Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- E-book olvasók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Célegyenesben a Yettel TV
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kloss
őstag
válasz RetepNyaraB #21878 üzenetére
Ez azért már nem teljesen igaz. Eljárt a proci és a platform felett is az idő. Sokkal erősebb az AMD 8xxx családja is. A 6300-at nem próbáltam, de szerintem az is erősebb. Persze a felhasználás is sokban függ a megítéléstől, de ha a játékokat nézzük, már jó ideje nem csak egy szálon megy a terhelés. (főképp az említett BF3 esetén)
Az új Intel procik viszont egy szálon helyben hagyják bármelyik AMD-t. De ahogy írtad, ez mindig is így volt (vélhetően lesz is )Szerk: én egy Q9550 vagy 9650-ért csak úgy adnék annyit, ha lehet tuningolni, "vakon" nem venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kloss
őstag
-
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #21617 üzenetére
Igen, az enyém is L830B550. Vid: 1.1375V
Egészen addig, amíg a 7850-et meg nem vettem, eretnek módon 3.6GHz-en használtam ezt a procit, mert a korábbi kártyámat így is kihajtotta.
A 7850-nel felemeltem 3.8 fölé egy kicsit, azért volt különbség, bár nem jelentős. Ha nem lesznek ilyen melegek, akkor majd még küldök rajta egy kicsit, meg tesztelgetem.
3.8-hoz alapfesz + 0.1V elegendő a biosban. A drop miatt 1.5V-ra állítottam.
Azért 5000MHz-cel minden proci jól pörögneDEV_NULL: igazad van, ezt benéztem. Kutyafuttában olvasgattam a tesztet, mert indulnom kellett dolgozni. Mivel én nem 64-es air mapokon nyomulok, így nálam nem jelentkezik a procilimit, meg persze kérdés, milyen grafikai beállítások vannak. Mert azért a BF3-mal is gyorsan lehet vga limitet elérni. A 7850 meg azért nem számít ütős kártyának.
Egyelőre maradok még ennél a konfignál, viszont tény, ha sokáig vár az ember, elértéktelenedik az egész. BF4-hez meg szerintem mindent cserélnem kell[ Szerkesztve ]
-
Kloss
őstag
válasz F_Zolee #21613 üzenetére
Köszi a választ. Kb erre jutottam én is, hogy max akkor éri meg a váltás, ha nem kerülne sokba.
Azt hiszem várok még, majd ha kevés lesz a négy mag, legalábbis azokban az alkalmazásokban, amiket használok, akkor cserélek.
Ezzel a procival elégedett vagyok, anno csak kicsipapucsnak volt ennél jobb vid-es procijaDEV_NULL: Nézd meg itt a BF3 táblázatot. Ez alapján is elég vga limites a BF3.
[ Szerkesztve ]
-
Kloss
őstag
válasz DEV_NULL #21603 üzenetére
Nem én nem helizem. Ezért írtam a pályafüggőséget. 24-32-es mapokon vagyok.
Mivel a földön mozgok, földi járművekben, így nincs semmi gondom. Bár néha egy-egy kört repülök én is, de nem volt belassulás.
A 90%-ot az Asus monitor programjában látom, mikor kilépek. Most nem telepítettem semmit, játék közben nem nézegetem.
Ha repülsz, neked lehet nem hajtja ki a proci a vga-t, nem teljesen ugyanazt kell számolni mint a földön.
Ezért érdeklődöm, hogy miben lenne plusz, ha cserélnék platformot? -
Kloss
őstag
válasz DEV_NULL #21599 üzenetére
BF3 multival játszom
GPU kihasználtság pályafüggő, de sokszor 90% feletti. (7850)
Proci 3.8GHz-en fut. Hiába tuningolom tovább a procit, nem gyorsul a játék. Ergo vehetnék komolyabb procit, akkor se lenne jobb. Így is hasít, szóval ezért kérdem, mivel lenne jobb?
Gondolom kétkártyás rendszer esetén már kevés lenne a proci. -
Kloss
őstag
válasz F_Zolee #21595 üzenetére
Szia!
Ha megkérdezhetem, most mit használsz a Q9550 után?
Azért kérdem, mert nekem is Q9550 van, gondolkodom a váltáson, csak egyelőre úgy látom, semmi értelme nincs. Ha a fogyasztást nem nézzük, teljesítményben nem kapok valami túl sok pluszt, főleg játékok alatt.[ Szerkesztve ]
-
Kloss
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #19025 üzenetére
Szerintem teljesen nyugodj meg!
Nálam most 3800-on fut a proci, ehhez már kevés a tuningolt 6850.
Komolyabb kártyát kellene vennem, de mivel én is keveset játszom, marad ez.
900/1200-on megy kártya, de 95% alá ritkán esik a gpu kihasználtság.
Tuningolni kell a procit, de ha tuningolod, akkor lépést tud tartani még egy ideig.
Én is olvasom azt a topicot, de csak mosolygok. Az egyik nagyhangú fórumozó mindenkit lehülyézett, aki azt merte mondani, hogy a 6850 alá kevés egy C2D.
Ugyanis neki C2D-je volt, tehát mindenki más hülye
Pedig mikor én is váltottam, csúnyán megugrott a 6850 teljesítménye. -
Kloss
őstag
válasz belaazallat #18545 üzenetére
-
Kloss
őstag
válasz Whysperer #18337 üzenetére
Nekem E8500 volt és nem hajtotta ki a 6850-es karimat.
Persze milyen programról van szó? Amelyik nem támogatja a 4 magot, az pont ugyanúgy megy nekem is, mint a 8500-zal, de ahol támogatott a 4 mag, az sokkal jobb lett. Nem lett tripla fps, a minimum értékek viszont sokkal magasabbak, így a játék is sokkal stabilabb. -
Kloss
őstag
válasz Whysperer #18333 üzenetére
Az i5 2 valós maggal rendelkezik + HT-vel. Egy Q9550 4 valós maggal rendelkezik, de alacsonyabb órajellel. Órajelet lehet emelni, de a magok számát nem lehet növelni
Én Q9550-et választottam az új architektúra helyett, a 4 valós mag és a 12MB cache miatt.Szerk: kérdés melyik i5, mert eszembe jutott, i5 7xx 4 magos
[ Szerkesztve ]
-
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18142 üzenetére
Csak még annyi jutott eszembe erről, előtte beszélek egy modival, nehogy rögtön zárják a topicot, mondván ennek a procinak van már topicja.
Majd priviben üzenek neked, hogy mit válaszolt. -
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18139 üzenetére
Ez már oké
Akkor úgy látom az ezüst az enyém -
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18137 üzenetére
Az első linket valamiért nem tudom megnézni
Ha majd lesz időm és kedvem, én is megnézem a végét -
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18135 üzenetére
Oké, legyen!
Elfelejtetted leírni a videt!
Nekem 1.1375V -
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18129 üzenetére
Ez valami klub?
Mert nekem is ilyen FPO-m van.
Én "csak" 3825-ön hajtom, de azt 1.14V-al. -
Kloss
őstag
válasz kicsirobi #18075 üzenetére
Egyszerű, emeld az FSB-t fokozatosan. Emelsz rajta 10-15 egységet, majd teszteled. Arra vigyázz, hogy a memóriák 800 körül maradjanak.
Én még bekapcsolnám a "Load line calibration"-t is.
A CPU feszültségét elvileg 1.35V-ig növelheted, ehhez persze megfelelő hűtés szükséges. Először a jelenlegi feszültséggel próbáld ki, hogy mit tud.
Teljesen processzor függő, hogy mennyit tud, neked kell tesztelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Robotporszívók
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest