- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fujifilm X
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RnJ
tag
válasz
Tikakukac #41681 üzenetére
Szia, köszi a választ.
Nekem bika R500-am van/volt, mert meghalt az alaplap.Most egy W500-zal szemezgetek, igazából csak a VGA jobb annyival, hogy több a VRAM. 128MB helyett 512MB.
Akkor ezek szerint az R500 műanyagja is magnéziumötvözet? Vagy a T és a W sem az?
A ThinkWikin azt olvastam, hogy az R széri az olcsó, a T a könnyű, a W a munkaállomás.Ha megveszem a W500-at simán átpakolhatom a 8GB RAM-omat és a T9600-as procit ugye? (lehet, hogy láma a kérdés, de láttam T500-akat DDR2-es RAM-mal, nekem DDR3-as van, vagy basszentos a két foglalat?)
Köszi
Áron
-
franc0
őstag
válasz
Tikakukac #41666 üzenetére
Tényleg T60 a minimum. De rohadtul nem kéne, hogy 5-10 ezer forint ennyit számítson.
DE ha már ennyit számít, akkor kurvára ne legyenek magas igények. Ez annyira magyaros, hogy beszarok. Big Ben lánccal, lehetőleg ingyen.Ennyiért kapsz full belépő T60-at 32 bites procival, külföldi billel, 1 giga RAM-mal és 1024*768-al. És örülj ha nem véres a torka.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #41668 üzenetére
Ilyen értékben nem érdemes külföldről venni, a szállítás miatt nem találsz olcsóbban mint itthon. Aprón 45-ért láttam már IPS-ses T60-at, talán volt már olcsóbban is, nem tudom.
T43-mal az a gond, hogy reálisan nem is ér már többet 30-nál, nagyon elavult már az a hw.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Tikakukac #41446 üzenetére
Én meg megrendeltem a legolcsóbb 13"-os fóliát, aztán meglátjuk. Ha nem jó, akkor max refund lesz belőle.
De 6E-et egyelőre nem szívesen adok ki egy fóliáért még ha jó is.A telefonom is az a fólia van már több mint egy éve, amit a tokhoz kaptam ajándékba. Persze most már karcos szerencsétlen, de ettől eltekintve semmi baja. Mástól meg olvasom, hogy a több ezer forintos fóliákkal nem boldogul.
-
brekiisti
tag
-
r4z
nagyúr
válasz
Tikakukac #40938 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy nem találok nekem megfelelőt. Reménykedek, hogy az U500-ból legyen megfizethető az a kiszerelés, ami nekem kell, és akkor megoldódnak a problémáim (hiú ábránd). Nem sürgős a csere, mert már nyár eleje óta nézelődök, de valami mindig elrettent az adott típustól, ha más nem, akkor az ára. Nehéz szülés.
-
r4z
nagyúr
válasz
Tikakukac #40935 üzenetére
Ó, ennél én még jobban továbbgondoltam
Ugyanis van egy kihasználatlan mSATA a lapon, oda raknám az SSD-t
Úgyse használok optikai meghajtót, ott jó helyen van egy második HDD. Ha meg úgyis két HDD van benne, legyen már kövér az a lúd, legyenek RAID0-ban. De mindegy, így is jó lenne, túlélem.
Viszont továbbra is nagy bajom, hogy a T530/W530 nagyon vastag és nehéz. Nincs valami hasonló, SSD + HDD-t elbíró, fullHD modell vékonyabb, könnyebb kiadásban? Az X vagy az Edge szériában mondjuk. Mert pont egy desktop replacement gépet (Sony F13) szeretnék lecserélni valami hordozhatóbbra.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Tikakukac #40502 üzenetére
Nem vagyok annyira felkészült, hogy lenne itthon multiméter. Viszont megjött a másik töltő, azzal menni látszik a dolog. Az FRU, mint kiderült, ugyanaz.
Az első próba csak a tápkábel csere volt, úgy nem ment. Vagyis van egy jó tápkábelem, csak a táp kuka. Ha nyáron vettem a komplett gépet, jó eséllyel garis, gondolom? Ugyanabban a boltban, ahol vettem, vagy Lenovo partnernél bárhol? -
-
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac #39569 üzenetére
Tény, hogy nem vizsgálgatom minden nap, ezért röhejes lehet a kérdésem, de az AA/AF/VSync beállítási lehetőségek eljutottak már Intelékhez...?
Persze, nyilván ma már sok mindenre egész használható, a legtöbb 2007, vagy az előtti készült játék sokszor gond nélkül fut rajta, legfeljebb hányás a küllem.CPT.Pirk: Az alap MC egy Optifine-nal el fog rajta futni játszhatóan, de 64-es textúrákat használva már lesznek gondjaid.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #39546 üzenetére
Szerintem elég egyértelmű a probléma gyökére, ide vezetett a gátlástalan liberalizmus és annak politikai elitje, médiahatalma, stb. De ugyanezek az eszmék határozzák meg a gazdasági rendszert is, nem véletlenül van "válság" mindenhol. Persze ha valaki másképp gondolkozik az már náci (ahogy brd is írta), összeesküvés-elméletgyártó, stb. Amíg nem lehet nevén nevezni a dolgokat, illetve azokat a szereplőket/intézményeket akik a hátterében valójában irányítják a rendszert, addig nem is lesz változás.
Az emberiség meg úgy is fogyni fog amíg mérgezett az élelmiszer, ivóvíz, levegő, azaz az élethez szükséges alapvető erőforrások. Arról nem beszélve, hogy
megváltozottszétrobbant a több ezer éve hagyományos családmodell. Ki van ez találva rendesen. -
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac #39546 üzenetére
Nem egyszerű, az biztos, bár nekem lenne néhány ötletem, viszont van egy nagyobb baj: a jelenlegi politikai/társadalmi berendezkedéssel egyiket sem lehetne kivitelezni. Egyébként szerintem max. pár száz év múlva legkésőbb úgyis lesz restart (vagy legalábbis erős csökkenés), ha csak addig vissza nem vonják a "bárki lehet hülye", ill. a "bárki foshat szabadon 2+ utódot" egyetemes szabályokat, mert a Föld ennyi embert nem fog tudni eltartani. De én itt befejezném a témát publikusan, mert még kizárnak nácinak gondolt eszmékért...
-
-
-
Omni
aktív tag
válasz
Tikakukac #39234 üzenetére
Az a baj, hogy mást mond az Rmclock (1.0125V) és mást az Aida64 (0.9V) 800MHz-re. Nem tudom melyiknek hihetek..
Az rmclocknnál egyébként mit jelent a CPU info fülön a Core Clock és a Throttle?
Szerk: Ezt a sys file-t kell bemásolni az rmclock könyvtárába, 64 bites windows alatt: [link]
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #38640 üzenetére
Én is sok dolgot megkérdőjelezek, de azért mindent nem kéne...
Igazából nagyon egyszerű.
Kell egy T430 i7-el, meg egy másik i5-el. Ugyanannyi ideig, ugyanazt a stressztesztet nekinyomni...és akkor nézzük meg melyik meddig melegszik. (Természetesen úgy, hogy közbe nincs Optimus fővezér a kamrában...mert akkor letekeri a villanyórát..) -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #38621 üzenetére
AMD-nél is így adják meg 1ébként, de teljesen lényegtelen. Talán ott több kategória van rá mint intelnél és valóban közelebb van a megadott TDP a valós fogyasztáshoz emiatt. Nem csalás, nem ámítás, csak ugye ehhez utána kell járni, laikusnak tényleg félrevezető lehet a dolog.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #38610 üzenetére
Jelen esetben a T430-ról van szó amibe az i5 és az i7 is 2magos. Egyedül az órajel és a cache méret a különbség
Itt csak Intelről volt szó, mivel még nem szereltek AMD-vel TP-t.
Igazából nem architektúrákat hasonlítunk hanem fogyasztási keretbe beletartozó hőforrásokat..ha így jobban tetszik. a keretbe alulról és felülről is bele lehet esni éppen hogy...
gyakorlatilag darabonként eltérhetnek a cpu-k. Pl két azonos típusú egymás után gyártott i7 között is lehet némi különbség...ilyen a technológia. -
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #38382 üzenetére
Méréstechnika? Ne is mondd, az még rám is vár...
Sok újat nem tudok mondani, volt már X200s-em ilyen panellel, imádtam. A napokban írták, hogy zavaró, hogy "glare", nekem kifejezetten bejön, sokkal jobban átjönnek így a színek, a kép is élesebb, igaz én szabadban nem használom.
scuderia: Nem tudom melyik jobb a kettő közül, a Quadro CAD-re van optimalizálva, persze ettől függetlenül játékra is alkalmas.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #38243 üzenetére
Igen, a palmrest szériahiba, nálam eddig 2/2 kettő "repedtsarkú" (X200s, X200), az X201-em rendben volt.
Ventire is érdemes már odafigyelni ezeknél a több éves gépeknél, igaz anyagiakban nem nagy tétel, de szét kell bontani a az egész gépet a cseréhez, nekem nem gond, de nem mindenki mer/szeret szerelgetni.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #37374 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele, de RAM-om még az életbe nem halálozott el, asztali fronton sem (igaz soha nem adtam egy bizonyos szint alá) és a 7-8 éves X40/X41-ek is jól bírják, nem igen láttam még bontáson. Szerintem túl van misztifikálva ez a dolog. Max a kellő masszavitás hiányozhat a vékony házból adódóan, de az az egész alaplapra nézve nincs jó hatással.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Tikakukac #37371 üzenetére
Ebből szeritem annyi a valós, hogy "olcsóbb" a gyárnak. /Inkább úgy fogalmaznék, több haszon a gyárnak/
Az, hogy garancia-időn túl tönkremegy, nem jelenti azt hogy a gyártótól veszek bele új alaplapot! Volt egy T43-am ami alaplaphibás lett, hát a lenovo-szervíz olyan árat mondott (+szervízköltség) egy új lapra, hogy abból két T43-at is tudtam volna venni.Van egy 14" fujitsu notim, amit szerverként használok, ebben 256mb integrált RAM van, és nem is lehet bővíteni, már az xp-nek is kevés, pedig gyárilag azzal adták.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #37361 üzenetére
nyernek néhány dollálrt azon, hogy nem külső gyártó moduljait, hanem csak a chipeket veszik meg. A csatlakozót is lespórolják ezzel, ami kontakthiba mentesebbé teszi - cserébe, ha döglik, akkor a teljes lap mehet vissza vagy a kukába. Mondjuk, ha gari után történik az elpusztulás, akkor lehet venni másikat tőlük.
-
nagyúr
válasz
Tikakukac #37231 üzenetére
Én nem élem magam bele semmibe. A lényeg, hogy nekem is jusson.
Akkor első körben 10 db-ra kérdezek rá.
Jobb tippem nincs mint két részletben fizetni, ígyesetlegesena számla bekérésénél kisebb összeget vesznek alapul.Egyéb kérdés, óhaj-sóhaj amit az eladótól kérdezzek?
-
soldi3r
veterán
válasz
Tikakukac #37218 üzenetére
akkor elkezdem a listát
gondwana - szerbia
lapa
soldi3r - pécs, szekszárd, mohács
Zooka
franc0
zoleeb
Tikakukac - budapest, nyíregyházacsak hogy legyek on is,
albacomp szerviz fehérváron, kérdés nélkül cserélték a keyboard bezelt, pécsről szállítással ide-oda, 20 nap alatt -
fracture333
aktív tag
válasz
Tikakukac #36814 üzenetére
tehát mivel az kicsit kevesebbet fogyaszt, ezért gondolom az aksi tovább bírja valamivel. jól gondolom? egyébként ha azt a szöveget valaki be tudja linkelni akk megköszönöm bár ez "Valaki írt egy nagyon szép összefoglalót egyszer, nem írok inkább semmit, az nagyon szép volt..." a meghatározás szerintem kicsit kevés ahhoz hogy megkereshesse valaki vagy akár én
-
fracture333
aktív tag
-
fracture333
aktív tag
válasz
Tikakukac #36796 üzenetére
értem, csak azt hittem hogy a T400-as jobban megérné, mert abban 2,24 GHz-s proci van 3 mb cache-el míg az x200-asban (legalábbis amit ajánlottak nekem korábban) abban csak 1,83 GHz-s proci volt 1mb cache-el. az x200-asban ráadásul a ram se volt olyan sok mint a másikban, és a vinyója se 640Gb-s hanem csak 120, vagy 240. (már nem emlékszem pontosan). de ha kevésbé védett a hardver hurcoláshoz + az aksi nem bír annyit, ráadásul a képe is kicsit nagy akkor valószínűleg maradok az x200-nál
(#36797) Napfénysüti - ok
-
Borote
addikt
válasz
Tikakukac #36545 üzenetére
A tokozás talán a probléma, ez IB-s gép, tehát maga a processzor még belemehet, engem inkább aggaszt a fogyasztás. A Lenovo oldalán csak az i7 3612QM-mel kérhető, ami ugyan 4 magos, de 35W-os TDP-be sorolt, érthetően alacsonyabb turbo órajelekkel.
Persze lehet, hogy elbírja majd a 3610QM-et is...(#36546) audi100td: ennek a gépnek elvileg bios szinten is támogatnia kellene az IB-ket, csak nem adták ki két különböző alaplappal és bios-szal SB-hez és IB-hez.
kircsi28: mire kell amúgy az i7-es processzor?
-
kircsi28
aktív tag
válasz
Tikakukac #36533 üzenetére
Szerencsére nagyon jó áron hozzájutottam, és ha már megvan miért ne.
Ennyi az egész.
tényleg csak a kérdésem annyi lenne, hogy működni fog vagy nem?
Az, hogy minek és miért azt ne bolygassuk, ha valaki tudja a választ azt megköszönném, mert feleslegesen nyilván nem szedném szét én sem.A hőmérsékletről pedig annyit, hogy a 22nm-esgyártású proci sokkal kevesebb hőt termel mint egy 32nm-es, és az intel honlapján is ugyan az az érték van. Ezen a téren nem lesz gond.
-
lapa
veterán
válasz
Tikakukac #36086 üzenetére
csodapanel kapcsán, avagy miért lenne alkalmatlan a matt kijelző. ja, mindez 50 vagy 60 százalékon, már nem emlékszem.
nemtom mi a francért ferde, nálam jól áll. gondolom valami buzulás megy metaadatok kapcsán, de mégis ki akart ilyen magától orientáció-kitaláló bullshitet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest