- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED monitor topic
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Hát akkor eléggé elkerültük egymást, én 2015-től boldogítottam a szigetet
Nekem Protaras volt a munkahely és a lakhely, de Aiya napát igen gyakran (akár hetente többször) is látogattam. Egyszer találkoztam is egy Paphoson élő magyar csajjal, aki mondta h milyen jó nekem, hogy ilyen közel van Aiya Napa.Igen, a Cyta volt a szolgáltató Protarasban. Még emlékszem, hogy meg is kérdezte a csaj, hogy biztos akarom a netet? Visszakérdeztem, hogy miért? Mondta h mert 60 eurorért szerinte (ő volt az üzletkötő!) drága. Mondtam neki h sokáig leszek itt és kell a net. Csak később a szerződést tüzetesebben átnézve vettem észre, hogy 49%-os készenlétet garantálnak mindössze, és bizony előfordult nem egyszer, hogy 2-3 napig sem volt net.
Én vendéglátásban voltam, és csodás időszak voltmondjuk rengeteg melóval, és mai szemmel nézve nagyon gyenge fizetéssel.
A Tródosz meg nagyon szép, és az a durva, hogy autózol félórát és a full mediterrán helyből egy olyan hely lesz, mintha itthion MO-n lennél, ugyanaz a növényzet, időjárás stb. Török oldal szerintem is szebb, szintén Nicosiánál mentem át.
Ami pedig a kajákat illeti, igen a különféle meze-k nekem is adták, ahogy a Halloumi is, de mondhatnám a souvlaki-t, vagy a klefiko-t, ezenkívül nagy szeretettel fogyasztottam a KEO különféle termékeit.
-
ricsip
addikt
(2008-2012 között) Főleg Nicosia (cyta-nak dolgoztunk be, egy utólag csúfosan befuccsolt telco projecten), meg a deloitte-nak (na az viszont 1 success story volt). Aztán ha hétvégére ott maradtam, akkor Larnaca v. Ayia Napa
. Hétfőn mindig pecsenyepirosra sülve mentem vissza melózni. Török részre csak Nicosia-ból mentem át gyalogosan, pedig állítólag a Tródosz az ott sokkal szebb volt mint a görög oldalon a környék.
Tervezünk most már családdal visszemenni tényleges nyaralásra, nekem különösen jó érzés visszaemlékezni erre az időszakra.
A kajájuk 10 év távlatából is elindítja azonnal a nyálelválasztásomat: frappé minden reggel (pedig akkor még nem voltam nagy kávés), halloumi, az egész tányért kitöltő pork chop-ok, fish meze, meat meze... na jó abba is hagyom. -
KROK640
nagyúr
válasz
Solar Eclips #202 üzenetére
jelenleg? AZ EU egyik legdrágább régiójában (ami a megkereshető pénzt és megélhetési költségek arányát illeti) Hajdú-Vihar vármegye...
Szintén 197 óta és dial up-on vagyok, mondjuk kevésbé szerencsés vagyok hozzád képest, mert még 2003-ban is csak az ISDN jött, az ADSLig 2004 dec 28-ig kellett várnom. Addig kerestem diákként pár hónapot telefonszámlára...Sajnos itt még 2020 után is előfordult simán 6 napos kiesés(!) mondván munkaerőhiány miatt nem tudják előbb megoldani, és ez is csak azért ennyi, mert bevállaltam, hogy megoldom h péntek délelőtt otthon leszek, különben további 4-5 napot kellett volna még várjak.
Máltán 2005ben konkrétan semmilyen netem sem volt hónapokig (akkoriban el is voltam nélküle), Cipruson 2015ben havi 60 euroért 1Mbitet kaptam 49%-os rendelkezésre állással, amit komolyan be is tartottak, az esetek felében akár órákig is nem volt net, és volt h 4 napig nem volt net egyfolytában. (öszehasonlításként : Akkor itthon 120Mbit havi 3800ft volt)
Németországban 2020-ban 3Mbites(!) netem volt, és ezt "szupergyors"nak hirdette a lakás bérbeadója. Tavaly Bregenzben már 100Mbites netem volt, és az legalább mindig volt, egy délutánt kivéve. -
parandroid
félisten
válasz
Solar Eclips #204 üzenetére
Maintal. Kb Frankfurt am Main elővárosa vagyunk, a két várostábla között nincs 2 km. Konkrétan a főutcán lakok most, de ez tök mindegy, az egész városban nincs optika. Valamit végighúztak a járda alatt, feltúrtak mindent, de ennek is már vagy 2-3 éve, azóta csupasz, narancssárga kábelvégek lógnak ki itt-ott, netnek meg se híre, se hamva.
Katasztrófa amúgy az egész régióban az optikai internetpenetráció, Frankfurtban is előb elérhető a kábeles net, mint az üvegszálas. Wilkommen im 2023.
p
-
ricsip
addikt
válasz
parandroid #203 üzenetére
sötét zalában, egy elnéptelenedő, lepukkant kisvárosban 10 éve gigabites optikai net van
Kell cgányknak a féjszbuk, jutúb meg a tikk-tokk.
-
Solar Eclips
tag
válasz
parandroid #203 üzenetére
Megkerdezhetem ez melyik nemetbaros? Es annak a kul vagy belvarosa,
-
parandroid
félisten
válasz
Solar Eclips #202 üzenetére
Németország:
Első albérletünkben évekig szoptam a nettel. Max 15 Mbps ADSL, napi több szakadás, hol pillanatokra, hol órákra. Szolgáltatót is váltottam. Mire kiderült, hogy a 70-es években épült magasház belső kábelezése olyan fos, hogy gyakorlatilag esélytelen bármi normálisra. Természetesen a cseréhez a teljes lakóközösség beleegyezése kellett volna, az kb 80 lakás, egy része török-káeurópai, németek fele 80+, teljesen esélytelen volt.
Utána házba költöztünk, szerencsém volt, ott be lehetett kötni 100 megabitet is, működött is faszán, épp akkoriban húzták az optikát, amikor elköltöztünk megint, még kaptam ajánlatot, hogy ugyanilyen áron lehetne 300 megabit is, vagy drágábban 500.
Az új házban megint csak sima adsl van, első néhány ajánlatom 2 (!), és 15 megabit közötti csomagokra szólt (2020 eleje), nagy nehezen találtam egy kis szolgáltatót, aki vállalta az 50 megabitet. Szerencsére a minőséggel nincs probléma (kivéve, amikor az útépítők átvágták a kábelt, akkor majd' egy hét volt, mire sikerült megfoltozni, közben a fél városban nem volt net). Másik opció a kábeles 100 megabit lett volna, de a tulajdonos nem szerette volna, ha főfalat kell fúrni, mire az utcáról behozzák, a telefonnal közösen meg nem vállalták, mert az másik szolgáltató. Optikai kábelt a kisvárosban kb 5 éve fektetik, eddig nulla eredménnyel, attól eltekintve, hogy havonta kapok egy szórólapot a postaládában, hogy csatlakozzak most azonnal, és akkor elengedik a sokezer eurós csatlakozási + bekötési díjat, és ez már tényleg a legeslegesegutolsó lehetőség, mert utána naggggyon drága lesz. Ja, nem az isten háta mögött lakok, magyar viszonylatban kisebb megyeszékhely méretű kisváros, ha kinézek az ablakon, akkor látom a frankfurti felhőkarcolókat, az európai központi bank nemrég felhúzott hipermodern toronyháza nincs 10 km légvonalban (na, az kb gyorsabban felépült, minthogy az optikai internet ideért volna).
Mindeközben anyámnál sötét zalában, egy elnéptelenedő, lepukkant kisvárosban 10 éve gigabites optikai net van.
p
-
Solar Eclips
tag
Nem tudom ti hol eltek
komolyan eltem 28 evet magyarorszagon, 6 evet nemetorszagban es most 5 eve ausztria. 1997 ota van otthon internetem (nyilvan dial up), 2001 vagy 2002 ota kabeles net kulonbozo valtozatai. Talan meg az elejen volt neha par oras kieses de egyre se emlekszek ami 1-2 oranal tovabb tartott volna. Nemetorszagban egy percre sem. Ausztriaban egyszer volt egy ejszakai 4 oras kieses amirol elore emailt kaptam hogy halozatfejlesztes lesz (hetfo ejszaka ejfeltol!)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Solar Eclips #194 üzenetére
Örülj neki. Még egy hónapja sincs, hogy 8+ órán át nem volt net, de kisebb 10-20 perces kiesés még a múlthéten is akadt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Formula-1 humoros
- Hobby rádiós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Samsung QE43Q60AAU QLED SMART 43" (108cm) TV
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest