- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz Töki bácsi #36470 üzenetére
Ha a keret engedi, vegyetek egy SSD-t rendszernek, s megfognak nőni a minimum fps-ek!
Lehet, hogy nem annyival, mintha 1-2 alkatrészt, vagy akár platformot cserélnétek, de jelentős változás várható. -
Mankó
veterán
válasz elfelejtette #36452 üzenetére
Stabilan ment a 8*500 1.25V-al meg LLC-vel 4 órás prime-okat nyomtam hiba nélkül. Terhelve 1.232V.
De valahol azt olvastam, hogy az LLC használata nem javallott.
Sokáig azzal áltattam magam, hogy mivel 1.2625ös a proci vid-je és én kisebb fesszel hajtom LLC-vel, akkor nem lesz gondja a procinak. Végülis nem is volt soha semmi probléma, de nem tudtam, hogy mennyivel is fogyaszthat többet ez a fajta beállítás az alap beállítástól.
Csak azért is vettem le a feszt, mert csökkenteni szeretném a gép fogyasztását, mivel szinte nem is használok olyan programot, ami igényelné a 4ghz-et. Az megint más kérdés, hogy szereti az ember, ha pöcc-röf reagál a gép.
Persze ha biztosra tudnám, hogy szinte ugyanannyi feszt vesz fel a 8*500-as tuninggal a gép, mint az alap beállítással, akkor simán mehetne 24/7-re a 8*500-as beállítás.LLC nélkül meg túl sokat kellene tesztelgetnem, amíg megtalálnám a stabil beállítást. Ahhoz meg már nem fűlik a fogam.
-
Mankó
veterán
E8400-am alulfeszeltem. Eredeti VID-je 1.2625 V volt, s most BIOS 1.00V-al szaladgál. Több mint 2 óra prime stabil volt. Az lenne a kérdésem, hogy most a CPU-Z 0.960V-ot mutat idle állapotban is és terhelve is, ennek így kell lennie, vagy jelenthet a későbbiekben valami problémát? Persze energiagazdálkodási opciók be vannak kapcsolva a biosban.
Egy 9*445-ös tuningot még kipróbálok a hét folyamán, de már ez is elég jó eredménynek számít.
-
Mankó
veterán
válasz neil_mullen #36183 üzenetére
Szerintem az elírás. Ne vacilálj, az e0-ás 8400-at vedd! Nálam 8*500on hajtva egy Scythe Ninja 2-vel, 12-es ventivel (800-on pörögnek, így semmi hang nincs) 35-37fok alapon, 4órás prime alatt 63 fokig melegedett fel. Ha nem tuningolsz, akkor egy jó hűtővel passzívan is elérheted ezt a hőfokot ami nekem van.
Sok szerencsét a választáshoz! -
Mankó
veterán
válasz mitkov77 #36154 üzenetére
én 8*500on hajtom. VID: 1,2625. BIOSból 1,25V-al, többi minden normalon, az LLC-t bekapcsoltam és így 4órás prime-al tesztelve atomstabil a rendszer.
Persze ez memória kérdése is. 1:1-ben hjtom a ramok 1000-en 15-5-5-5-ön Turbo időzítéssel.
Szerintem a 9*500hoz már sok fesz kellene + némelyik hídnak plusz fesz. Annyival nagyobb sebesség különbséget nem látnál, hogy megérje a többlet feszültség. Inkább nagyobb fsb, kisebb szorzóval előrébb lennél. -
Mankó
veterán
Ha gondoljátok szívesen elküldöm a P35-DS3P + e8400-as beállításaimat a 8*500as órajel eléréshez.
Dobjatok egy privit, ha érdekel és elmondom mire figyeljetek! -
Mankó
veterán
A geil ramok nagyon neccesek tuning téren, sosem szerettem őket.
Pedig ha 4500-at akarod elérni, akkor vagy 9*500 kell vagy 8 8,5-szer nagyobb freki és akkor a memóriát kellene 1000 fölé gyűrnöd.
Különben lehet nem a rammal lesz ott a gond, hanem vagy a proc fesz vagy az mch fesz lesz kevés a 4ghz+-hoz, vagy pedig ennyit bír stabilan a cucc.
Még esetleg a ram időzítéseknél a Standard, Turbo, Expert-nél nézz szét és azokat butítsd lejjebb.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Üdv.
Van egy E8400-em aminek a VID-je 1.2625V. Én jelenleg 8*500-on hajtom 1.25V-al (BIOS) LLC-vel, C1 és Eist be vannak kapcsolva. Full stabil.Az lenne a kérdésem, hogyha levenném alapórajelre, akkor lényegesen fogyasztana-e kevesebbet a jelenleginél? Vagy esetleg érdemes lenne e alulfeszelni, vagy annyira minimális a különbség, hogy nem érdemes vele foglalkozni?
[ Szerkesztve ]
-
-
Mankó
veterán
válasz fery02 #34054 üzenetére
Nekem ugyanilyen lap, proci volt, csak csx ramokkal.
9,5*400-at alapból kell neki vinni. Minden fesz értéket vegyél le Normal-ra, kivétel ez alól a ram fesz. Azt állítsd annyira amennyit a mem kér. Az enyém 1.9-et kért az 1066-hoz.
Az első képes beállításon az MCH Freq latch-ot állítsd 333-ra, memória beállítások maradhatnak 15-5-5-5-ön. Aztán ha csak ennyi tuningot akarsz alapból, akkor még próbálhatod a Performance Enchance-t állítani Turbora. Az sokat dob a teljesítményen. Ezt tudnia kell a memóriának.
Nálam a 9,5*400 is ment alapfeszen ezekkel a beállításokkal.
Megpróbálom előszedni neked valahonnan a P45-ös beállításaimat. Én is marha sokat szívtam vele, bele tellett vagy 2 hétbe is mire kiszenvedtem egy tuti 8*500-as beállítást. -
Mankó
veterán
#33964-re valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Tegnap átjött haver másolgatni filmeket. Az eddig 8*500on tökéletesen üzemelő gépem, rekord gyorsasággal kifagyott. Egymásután többször is. Ha visszavettem alapórajelre minden ok volt.
Prime-mal tesztelve a rendszert, majdnem 2 órán keresztül nem volt hiba. Haver winyójával meg mindjárt. Arra is gondoltam, hogy a rack olyan ágra van kötve, ami alapból is sokat fogyaszt és a plusz terhelést ezzel a hibával hálálta meg.
Ráfoghatjuk ezt az incidenst a tápra, vagy esetleg arra, hogy azon az ágon már ténylegesen is sok minden van? Megoldhatja a problémát ha átdugom másik ágra a racket? Vagy esetleg a winchester problémája is lehetett? Mert amikor kivettük a winyót és visszaállítottuk a 8*500as értéket, akkor gond nélkül futott minden.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg ötlet, hogy mi lehet a gond? -
Mankó
veterán
válasz .zSoLTi. #33767 üzenetére
Ezzel a felállással még megpróbálhatod csökkenteni a feszt, vagy próbálhatod kisebb szorzó nagyobb fsb-t is. Nagyobb fsb-vel gyorsabbak lesznek az alap műveletek.
VId mekkora? Megpróbálhatnál te is alapfeszen egy 8*500as beállítást, persze ez proci függő is. Ramnak adj +0,1, +0,2V-ot! Aztán prime-olgass. 1 óra már megfelelő. -
Mankó
veterán
válasz .zSoLTi. #33765 üzenetére
Milyen lap, milyen memória? Ez az 1.3V az terhelve anniy, vagy biosból adott? Sztem lehetne még lejjebb tornászni simán. Persze alaplap, proci és ram függó.
Nekem most alapfeszen tudja a 8*500at (Biosban minden normalon van, csak a mem kapott +0,1V-ot), igaz magas vidje van 1.2625, így terhelve 1.216ot kap, de nekem pont megfelel. Így legalább élnek az energiatakarékos dolgok.
-
Mankó
veterán
válasz belaazallat #33748 üzenetére
S ha csökkentesz a feszen akkor is kikapcsol a funkció, hogy levegye a feszt és a szorzót idle-be, vagy csak feszemelésre vonatkozik a dolog?
-
Mankó
veterán
válasz Zoli83 #33751 üzenetére
Nekem elég volt, alapfeszen, terhelt 1.216al ment a 8*500 1 óra 21 percet stabilan.
Most már csak az a kérdés, hogy szorítsam e lejjebb a feszt. De lehet, hogy ha meg lejjebb veszem a feszt, akkor megint eltünik a az a feature, hogy idle-ben leveszi a feszt, meg az órajelet. -
Mankó
veterán
7,5*533 terhelt 1.264el 50 perc prime stabil. Végre valami kézzel fogható eredmény.
-
Mankó
veterán
válasz belaazallat #33748 üzenetére
A p45-ben semmi gondja nem volt, akár merre tettem a feszt, mindenhol visszavette idle-ben.
3.6ig persze hogy nincs gond a 2gb-s modulokkal, 500+-os fsb-kről beszélgetünk. Ott vannak a gondok. -
Mankó
veterán
Azt vettem észre, hogy csak normal feszen veszi vissza a procifeszt, ha nincs terhelve a cucc. Ha megemelem a feszt, akkor nem veszi vissza idle-ben.
Láttál már te ilyet? C1, Eist be van kapcsolva, LLC nincs. Fene se érti.
Újrapsztáztam a procit, most bios 1,3125-el 7,5*533-on megy a prime, terhelt 1.264, s most eddig a max hőm. 59 fok.
Valahol már eltalálhatnék egy stabil órajelet, egy 1 óra stabil prime-al! -
Mankó
veterán
válasz Zoli83 #33743 üzenetére
Hát igen, a játék az ami tutira leteszteli, h jó e. Nekem játékok alatt se volt gond, azzal a beállítással. Soha.
Prime alatt nekem is jó volt, de pl a Crysis alatt nem volt hang. Aztán úg yteszteltem, hogy ahol jó volt a crysis, utána futtattam a prime-ot. S úgy jött össze a jó beállítás. Lehet ezért tartott ilyen sokáig is. -
Mankó
veterán
Tuningban én azt mondom, hogy a 2gb-s modulokkel nehezebb tuningolni.
Nálam is alapon (normal) megy most a prime, de mivel magas a vid: 1.2625 így gondolom ezért kap terhelve 1.216ot, 4ghz mellett, eddig max 60fokos volt a proci. Épp azért gondolom magasnak a hőmérsékletet, mivel alapon megy. Lehet újrapasztázom majd, csak meglesem hogy stabil-e így.
ó vazze 34percnél hiba. -
Mankó
veterán
válasz Zoli83 #33737 üzenetére
Nekem is pont ilyen lapom volt, egy e8500.al, meg 2*2gb csx 1066-al. 8*500-on hajtottam biosból adott 1.35-el, ami prime alatt terhelve volt 1.264. Majdnem ugyanaz a konfig, csak a ram más.
Igaz beletelt vagy másfél hónapomba, amire megtaláltam a tuti beállítást, de az atomstabil volt. több mint 5órát is ment egyszer a prime minden hiba nélkül. Ramok 15-5-5-5 turbo, 1.9-es beállítással 1000en. -
Mankó
veterán
8*500on (e8400, vid:1.2625V) megy most a prime alapfeszen, terhelve 1.216-ot kap, viszont a hőmérsékletek felmentek 60fokra. Nem sok ez egy kicsit? Scythe Ninja-val hűtöm + 12es venti.
7,5*533on is próbáltam de fél óra múlva kifagyott. Elképzelhető hogy ha nem 2*2-vel hanem 2*1 rammal próbálom a tuningot, hogy jobban fog menni?
-
Mankó
veterán
válasz eladohardver #33248 üzenetére
Nem c0, e0-ás. Prime alatt terhelve 1.28V.
Még így is nehezen lőttem be ezen a P45-DS3-as lapon. Biztos lehetne még lejjeb szorítani, csak már nem esik jó vele szüttyögni.
Max ha sikerül kerítenem egy P35-DS4-es lapot, akkor fogok már csak bíbelődni vele. -
Mankó
veterán
Éves szinten mennyivel ehet többet egy 8*500-on járatott 1.28as terhelésű e8500 proci az alap órajelhez képest?
Átlag napi használat 4-5 óra, általános feladatokra, kevés játék. -
Mankó
veterán
válasz dangerzone #32981 üzenetére
Terhelve 1.28al fut atomstabilan a 4ghz. Lehet, akkor semmi értelme cserélgetni, postázgatni, ugyanazt kapom, max még szerelhetek is.
-
Mankó
veterán
Szerintetek érdemes lecserélni egy EP45-DS3-at, egy P35-DS4-re? Mindkettő garis még.
E8500as proci csücsül a P45-ben, 4ghz-en (8*500-on) szoktam hajtani 2*2Gb CSX 1066 társaságában. -
Mankó
veterán
válasz serito #21743 üzenetére
Én még mindig nem tudom, mire érdemes a refeket állítani. Annyit elértem már, hogy bebootolt 7*570en is, de akármire állítom a dolgokat nem stabil, vagy el sem indul, max ha auto-ra teszem. Valakinek 5let?
Egyszer valaki itt írt, egy ilyen százalékos beállítási sémát, hogy ha valami 63% akkor mit és mennyire kell emelni. Nincs meg valakinek ehhez a dologhoz a linkje? Megköszönném. -
Mankó
veterán
NIncs új proci, ez még a "régi". Annyit elértem már, hogy F9es bios esetén, ha referenceket Autora teszem, akkor bebootol még 570es FSB-n is, s még egy everest memória tesztet is eltudtam lőnni. Eddig meg 550en meg se moccant, azaz a Biosig sem jutott el. Tuti, hogy a reference értékeken kellene állítanom, csak nem tudom hogy.
Nincs valakinek itt egy ilyen linkje, hogyha valamelyik feszt emelem, akkor más értéket milyen %ig emeljek mellette? Régebben valaki írt itt ilyet, de már nem tudom az merre lehet.
-
Mankó
veterán
Bár így is lenne, de könnyen lehet, hogy neki is a reference értékekkel kell szívózni, vagy teljesen alapokról kezdeni a tuningolást. Én ezt fogom tenni.
Más: mit lehet tudni az új e0-ás procikról, amelyeknek 1.25ös a vid-jük? Max FSB, max adható feszek, ilyesmikre gondolok.
-
Mankó
veterán
Hi!
Tudtok erről az FPO-ról mondani valami biztatót?
C0 8400as FPO: Q813A599 VID: 1.225Köszi előre is a választ!
-
Mankó
veterán
válasz serito #20525 üzenetére
Ha a Termination nem auto-n és az MCH nem 1.36on el sem indul a gép.
Egy fos ez a P45 kijelenthetem. Nagyon haragszok rá!!!! Megy vissza P35re. Ott ment a 825 is prime stabilan, itt meg be sem tudom bootoltatni vele.
A Vcore meg sajnos kell, P35ben 1.325 volt.
2 modullal ugyanaz a helyzet. Full ugyanaz. -
Mankó
veterán
8*500 (66 fokosak a magok, 18 fokos szobában )
P45 lap BIOS-ban a feszek
CPU: Vcore: 1,3315, Auto, 1.5, Auto
MCH: 1.36, auto, auto, 1.5
Dram: 2.1, Normal, Normal, Normal. Performance Level: TurboBlend 40 perce megy. Nem lesznek ezek a beállítások, illetve a mag hőfokok gond?
-
Mankó
veterán
válasz subaruwrc #20268 üzenetére
Hát azt tudom, hogy nem melegedős fajta. 58-59 fok volt a plafon Prime alatt. 8*500al vagy 8*525el. 500al 1.325, 525el 1.375 biosból. Most lap csere lesz P35ről, P45re (DS3 mindkettő). Lap már itt van, már csak a vga cserét várom. Az valamikor szerda környékén esedékes, utána tudok eredményekkel szolgálni.
-
Mankó
veterán
válasz szucsinka #20176 üzenetére
Hát igen ezt én is furcsának tartom. Volt egy 8200esem rajta egy Ninja 12 es ventivel. Ott 30 fok környékén jártak a fokok tuning mellett. Most van egy e0ás 8500 alapon 35 fok, Ha tuningolok, akkor is 35 fok , viszont Prime alatt nem ment 60 fok fölé. A 8200es meg simán felszaladt majdnem 70re. Fene se érti.
-
Mankó
veterán
Egy 12es ventivel megtámogatott NINJA mellett mennyi feszt lehet adni max egy 8500as procinak? Azaz Loadban mennyit kapjon max, hogy ne sérüljön?
-
Mankó
veterán
válasz AndrejCCCP #19886 üzenetére
Próbáld alacsonyabb szorzón, magasabb fsb-vel, pl. 8*500al kezdetnek. Aztán lehet feljebb is. Nálam ment 8*525-öt is Biosból 1.375el. Majd írd meg mi az eredmény!
De nálam a videokari hibája miatt, nem tudok értelmesen tesztelni, mivel hiába megy primestabilan, ha játékból kidob. -
Mankó
veterán
válasz losi73 #19883 üzenetére
8as szorzóval is megnézhetnéd mit visz. Nekem ebben a lapban biosból adott 1.325el vitte primestabilan a 4Ghz-et. Játékokból kidobált, de nagy valósziűséggel ott a vid.kari lesz a hibás, mivel memóriagondok jelentkeznek rajta. Megy is vissza gariba, amint lesz másik többet tudok mondani.
A 9*470et milyen fesszel vitte? -
Mankó
veterán
8500 tulajok, akinek 1.25ös VID-es a procija, meddig jutottatok tuningban? S milyen lapban?
-
Mankó
veterán
Úgy tünik FSB wallos a lapom. Tesztek mennek 8*500on, de használat közben pl. játék már szarakodik. Nagy valószinűséggel bevállalok egy P45-DS3at. Szeretnék egy 550et kihozni ebből a prociból, de legalább egy 8*500ot atomstabilan.
Elég lesz ez a lap vagy ajánljatok jobbat!
Köszi -
Mankó
veterán
Hát mindjárt ordítok.
Kicseréltem a procit, hogy menjen a 8*500, erre itt is ugyanazt csinálja, hogy csak a standard szorzón stabil a crysis. Tesztek ok, még turbo-n is, játék turbo-n fagy, standardon meg kidob win-ig. Eszem megáll.
Láttatok már ilyet?mod.: a végén tényleg lapcsere lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Sztem egy jobb lappal többet lehetne kihozni belőle. Milyen lap kellene hozzá P45ből, elég lenne esetleg egy DS3 ott is?
-
Mankó
veterán
No E0-ás 8500 FPO 820A821 Vid: 1.1000V
Marha kíváncsi leszek mit megy. Most tesztelem 8*500on. MOst CPU-Z alatt 1.296on, de szerintem bőven megy ez ez alá is. -
Mankó
veterán
Megjött a 8500am. Ez van ráírva a dobozra: SLB9K Q820A821
Tudtok valami biztatót róla? -
Mankó
veterán
Olvasgatom a topicot és eddig az jött le, hogy az e0-ás 8500ket jobban lehet tuningolni, de ha ez még nem is áll, az biztos, hogy ugyanazt az órajelet kevesebb hővel tudja, mint pl. egy c0-ás.
Remélem érthetőre sikeredett! Az érdekelne, hogy mennyire igaz ez az állítás. -
Mankó
veterán
Ha minden igaz befut holnap a 8500am. Szerintetek mennyire esélyes egy kis szorzón hajtott 550es FSB? Memóriák bírnák 1100-on, mivel most is 1104en mennek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Peugeot, Citroën topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- ZIDOO médialejátszók
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gondolkodjunk? Ryzen 5 2600x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 1600X 3.6GHz 6mag 12szál CPU processzor
- Szerver CPU-k 4110,4114, E5-2650 V3
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest