- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TV antenna és jelerősítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #74455 üzenetére
Innen a második kérdésre van ötleted? Előre is köszönöm.
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #74259 üzenetére
Te megpróbáltad, én meg 2 éve így használom az adatwinyóm, USB3-ról, most meg fél éve 2-ről és jól működik. Na most akkor mi van?
Azt az egy esetet is leírtam, amikor szivacs, ha más USB2-es eszközre másolok róla, akkor a bő 10MB/s már tényleg fájóan karcsú egyes esetekben.
Amikor a két 500Gb-os Black-em vettem RAID0-nak 2009-ben, akkor még egy rendes 64GB-os SSD is megfizethetetlen áron volt, így viszont lett 750GB adat-tárhelyem, és egy bitang gyors 250GB-os rendszerpartícióm bruttó 26K-ért. Mellesleg gumibakos rögzítéssel voltak hangszigetelt házban. Viszont ne süllyedjünk le a "gémerSSDpótlékos vinyó" színvonalra, ha kérhetném.
A külső hűzamban pedig egy WD Green winyó van, ami elvileg egy halk megoldás, szépen becsomagolva alumínium házba, de a pörgési zaja (nem rezonálás vagy ilyesmi) így is bőven kihallatszik.
Az időzítő sem azért szar a windózban, mert a winyó nem jó, hanem mert tutifix van mindig egy program, ami valamiért hozzáfér. Megnyitok egy file-t, és hozzá se szagolok az adatwinyóhoz, és felpörgeti. Szval nincs jól megcsinálva. Meg van alkalmazás, ami lock-olja, de nem engedi el, fosul van az egész megcsinálva. Csak az tuti, ha kézzel kikapcsolom.
Tudom, milyen a laptop csatija, kb. két hete szereltem bele az SSD-m. Fogsz egy ollót (gondolom akad otthon), és két mozdulattal levágot azt az 1mm átmérőjű műanyagot, ami kétoldalt útban van. Problem solved. De lehet még olló sem kéne. Nekem tuti nem törne össze a lelkem ily csúf módon megmoddolni egy 300Ft-os kábelt.
-
válasz
Tikakukac #74263 üzenetére
"Konkrét esetre reflektálva értettem. Én is sokból tanultam sokat. Ebből semmit, de senki nem is fog."
Én már abból sokat tanultam, hogy összeraktam azokat a scripteket, amik a kamera képét felteszik ftp-re, esetleg live streambe"Hát szanaszét taknyolt lakások amikbe valaki behányta a villanyt"
Azt azért úgymond "gyári" szakember csinálta esetleg, őt kell dícsérni. És még mindig más, hogy valaki másnak csinálsz valamit, vagy magadnak. Ha én egy ilyenbe belevágok, úgy, hogy a költséghatékonyság a fő szempont, akkor az a fő szempont. Ha másnak csinálok valamit, akkor megbeszélem vele, mibe kerül az, hogy korrekt legyen. Aztán eldönti, mit akar."Lap hidegre tétele esetünkben: tartós átalakítás."
Nme is mondtam hogy át akartam alakítani. Mondjuk ha egy ilyenbe beépítek egy lapot, az már ott is marad jó ideig. Ha meg eladom, kiírom, hogy le volt vágva a sata csati, aki megveszi, ennek tudatában veszi."Olvasd vissza mennyi idő volt mire egyáltalán elment az, hogy min milyen csati van"
Az csak azért volt, mert nem esett le, hogy oda nem dugok kábelt. Ha előttem van a kép, akkor egyből mondom, hogy ja, akkor toldom. És nemis ez volt a lényeg, hanem hogy meg lehet csinálni."És még messze nincs vége a gondoknak, mivel a külső vinyóra nem mehet a rendszer USB boot kell és ha office is kell távgépre máris bizony..."
Össze-vissza kavasrz mindent. Semmi ilyenről nem volt szó. Mondhatnám, hogy az off másik fele meg az volt, hogy olyan dolgokat húztál rá a felvetett ötletekre, amiket te találtál ki, de én meg sem említettem. -
válasz
Tikakukac #74261 üzenetére
Hát, ha azt vesszük, hogy megtanultam uC programozni alapszinten, az mint elektronikai műszerész, szakmai tapasztalat. De esetleg informatikusként is.
" Mivel pontosan a kutyát nem érdekli módon megcsinált dolgokat kell nekem is javítanom meg apámnak is vagy 30-40 éve,"
Gyárból is jönnek ilyenek. Illetve ha valamit magamnak csinálok, nem viszem szervizbe... Amit meg javítok, azt ugye javítom, nem moddolom, vagy nem magamnak építek belőle valamit.És miért ne bántanám a lapot? Ha asztai lapon kondit cserélek, az is bántás... Illetve miért tenném hidegre? Többször mérj, mielőtt vágsz... vagy bekapcsolsz. Tapasztalat itt is akad azért
Nem mellesleg én sem jelentettem ki olyat, hogy neked valamiről nem lenne fogalmad, te se kívánd a saját értékrended rám húzni a megtérüléssel és egyebekkel - főleg hogy azt sem lehet pontosan megadni, mi is az a megtérülés, mivel mindenkinek más.
-
válasz
Tikakukac #74259 üzenetére
Amúgy meg még ha fűrészelek is... Nekem ezzel nem lenne gondom. Ha a biztonsági cuccomról van szó, az egy zárt dobozban kerülne valami eldugott helyre, kutyát nem érdekelné, hogy néz ki.
Azért ágyúval lőni verébre sem érdemes.
Nem mellsleg mi van, ha van bontva hozzá megfelelő csatim (meg ugye ha veszek kábelt)? Mert bontott komplett csatim van, tök ingyen, forrasztani meg tudok. Akár szépen is.Egyébként egyvalamit nem vettél figyelmbe a megtérülésnél; hogy tanulsz. Te pl. megtanultad, hogy nem neked való.
Én pl. építettem magamnak Arduino fejlesztőt, amikor még 10 ropi volt a gyári. Megtanultam bootloadert írni (ahogy elvileg nem lehet parallel programmerrel). Építettem párat, eladtam. MegtérültNem mellesleg a fejlesztőeszközöm azt tudja, amit akartam. Randának mondjuk randa
-
-
válasz
Tikakukac #74254 üzenetére
Jájj, tényleg, oké, leesett
De nem volt előttem.
Egyébként szintén nem gond, van bontva alaplapról apa csatim is."A vinyó azonos csatis ez remek észrevétel, csak az asztaliban kábelezel default notiban meg egyből lapra dugsz."
Ja, ez felejtődött el
Ettől még - nekem legalábbis - nem megoldhatatlan probléma. Ha lesz rá lóvé, akkor persze meg kell oldani az apróságokat, de ezek megint nem olyanok, hogy hasra essek. -
válasz
Tikakukac #74252 üzenetére
De mondom hogy a biztonsági/home szervernél nem lenne ház, a SATA csati meg szabvány... Vagy nem igazán értem, mirőlbeszélsz, de a laptop winyó és a 3,5"-os winyó SATA csatija azonos, ha a winyót rá tudod dugni, akkor a kábelt is. A rögzítés más dolog, de nem olyan biztos, hogy nehéz lenne megoldani.
Hogy ja, sokszor nehéz kivitelezni dolgokat, az igaz, de nem mindig.
Hogy nincs megtérülés, az sem igaz. Mindenkinek más a megtérülés. Ennyi erővel minek szerelsz gépeket, hiszen vehetsz jót is, amit nem kell szerelni. Minek csinálsz kaját, amikor lehet rendelni is?
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #74244 üzenetére
Nekem sima USB3-as rack van, ami jobbhíján USB2-n megy most a T420-ról, és teljesen jó. Bő 20MB/s-et tud így is, ami egy tároló winyónál bőven elég. Persze, ha terabájtokat kezdessz el pakolni ide-oda rajta, vagy másik, azonos USB-vezérlőn lógó eszközre akarsz valamit másolni akkor lassúcska, de ennek ellenére az említett feladatokra szvsz tökéletesen alkalmas volna. Nem tudom, mit és hogy nem eszik meg a NAS rendszerek az USB3-as EC kártyáról, de a natív USB2-ről a winyó ugyanúgy látszik windóz alól, mint bármilyen más, hagyományos HDD.
Az a kikapcsolás magától, az is kb. csak arra jó, hogy bosszantson. Ha én kikapcsolom, akkor kikapcsolva marad, az 100%, a fizikai kapcsoló a tápfeszen elég erős meggyőzőerő. Ha az időzítőre bízom, akkor nem kapcsol ki, amikor kéne, de garantáltan meg kell várjam, míg fel-le pörgeti magát, amikor nagyon nem kéne. Nekem meg ebből lett elegem.
2-3TB-os winyó mi az ördögért kisfogyasztásúból? Videó-biztonsági rendszer alá meg némi tárhelyre tökéletes egy kis 500GB-os cucc.
Meglesheted, egy 2-3TB-os WD RED kisfogyasztású NAS winyó 2,7W, ha csak úgy pörög magában, és 4,1W írás közben. [link]
Ehhez képest egy 500GB-os, 7200RPM-es notiwinyó csak 0,8W ha pörög, és írás közben is csak 1,75W [link]. Sajnos az 5400-asoknak nem találtam a részletes specifikációját, de nyilván az még ennyit sem kér. -
válasz
Tikakukac #74248 üzenetére
"A sata toldó főleg ha szögelt kell. Na azt nemigen szerzel minden bokorban."
Noti lapon ha ugyanolyan sata csati van, mint a szabvány, akkor nem, márpedig esetleg igen.
Illetve hogy nézi más, meg önkontroll- ez is mindenkinél más, felesleges ezeket ráhúzni bárki másra, hogy kinek mi éri meg. -
válasz
Tikakukac #74241 üzenetére
"Egészen addig amíg nem azt látom, hogy eltelt 30 munkaóra és azon kívül,"
Ha szereted csinálni, alapból nem a munkaórát nézed
A tákolás más kérdés, megint csak egyedi dolog. Ha azt nézed, hogy durván olcsón kihozol valamit, ami nem szép, hát ez van, nekem előbb működjön, utána lehet szép.Különben nem toldóra gondoltam, hanem SATA kábelre, az valahogy szokott akadni itthon. De ha nem, akkor ebayről minimális összeg.
Egyébként egyik kisfogyasztású megoldásomnál sem volt olyan, hogy 5k-ból jöjjön ki, csak hogy olcsón, meg hogy valahogy sosem kerül rá lóvé, de ez már az én bajom, vannak prioritások.
(Azért azt az 5k-s Raspi B+ -t, amit végül levettek ebayről, azt sajnálom, az frankó lenne)
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #74239 üzenetére
"De a 3,5-ös sem vész rákötni."
Ha annyira fontos a külső HDD igényes bekötése, lehet venni 5-6000 forintért külső házat neki, amihez jár a táp, és eSATA vagy USB porton már köthető is a gépre. Nekem is így van megoldva, bár nálam a kikapcsolhatóság volt a fő szempont, mert utálom a HDD-k hangját, kikapcsolom, amint nincs rá szükségem.
De a fogyasztás miatt amúgyis érdemes inkább a kis 2,5"-essel járatni, nem mindegy 24/7 üzemnél, hogy >2W-ot kér írás közben vagy 6-8W-ot. -
válasz
Tikakukac #74239 üzenetére
Hát nem tudom, én sata kábelt ebayről veszek kéccázé', meg úgy "van" bontott gépekből, stb. Meg ki mondta, hogy egy biztonsági rendszerbe rakott noti lap noti házban lenne?
Vagy amit anyámnak raknék össze, annak alapból lehet hogy gyártanék másik házat.
Ha maradna a noti alsórészben, akkor meg notiwinyó kerülne bele.
Nyilván, ha nem szereted, ne csináld. Én amúgy is dolgok javításával foglalkozom, mert szeretem csinálni.
(A "szakma" meg a pozíció között alapvetően szerintem ez a különbség.) -
válasz
Tikakukac #74237 üzenetére
Hát, anyagi lehetőségeim szűkebbek, mint a vágyaim
"Ha kamhoz kell nincs 10k a direkt erre való cucc tokkal vonóval. Ez is tervben volt, elvetettem, önszopatás megint."
Akkor már ne csak egyfeladatos legyen... a noti lap nálam mondjuk nem lenne túl sokat dolgoztatva. Netbook lapon gondolkoztam még.
A vicc az, hogy a szükséges scriptek már megvannak, faszán működik laptopon, csak kéne valami, ami nem fogyaszt alatta.". Adatnak, menteni és streamelni meg kell."
Ja, nekedNekem nem erre kéne
De a 3,5-ös sem vész rákötni.
Amúgy nem feltétlen bukó ez sem anyagilag, illetve valamit valamiért. Nem mindenkinek ugyanaz kell, vagy ugyanaz éri meg, nincs itt gond. -
válasz
Tikakukac #74235 üzenetére
@Tikakukac : Nem igazán értem. Ezért akartam kis fogyasztású cuccot (pl. Raspi), és akkor nincs +15W fogyasztás, illetve mivel szerver, nem azon kell a kraft. Meg ugye akkor meg van oldva a betörésvédelem is, azaz ha valaki bemegy, levideózza, és értesít.
Illetve minek kötnék rá 3,5-ös winyót? De ha igen, akkor sem feltétlen nehéz. Normál SATA kábel, és vagy stabilizálok neki 5V/12V-t egy 20V laptoptápról (ha szétszedett laposról van szó), vagy adok neki másikról (csak annak lehet rosszabb a hatásfoka).Illetve két dologról beszélek ám! A másik cucc az amibe laptop alaplap kéne, az lenne anyámnak, neki se kell erős gép, inkább kicsi és halk. Csak a két követelményrendszer meglehetősen hasonló.
@Aggregátor : Nekem csak télen van távhő, az is kb.ennyi. A melegvíz megy villannyal, így ugyanannyi, mint a távfűtés, de lgalább meleg
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #74219 üzenetére
A típus sem feltétlenül lenne x220... Amiket lehet venni, mostanában azoknak mind van valami gyíkja. Ami lefordítva azt jelenti, hogy tuti rá kell költeni valamennyit. Mintha használt autót vennék kb... Szóval a lényeg, hogy ha már amúgy venni kell valamit akkor olcsón vennék egy külső leharcolt de amúgy épp darabot és akkor azt építgetném, felújítanám...
Nekem ez kb annyira jó, hogy hasonló "felszereltségért" ne adjak ki 30-at. (csak a példa kevéért) ha van némi esély, hogy lenyomja 20-ra. Mert tudom, hogy van értelme megpróbálni.
De nagyon elmélet ez még...
-
-
-
-
-
metal01
őstag
-
somasz
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73885 üzenetére
Passzolom a témát, nálam még saját HDD nem döglött meg, pedig volt pár, notis, asztali, mindenféle.
Igaz, nem is veszek hulladékot. Mondjuk most a T420-amban amit vettem egy Seagate van, amit hulladéknak tartok, de még az is él, 330 nap üzemidő, és 1100 ki/be kapcsolás után.
Ezt nem fogom stressz-tesztelni, megy helyére a 840 Pro holnap kb.
No, meg a HDD-t ami kinyírja, ha nem vigyáznak rá, jelentsen ez bármit is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tikakukac #73885 üzenetére
Hülye vagyok, adatmentés is egy rakat pénzért megy. Nem akkor ez így csak jó, kivétel ügyfél, de hát ő fizet nem én, a fizu így meg úgy is megjön
HSM: Mindig is érdekelt: mi a hulladék HDD? Mert, hogy van az RE4 asztaliban, okés az egy szint. Notiban mi a szint? Olyan 100-150HDD lehet átlagban ami kipörren egy hónap alatt, de tökre teljesen mindegy milyen rajta a matrica, úgyis 2/3-a refurb.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73734 üzenetére
Na-na... Az U2414H más panel. Másfelől a szórás is eléggé megvan, olyan 0,12-től 0,2-ig láttam eredményeket ezekkel. Márpedig elég durva a különbség egy 0,15 és egy 0,2-es feketéjű panel között. Pláne, ha itt-ott még be is világít, na attól én is sírok.
Másfelől, ha feljebb tekered a fényerőt, nő a fekete "fényereje" is, nekem se tetszene jóval magasabb fényerőn, de a kalibrált 120cd/m2 mellett nekem tökéletes éjjel/nappal is.
Igen, rommá lehet verni, 0cd/m2 nyilván összehasonlíthatatlanul jobb, mint ez a 0,15 környéke, nyilván nem a feketéjéért vesz valaki IPS-t.Ugyanakkor ez a 0,15 körüli érték 120-as fehér mellett szvsz már nem a zavaró kategória. Persze, ahogy írod, ez szubjektív.
(#73736) dying_star: A Samsungok betekintési szöge tényleg botrány, ami nálam járt a T410-ben 1440*900-as, katasztrófa volt ilyen téren, a leggyengébb panel ebből a szempontból, amivel valaha dolgom volt. Az még szemből is invertálta a színeket.
Viszont ez az 1600*900-as AUO sokkal jobb. Lehet, megpróbálok majd pár fotót lőni róluk egymás mellé téve, hogy látszódjon, miről beszélek.
Persze, csak ha van, akit érdekel.(#73738) Tim82: A színprofil egy dolog, de attól a panel más paraméterei nem változnak. (Árnyalás képessége, színtér.)
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73731 üzenetére
Biztos nem lenne zokogás.
Volt dolgom pár AMOLED Samsung tablettel/telóval, egyáltalán nem voltam elájulva a tökéltes feketéjüktől. A Dell moncsimon látható bevilágítás nincs, szép egyenletes az a 0,15cd/m2, nem zavar filmezésnél sem, teljesen meg vagyok vele elégedve, úgy amúgy minden téren.
Röhögni fogsz, egyedül frissítésben tudhatna többet, játékhoz néha kicsit kevés volt nekem a 72hz.
Persze, nyilván jobb lenne egy hardveresen kailbrálható 10bites cucc +144hz-en, de milliomos sajnos nem vagyok, ha létezik egyáltalán ilyesmi.
-
soldi3r
veterán
válasz
Tikakukac #73711 üzenetére
Nekem ugy remlik, hogy az ujakban levo 14-es FHD AHVA IPS paneleket is az AUO gyartja, az pedig boven jobb, mint eddig barmelyik noti panel.
(#73719) HSM, Nezd meg pl a BlackBerry paneljeit, jobb, mint nehany IPS.
(#73721) HSM Szerintem sem lenne kotelezo a premium panel, de egy alaparon 300 ezres gepben egy szintet azert ussunk mar meg. Ezt nagyjabol a TN panelek kozott egyedul a 15-osokben levo LG panel teszi.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73716 üzenetére
Igen, a szöget láttam.
Fel-le a T420 tesztben döntötték meg jobban, oldalra viszont a T420s-t. Márpedig nekem az oldalról lőtt képek nem adják a T420-on, amit én látok a sajátomon.
Min nézem most a képeket? Természetesen az asztali, kalibrált 24"-os Dell IPS monitoromon, ami rá van dokkolva a T420-ra, itthon szinte mindig ezzel megy.
Szóval elvileg én is azt látom, amit kell.
Kiterjesztve az asztalt így egészen jól össze lehet hasonlítani a képet az "eredetivel", bár a tesztábra sajnos nincs meg.Amúgy az azonos profillal nem értek egyet, egyet érdemes mérni profil nélkül, és talán egyet profillal. Bár erős kétségeim vannak, hogy ilyen notis 6bites paneleknél használ-e bármit a szoftveres profilozás, mert szerintem csak ront a helyzeten.
Természetesen a közös fotós, gondosan szögbe állított mérés valóban fincsi.(#73715) dying_star: Revízión belül azért olyan nagyon nem kéne neki. Nekem amúgy semmi komoly bajom a panellel, pont jó arra, amire való, notebook kijelzőnek. Nyilván nem ezen fogom szerkesztgetni a családi fotóalbumot a buszon hazafelé, ez nem egy W700/W701.
-
HSM
félisten
válasz
Közben megtaláltam, tényleg elvileg ugyanazzal tesztelték, de mutatok érdekeset... Tesztelték a T420s-ben is, és egészen más a kép.... Ugyanazzal a panellel.
Ami érdekes, az enyém inkább hasonlít a T420s képére, mivel oldalról nem mossa el úgy a képeket, mint a T420-as képeken teszi.
Szerk.: lehet megvan a megoldás... A T420 teszt "LEN40A1" megjelölése egyes források szerint Samsung/LG panel is lehet. Ez egyre érdekesebb.... A T420s tesztjében szerencsére már pontos típust írnak, az tuti az AUO, ami nekem is van.
-
HSM
félisten
válasz
Honnan sikerült kiturkálnod, hogy pontosan ezzel a panellel mért a Notebookcheck? Én is kerestem, de nem találtam erre utalást.
Nekem nem tűnnek ennyire vészesnek a betekintési szögek, csak azért értetlenkedek... Mondjuk ha ezt nevezed fosnak, sose nézz meg egy 1440*900-as, LTN141BT08 Samsungot, mert tuti meglenni a No.1 fos kijelződ ever.Sas szemem sajnos azért nincs, mondjuk tény, hogy viszonylag közelről használom, mivel notebook. Az 1366*768-as felbontástól sírok ebben a méretben... Egy jobb kvarcjátékban nagyobb a PPI manapság.
A betekintési szög is teljesen jó notinak, egy megváltás a T410 nagyfelbontású Samuja után.Hát ami az AUO-t illeti, nekem sem a kedvenceim, kicsit meg is lepődtem, sose gondoltam volna, hogy egy AUO így elverjen egy Samsungot.
Abban egyetértek, LG, Samsung, Toshiba tud náluk sokkal jobbat is ha akar, Boe-t nem ismerem, bár valami dereng.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73709 üzenetére
Nanana! Nem tudom, mire gondolsz "panelosztás" alatt, és arról sincs semmi fogalmam, milyen panel van a T430-ban, amivel találkoztál, de meggyőződésem, hogy itt is többféle panel volt használatban, akár T420, akár T430.
Namost, ami nekem van a T420-amban panel, az egy kapaszkodj, AUO, mégpedig B140RW02 V1 típus. És teljesen meg vagyok vele elégedve, egész korrekt betekintési szögek, a szemem se folyik ki rajta, SOKKAL kellemesebb panel, mint a T410-esem Samsungja, amiről itt elég egyértelmű bizonyítványt adtam a poszt végében: [link].
Mondjuk végülis a napi használatban egész jól vizsgázott még az az okádék Samsung panel is [link], de nem sírom vissza az AUO után.
Van egy erős gyanúm, hogy Samsungos lehetett az a nálad járt T430...
Mellesleg, abban egyetértünk, már a felbontás miatt is megváltás, még a Samsung is egy standard megjelenítő után.Amúgy jó is, hogy előkerült a téma, mindenképpen hasznos, ha valaki monitort akar fejleszteni, hogy komoly difi lehet az egyes panelek között.
No, meg mostmár tudom, milyen panel van a T420-amban.
Kicsit meg is lep, régebben főleg LG és Samsung nagyfelbontású 14-es panelokról olvastam ezekben a gépekben, nem is tudtam, hogy AOU is van... De örülök, hogy az van benne.
-
sigidi
tag
válasz
Tikakukac #73591 üzenetére
Na ma beszereztem a kábelt, sas szemem még olyan egetrengető különbséget nem lát
... de! Elméletileg a DP - HDMI hangot is ad (nem mintha a dokkoló meg a gép jackdugója nem lenne elég, csak zavar), de gyakorlatilag nem szól a monitor jack-en. Win7x64 van és conexant audio driver feltéve (driver nélkül sem működik).
Valami ötlet, hogy miért nem működik? -
Apollyon
Korrektor
válasz
Tikakukac #73515 üzenetére
Jólvan, megfogadom a tanácsod. Azért olvastam róla jókat is. Ha nagyon olcsón jönnék ki belőle, akkor még lehet kipróbálom azért. X200 is szimpatikus lenne, de egy ekkora méretű géphez égetően nagy szükség lenne a tapipadra. Itt bukik az egész, ezért is néztem HP felé.
X201 meg király, viszont olyan árban van, hogy ennyiért már nagyon kis rádobással T510-et kapni, ami már azért sokkal nagyobb élmény. Egyébként én kicsit nonszensznek tartom, hogy ilyen apróságokat (12") újonnan többszázezrekért árulnak, és most nem a TP-ről beszélek feltétlen. Persze, az lehet hogy az én világom más, de ilyen játékgépeket (12"), amik komoly munkára nem valók, kicsit el vannak szállva az árakkal. Főleg, hogy már nem új történet ez a subnoti kategória.
-
-
lhurgoyf
tag
válasz
Tikakukac #73410 üzenetére
Rendben, meggyőztetek.
De miért pont most jutott eszébe, amikor újraraktam rajta a vindózt?
Merjek hozzá kezdeni kitakarítani (még sosem szedtem szét laptopot), vagy bízzam szakamberre? Garancia régen lejárt...UI: Amúgy én úgy értettem, hogy a ventillátor működése állítódott el.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73388 üzenetére
Én azt írtam, használható, értelmes méretben annak ellenére, hogy nyilván pici és hogy ez a mobilitás ára. Nem írtam sehol, hogy kényelmes, vagy jajjdejó. Semmilyen 14"-os kijelző nem elég nagy kényelmes munkára szerintem, pláne, több ablakkal.
Viszont, amit így meg tudok csinálni a HD+ felbontással, tehát tudom használni, még mindig jobb, mint hogy az 1366-ossal már meg sem tudom csinálni. Tehát még mindig ezerszer kényelmesebb, mintha nyomorognék az 1366-oson.
A két ablaknál pedig csak annyi a trükk, hogy hagysz köztük minimális átfedést és máris szépen elférnek.(#73389) btudos: Szerintem itt erős eltérések vannak, ki mit szokott több ablakban csinálni.
Nyilván nem lesz kompromisszummentes notin a több ablak, de egy HD+ 14"-on már meg lehet oldani, ha kell.
Én erre próbáltam utalni.
Nyilván, nem lesz olyan, mint egy külső 30"-os 4K monitor vagy egy duplamonitoros FHD W700.
[link]
-
btudos
nagyúr
válasz
Tikakukac #73388 üzenetére
HD+ 14" teljesen rendben van, amíg nem akarok két ablakot használni. Akkor jöhet a QHD, és a 27"-es monitor, két ablakhoz kell az a szélesség, ezzel maximálisan egyetértek. Végigjártam már sokmindent munkánál. Ha leülök a monitor elé akár itthon, akár a cégnél akkor hatékonyan tudok két ablakban dolgozni, ha csak a notebook van nálam, ami azért előfordul, azért notebook, akkor váltogatnom kell, bármiről legyen szó.
Így aztán nem is igényelnék a 14"-re nagyobb felbontást, csak egy normális panelt, de az álom marad.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73382 üzenetére
Nyilván, ha se felbontás, se fizikai méret, ott nincs mit csinálni.
Ezek az 1Mpixeles kijelzők szerintem amúgy kb. csak viccnek jók, vagy még arra sem képaránytól függetlenül, amit manapság a gépek nagyjába szerelnek, 1280*800, vagy 1366*768 kiszerelésben. Nekem a 4:3-as gépem amúgy egy 1400*1050-es 15"-os masina volt.
1440*900-ban amúgy 14"-on számomra már használható volt több ablak egymás melletti elhelyezése, értelmes méretben. Nyilván pici, dehát ez a mobilitás ára. Viszont olvashatatlannak semmiképpen sem mondanám.
A FHD-hez nem árt a méret is, ami szerintem minimum 17". 15,6"-hoz én nem raknék 1680*1050-nél több pixelt. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73377 üzenetére
No igen, netezésnél pont nem jó. De nézd más szemszögből, kedvedre nagyíthatod, van szélesség-tartalékod. Ezerszer jobb oldalt a leszálló, mint amikor oldalra is scrollozni kell. Ja, igen, és tudsz egymás mellett két ablakot, 4:3-on ez kb. alapból bukó.
(#73378) hcl: Azért macerás, mert egy hatalmas tepsi vele a gép. Ahogy írtam, olyan magas a 15"-os 4:3-as, mint a 17"-os 16:10-es, óriási. Kinyitni is gázos emiatt kis helyen, a mozgásban is jobban akadályoz. Úgy mondom, hogy nagy ormótlan, hogy én sem vagyok éppen kistermetű.
Érdekes amúgy, amit írsz, én pont szövegszerkesztésnél, nagy táblázatoknál, és programozásnál látom hatalmas előnyét a széles képnek (no, meg képszerkesztésnél), be tudok rakni forrásanyagokat a kép oldalára, jobban tudok nagyítani is. Programozni pedig kifejezetten nem szeretek 4:3-on, nem szokták jól kiadni vele a kezelőfelületek.
(#73379) ivana: Abban a felbontásban kész kínzás lehet programozni.
Egyszer próbáltam 1280*800-on, már az is egy katasztrófa volt.
1440*900 már elmegy, 1600*900 már egész kellemes 14"-on.
(#73380) hcl: Hát igen, mondjuk 1-1 rétegmodell jöhetne talán 4:3-asban időnként azoknak, akik valamiért mégis erre vágynak...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73372 üzenetére
De ehhez meg veszel egy dokkolót, és szépen rákötsz KETTŐ használt kukázott bármilyen rendes méretű monitort, és ezerszer boldogabb lesz mindenki, mint egy 4:3-as noti-kijelzőn. Ha már méret és használhatóság meg számok meg tízezer oldalak.
Ennyi erővel lehet venni egy 17"-os 16:10-es óriásnotit, és ugyanaz a magasság, mint egy hagyományos 4:3-as 15-ösnek, csak még szélesség is lesz és ugyanolyan használhatatlan nagy méretű tepsi. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73369 üzenetére
De egy notiba?
A nagy magas kijelző egyáltalán nem praktikus szerintem hordozhatóság szempontjából. Volt 4:3-as notim, nem vált be.
Függőleges scrollhoz sokkal praktikusabb egy jó egér, a szélesség adott, és már mehet is a parti.
Mondjuk a 16:10-et tovább szélesíteni 16:9-re már tényleg ökörség volt notikban is. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73356 üzenetére
A T60-ban nekem nagyon tetszett a kapcsolható Ultrabay. Mondjuk nekem manapság 4:3-as képarányú noti nem kéne, szerintem nem praktikus.
A legjobb a 16:10 képarány volt, bár 14"-on még a 16:9-es 1600*900 is nálam elmegy, de sok hely megy pocsékba, túl széles.
Kényelemre nekem amúgy jobban bejöttek a T410/T420-ak, mint a T60/T61-ek. Nekem a minőségük sem tűnt lényegesen rosszabbnak amúgy, jól össze voltak rakva.(#73360) hcl: Ha az egyenest megrántod, kihúzódik. Ha az L-eset megrántod, kitépi a töltőcsatit.
Arról nem is beszélve, hogy Macbooknak jobb az Apple Macbook. Szebb, pofásabb, kényelmesebb. Ha Macbookot akarok, Macbookot veszek. Nem értem, miért olyan téren akar a Lenovo versenyezni, ahol már azelőtt vesztett, hogy elindult volna.
Pláne, ilyen jónevű múlttal, amit a régi ThinkPadek révén szereztek.
(#73363) hcl: Mobilnak lenni, dolgozni jó az szerintem. Mondjuk nekem T410-el van tapasztalatom, 1440*900-as panellel, hányás, mikor ránézel, de teljesen jól lehet dolgozni rajta utána, kicsit meg is lepődtem rajta. Kényelmesebb volt számomra, mint a régi IPS-es Dell-em.... A T420-ról még nem nyilatkozom, azt főleg külső monitorral használtam eddig, bár amíg ment, tetszett az 1600*900-as kijelzője.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest