelve, de ilyet nem találtam :/ Ekkor jött ez a lap, amit fent írtam. Éreztem, hogy eléggé frankenstein gép lesz, de tekintve, hogy nem játékra kell a videó kártyán egy kicsit spórolni szerettem volna, és a műveletek elvégzéshez gondoltam a 4 mag és 6 MB cache megfelelő lesz. Ezt a Quad procit beáraztattam a megfelelő topicban ott 23 000 Ft-ra becsülték, már előtte bántotta a szemem az ár és láttam, hogy 10-15 ezerrel többért szinte új i5-t vehetnék, de akkor még a másik lap, már nagyon megdobná az összeget és ez a baj.
    Írtam a Quad eladójának, hogy sokak szerint nem ér ennyit a processzor, de szerintem nem fogja meghatni :\, i7-re akar váltani, gondolom nem olcsón vettem anno a Quadot szóval nem bízok benne, hogy áruba engedi 6 - 7 000 Ft-al olcsóbban.
    A hozzászólásaitokat olvasva és aludva a dolgokra egyet, arra jutottam, hogy lefelé mozdulok, veszek egy E8400-as processzort, esetleg próbálkozok némi tuninggal (egyszer el kell kezdeni :D), aztán 1-2 év múlva egy korszerű lappal és egy i7-es processzorral felújítjuk a masinát. Reményeim szerint a táp és a TX3-as hűtés is elég lesz annak a konfigurációnak. :U

Új hozzászólás Aktív témák