Hirdetés
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joachim21
őstag
válasz belaazallat #25013 üzenetére
Én csak QX9770 szintjére tuningoltam anno, ez brutális.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Medocsabi
addikt
válasz belaazallat #23278 üzenetére
minden auto-n van,egyenlőre nem akartam tökölni vele,párom úgyis csak facebookozik .most fejből pontosan nem is tudom,de az tuti hogy p41es chipset és gigabyte lap,este megnézem pontosan.
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #23067 üzenetére
Ha növelem az fsb-t, bármelyik ref értéket állítom, instabil lesz a gép.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
őstag
válasz belaazallat #23065 üzenetére
GTL Ref-ek: CPU ref és MCH ref.
Azokat finomhangolva még feljebb lehet tolni az órajelet adott fesz mellett.
Emlékeid szerint ennyi a vége. Hát told feljebb 2-vel az FSB-t, egy értékkel told feljebb az MCH feszt és nézd meg, stabil-e. Nehogy hagyjunk már benne kiaknázatlanul Hz-eket!Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz belaazallat #23063 üzenetére
Órajelet feljebb nem bírta?
Mondjuk egy alapos gtl-ezéssel?[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz belaazallat #23060 üzenetére
Ügyesek vagytok! Nincs szarrá feszelve, tetszik! Mennyi a proci VID-je?
-
Alpi.
addikt
válasz belaazallat #23060 üzenetére
Örülök, hogy sikerült.
Jó kis proci.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #23059 üzenetére
Itt is megköszönném Aventyr fórumtárs privát segítségét!
Ezek a beállítások lettek a nyerők:
CPU termination 1,28V
CPU PLL 1,500V
CPU Ref 0,810VMCH Core 1,28V
MCH ref 0,810V
MCH Dram Ref 1,500V
ICH Core 1,100VHa a CPU ref-t növeltem újra instabil lett a gép.
Vcore normál beállításon, energia gazdálkodási beállítások bekapcsolva C1E +Eist, LLC on.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #23058 üzenetére
Ezeket próbálom most állítgatni:
CPU termination 1,28V
CPU PLL 1,570V
CPU Ref 0,810VMCH Core 1,28V
MCH ref 0,810V
MCH Dram Ref 1,500V
ICH Core 1,100VVan valami beállítás, ami nem jó?
Szerk:
Jah, 8,5 x459MHz[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz belaazallat #22851 üzenetére
nekem is beesik 30 alá, de az elején amikor a sok tankk elindul, és füstöl
akkor érthető, és ez nem zavar, nincs jelentősége
gyakran viszont 40-50 fps, amikor megritkulnak a tankok a környezetemben
szóval jól fut
-
F_Zolee
veterán
válasz belaazallat #22857 üzenetére
Ja, aszittem BF3-ra írta, mert az volt legutóbb a hszben.
-
echterion
nagyúr
válasz belaazallat #22854 üzenetére
Jött valami peccs, ami elvileg javít ezen az ipari hulladékon valamicskét.
-
echterion
nagyúr
Sztem nem kell már oda a 3,9 GHz, nálam 3,6-on 100%-os gpu kihasználtság van, igaz, én fullHD-ban nyomom egy 7770-essel.
-
Remus389
veterán
szerintem az árnyékokat és az élsimítást vedd le
-
őstag
válasz belaazallat #22484 üzenetére
Persze, itt egy kis morzsa:
Q9550: L830B550 1,12V VID, 4GHz@1,136V, 3,8GHz@1,088V
QX9770: 4,2GHz alapfeszen léggel, kéri a feszt rendesen, az kompresszorral mutathat majd nagyot, bár valószínűleg nem lesz wr proci, mindösszesen azért tesztelem meg írok róla, mert ilyen procim még nem volt és kis színt szeretnék vinni az "uncsi" mezei quadok közé egy extreme-mel.Ennyi info elég a további nyálcsorgattatáshoz?
-
pifu76
tag
válasz belaazallat #21055 üzenetére
jelenleg egy Acer 24"-os full hd monitor a megjelenítőm, szeretnék ennél maradni!!
-
cSuwwi
senior tag
válasz belaazallat #20674 üzenetére
Procija is válogatja. Ha kifogtad azt a "csoda" FPO-s szériát akkor még alulfeszelve is menne annyit. Nekem csak átlagos vagy az alatt jutott.
-
cSuwwi
senior tag
válasz belaazallat #20670 üzenetére
A p45-öt nem saját tapasztalatból mondtam, felnyaltam a topikot meg párat az elmúlt időben kis "továbbképzésre", ennek a folyománya.
A nevezett proci nálam 1.28 körül ment 3.5-en egy P5Q SE2-ben és a régi EP45T-DS3R-ben is. -
Kiskutyák
aktív tag
válasz belaazallat #20391 üzenetére
Talán...TALÁN...elhárult a hiba. Egyik topicban írta egy srác, hogy lehet, hogy az alaplap túlfeszeli a memóriát. Megnéztem, "normal" értéken volt, beállítottam mindennek fix-et.
Semminek se adtam plusz feszt, nem kellett. Csak FSB van állítva, feszemelés nélkül ennyit bír. 400x7. Próbáltam persze alapra vissza venni és úgy megnéztem, akkor is fagyogatott. Most talán ez orvosolta. Plusz kicseréltem minden kábelt, van aki ilyet is tanácsolt. Bár sok köze szerintem nincs hozzá.
Tesztelés folyamatban!
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz belaazallat #20389 üzenetére
Nos valamire rávilágítottál, ugyanis HDMI-n keresztül rá van kötve egy LCD tévére a gép, előző karival is rá volt kötve. És azt vettem észre, hogy ha fogom kézzel a HDMI kábelt és a gépet akkor ráz. Most vettem túlfeszvédős hosszabbítót a tévéhez is, viszont a géphez már korábban is volt. Nem rég költöztem ebbe a lakásba, de az előző lakásba is fagyott így. Bocs, hoyg ide írkálok, de már mindenhol próbálkozok.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
ZozzHUN
addikt
válasz belaazallat #19763 üzenetére
A szünetmentes tápegység egy tüneti kezelés lenne, akkor már inkább leütök a kertben egy szondát és jól rákötöm a lakást. Amúgy meg eszembe se jutott amit mondtál (földelés hiánya), pedig a csapvíz is ráz amikor fürdök, gyengén de érezni lehet a feszültséget, csak úgy gondoltam jó ha feltöltődök a reggeli fürdéssel, ezért nem szorgalmaztam a földelés kijavítását.
-
ZozzHUN
addikt
válasz belaazallat #19760 üzenetére
Értem, akkor cseréljek lakást?
-
ZozzHUN
addikt
válasz belaazallat #19758 üzenetére
Nem is értem, pedig Corsair VX450em van, és azért annyi áramot nem eszik meg ez a rendszer a fogyasztásmérő szerint. Eddig a legtöbbet Furmark alatt evett, de akkor is max 400 wattot, tuninggal.
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19439 üzenetére
Értem, s a lapok között is lehet eltérés, nem beszélve a prociról. Viszont azt mondtam pont az előbb, hogy terheltem az MCH-t 450-es FSB-vel, a 800-as ramokat 1080-re húztam (4gigánál ez is terhelés) és mégis elég 1,1V-os MCH neki.
Sokan szidják a giga ramkezelését, hogy nem tud biost írni (pl.)
A 800-as CL4-es crucialjaimnak gyárilag 2V és CL5 ben tudnak 1000-ret. Én 1,82V-on 1100-on vagyok velük. Sok kis "apróság", de imádom..
[íme]. gyakorlatilag "bármit" tehetek vele, teszi a dolgát.(#19440) rup1u5 : Biztos igazad van, nem játszom, elméleti síkon gondolkodtam. Azért sztem a GTA4 eléggé ki is használja a 4 magot, nem a legjobb példa. Nem tudom, hogy a mai játékok milyen arányban magfüggők (20 játékból mennyi profitál a 4 magból), de biztos van még olyan ami nem. Ettől függetlenül természetesen indokolt a 4 mag, nem vitatom. Viszont azt nem gondolnám, hogy egy qx9770-es a legalkalmasabb játékra.-én Az adott szövegkörnyezetben erre céloztam neki. Egy nem melegedős, alacsonyabb Vid-es kis tuningos q8400-es procival talán jobban járt volna, q9550-nel meg tuti.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19432 üzenetére
Kérdés, mi volt az amit tudtak. Én mikor yolan-tól direkt teszt miatt vettem egy P45 DQ6-ot (jobb mint az X48), kíváncsi voltam, mi lesz a DQ6 vs UD3R összecsapád. Gondoltam, jól kitesztelem majd. Subaru mondta, az UD3R győzni fog. Én is mellé tettem a voksom, de azt nem gondoltam, hogy "értelmetlen" lesz a teszt. Mert..alulfeszelve már 200MHz-et vert az UD3R a DQ 6-ra, s ez csak nőtt volna, ahogy kapja a feszt a 2 lap. El is adtam 1 hét alatt, nem kell átlagos lap. Mind e mellett állítom, x48-at veri a DQ6 és az Extreme is lazán.
Ott valami más lehetett..
Most nézem, hogy tuningolt 4 giga 800-as ramokkal mennyi kell az MCH-nak 450-es FSB-hez. Egy átlagos lapnál már 1,2xx V felett járnék, ez eddig simán hozza 1,16-on..(VTT is alap 1,2V-on)
20kör IBT lefutott, most jön az, hogy 450-es FSB, 800-as ramok 1080-on (4GB) és MCH 1,1V..-ha lemegy..na az a nem mind1.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19378 üzenetére
Barátibb eredmény..
(#19379) Laci2277: Akkor 4GHz-et NEM szabad és nem is érdemes. 3,8-at ..ha kell az a 200MHz+ használhatod nyugodtan. Én azt mondom, a 3,6 ésszeűbb inkább. Kisebb fesz jóval, kevesebb fogyasztás és ..ami nem elég 3,6-on, 3,8-on se..Ill. Mire nem elég 3,6GHz..Nekem 2,66 is elég mindenre..
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz belaazallat #19218 üzenetére
a ketmagos E5200@3.6ghz(12*300) 2.48 pontot ad nekem, csak megjegyzem
tehat a nagyobb ertek a jobb
-
FaTHI
őstag
válasz belaazallat #19215 üzenetére
Én is mértem egyett,nekem 4.29pont szinte minden mérésnél, 3.77Ghz-en
Gondolom minél kissebb az érték annál jobb. -
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19215 üzenetére
Nekem 3,2-n 4-et ad kereken...
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19213 üzenetére
LLC-t hagyd akkor!
IBT-t nem használok, azt se tudom mi a kukimról beszélsz, majd meglsem akkor én is. Nézz egy Cinebench R11,5-öt 4 maggal, okosabbak leszünk.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19211 üzenetére
Egyre érdekesebb. Kisebb szorzó+nagyobb FSB jobban terheli a lapot, nálad meg..fordítva, hisz a nagyobb szorzónál esik jobban a fesz. Igen, VTT viszi magával a ref.értékeket, csak arra kell ügyelni, hogy mikor elkezded, minden gyári értéken legyen.
Q9550-es 12-es L2-je miatt szereti a VTT-t. Viszont 1,3V felett nem nagyon indokolt ilyen FSB-n. Nálam 1,4V felé is kellett néha menni, de..4,6-4,7GHz-nél.
Ha nem változott, tedd vissza nyugodtan 1,26-ra. LLC?Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #19210 üzenetére
Sikerült VTT 1.26-ról 1,3V-ig feljebb tornászni. 8.5x435MHz, terhelés hatására CPU-z szerint a fesz leesik 1,152V-ra. Emeljem még tovább?
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19208 üzenetére
U.azon beállítások mellett plusz fesz a VTT-nek és instabil lesz tőle a rendszer? Nem semmi. Ref.értékeket is vitted utána? (Cpu termination (VTT) emelésével lineáriasan a cpu ref. és mch ref. érékeket is emelni kell)
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19206 üzenetére
Jajj..Megrémísztett az "uram", azt hittem először, hogy bírósági idézés
(Kben köszönöm, nagyon kedves Öntől eme megszólítás, de a lipi is megteszi )
Bocsi, de 1időben, amikor nem voltak gondjaim és napi 10-12 órát ph-n lógtam, sok gépet "tuningoltam" priviben és msn-en.
Amit írsz..az jó! Az a vdroop viszont odab@sz. 0,09-es feszesés..lehet kéne még pici fesz a VTT-nek.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #19203 üzenetére
Meglep. Főleg, hogy egy UD3R is van a listádon. Nekem a p45DQ6-ra 200-300MHz-et vert az UD3R, s x48 / p35-ben szerintem többet is verne, jóval.
Nem lehet, hogy az UD3R-nél nem volt kedved játszani vele és kitapasztalni?
A P35/x48-at aláírom, főleg, hogy p35-ben DS4 volt, az jó lapocska, 1 szinten is lehetnek akár. Viszont, hogy UD3R rájuk ver, az tuti. Kérdés, pár 100MHz kinek mennyit ér meg (ill. kevesebb fesz).(#19204) 00roli00: Huhh..bevallom, erre nem tudok válaszolni. Soha sem játszok, a VGA olyan szinten érdekel, hogy a lányom Sim3-a meg a fiam 1-2 lövöldőzőse fusson
[ Szerkesztve ]
-
dilipok
veterán
válasz belaazallat #19185 üzenetére
de ez jelentkezne mind2 procinal, nem az e7600al minden tokeletes... (meg nincs opciom az usb-s eszkozokre...) most irtam amugy a kereskedonek. Meglatom mit valaszolnak...
[ Szerkesztve ]
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
F_Zolee
veterán
válasz belaazallat #18857 üzenetére
Jogos. Csak kíváncsi voltam még más hozzáértő véleményére is.
-
bolcsodal
addikt
válasz belaazallat #18859 üzenetére
32bit vs 64bit = x vs 2x utasításhossz, amit be kell tölteni a RAM-ba (memóriacímzés). Ha jól tudom...
a pályabetöltés pedig nem 3D teljesítmény...
They drew first blood....
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #18619 üzenetére
Jövhéten de. lesz időm, jelentkezem.
F_Zolee : "Alap"-"normal" stb.. ilyen érték nem létezik. Konkrét értéket mondj. A MHz-nek nincs köze hozzá, Nálad arra gondolok, hogy ahogy a MHz-et növeled, a alap "auto" állásban növeli a ramnak adott feszt. A rem fesz növelése meg egy jó lap esetében "húzza " magával a ref értékeket, ez normális. (pont a fele) Viszont amit írtál abból valami olyasmi kekerekdik ki, hogy a ramjaid akkor 1,78!!!V -ot kapnak.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #18616 üzenetére
A 8-as szorzót nem értem miért erőlteted, itt több fesz kell a procinak. Cpu fesz : normál ------ez Nálad mit takar?
Az első kritikus pont 4percig tart a prime alatt, azt túlélte, tehát 2 megoldás van. Vagy esett a fesz (ingadozik), vagy VTT/MCH / ref beállítási hiba.
Az a droop nagyon nagy. Szívesenmegnézném azt a lapot!
Hagyj mindent ahogy van és állíts a VTT-n, adj picit többet (CPU Termination).
Ha nem ok, tedd vissza és az MCH ref-nek adj, ha nem ok , megint vissza és cpu ref..kicsipapucs: Bocs, most néztelek. Perceim vannak (még!!!) itt a gép előtt, s mi órákat dumálunk, egy köszönés lenne max. Nemsokára lesz időm (remélem) és akkor GO!
A Chieftec modding: Nem tudom még, hogy mit akarok, de hűtés lesz, ez tuti. Agyalok, az Aerocool addig otthont ad a cuccnak, bár lényegesen melegebb kuckó. (priviben kérdezted: Zsír új az Aerocool, régen vettem a tesómnak, csak nem lett gép belőle, notit vett)Szép napot! "mén" évnyitóra.
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #18616 üzenetére
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #18609 üzenetére
Energiakütyüket lődd már ki míg tesztelsz, mert ha lefut az IBT akkor zavaró, s nem tudom, hogy mit látok..
Ezért jó a prime 95, csak ne a 25.8-as, nálam az bugos volt valamiért.
Ha jól értelek, te valós 1,168-on akarod hajtani. Hm..Azzal csak L830B550-es tud 3,8GHz-et..(#18611) kicsipapucs: Gépet se látok, nem ph!-t sajna. Se rá fütty, majd jön a suli, s talán több időm lesz. Most átköltöztettem a gépet egy Aerocool A.Engine II-be mert a "rendes" tornyom újra átépítem, készülve a téli tuningokra. Tök vicces ez a kis házikó, s alapból kvra melegebb benne minden.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #18605 üzenetére
Szia!
Na akkor alapfeszes tuningot csinálunk
Ami aggaszt, az a nagy vdroop.0,082V..hm..Ez sok. Lényeg, hogy a procid max ennyit kapjon (ezen ha nem megy 3,8-at, gyalázat lenne). Szóval. Mivel a Vid-ed 1,25V, a Vdroop meg 0,082, ezt be kell kalkulálni és hozzá kell adni biosban. Tehát a Vcore feszed 1,332V környékén kell, hogy legyen biosban. Ha ez ok (ÉS MINDEN MANUÁLISAN VAN AHOGY KELL, clockok menjenek vissza 800/900-ra) akkor Szépen emeld meg a VTT-t (Cpu terminationt 1,26V-ra kezdetnek. Ez majd viszi magával a Ref értékeket. MCH-nak adj szintén. Mivel 450es FSB se kell, elég neki 1,26V
ICH marad.
A ramoknak adj 1,9V-ot (ez is fog magával vinni értékeket (pl. fsb/Dram, dram term stb..) pont a ramoknak adott fesz fele lesz. Ramokat 1:1-ben így 900-on (se) nyomod, de szinkronban nem mindíg szeret a lap 1-1 adott fsb-t. Ha csipog, oszd vissza nyugodtan, (G) MCH mindíg 333-on legyen. Az se baj, hogy ha 1066-on megy a ram, van, hogy jobban indul visszaosztva.
Indulnia kell.(#18607) szab.tam : Szia! Huhh..Nyár, 2 gyerek, gépet alig alig láttam, sokszor csak a mailek és ennyi. Most jön a suli, több időm lesz. Hiszed vagy sem, hetek óta vettem egy kis huncut q9400-et, és még azt se tudom, hogy mi a vége. 3,8-ig néztem, azt 1,28V-on tudja. Vidjén 3,6-ot megy.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #18605 üzenetére
Kicsúsztam a mod időből.
Szerk: Minden feszültség érték manuálisan beállítva.
CIE+Eist bekapcsolva maradt.Egyébként én csak egy alapfeszes tuningot(Vcore alapfeszen=normal) szeretnék. Ha azon a 3800MHz összejönne, már boldog lennék.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #18599 üzenetére
Szia!
Huhh..
Nem értem miért az MCH-val bíbelődsz, kezdetben köze sincs semmihez. Jó lenne megtudnod, hogy a procid alulfeszelve mit megy, majd szép lassan elkezdeni egy normális tuningot.
Először is: Szard le, hogy a ramjaid mit mennek majd a végén (majd eljutunk oda, csak most dolgom van). Szintetikus teszteken kívül semmi jelentősége, hogy 800 vagy éppen 1066-on ketyegnek. Nem is ez a lényegük, hanem azért jó ha mennek, mert szabadabb kezet kapsz a cpu tuningjában. Tehát a magasabb FSB se annyira lényeges, magyarul: használd a max szorzót a cpu-nál, vagyis a 8,5-öt. Így kisebb fsb is elég, ami 1részt kevésbé terheli a lapot (MCH feszelése), másrészt a tápot, s nem lesz akkora a droop.Amit jó lenne tudni: Mi a valós Vdroop értéked tuning nélkül. Nézd meg prime 95 alatt a core temp mit mutat vidnek. Állítsd azt be biosba vcore fesznek. A többi értéket a gyárit állítsd be (fehér számokkal írja ki a bios. (pl. PLL 1,5V; VTT 1,2V; Ref 0,76, MCH 1,1V stb...) Ramoknál az időzítést hagyhatod auto-n, a tRD stb belövése még ráér, s ezek a lapok nem lőnek auton se annyira mellé.
Ha mindent beállítottál a gyári értékekre, (kivéve vcore (azt VID-re), akkor boot és mehet a prime 95 , s AKKOR nézd a cpuZ-ben mennyi a valós fesz, amit kap a procid.
majd lassan belövünk mindent, se rá fütty, csak most is rohannom kell. (A VTT-nek q9550-nél 1,28-1,32 körül kell majd lennie egy 4GHz körül, de ez lap, és cpu függő, ne szaladjunk előre. Este 10 körül benézek.[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
Na jó, de az FSB wall merre van? Ha visszaveszed a szozót (mondjuk 7-esre) és visszaosztod a RAM-ot, akkor a beállított feszekkel meddig megy el a lap?
-
vuk777
aktív tag
P45 os lapok szeretik a magas vagyis 1.4-1.5 ös északi híd feszt a magas FSB mellett ami 450 felett kezd aktuálissá válni
-
lipi67
nagyúr
válasz belaazallat #18565 üzenetére
Mi nem világos az UD3P-nél?
-1,2V-os MCH mellett ne akarj 460-as FSB-t. Olvaslak-olvaslak, s azt se tudom néha, milyen lap-cpu párosról beszélsz.
UD3P kvajó lap, a többi lapod (q9550 mellett) sehol sincs hozzá, hidd el.
"8x463-hoz 1.2V MCH core kell, de innen nem tudom feljebb vinni, alapfeszen(Vcore: normal" -nem értem az összefüggéseket. A proci feszt, refeket VTT-t be se lőtted, megállsz 1,2V-os mch-nál és ...A droop meg nem biztos, hogy a lap hibája, bár jó tápjaid vannak, de ..na majd írod, mit mibe, s hogyan, s ha megértem, segítek.Szép napot az uraknak!
-
Dopti
csendes tag
válasz belaazallat #18578 üzenetére
Memóriát le kellett vennem 1066-ról.. most már stabil.. (amúgy 500as csifi)
-
vuk777
aktív tag
válasz belaazallat #18568 üzenetére
CM Hyper Z600 nem gyengébb nekem is olyan van és rendben teszi a dolgát!
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18562 üzenetére
a p5q premium-omon 16 fázis van. ok, hogy a dropppért szerintem a fet-ek is felelnek (vagy főként azok?), nemcsak a fázisok száma. kikapcsolt llc-nél nekem is 0.1-et leesik. semmi csodálkozni való nincs rajta...
pár észerevétel.
igaz, a jobb gigáknál úgy láttam, jóval kisebb mhc, (nb) fesz kell, mint az asus-oknál.
nálam a premiumban:
8.5*465 = 3952 vcore: 1.385/1.28 (bios/load)
nb 1.38
8.5*424 = 3600 vcore 1.3/1.208
nb 1.3az előző lap egy 8 fázisos, asus p5qd turbo, szintén p45 volt.
3600 fölött képtelen voltam satbilizálni, az premium beli, 3952-höz tartozó feszekkel sem. pedig egy lapcsalád, ugyanaz a proci.nálam csúcs ramok vannak: ocz lv, 1150@1200@1.8v...
nálad még a ramok is beleszólhatnak. pl.a mhc - ram- cpu hármas nem szeretik egymást annyira, és te végig a beállításokat vizslatod...valahogy kevésnek látom a feszeket, amiket adsz....
annyira összetett eza tetves york, hgoy senki nem fogja apartvonalról megmondani a tuti. nekem egy év kellett, hogy erre rájöjjek. és vagy 3 lap...
szandi az más tészta. azt a hülyénken találták ki. asz némi vcore-t, tolod fel a szorzót, és csókolom. ez a york-nél nem így megy. jobb ha beletörődsz...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18560 üzenetére
biztos írtad feljebb, de azért rákérdeznék, hgy a9550 most a EP45-UD3P-ban fut? (mert 3 lap is van az adatlapodon.)
ebben a gigában pedig szárnyallnia kéne. hacsak nem valami hervadt példány a procid....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18558 üzenetére
még kiindulni sem lehet belőle. pll: york 1,5v, wolf akár kaphat 1.8-at is....
ugyan ahhoz az fsb-hez, legyen mondjuk 424.
nb, fsb term - (ezt gigánál máshogy hívják), hasra ütve.
amikor a yorknak kellhet 1.3v, (ne indulj ki a konkrétumból, mert más is lehetne éppen),
ott a wolf 1.1-1.2-n is röhögve elmehet. vagy 1.3-on 500 fölött.érted már? kiindulni sem lehet belőle. én is ezért lázadoztam, hogy miért nem mondják már meg a tutit, és nem kéne szenvednem, amikor minden 2. embernmek 4 gigán szaladgál.
nem lehet 2 okból. annyira specifikus és példányfüggő a beállítás, hgoy még 2 tök ugyan olyan párosnál sem fog működnia beállítás, még közelében sem.
sok 4 gigás prime screen-elegős kollégának a gyakorlatban valójában instabil már 4 gigán, csak ez a 20 perces, lábujjhegyen betolt screen-ekből nem derül ki. csak arról már kuss van, mi meg beszopjuk. szerintem a 3.6 ghz a tuti,a mit el kell érni. 3.8 még könnyen mehet. 4 giga már ajándék. legalábbis asus p45-öknél. gigáknál általánosan jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18552 üzenetére
asus lapjaim vannak, totál haszálhatalanok a giga beállításokra. még azus-okon belül sem tudtam ugyanazoakt átültetni, változatlan proci melett.
és ez nem p35 vs p45 kérdés volt, amire utaltam a 100x-i leírásban.
te egy E8400 beállításaira hivatkoztál, hogy megpróbáltad a york-od alá és nem ment. még jó. én erre írtam , hogy 100x le lett írva, hogy más.
én magamon nem tudok segíteni, anniyra példánytól fűggően specifikus a dolog. nem hogy egy gaga lap + másik proci alá.
én is egy évig rimánkodtam a tuti beállítás receptjéért. nem fogod megkapni, neked kel aprólékos módon állítgatni. hatalmas táblázataim vannak, ghy 2x ugyanzt, a nem működő beállítást nem próbáljam újra.
a gtl-ek után is olvastam. már azt hittem értem, nekiáltam állítgani. csak rosszabb lett...
-
Kloss
őstag
válasz belaazallat #18545 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18550 üzenetére
e8400 beállítással persze, hogy nem mentél semmire... 100x le lett írva: hiába p45, egy wolf és egy york totál más beállításokat igényel, az fsb fal is máshol van. nem lehet a másik beállításából még kiindulni sem...
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz belaazallat #18548 üzenetére
Igen! Sajnos Gorneck oldala hiánypótló volt a P45-ös lapok tuningját illetően. Aztán besokallt ő is és az oldal megszűnt. Onnan lehetet volna puskázni. Sajnos elfelejtettem elmenteni az információkat róla...
Nálam érdekes a szitu egyébként (az egymástól függő beállításokra reflektálva).
7-es szorzó mellett, FSB410 csak 1.26V-os MCH-fesszel stabil, ha a CPU fesz Normal (VID). Viszont BIOS 1.31V-os CPU fesz mellett az FSB440 már 1.2V-os MCH-fesznél is IBT stabil...
A ratyi hűtés miatt nem próbálkoztam magasabb fesszel, de úgy néz ki a Q8300 szereti ha báncsák!
-
F_Zolee
veterán
Ez az LLC az ellenséged?
-
bolcsodal
addikt
Miért meglepő, hogy csak próbálgatással jutottál előre? Akkor végül csak a CPU-term-et emelted?
Lehet én is kipróbálom.
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #18538 üzenetére
Végül saját kútfőből voltam kénytelen megoldani.
CPU term 1.22V
MCH Core 1.2V
Minden más érték normal-on.Menne följebb is csak a lap baromira droppol, terheletlenül 1.25V vid-ből lesz 1.2V, ez terhelve 1.152V Bekapcsolt LLC-vel megvan a 3800MHz is, de azzal inkább nem használom.
-
Süni 1985 F
senior tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18509 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18504 üzenetére
igen van.
nekem az első p45-öm, asus p5qd turbo.
fsb max: E8500@7*600(!!!) ramok 1:1, olvasás, írás valami 12600 körül. nyami.
jöttek a yorkok. egy qx9650-nel 400-10.5 szétfeszelve. legnagyobb stabilnak hitt fsb 450*8.5. de később kiderült, mégsem.
utána egy bajnok q9550. fsb stabil max 424...
most egy p5q premium p45-ben már jobb a helyzet.p35-tel mit akarsz? az wolf alá való. egy yorkot sosem fog rendesen kihajtani. arra a jobb fajta p45-ök valók, abból is inkább a gigák. a tiéd giga, látom. de p35.
és abból meg semmilyen következtetést nem lehet levonni, hgoy mit tudott wolf-fal. ott jóval magasabban van az fsb wall. a fenti p5qd turbo példám jól szemléltei: 600-450-424...
remélem érthető voltam.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz belaazallat #18504 üzenetére
Egy sima TX3 van rajta. De mivel az AMD-nek eleve magas a VID-je, ennek is 1.4, 1.275 volton nincs hova melegednie.
Alister from Hell
-
japy
őstag
válasz belaazallat #18501 üzenetére
Az nem lehet hogy a lap nem bír többet?
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz belaazallat #18497 üzenetére
Mennyi GFLops-ot kapsz így a Linx-be vagy az IBT-be?
Alister from Hell
-
JONAS77
aktív tag
válasz belaazallat #18495 üzenetére
Próbáltad letesztelni IBT alatt is, ott jól megizzad a proci. Ha a teszt alatt nem hibázik, amúgy is észrevennéd, mert kékhalált csinál, ha nem kóser valami!
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18490 üzenetére
erre gondoltam kapásból, csak nem tudtam, hol van....
[ Szerkesztve ]
-
Thom95
tag
válasz belaazallat #18489 üzenetére
Ilyen hibát se láttam még
Az szép! Grat a "győzelemhez"!
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz belaazallat #18485 üzenetére
most nem ugrik be, a win hol tudja a használt magok számát korlátozni.
erre kéne kutakodni, hogy az valamiért nem úgy áll-e.
nem valószínű a procihiba....szerk:
nyiss egy explorer-t pl. (de ez másodlagos...)
feladatkezelő
folyamatok
explorer.exe jobb klikk
affinitás beállításaitt hány mag négyzete fehér (aktív)? és a fehérek közül mennyinél van pipa?
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
Nem, pl. core 2 duo prociknál is ha csak az egyik mag rossz, akkor 1 magon üzemel a proci még attól.
-
Thom95
tag
Nem feltétlenül kell instabilnak lennie.
Esetleg a deszka nem lehet még problémás?
Szerintem előtte egy másik C2Q.t próbálj ki a deszkában, majd ha az se jó, akkor a lap lesz a hibás. Ha az tökéletesen menne benne, akkor próbáld meg garitatni a procit! -
Thom95
tag
válasz belaazallat #18483 üzenetére
Feladatkezelőt megnézted?
Esetleg hibás nem lehet a proci?
( Intel sunyiba magfeloldáshoz nyúlt? )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Óra topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Ryzen 5 3600
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest