- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
Kerdes: szoktam latni testvideokon hogy a jatekokba lehet latni hogy az egyes CPUk hany %on dolgoznak....azt mivel tudom elohozni? melyik programmal?
-
hermanyi
addikt
válasz
Gaboman #16587 üzenetére
"a garit én vállalom az 1 hónapot, viszont az intel honlapján be tudod regisztrálni a procit és akkor érvényes a gyári gari."
na ez egy baromság szerintem ez nem EVGA hanem intel és itt a kereskedő vállalja a garanciát ha jól tudomde legjobban akkor jársz ha megkérdezed az eladót ,hogy hol kell regisztráltatni mert erre én is kíváncsi lennék
jános
szerintem is várd meg az újat és kiderül mi menyit csökken
szerintem az I7 alsóbb szegmensei baráti árban lesznek
Én is küzdök a továbblépéssel ,már rágódom rajta egy jó ideje ezért lett Q9650 em is
Sajnos ha váltás akkor a házat és a monitort meg a vgat leszámítva mindent cserélnem kell és erre nem kevés lové kéne -
Giovanny
őstag
-
Gaboman
nagyúr
Holnapra itt a procim.
Az eladó ezt írta:a garit én vállalom az 1 hónapot, viszont az intel honlapján be tudod regisztrálni a procit és akkor érvényes a gyári gari.
Ezt pontosan hogy tudom megcsinálni, milyen adat kell hozzá, mennyi idő a gyári gari?
Intel hivatalos oldalán gondolom, de hol? -
Giovanny
őstag
darál0w nevo Attix82 Köszönöm.
Akkor mégis váltanom kell i7-re.... sokban lesz a váltás,csak az tart vissza,reméltem hogy sokkal jobb lesz a QX9770 de ez van..
-
Gaboman
nagyúr
Én meg úgy döntöttem Q8400re lecserélem a Q6600at, nem is gyorsulás végett hanem a hőmérsékletek érdekében.
Attix82 Jó áron vetted, én újonnan 28000ba veszem de csak 1 hónap garit ad rá.
-
Attix82
addikt
válasz
darál0w #16577 üzenetére
Nem probalgatom par MHz miatt
...tokeletes igy is...orulok hogy nem a QX9650ot vettem, mert kb huteni se tudtam volna ha jobban is lehet huzni. gondolok itt 3,6 Ghz vagy 4 Ghz......29600ert vettem ujjonan 3 ev garanciaval....az meg 50 e ft lett volna gari nelkul.
Ugyhogy thx
-
Omni
aktív tag
Sziasztok
Napokban vettem egy Q8300-al szerelt konfigurációt. Szeretném alulfeszelni a CPU-t amennyire csak lehetséges. Jelenleg a következő értéken használom (2500 MHz):
CPU Termination: 1,100V
CPU Reference: 0,764V
CPU Core: 1,150VDRAM Voltage: 1,800V
MCH Core: 1,000V
ICH I/O: 1,550VA kérdésem az lenne, hogy melyik CPU feszültséget lehet érdemes tovább csökkenteni szerintetek? Köszönöm előre is a választ.
-
Giovanny
őstag
Nem játékra kell,hanem inkább munkára videószerkeztés,kodolás,házi videók stb..,
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,megfordult a fejemben hogy lecserélem q9550 procimat egy qx9770-re, csak nem tudom eldönteni hogy megéri-e,érezhető gyorsulás lenne a9550 hez képest?
-
Attix82
addikt
Ahogy belottem a cuccot: Q8400
Alap fesz: 6x450 fagyogat, alaplap problema
6x440 nagyabol jo, de random fagyas .
6x430 itt mar jo, de nem bizok benne meg.6x420 biztonsagi zonaja a lapnak.
8x420 1,074V (terheles alatt) , 1,088 terheles nelkul. Biosba 1,125V van beallitva.
Az a volt calibrition disablen van.
Ugyhogy maradok ennel a beallitasnal, windwosba nyugalomba 26 fokos a CPU, full terhelten 45-47 fokos.
Testeltem: Prime95, meg a javasolt IBT-vel is.
2 maggal a lapom 510 FSbnel valt instabilla, 500as fsb meg elofordult hibazas ......jol lathato hogy 4 magnal mar kell alaplapi erolet is.
-
odorgg
addikt
válasz
darál0w #16545 üzenetére
"hasít" kijelentést, az eddigi negatív tapasztalataimra alpoztam, (P5E,P5Q Pro turbo) ezekhez képest valóban hasít.
Mint írtam, igazán kitesztelni nem vólt időm, tehát lehet hogy menne kisebb fesszekel is. Itt most az vólt a cél, hogy mennyen 3,6Ghz-en, ezért próbáltam bisztosra menni a feszekkel, mert nem igazán értem rá alacsonyabb feszekkel töszmörögni
Véleményem szerint, a procim sem éppen egy tuningos darab, éppen ezért nemhajlandó az "ócska" lapokban 3,4-nél többet menni. Mondjuk egy P35-ös lapot még megnéznék -
odorgg
addikt
Ma sikerült megnézni a procimat, a P5Q deluxe-ban, és csak jókat tudok róla mondani. A 3,6Ghz simán meg vólt 1,3V Vcore-al, 1,3V-os VTT és 1,4V Nb melett
Ez, ezekkel a beállításokkal, sőt semilyen beállításokkal, nem megy P5Q Pro turbóban, és a P5E-ben
Túlsok időm nem volt, a tesztelésre, de 3,76 Ghz-en még stabíl volt kisebb fesz emeléssel. 3,82Ghz-en próbálkoztam még, ahol a Win7 még lazán betöltött, de a magas feszek miatt, és a kevés időre való tekintettel, eszt már meg sem próbáltam stabilizálni.
Lényeg a lényeg, a Deluxe-ban hasít a kis Quadocska -
Attix82
addikt
Hali!
Nah megvan a Q8400asom.....8x440 1,84V prime95 stabil. 8x450 a P35os lap mar kevesnek bizonyol , hiaba megy jol a prime95, random fagyasok meg 6x450en is....ugyhogy marad a 3,52 Ghz
100%os terhelesen 62 fok korul vannak a magok.
-
hermanyi
addikt
válasz
polonic #16535 üzenetére
igen a pocs fix az rengeteget visszavesz de ez nem a proci miatt hanem a vga
én is rángatni akarom csak én hűtés gondokkal küszködöm erősen, de mintha a fogamat húznák mikor a hűtő árakat nézem 8 alatt nem látok értelmes hűtőt ,igaz 3,6 on jár most ,de szeretném tudni hol a vége
szerk:
pm ben rám dobnád ,hogy mennyibe fájt új szerzeményed? -
polonic
félisten
-
polonic
félisten
Futtattam az IBT-t egy kicsit. A coretemp szerint az első mag 60 fokig, a többi mag 57 fokig melegedett. A hűtő egy cooler master hyper tx2. Ez a hőmérséklet milyen egy ilyen négymagosnak? És a pasztázás jól sikerült szerintetek?
-
polonic
félisten
Na majd megnézem ezekkel a programokkal. Az IBT az intel burn test?
Egyébként egy cooler master hypers tx2-vel hűtöm, idle-ben 30-35 fokosak a magok. -
polonic
félisten
Köszi a válaszokat mindenkitől a hűtőpasztás kérdésre.
Előbb cselekedtem, mint elolvastam volna a kommenteket. Semmit nem úgy csináltam, ahogy írtátok.
Rányomtam egy adaggal, láttam sok lesz, letöröltem belőle, aztán a hűtővel nyomattam szét.Remélem nem lett még így sem túl sok.
Itt van az új proci, én vagyok az előbb említett boldog tulajdonos.
-
pisti0315
tag
Ma új boldog tulajdonosa lett a Q9550 CPU-nak.
Maradt Q9650,Q9400,Q6600,E8500.
Ui.:
Minőségi hűtőpaszta is van Arctic Cooling MX-3 -
rup1u5
nagyúr
válasz
polonic #16513 üzenetére
Feketeborsszem nagyságú adagot szoktam az MX-2-ből. Egyik ujjhegyemre tekerek egy kis darab folpack-ot és azzal egyenletesen, hajszál vékonyan szétterítem a proci kupakján a pasztát. Sosem hagyom, hogy a hűtő nyomja szét, mert úgy nem lesz egyenletes. Ha már kinyomja oldalt az már szigetel és nem azt a funkciót látja el amire kitalálták. A hővezető paszta lényege, hogy a nagyon pici szintkülönbségeket és karcolásokat kitöltse a két érintkező felület között. Nem úgy kell megkenni mint egy zsíroskenyeret.
-
Gaboman
nagyúr
Annyit had kérdezzek lenne most eladó QX6850 eladó, szerintetek van értelme a Q6600at rá lecserélni vagy mindenképpen Q9xxxből vegyek?
-
polonic
félisten
Van nekem egy thermaltake tg2 hűtőpasztám. Mennyit kell ebből rátenni a procira, melőtt felteszem a hűtőt?
-
Daniford
tag
Rendben! Jó tudni,hogy mekkora a keret!
Köszönöm a segítséget! -
pisti0315
tag
Vannak nálam hűtők is, mindegyik bontatlan dobozos, ha nem lenne elég a gyári hűtő a Quad procikhoz.
CNPS10X Extreme
CNPS9500 AT
CNPS8700 LEDA Q9550 holnap estig foglalva.
A többi priviben.
Sziasztok -
Daniford
tag
Arra lennék kíváncsi,hogy 24/7-ben mennyire érdemes húzni a procit?
Jelenleg 3,4Ghz-en megy 1,18V-al. Mennyi lehet az egészséges fesz hosszú távon?
Procim Q9550 E0, Vid: 1,2500v.
A hűtőm egy CM Hyper 212Plus megtámogatva az alap hűtő még +2szívó és +1 fúvó ventivel, szellős házban!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged