Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
potkem
aktív tag
Üdv nektek.
Ma vettem egy Q 8400-ast.
Alaplapom Asus P5QD Turbo
VGA Gainward GeForce® GTS 450 1024MB "GS"Remélem jó választás volt mert Core 2 Duo E 8400-on gondolkoztam.
-
pr05p3c
tag
válasz
fagy53 #16293 üzenetére
"Ha Samu HDD van mindenképpen kell ez a 102MHz, mert valamiért ez a márka kényes a SATA vezérlő órajelére"
Ezt hogy érted? Nekem van két samsung sata2 hdd a gépemben, pci freki 100mhz-en fixálva és semmi problémát nem tapasztaltam. Tudnál erről bővebb leírást írni, vagy linkelni(akár angolul is jó).
-
fagy53
nagyúr
válasz
atiska007 #16291 üzenetére
Ez az MCH fesz állítás és időzítés lazítás csak azért kell, hogy legalább a névleges órajelen hibátlanul menjen a RAM. Ezt persze meg lehet nézni és úgy is kell, FSB emelés nélkül. Az FSB emelésénél meg arra kell vigyázni, hogy ezt a stabil RAM órajelet ne lépd túl. A 420MHz már szép érték, felette az FSB feszt is kell emelgetni, ill hasznos a PCI-e frekit 102MHz-nél megfogni.
Ha Samu HDD van mindenképpen kell ez a 102MHz, mert valamiért ez a márka kényes a SATA vezérlő órajelére, a PCI-e freki meg nemcsak a VGA-hoz kell! -
atiska007
senior tag
Sziasztok!
Na váltottam én is q9550-re e8400-ról...
Azt hiszem, hogy az i-re váltás odébb van, így legalább proci terén kimaxoltam a konfigot...Véleményetek szerint alapfeszen (minden fesz normal) 8,5*400@3,4GHz jó ennél a procinál?
Intel burn teszttel max hőfok 59-60 C
VID: 1,3V
CPUz szerint 1,232V volt a max core voltage (1,2 és 1,232 között ugrált) -
fagy53
nagyúr
válasz
odorgg #16262 üzenetére
Van egy, ami a tok közepén méri a hőmérsékletet, az a 25°C. A magok hőmérsékletmérő szenzorai ennél mélyebben vannak a chip belsejében, így ezek mindig magasabb értéket mutatnak. Távol vannak a hűtési felülettől ezért a környezeti hatásoktól is jobban el vannak szigetelve.
Amikor feszültséget kap a proci, az átfolyó áram villámgyorsan átmelegíti a chip belsejét és hiába +5°C a környezet meg a hűtőborda, ennél magasabb hőmérséklet lesz egy pillanat alatt a prociban. Gondolj arra, hogy ha bekapcsolsz egy forr.pákát kinn a mínuszban,azzal is tudsz forrasztani. -
odorgg
addikt
-
Roba
tag
Üdv!
Jelenlegi gépem: Asus P5Q Pro, Core 2 Duo E8500, 2x2 gb. Geil Ultra 800 mhz 4-4-4-12, Sapphire 4850 dual slot fansink, Chieftec 450 W-os táp.
A jól működő két éves vga-m garija lejárt, gondoltam lecserélem egy Radeon 6870-re. A Cpu szinte alapórajelen van a gyári hűtőjével: 8X400-on 1.15V bios (1.12-1.128 V valós), Eo, vid: 1.25V, tuning nem ismert. Többen mondták, hogy a Rad. 6870-hez kevés lesz a procim még húzva is, lehet a 6850-hez is. Azonban én a "bátyót" szeretném megvenni, gondoltam később beújítok egy Q9550-re, amit kb. 3.2 ghz-re tuningolnék majd.Mennyit számít játékoknál azonos órajelen, ha 2 magos helyett 4 magos proci van egy Rad. 6870 szintű vga-hoz? Esetleg erről egy teszt? Ezek a Quad-ok mennyire tuningolhatók?
Elég-e a tápom a cserékhez, a tuninghoz? Mi a különbség a P5Q Pro és P5Q Pro Turbo deszka között? Mert itt többek között Hermanyi fórumtársnak ilyen van.
Mit tennétek a fejlesztés érdekében alaplap csere nélkül?
Köszi szépen.
-
válasz
odorgg #16254 üzenetére
A működés szempontjából nem mindegy, hogy 28 fokos a mag, vagy 22?
A 10 év alatti autókban ilyen a vízhőfokmérő. Nehogy azt hidd, hogy beáll a víz 70 fokra, mint a cövek, és el sem indul.
Lópikola. Valójában, ugyanazt az értéket mutatja, amíg nincs nagy gáz, szal mondjuk 30 és 100 fok között egyaránt 70-et mutat. A régi autókban még rendes analóg hőmérő volt, azokban még láttad, hogy 52 fokos a víz, vagy már 95.
-
Kecuhun
senior tag
Szerintetek érdemes lenne váltanom E8400-ról egy Q9550-re? Egy Asus P5KC lapba menne.
-
odorgg
addikt
Tegnap elött éjszaka, kivittem a konfigot a kazán házba, gondoltam tolok 1-2 vantage tesztet
Meglepödve tapsztaltam hogy a +5 fokban, a proc hömérsékletei a következö képp alakultak:CPU: 25C
1-es mag: 39C
2-es mag: 37C
3-as mag: 38C
4-es mag: 37CNa az az érdekes, hogy a 20 fokos szobában is ugyan ilyenek az idle höfokok
Ez aszt jelenti, hogy gyakorlatilag az összes höérzékelö, az adott hömérsékletek alatt, döglött a prociban, és 40fok felett kezdenek csak életre kelni.
Nem valami fasza procit fogtam ki ugyérzem -
kenwood3
addikt
Hali all !
Sürgősen helpet kérek , igaz nem ebbe a topikba való de ahova tartozna az nagyon inaktíy topic ! Szval van 1 q9550-em amit 1 asus silent square hűt , amit ma ki akartam fújni sűritett levegővel ! Ezt meg is tettem , de szomorúan tapasztaltam , hogy a paszta cpu-n és a hűtőn is kővé van válva és abból se sok volt rajta ! Gyorsan lecseréltem így a pasztát is , de utánna mikor rátettem éreztem vmi nem jól van ! Így újra szétszedtem és szomorúan vettem észre , h szerte szét folyt a procin a paszta (pedig épp , hogy 1 fél rizsszemnyit tettem rá ) , amit elkezdtem letörölgetni és azt vettem észre , hogy olyan helyre is jutott ahova nem kellett volna , mivel elmagyarázni nem tom hova így teszek fel képet , hogy látható legyen ! Kérem aki tud sűrgősen segítsen mit tegyek mert onnan pzs-vel lehetetlen eltávolítani ! Thanks ! [link] -
kenwood3
addikt
Hopsz 2 szer ment el !
-
nevo
aktív tag
Szerintem ez nem így van ahogy írod. Mert ezt csak ennél a cpu-nál tapasztaltam hogy ugrál a VID. Állításod szerint ha engedélyezve van az energiatakarékos funkció akkor a procimánál csak 1,1-re ugorhat vissza a Volt, de nekem visszaveszi 0,89-re és ezen az értéken is hol 1,1-es vagy 1,28-as VID-et mutat. Ez inkább bug és a VID az alap.
-
odorgg
addikt
Ugynézki összekell barátkoznom a 3,4Ghz-el
Így VTT 1.26V ez gondolom azért joban hangzik mint a 1.5V
Végülis az a 200Mhz nem ér annyit hogy az ember kinyírja a procit
Egyenlőre elleszek ezzel, asztán ha végre majd egyszer normalizálódnak QX9xx-esek árai, akkor majd beruházok egyre, mert eben a lapban csak egy szorzózár mentes proci fog jobban menni ennél szerintem. -
válasz
darál0w #16216 üzenetére
Egészen pontosan az en.gazd. funkciók aktiválásakor lép életbe az alacsonyabb VID. Nevezik idle VID-nek, a lényeg ugye, hogy az alaplap a CPU-ból olvassa ki a VID-et, és ennek megfelelően állítja be a feszültségét, és ugyanígy, amikor nincs terhelve a proci, visszaveszi a szorzót, feszt, és az alacsonyabb VID értékre állítja be a procit. Ha nem lenne alacsonyabb, idle VID meghatározva, akkor a CPU nem tudná visszavenni a VCore-t.
-
hermanyi
addikt
kicsúsztam a szerkesztésből
a CPU GTL Reference lehetöségei
Auto
0.65x
0.63x
0.61x
ha jól gondolom és következtetem a 0.63x a jó -
darál0w
Jómunkásember
válasz
hermanyi #16219 üzenetére
az also bekeretezett részhez annyit, h a LLC 1.3V cpu feszig ajánlott bekapcsolni. így használd
ott a többi maradhat ugy, ahogy van.
fenti résznél alapfeszek és meddig mehetsz :
cpu PLL 1.5V. nem állítjuk se fel, se le.
fsb termination 1.1V. 24/7 max 1.4V
NB voltage 1.1V 24/7 max 1.5V megfelelő hűtés mellett.
SB voltage maradhat auton.a cpu gtl ref értéket pedig neked kell kikísérletezni, hogy mennyin jo...de kezdésnek normal értéket lődd be neki.
-
hermanyi
addikt
darál0w hoz lenne egy kérdésem ,mégpedig aláírásomban látható konfig
és a bios ezen része a bejelölt ,kivéve a DRAM voltage mit mire kellene állítanom mert nem szeretném auton hagyni
de ha más is tud segítséget adni azt is megköszönném -
nevo
aktív tag
A VID az ugye fix? Nekem ugrál: alapon 1,2875 de ha nem dolgozik a gép akkor 1,1-en áll be. Egy valami bug?
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
Milan86
tag
Core2 Quad Q8200 ről lenne szó.
Olyan kérdésem lenne, hogy a STEPPING és a REVISION számok pontosan mit takarnak , mire jók és melyik fajta a jobb melyik rosszabb? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest