Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Attix82
addikt
Kerdes: 8x430 laza VVT +0,05 Vcore 1,088, 8x440 VVT+0,2 allitottam Vcore 1,186ra kell mar.
8x450 1,2xx is keves volt, 6x450 nem neztem a legalso erteket alapra raktam 1,265re es stabil volt.....viszont 3,6 Ghz-re mar brutal fesz kell, szerintem olyan 1,3V is....
Oka? Ahhoz a par + Mhz (80 Mhz) +0,1 Vcore is el kell?
-
Balinov
titán
-
lipi67
nagyúr
válasz Balinov #16695 üzenetére
Quadod van, jobban kéri majd a VTT-t, (cpu termination) Adj neki 1,24 körül, az Neked minden re elég.
MCH-nak is adj 1,26 körül, nem lesz olyan magas FSB-d, hogy nyomni kéne neki nagyon a feszt.
Vid-ed magas, VDroop kb 0,04 körül lesz, adj bios 1,225V-t a procinak. Valós 1,2 környékén lesz, nézd meg ott, hogy mit tud és a magok hőmérsékletét. Ha prime alatt alacsony, adhatod a feszt és emelheted az FSB-t míg prime alatt 65-70° alatt tudod tartani, addig ok. Akkor már tudni fogod, mi az a fesz amit kényelmesen tudsz hűteni és akkor kezdheted az igazi tuningot. (G) MCH-t hagyd 333-on.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Balinov
titán
Udv Urak,
ezennel beleptem en is a Qlubba egy Q8300-assal. Egyenlore alapon, bejarots meg a kicsike.
Ezen infok alapjan mire szamithatok?
CoreTemp
Gornecknek (is) hala az elod E2200-t sikeresen megrantotam 8x400-ra (majd 9x333-on hasznaltam), viszont most ahogy nezem az EP45DS3R (f10) biosat elojott egy csomo, gondolom CPU fuggo, uj dolog, amihez lovesem sincs.
Valaki ajanlana par kezdolepest egy szolid (7.5x400 vagy 7x4xx+ ) kezdeshez? Mit, mire, hogyan allitsak? 2x2GiB 800-as (5-5-5-12) Geil kitem van hozza ill. egy OCZ Vendetta
Elore is koszonok mindent
udv
B.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
fagy53
nagyúr
válasz Gaboman #16689 üzenetére
CPU: OCCT - elsősorban RAM tesztelő - Infinite -Large Data Set - High, fél-egy óra.
CPU: Linpack - ez az IBT klónja - Infinite - Max, 10-20 perc
GPU: OCCT - a legjobban terhelő VGA teszt, de csak a GPU-t teszteli! 10 perc
GPU: Memtest - Nvidia kártyákhoz jó, sajnos ez meg a GPU-t nem hajtja közben, ezért nem sokat ér, csak durva hibákat tár fel. Érdemes mellette futtatni a Furmark-ot, de a Heaven 2.1 kihozza a vmem artifact-okat.Ez a light-os teszt, de szép egyformák a magok hőmérséklete, a Linpack egy kicsit jobban megdolgozza őket.
[ Szerkesztve ]
-
Gyula84
veterán
Hali
Egy Q9550-em 3,6-on hajtom CPU-Z 1,152-1,160 vcore-t mutat ez jó vagy sok ? Amúgy a BIOS-ban 1,18 van neki adva.
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
fagy53
nagyúr
válasz Gaboman #16681 üzenetére
Igen a Vcore-t, azaz a magfeszültséget a BIOS-ban tudod állítani, de nem biztos, hogy sokkal lejjebb tudod tenni. Mindenesetre legalább a Prime95-tel teszteld le kb félóráig, aztán játékkal. Ezekre a tesztelésekre, amiket Te nem szeretsz, nekem az OCCT vált be a leginkább, itt minden megtalálható egy programban és remekül elrak minden eredményt időgrafikonokon.
-
Gaboman
nagyúr
válasz fagy53 #16677 üzenetére
Attix82nek 1.07 van, az 1.184et hogyan tudom lejjebb vinni?
BIOSban lejjebb veszem a Vcornál?
Nem vagyok egy nagy CPU tuningos ezért kérdezgetek ennyit róla.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
fagy53
nagyúr
válasz Gaboman #16674 üzenetére
A CPU-Z mutatja a valós feszt, load azaz a terhelés alatti fesz azért érdekes mert megmutatja mennyit esik a beállított érték alá. Én erre a feszültségre értettem az 1.15V-ot, a valós, terhelés alattira és nem a biosban beállított értékre.
Ha a biosban beállított 1.2V-on stabilan megy, akkor nem is rossz, a hőmérséklet is jobb így...[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz fagy53 #16668 üzenetére
PCI-E frekit beállítottam 102re.
A VID feszültséget 1.15v re tettem de úgy kifagyott 1.2ön már nem fagy ki.
Lefuttattam ugyanazt a tesztet, hőfokok.
Jobbak lettek a hőfokok.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
fagy53
nagyúr
válasz Gaboman #16664 üzenetére
Soknak, kisebb feszültséggel jelentősen csökkennek. A VID ehhez az órajelhez sok, én 1.15V-on próbálnám ki. A PCI-E frekit meg fixáld 100-102MHz-en!
Nem elég csak a játék teszt, célszerű előbb az IBT-vel 10 ciklust végig csinálni, a RAM teszt miatt high-on.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
RES5 Benchmark alatt ezek a hőmérsékletek születtek 3400Mhzen.
Vcore:1.2875v.
Milyennek találjátok?[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz Attix82 #16660 üzenetére
Memók Kingmax 1066Mhz.
Vcore azt nem találom mert ugye az nem ugyanaz mint a CPU voltage?
CPU voltaget vettem le 1.125 az mennyi legyen?
X38-DS4es lapom van.
Vid értékem magas 1.2875v ilyen magasra rakjam a Vcore értéket?
Nem lesz az sok?[ Szerkesztve ]
-
-
Gaboman
nagyúr
Q8400 most így van.
8x400FSB így 3200Mhz
DDR2 Voltage normál
HCM +0.10
FSB Voltage +0.10v
CPU Voltage 1.125De 3D alkalmazásnál már dob is ki, megfagy a kép, mit állítsak rajta?
A Vcore az ugyan az mint a CPU voltage?
Mert lehet hogy én azt rontottam el?
Ha igen akkor a CPU Voltaget mennyire állítsam be?[ Szerkesztve ]
-
-
Attix82
addikt
Nah aszem megtalaltam a vegleges beallitast, amin se a proci se a lap nincs gyilkolva.
MCH +0,1
FSB +0,1
PCIe normal.
Vcore: Bios: 1,125 (aszem) Terhelten 1,072V , uresben 1,088VHomerseklet: Uresben 26 fok, terhelten 49-50 fokos.
8x430 = 3,44ghz.
Kep: [link]
Mondanom se kell, bivajeros ez a proci
-
Attix82
addikt
Nah uraim, allitgattam a dolgon...az FSB termination meghozta a gyumolcset...
Memoria +0,1
PCIE +0,05 (1x-rol vlatott 16Xra)
MCH +0,2 (Szerintem birja lejebb is majd kikiserletezem )
FSB : +0,15Vcore 1,13 biosba, terheletlenil 1,104 , terhelten 1,088V
8x440 = 3,52 Ghz igy, nagyon penge lett Prime 95 + IBT Highton lefutott....most jonnek az elesbe testek, vagyis a gyakorlati hasznalata jatekokban.
-
lipi67
nagyúr
válasz potkem #16648 üzenetére
Vid-je szab a fesznek határt (alacsonyabb Vid jobb de jobban melegedik). Ha megvan az a fesz amit tudsz hűteni kényelmesen, akkor lődd be biosba, add hozzá a VDrooppodat, és kezd emelgetni az FSB-t. Ember nem mondja megNeked , hogy a nálad lévő proci, x feszen majd mennyit megy, s meddig bírja a táp.(12v-os ág nem egy bajnok)
Hát..úgy 1,3V -1,32V / 3,4-3,6 GHz -es tűréshatáron belül lehetsz majd kb.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
potkem
aktív tag
Uraim egy Q8400-ast meddig lehet húzni egészségesen?
-
lipi67
nagyúr
válasz Razermazer #16644 üzenetére
Nem is mondtam komolyan...
Kben..megveszed a lapot, és eladod a procit ..nekemA vizezésről teszel majd fel képeket????????????????
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Razermazer
őstag
válasz lipi67 #16643 üzenetére
Jaj jaj én már nem költök rá, köszönöm az ajánlatot. Szépen le van minden vizezve memória is a jobb féle 1100-as g.skill PI elmegy 1180-on és low voltage ráadásul. Már romlásba vagyok így is anyagilag. Ezt már ki a akarom élvezni amíg lehet.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
lipi67
nagyúr
válasz Razermazer #16642 üzenetére
Van most eladó UD3R
Ramok meg..400 valahányon mentek a 1200-as Team Xtreem ramjaim
sose lesz még 1x ilyen procim....[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
válasz lipi67 #16641 üzenetére
A lapom már nem engedi 200-alatt és ha jól emlékszem ez a legkisebb fesz is amit lehet adni neki. Meg a memória se szerette, így azt is vissza kellett osztani 667-re (Semmilyen lassulást nem tapasztaltam így se, jó többszálas futtatásnál azért már szenved szegényke ilyenkor, de szöszmötölésre mindennapi használatra ideális, a 10-és 5-wattos fogyasztásával durva). Majd beigli mellett, némi borocska kíséretében, szépen bámulom majd az intel burntestet, primeot meg a hőfokokat .
-
lipi67
nagyúr
válasz rup1u5 #16636 üzenetére
Szia!
(#16637) Razermazer: Szia!
Azt hittem, azért nem jelentkeztél mert időközben meggondoltad magad és rég eladtad.
(ezért is kérdeztem, h kinél lehet).I5-nek odaver. Látom, 1400MHz-en nyomod a fesszel.
Kimi02 sztem még emlékszik rá, én 200-as FSB-n 0,73V-on is hajtottam! 197-es FSB alatt már nem indul be. Ha valahol megvan a screem, majd linkelem Neked. Ami a PH-n volt, már"nem jön elő"..Várom az eredményeket! Hajrá!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
QX9650 C1 vagy C0 a jobb választás? mert tuning is lesz.
Köszönöm.Zero Defect.No Compromise !
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #16637 üzenetére
ne fájdítsd már a szívét
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Razermazer
őstag
válasz lipi67 #16633 üzenetére
Válasz lipinek: A topik legjobb quadja a tiéd ami nálam van. Eladó-e? Hát sok töprengés után úgy döntöttem mégsem adom el még!!!. Van itt i5-is nálam meggyőző teljesítményű mivel szorzózármentes i5 655k, de valahogy nem tudok azonosulni vele(azért az a fizikai 4 mag még mindig gyorsabb én úgy érzem). Megy mint a vadállat léggel 4.7, 5-gigahertz is megy teszt erejéig csak hűteni nem tudom mert melegszik a ht miatt mint állat. Anélkül is elmegy két maggal akkor jobb. Szóval a quad most 1400MHz-en megy 0.84-volton enegrysaver módba ez az alja ezt már kiteszteltem most karácsonykor lesz rá időm jön a tuning is víz mellett biztató eredményekre számítok. A lap maximus 2 formula. Természetesen beszámolok mindenről, a tuning táblázatba is közlöm majd az adatokat. Bár még év közben ígértem, de sajnos csak így alakult, semmire nem volt időm, pláne ilyen komoly beállításokat igénylő lap esetén.
-
lipi67
nagyúr
Szép napot az Uraknak!
Huhh..de rég jártam erre, aktuális már benéznem.
Leegyszerűsíteném: Melyik a topik legjobb quadja (9550), mit tud, eladó-e és mennyiért?
Kimi02 és az én régi propim hol ketyeg most?Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
darál0w
Jómunkásember
-
Attix82
addikt
válasz fagy53 #16628 üzenetére
60 fpst minden Quad ki tud sajtolni velemenyem szerint, csak egy nagyon jo VGA kell melle. Az hogy nem hoz 300 fpst hanem csak 150et a proci miatt szinkronizalast kikapcsolva szerintem senkit se zavar, aki tenyleg a jatekra figyel.
Gondolok itt nagy felbontas, simitas csilli villi cuccokat radobja az ember, aztan mar mindjart leesik a proci terheles es a VGA konyorog az eleteert
-
fagy53
nagyúr
válasz hermanyi #16626 üzenetére
Nálam mindössze egy játék, a DiRT1 hajtotta meg a proci mind a négy magját 80-90%-osan, nem akartam elhinni!
A DiRT 2, F1 2010 egy magot következetesen 80% körül terhel, a többit 55-70% között.
Összesítve átlagosan 65%-os a CPU terhelés nálam a játékokban. Sajnos az újabb játékok rámentek a számítások gyorsaságára és nem a szétosztás számít inkább, hanem a gyorsaság és már 3GHz környékén is egyértelműen a proci korlátoz. Az F1 2010 nagyon hálás minden MHz-órajel emelésért, ezért szerintem a program fejlesztők okolhatók, nem sikerül még mindig kihasználni a többszálú feldolgozás előnyeit. -
hermanyi
addikt
válasz darál0w #16625 üzenetére
Valószínűleg igen ,de az újabbak nagyon nagy hányada már keményen kéri vagyis szívesen veszi ha 4 mag van .
Régebbi játékokhoz meg felesleges szerintem 4 magost venni egy jobb E8400 20-22 körül bőven elegendő .
De ki fog állandóan a régebbi játékoknál maradni ?Jó persze akkor itt jön az ördögi kör ,hogy van egy jo2 magos ami nem képes kihajtani a jó VGAt
Ki van ez kéremszépen találva csak vegyük az új hardvert vegyük mert ez kevés ahhoz az kevés amahhoz
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz Attix82 #16621 üzenetére
Azért egy komolyabb 775 ös konfig szerintem azért közzel ugyanazt a teljesítményt képes hozni mint egy közepes I5
de mondjuk míg a nagy általánosságról beszélünk szerintem még mindig jóval olcsóbb venni egy jobb CPUt mint új alaplap memória és CPu ,hogy platformot váltás."Masik tapasztalatom a 2 magoshoz kepest, sokkal husebb jatekokba, mivel a masik mondjuk 2 maggal ment 90-90 %on. itt 40-30-20-50% mondjuk....sokkal jobban szetosztja egymas kozott a feladatot es nem terheli agyon egyik magot sem."
Nem tudom milyen játékokkal nézted de amikkel én játszom azért azok úgy 80+ % ban hajtják meg a procimat
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Gaboman
nagyúr
válasz Attix82 #16621 üzenetére
Hát ezért döntöttem én is úgy hogy nem váltok nagyobb Q szériára.
A lényeg hogy hűsebb legyen mint a 6600 és ne keljen ráfizetnem sokat.
Így 2000Ft pluszért kaptam egy új procit.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
-
Attix82
addikt
Egyebkent utana neztem es van jelentosege a cache meretnek, de jelentos kulonbseg a 4 MB es a 12 kozott veheto eszre...persze jatekokba is . Mondjuk az egyik megy 100 fpsel a masikon ugyan akkor frekin 120al. + egyes munka alkalmazasok gyorsabbak.
Ergo: javit a helyzeten, de olyan sokat nem hogy annyit megerne. Van a Q9400as 6 Mbal (2x3Mb), de az csak 1 MBal tobb mint a Q8400 (2x2), kulonbseg kb elhanyagolhato, vagyis nem eri meg a +7-8 e ftot sem velemeyem szerint. A 12 MB mar jobb megodas, viszont az arba is azert dragabb sokkal, ahol mar felteszi az ember a kerdest, hogy erdemesebb Core3-5-7-be beruhazni, mivel annak a L3 cache kezelese sokkal fejlettebb, es nem kell olyan sok se. Gondolok itt abbol is van 4 Mb cache, de azt hasznalhatja mind a 4 mag. Core2nel meg ugye ossze van rakva 2 db cpu es 2-2 MBra van szetosztva.
Sokan keresik a kulonbsetet hogy menyit jelent, jatekokba ugyis a VGA dont 80%ba....alkalmazasokba is megallja a helyet a 4 Mbt, de aki gyorsabbat akar az vegyen 12 Mbosat vagy Core uj generacios procit.
Masik tapasztalatom a 2 magoshoz kepest, sokkal husebb jatekokba, mivel a masik mondjuk 2 maggal ment 90-90 %on. itt 40-30-20-50% mondjuk....sokkal jobban szetosztja egymas kozott a feladatot es nem terheli agyon egyik magot sem.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz polonic #16611 üzenetére
Próbáld meg 1.1V-on használni az alapórajelen a procit, 0.1V csökkentés is sokat jelent a fogyasztásban, melegedésben.
Ha az én 2.5GHz alapórajeles procim viszi 1.06V-on a 3.1GHz-et, akkor nem hinném, hogy nálad probléma lenne akár az 1.0-1.1V közötti érték alapórajelen, 3GHz alatt.
Érdemes megnézni, hogy mennyit számít az azonos körülmények között lefuttatott tesztekben a 100-150mV különbség!Gaboman: igazából a lapodtól függ, hogy meddig jutsz el, a Q8400 / azt hiszem ez lesz / szorzója sajnos korlátozni fog rendesen. A VID fesz néha magasnak tűnhet, de a fentiekből is látszik, hogy elvannak a yorkik kis feszültségen is, egy biztos nem a CPU feszültség fog gátat szabni a tuningnak és nem is a proci!
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Megérkezik ma a processzorom, milyen beállításokat javasoltok 3400-3500Mhzen szeretném járatni (feszültség, FPS, időzítések.)?
-
polonic
félisten
Metroztam egy kicsit, közben, most egy másik programmal, a real temp-pel mértem a hőfokokat. 46 fok volt a legmelegebb maghőfok. Ez azért elég baráti, mondhatni hűvös.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest