- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
válasz
soldi3r #53318 üzenetére
Lehet találni jó dolgokat, még a pénzre várnom kell 1-2 hetet addig alszok rá egy keveset...
Persze lehet hogy amit linkeltem nem ips paneles, de kérek sorszámot és lecsekkolom. Megnéztem élőben egy boltban nem rossz bár a gombok talán túlságosan ki vannak emelkedve? Vagy csak hozzá szoktam hogy a jelenlegi gépemen nem olyan a kialakítás..
szerk jah ez ledes, bár a különbséget nem tudom igazából.
-
noorbertt
őstag
válasz
soldi3r #53303 üzenetére
Hát már nem élt a link, gondolom el is kapkodta valaki
Ebay-en veszek laptopot vagy boltban az átverések elkerülése miatt. Bár amit utoljára vettem i3-mas samsung laptopot egyszerűen sehol sem volt nyoma a fiókomban így az a 3hó gari nem volt jó semmireSzerencsére mai napig tökéletes fél év után.
Amúgy az x220-nak vagy a x230-nak van ismert hibája? Melegedés, gpu vagy bármi más? T61p-m egyszer csak hirtelen nem kapcsolt be többet és azóta is a szekrényben várja a sorsát...
-
stratova
veterán
válasz
soldi3r #53242 üzenetére
köszönöm a reakciót, talán említettem, hogy nem találtunk újonnan bolti garis W530-at. Olybá tűnik épp kifutó széria. Még nem tudom kizárólag új jöhet-e szóba vagy garis használt is jó forrásból.
Precisiont mutattam neki egyik "szúrós kedvű avatárral" megáldott kolléga kínálatában. TP-ből nem tudom ki az itteni megbízható állandó forrás. Elsősorban CPU intenzív programokat használ, tehát a profi VGA nem indokolt tudtommal. -
Zsolti900114
tag
válasz
soldi3r #52921 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet!
Egyébként nagyjából milyen üzemidőre lehet számítani ezekkel? Nyilván használatfüggő, tudom, csak kíváncsi lennék, megközelítőleg mennyit bírnak wifivel, de nem annyira erőforrásigényes programokat használva, képernyő fényerejét nem túl drasztikusan csökkentve.
-
subidu
tag
válasz
soldi3r #52748 üzenetére
Nekem x230-asom van. Újan vettem. Február óta hibátlanul működik. Minden nap viszem-hozom a munkahelyem és az otthonom között. Meg vagyok elégedve a billentyűzettel is. Sokan szidják, de számomra tökéletes. A súlya verhetetlen.
x240-est viszont már nem vennék, mert nem tetszik. A trackpoint is bejött nekem a 230-ason.
-
buvartacsko
addikt
válasz
soldi3r #52744 üzenetére
nekem az új billzet se tetszik. nézd meg hol van rajta a print screen key. nekem eddig nagyon nagy húzó volt a billzet a thinkpadeken. de miután a page up/down részleget is elbaszták, most a trackpoint gombjai is lekerültek. a system update se ér már semmit se kb. a szerviz rakat szar itthon. nem panasonic aksival hozzák hanem fos sanyoval ami 1 év után elbaszódik.
nos akkor tulajdonképpen milyen pluszt is nyújt a többiekhez képest? kb semmit. köszönöm szépen elég volt.
a t szériából eltűnt kb a roll cage. konzumer vacak az összes új gép. az IPS kijelző se ér ennyit nekem már.
2570el szemezgetek. 160-200ért elég jó konfigokat lehet beszerezni, és elég szép állapotban garival. ahhoz képest hogy a boltban 4-500 ezreket kérnek el érte. és nagyon faszán van összerakva. sehol nem lötyög, zörög, minden flott rajta.
én a helyedben tuti pártolnék. én fogok is.
amúgy x200 tabletem van.
megoldottam a hang lag gondot, leszedtem minden lenovo meg intel sata drivert, az jó amit a win update felrak magától. legalább ez működik végre.
bocs a hiszti miatt. hónapok óta gyűlt bennem a feszkó. kezdve ott hogy alapból votl egy rohadtul szép kijelzőm benne, de pixel hibás volt. aztán mióta kicserélte a szerviz ( és ott is kiderült hogy ők is csak használt alkatrészt rendelnek bele.............. ) azóta foltos a sarkokon, a betekintési szög egy szar ennél a kijelzőnél és ilyenek. hiába mondtam nekik ezt is, nem értették meg mi a gondom.
körülbelül nem merek már szervizeltetni, mert szarabb lesz a helyzet mint volt. inkább tűrtem volna azt a 2 pixel hibát...
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #52476 üzenetére
A Susenál a régebbi kiadások némelyike valahogyan sikerültebb lett és persze a későbbi frissítések, hibajavítások után jobban gatyába rázzák a rendszert. Az OpenSuse a Novell "homokozója", egy "teszter" rendszer, bár talán nem annyira merészen az, mint a Fedora esetében. Az Ubuntu 12.04 esetében tetszik az LTS alapú, 5 évre szóló támogatás lehetősége is.
-
-
Francia91
veterán
válasz
soldi3r #52196 üzenetére
Nekem WD Scorpio Black 750 Gb 7200rpm HDD-m van rendszernek, sebessége elég jó, meg vagyok vele elégedve. UltraBay-ben meg ott csücsül egy Scorpio Blue 500 Gb
/még mielőtt vki megkérdezné, hogy ha sebesség, akkor miért nem SSD-m van: a tárhely nekem fontosabb az észvesztő sebességnél, 750 Gb-os SSD meg arany árán kapható, külső HDD meg nem játszik, amik vannak a HDD-n, azok géppel együtt kellenek/
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r #51930 üzenetére
X200 mSATA hacket találtam, de az egy kicsit merész az én ízlésemnek.
-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r #51419 üzenetére
Miért éri meg nekem most ez a kis upgrade, ahelyett, hogy szintet ugranék? A 12"-es és 14"-es szélesvásznúak nem jönnek be (pöcökegérrel nem gyártanak 13"-ast), gondoltam, ez az utolsó 4:3-as még kitart a PC-korszak végéig
otps: a beárazós topikok nem minősülnek szakmainak, a Lokál témacsoporton belül van az idevágó.
Szerintem egyébként 2-3 évig biztosan kitart az X61s is, amit nem lehet megjósolni, hogy akkorra a flash pl. mennyi erőforrást igényelni...
Az X60-od szerintem vinyóval, 2*1 GB RAM-mal ér kb. 40k-t (adhatod többért is, de ez az, amiért szvsz relatíve hamar elkel).
-
abacsx
tag
válasz
soldi3r #51399 üzenetére
azt hiszem az lesz a vége, hogy kirántom a jelenlegi kulcsot valamivel. csak furcsállom az egészet. win8-cal vettem, és egy win7 volt rajta, update nem akarta automatikusan feltenni, de nem is igazán akarom, miután elolvastam egy csomó win8 tesztet. csináltam egy rendszermentést, az nem tartja meg a kulcsot?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
soldi3r #51294 üzenetére
Van egy beszállítóval kapcsolatom az a jövőhetén derül ki, a T400-t500 pontos ára azok mind ati (3470/3650) vga-sok 320-as vinyóval de az is csak 1-2 hónapig lenne benne míg rendelek egy ssd-t bele. processzor annyira nem érdekes core2 van bennük max annyi hogy idővel a nagyobb l2-es verziót belepattintom meg plusz ramot, 2gb van bennük ha jól emlékszem.
Pontos specifikációt nem tudok Németországból jönnek be a nagykerbe. -
-
rekop
senior tag
válasz
soldi3r #51187 üzenetére
A linkeltek között nincs, de akkor sem venném a mattot, mert:
-a "tükör" effekust én csak kikapcsolt állapotban veszem észre, tehát nem zavar
-ez a "fényes" panel napsütésben is kiválóan olvasható (bár a matt nem tudom milyen, lehet hogy az is)
-a panelre szerintem mindenképp kell egy védőfólia mert nagyon sérülékeny (óvatos tisztítás közben megkarcoltam)Tehát ha veszel egy ilyet és egy matt, ujjlenyomatmentes védőfóliát rá, szerintem jobban jársz mint ezzel a mattal. Kicsit dolgozni kell vele de nem vészes. De ez csak az én szubjektív véleményem, mindenki olyat vesz ami neki tetszik.
-
Francia91
veterán
válasz
soldi3r #51107 üzenetére
Én rendszerint 3D-ben dolgozok. Kombinált szerszámokkal melózok a CNC-vel egyetemben (6 gépen dolgozok). Inventort és SolidEdge-t használunk, egy ilyen kombinált kivágó-lyukasztó és hajlító szerszámnak pedig komoly 3D-s rajzai vannak, a működését is szemléltetni kell. Külön vannak az alkatrészeknek 3D-s rajzaik, és külön egy összeállítási és robbantott, szintén 3D-ben. Nekünk azért kell a 3D, hogy pikk-pakk be tudjuk tenni CNC maróra, ha vmiből új kell
Amúgy a cégnél DELL-eket használnak (Precison M4700, NVIDIA Quadro K2000M GPU-val), én maradok a ThinkPad vonalnál
.
Szoftveres téren a mérnökök fő eszköze pedig a Catia. Mivel én CAD-et és SolidEdge-t tanultam, és a rajzok kompatibilisek a Catia-val, én megmaradtam ezeknél. -
rekop
senior tag
válasz
soldi3r #51034 üzenetére
Ubuntu alatt Transmission-al néztem. Win7 alatt uTorrent van, de nem függ verziótól többfélét is kipróbáltam. Driver probléma sztem nem lehet mert: -májusban telepítettem a gépet, azóta nem frissítettem drivereket, és eddig hibátlanul működött(elég sokat töltök le, szóval észrevettem volna ha nem stimmel valami) -ubuntu alatt is gond van vele.
Nincs más ötletem, amint tudom elviszem a gépem és egy másik wifi hálózaton is kipróbálom, ha ott is ez a tünet, veszek egy másik kártyát bele. -
-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r #50899 üzenetére
Ha te szívesen hagysz bent port a lamellákon, csak hagyd bent nyugodtan. Nem akkora nyűg a ki- és visszaszerelés, hogy nem érné meg az a + 3 perc, amennyivel több időt jelent... Mellesleg akkor legalább tutira nem bizergálod sűrített levegővel az alaplapot, ami azért bónusz.
Autóm meg nincs, nem valószínű, hogy lesz, nem is érdekelnek, szóval fogalmam sincs az olajcseréről, de valahogy nem tűnik egy kategóriának egy motor kiemelése egy noti hűtő kivételével, már csak a ráfordított idő- és energia tekintetében sem.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
soldi3r #50672 üzenetére
Itt a fórumon többen is dicsérik, de abból is van több kategória.
Leginkább a tartósság a fő szempont, bár lehet hogy IT cuccoknál erről le kéne szokjak, úgy is pillanatok alatt elavul.Tim82: Megnézem ezeket az X25-M-eket, ha jól olvastam így elsőre, akkor ezek is viszonylag tartósak azért.
Kérdés, hogy idővel mennyire lassulnak le.A Middleton BIOS értelemszerűen a T61p-n van.
-
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
soldi3r #49052 üzenetére
5400 rpm és 7200 rpm között szerintem mindenhol érezhető a különbség. Most van egy 7200 rpm-es Scorpio Black, és egy 5400 rpm Scorpio Blue Wd-m. Ott is kb 20-25 Mb/s a különbség. A Scorpio Black elvileg az egyik leggyorsabb notivinyó, de 125-130 Mb/s-nál vége annak is
audi100td-nél is ez volt a Scorpio Black vége -
Csedit
aktív tag
válasz
soldi3r #49003 üzenetére
Ilyet használok a T500 mellett másodgépnek. Nem vagyok hasraesve a nagyfelbontású 12"-os kijelzőtől. Sokkal többet vártam tőle.
A T500 1680x1050-es kijelzője klasszisokkal jobb.Mondom ezt úgy, hogy előtte két évig IPS T60-at használtam. Azt a kijelzőt a mai napig visszasírom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest