- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz Robo sapiens #64279 üzenetére
Előzmény? (lehetséges, hogy elkerülte a figyelmemet)
Lehet hamarabb lesz ilyen kijelzőm mint gép hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz Robo sapiens #64231 üzenetére
az utóbbit jelenti. nincs rá más gari / jótállás.
@TomCat333: ez xp?
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz Robo sapiens #64100 üzenetére
Az, hogy szigetes vagy sem, az gyakorlatilag semmit nem szamit, csak a kinezeten latszik. Sot igazabol a szigetes kevesbbe lotyogott oldal iranyba.
A kiosztast viszont meg kell szokni, meg lehet. Ennyi erovel en a magyarra is mondhatom, hogy sz@r, mert mas mint az uk (vagy us) amit hasznalok es megszoktam?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
scarbantia
aktív tag
válasz Robo sapiens #64091 üzenetére
Húúha! A MacBook szigetes az valami etalonnak számít? Biztos velem van a baj, de borzasztó sz@rnak tartom. Olyan mintha deszkát kéne veregetni, borzalmas kényelmetlen, legalább is a sima MacBook tuti. Ellenben a korábbi nem szigetes MBP billentyűzetükkel, na az bőven van olyan jó, mint egy TP.
Amúgy az új TP-ben engem a kiosztás zavar a legjobban, a szigetesek között a nyomáspont tényleg elég jó, rendes úton jártnak a gombok.
-
félisten
válasz Robo sapiens #64100 üzenetére
Értem, így oké. Abban, hogy melyik gyártó billentyűzete jobb, nem vagyok kompetens, mert nem próbáltam végig őket.
"A trackpad mindig bena volt TP-ken, mart a T500-as idokben is."
Bocs, de -
félisten
válasz Robo sapiens #64098 üzenetére
Azzal ne érvelj, hogy a szar azért nem szar, mert más gépeken is szar.
Nézd meg a régi business gépeket akármelyik gyártónál.
Nézd meg, mióta használta az IBM az adott gombkiosztást és elrendezést, és hogy mennyire bevált, mindenki szerette.
Egyszerűen csak érthetetlen, hogy miért kell egy munkára, termelékenységre hegyezett kategóriát elvinni a consumer irányba.
Én elfogadom, hogy a szigetes a trend, és egész csinosak az Apple laposai, de ha akár csak fórumoznom kéne azon a billentyűzeten, előbb vágnám azt a sarokba. Igen, a szuper Apple szigetes megoldással.
És akkor még egyebekről nem esett szó. Anyagminőség? Trackpoint, touchpad?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Robo sapiens #64091 üzenetére
Anyag, support, szerelés, billzet.
Valóban ízlés kérdése. Van akit pölö 10méter lánccal kötöznek ki, öntenek le forró viasszal és közben ostorokkal vernek. És szerinte ez szex. Ezzel nincs baj, csak amíg ez mondjuk 5% addig ne őket szolgáljuk ki.
Azt mondjak, hogy a szigetes billentyuzeteknek a Lenovo kb. uj standardet allitott a MacBook-ok mellett.
Bvááááááááháháháááá És ezt kik mondják? Akik bezabbantották a gépeket szipókaszállal? Mert, hogy ők Macet a büdös életben nem hazsnáltak, főleg nem billentyűzetet, na az hétszentség.
Mostani Delleken nem láttam még azt a fajta dilettanciát, mint ami a Carbonnal már megindult, de u know.Azon az oldalon amikor nem a fogyasztó vagyok, hanem a fogyasztató. Micsoda szó
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
soldi3r
veterán
válasz Robo sapiens #64066 üzenetére
X230-ban az i5 a SolidWorksot nem fogja meg. Engem is meglepett, ahhoz kepest, hogy a vele azonos koru i7-es Vaiot pedig igen, pedig abban dedikalt GPU is van es az ara is valahol az X230-am duplaja volt.
(#64081) xboy89, Precision, szerintem jelenleg a piacon nem is nagyon van hozza melto ellenfele.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Tikakukac
titán
válasz Robo sapiens #64066 üzenetére
Passz, egyik volt nálam 1 hétig másik 3 napig.
Ha neki akadt valami ott gáz van. i7-es SSD-s gépet toltam a mattos FHD-s változatot és hát meg lehet akasztani nyilván, a szutyokra húzott 4670K-mat is meg tudom akasztani OSX alatt is, szóval ez részletkérdés.
20-as TP-nél lepakolom a lantot. A 30-asok sem semmik, de a 40-esek az úgy kitütöttek a lenovoból, hogy csak na. Alfa sem x240-et csapatott magának hanem E7240-et pedig ő tényleg vehetne mindent rakiból.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Robo sapiens #64056 üzenetére
TP-n is egyre atomhulladékabb a pöcök, szóval mindegy, kijelző felbontása míg nálam voltak abszolút nem volt gond, 1 szintnyit kellett emelni és szép volt win7 alatt is, tükröt meg megoldjuk, lesz ott panel ami belemegy mattosan, másnem lesz E7440 mattossal, pillekönnyű ugyanúgy.
ULV a legjobb dolog ami történhet. Elég teljesítmény, sőt, cserébe brutálisan alacsony fogyi. M-es meg H-s procit az vegyen aki asztalit akar. Van hozzá szerencsém, nevetségesen sokat esznek.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Robo sapiens #63145 üzenetére
Csodák nincsenek Nincs mit
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Robo sapiens #63131 üzenetére
Nekem atjott igy haromszor atolvasva
Arra gondol, hogy megoldhato az, nem kell rogton linuxra ugrani.Everybody lies.
-
xcds
őstag
válasz Robo sapiens #63131 üzenetére
Gondwana hozzászólásaival én is így vagyok sokszor.
-
Gondwana
addikt
válasz Robo sapiens #63129 üzenetére
(pici eltérés, ha 1-2-5 vagy netalàn 5.000 személyhez jut el a kòdja. Amìg BIOS telepìtés (nem UEFI), activation backup+restore àtörökìti az OEMséget, X230-ban ott a SLIC2.1 az acpi tàblàk között, cimke nélkül is van élet a linux előtt)
Szerk: kb. egy éve nbwn-ről hasonlò fullos (csak 9c akku meg nem hu bill) gépet 900€ körül vettünk ùjan[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Sdi
addikt
válasz Robo sapiens #63126 üzenetére
Legyen igazatok , de tudtommal az aktíválásnál nem látja magát a gépet, csak egy ip-t.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
soldi3r
veterán
válasz Robo sapiens #63120 üzenetére
Ha ez a gyari kiepitese es nem hazilag belerakott IPS, memoria, SSD, akku, bill stb. es patika allapotban van.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Sdi
addikt
A win konkrétan már egy fillért sem ér rajta, mert lefényképezte a kódját
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
fermacht1994
aktív tag
nagyon vigyázz, át ne csesszenek apródon. Rettentő sok az átverés. Nekem is x230-as om van. A legfullosabb i5-ös.
Feri
-
Tikakukac
titán
válasz Robo sapiens #62547 üzenetére
Bagóért lehet vinni a gépházat, vacsi új, itt áll 1 éve 2db
-
scarbantia
aktív tag
válasz Robo sapiens #62547 üzenetére
Az RMClock-ot be lehet állítani, hogy automatikusan induljon a rendszerrel? Sehol nem találok ilyet...
-
soldi3r
veterán
-
HSM
félisten
válasz Robo sapiens #62415 üzenetére
Én a T410-ről tudok nyilatkozni, az 1440*900-as felbontású verzióról. Elvileg vacak Samsung paneles, ráadásul LED-es, mégis azt kell mondjam, nagyon kellemeset csalódtam benne. A színek nem nagy számok, de mobil használatra bőven jó, és az a tapasztalatom, hogy sokkal kevésbé fárasztja a szemem, mint az asztali Dell 2312hhm IPS monitorom, ami sajnos kalibrálva, 30-as fényerőn elég csúnyán PWM-beteg és fárasztja a szemem. Ez a panel is PWM, azonban 12-14-es (15 asszem a max) fényerőn se égeti ki az ember szemét, én eközött szoktam használni, úgy a PWM is minimális, nem fáraszt és a betűk is remekül olvashatók, szép éles, jó kontúrok vannak az elvileg gyenge kontraszt ellenére is. A betekintési szög is nagyon rossz, azonban ha az ember kimérgelődte magát miatta, semmiben se hátráltatja a (nem grafikai, pontos színhelyességet igénylő) munkát.
Én is X201-en gondolkodtam először a jobb mobilitás miatt (egy 10"-os MSI netbokom volt előtte, 1,3kg volt a nagy, 6-cellás akksival, 5-7 órás valós üzemidővel, sosem kellett töltőt vigyek magammal, amit imádtam) azonban letettem róla, ugyanis egyfelől nem voltak jó tapasztalataim az 1280*800-as felbontásról, nekem a "kényelmes" programozáshoz kevésnek bizonyult 15"-on is, mikor próbáltam, valamint a 10"-os netbookon a kis kijelzőméret is fárasztotta a szemet, így egyviszonylag könnyű, jóminőségű 14"-es mellett döntöttem. Maga a gép is nehezebb, mint a régi, és a plusszsúly töltőt is gyakrabban kell magammal cipeljem, de nem bántam meg. Nagyon jó rajta netezni, programozni (Eclipse-t használtam rajta abban a 2 hónapban, amióta megvan), PDF-olvasni, de akár filmezni is elmegy, ha nincs más, kellően gyors, és az akksi üzemidő is bekapcsolt wifi-vel, android emulátorral, gyakori fordítással, magas fényerőn is bőven 2 óra feletti. A súly és a betekintési szögek miatt néha morgok magamban, de nagyon örüök, hogy emellett döntöttem, nagyon bevált. Úgyhogy én egy nagyfelbontású, T400-T410-T420-at ajánlanék mindenképp, amennyiben neked is hasonló lenne a tervezett felhasználás, a T420 elvileg amúgy akksiból is jelentősen jobban bírja, és nem sokkal drágább, ha ez fontos szempont.(#62412) cellpeti: Tapipad, az mi? Pláne, miért jó a nagy? Hogy könnyebben rátenyerelj véletlen? Viccen kívül, ha komoly munka van, nálam a rendes külső egér alap, ha pedig nincs rá leheőség, akkor trackpoint, és csak a nagyon rövid, finom mozgásokhoz néha a tapipad.... Kell pár hét megszokni a pöcköt, de utána 1000X jobb, hogy nem kell fel-le raknod a kezed a klaviatúráról.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Robo sapiens #62420 üzenetére
Jah, T500 LGP-nél sokkal rosszabb a többi, főleg akis felbontásúak. x200-at vagy 7 féle panellel szerelték, abból tán 1 elviselhető.
Boe Hydis. Aida64-ben meg lehet nézni, tud róla csinálni screent. x200t-ket is sok panellel szerelték. Az only wacom elvileg BH.szerk: Ez az amit AFFS néven emlegetünk itt, az IPS tovább fejlesztett változata.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Itt van egy x200t 65-ért. Ha BH kijelző van benne akkor jó vétel. Nem kell külön kijelzőre költeni. Nagyobb/nehezebb mint a normál verzió, ellenben alapból jó kijelző és bohóckodni is lehet vele Persze ehhez nincs fél év gar és számla.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
soldi3r
veterán
Az X-eseknek meg az X230-ig a felbontasa tre.
(#62411) Intelligencs, Nekem eddig csak forditva volt. Egyedul a Linux rontott az uzemidoben.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
cellpeti
nagyúr
válasz Robo sapiens #62396 üzenetére
ha +100.000 rádobsz, akkor meg már az új X240est veheted meg ami már brutál sztem. Végre nagy tapipad és a többi.
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Peet91
aktív tag
válasz Robo sapiens #62396 üzenetére
Egyébként véleményem szerinte ez egy olyan játék, hogy el kell dönteni mennyi időre keres az ember. Én azt mondtam, hogy a core2duo és i5 között elég nagy a teljesítménybeli különbség a HT miatt. Ezért azt mondtam hogy x201. Ami még különbség, hogy a x201-nek 2 hangszórója van és nem egy (funny), emellett van touchpad, ha ez preferencia. Egyébként a két gép alkatrész szinten baromi jól átjárható. Plusz a másik dolog, hogyha megfigyeled a piacot, akkor lehet látni, hogy vészesen apad a x200 alkatrész felhozatal, és ez sajnos nem is fog javulni szerintem. Mindkettővel jól jársz, és nem alfa üzletét szeretném rontani, de nem csak nála lehet kapni x201-et, hanem aprón is van fent 1-2, ami egy megnézést mindenképp megér szerintem.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz Robo sapiens #62230 üzenetére
En X230-at mondanek. Elonye a T sorozattal szemben a kisebb meret es az IPS lehetoseg, hatranya a kisebb felbontas. X220-szal szemben az USB3, a jobb VGA es a vilagitos bill. X200 nem kezel msata-t, igy az SSD+HDD kombo csak zsebbenyulosan erheto el.
E30 (oo=[][]=oo)
-
franc0
őstag
válasz Robo sapiens #62204 üzenetére
Igen. Max fényerőn mind jó, ne aggódj.
Igen.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
audi100td
nagyúr
válasz Robo sapiens #57852 üzenetére
Hűtést fognak cserélni, meg zsanért. Ne azt mond, hogy takarítsák ki, hanem a tüneteket. A zsanért nem lehet meghúzni, az ki van kopva.
-
btudos
nagyúr
válasz Robo sapiens #57852 üzenetére
Ezt egyszerubb es gyorsabb otthon megcsinalnod.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
audi100td
nagyúr
válasz Robo sapiens #57848 üzenetére
Smart vagy Delta.
-
Giovanny
őstag
-
félisten
válasz Robo sapiens #57848 üzenetére
Mi a baja?
-
hito
nagyúr
válasz Robo sapiens #57450 üzenetére
Ha találok méltó utódot, akkor igen
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Chaser
legenda
válasz Robo sapiens #57278 üzenetére
Nagyon jók, backlit billzet is frankó. Garanciában meg - sajnos- abszolút jobbak.
Sw-esen sokkal butábbak, nincs annyi lehetőség mint TP-nél._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
btudos
nagyúr
válasz Robo sapiens #57283 üzenetére
Így szerintem a Dell a nyerő.
-
btudos
nagyúr
válasz Robo sapiens #57280 üzenetére
Ez a Thinkpadekre is igaz, főleg az újakra, nagyon könnyen fényesedik a műanyagborítás.
Nálam a TP feeling, a TP szoftverek és a Trackpoint miatt nyert a T430 az E6430 ellen, ha ezek neked annyira nem fontosak, akkor én 30-as szériától kezdve már a Dellek közül válogatnék inkább.
-
Tikakukac
titán
válasz Robo sapiens #57280 üzenetére
TP touchpad 3 hónap után is simulgat, no para. Amelyik tetszik azt vedd, én jelen állapotában inkább vennék Dellt, a már bizonyított gari miatt és mert tartják a szintet.
-
félisten
válasz Robo sapiens #57278 üzenetére
Ergonómiában nem érnek fel a TP-hez, de különösebb gond nincs velük tudtommal.
-
hito
nagyúr
válasz Robo sapiens #57013 üzenetére
Meglátjuk, küldtem egy privit
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
kraftxld
félisten
válasz Robo sapiens #52358 üzenetére
Lassan 10 éve az EU-ban vagyunk, miért lenne rá ÁFA vagy akár vám?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
soldi3r
veterán
-
parkasz
senior tag
válasz Robo sapiens #52231 üzenetére
Az alábbiak jók hozzá:
2503 - thinkpad advanced dock
2504 - thinkpad advanced mini dock
2505 - thinkpad essential port replicatorfentről lefelé csökken a tudásuk, és az áruk is
[ Szerkesztve ]
-
cildren
tag
válasz Robo sapiens #52231 üzenetére
ThinkPad Advanced Dock Type 2504-eset érdemes venni.
Van belőle szinte mindíg Hardverapro-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- 3D nyomtatás
- Robotporszívók
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tesla topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest