- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
madle #120981 üzenetére
180k-ért, ehhez mit szólsz? vagy mennyi a max. keret?
Lenovo Thinkpad T490s
400 nit-es a kijelzője (fényerő), kültéren számít. -
Chaser
legenda
Lehet inkompatibipitas, azert 10 ev koruli geprol beszelunk, nagyon regi chipsettep, ami sata1-et tud
Ha jol remlik az inteles ahci driver kell neki, de nem mondom biztisra, reg volt
Nyugodtan rakhatsz bele 2*2gb ramot es hasznalhatsz 64 bites w7-et, 3,5gb-vga meretet latni es kezelni fogja, tehat majdnem a teljes 3,5gb-ot a 4-bol, ha atis akkor -128mb, ha intel akkor talan 32 v 64
Nekem vmelyik kingston volt benne talan anno, erezhetoen gyorsabb volt mint 7k2-es hdd-vel -
Tim82
félisten
Az első tippem az lenne (eltekintve attól, hogy esetleg mégsem hibátlan az a RAM, illetve a 11 éves T60-on lehet, hogy nem egészen kóser azért a Win 10), hogy ellenőrizd, hogy a YouTube mire van állítva nálad a böngészőben: VP9-re vagy HTML5-re. Az előbbi lehet, hogy okozhat gondokat. Érdemes volna megnézni, hogy HTML5-tel használva is ilyen-e.
-
Tikakukac
titán
A miért nem rakunk 10 éves gépre friss oprendszert eset áll itt. Ez még Mac szinten is egyedi, pedig ők aztán elég szűkre szabták a termékpalettát és ők adják ki a saját gépeikhez is a szoftot.
Egy max Win8.1 de inkább 7-es tökéletes lesz
Egyszerű: ha win7 alatt is rossz-->hardver. Ha azon jó akkor szoftver. Ezy
-
Tim82
félisten
Mondjuk rányomsz egy fél borsószemnyi pasztát a procikupak közepére, majd óvatosan elegyengeted valamilyen plasztikkártyával, mint pl. lejárt bankkártya. De az elegyengetést rá lehet bízni a hűtőre is, többé-kevésbé az is szétnyomja, amikor visszacsavarozod. Én nem fedeztem fel hatalmas különbséget a két módszer eredményei között eddig.
-
Tim82
félisten
Ahogy Francia91 is írta, elég egy csillag csavarhúzó hozzá.
Ha nekiállsz, szerintem a gyári dokumentációnál nincs jobb kézikönyv hozzá. Annyira ügyelj, hogy jól követhetően szortírozd a kivett csavarokat és nem lesz gond.
-
Francia91
veterán
-
Tim82
félisten
-
Tubi2
senior tag
Óvatosan kell, mert a kijelző keretének műanyag tartófülecskéit könnyű letörni. Utána kell olvasni a manuáljában, hogy pontosan mi a szétszedés menete. Illetve még annyi, hogy a csavar takaró kis kerek lapkákat próbáld úgy levenni, hogy majd vissza is tudd tenni. Vagy rendelni ebayről új matricákat.
ui.: Ja ez csak maga a kijelző. Azt még ki kell szedni a gépből.
Ehhez pedig le kell bontanod a bill. körüli keretet, amihez ki kell szedd a billt. és a csuklótámaszt is!
Akkor hozzáférsz a képernyő csatlakozójához a billentyűzet alatt és ki tudod csavarozni a kijelzőt a gépből.
És persze a különböző antennák kábeleit is ki kell, majd vissza kell fűzögetni. -
Tim82
félisten
Teljesen mindegy, hogy nem fogja tudni hozni benchmark-okkal nézve az SSD a hivatalos szekvenciális írás/olvasás maximum értékeit a T60-ban, ettől még rendesen dob a gépen. Hidd el, megéri SSD-t beletenni. Én csak tavalyi év elején váltam az addig fő gépként használt T60-amtól (T7400, SSD, 3 GB RAM, Radeon X1400) és nem a hétköznapi használatban mutatott sebessége miatt, az elegendő volt.
Tehetsz egyébként 4 GB RAM-ot a T60-ba, de akkor is csak kb. 3,2 GB-ot fog tudni kezelni belőle a 945PM/GM chipset, ezért szerintem nem gazdaságos azért a + 200-300 MB RAM-ért kifizetni felárat.
-
scarbantia
aktív tag
14.1"-os T60-ban sosem volt IPS panel. Amire te gondolsz, az 15" 4:3. A T500 sem magnézium házas, ahogy egyik Thinkpad sem, hanem műanyag, alatta magnézium rollcage merevítéssel. (bár talán még a T60 alsó fele lehet, hogy fém)
A T60-as csak 3GB RAM-ot tud maximum, IPS-ből van 1400x1050, 1600x1200, valamint moddolással 2048x1536-os felbontás. A T500-ban az LG panel nem rossz, 1680x1050, vagy 1920x1200 van. Az utóbbit ismerem, elég jó, de színhelyes grafikai munkára egyiket se akard. -
-
-
-
-
scarbantia
aktív tag
A T60-as 15"-os? Csak mert akkor az valószínű 1400x1050, és egy IPS paneles gép. Az tényleg nagyon szép.
Viszont könnyen csalódhatsz, a 14"-os gépek sajnos elég gyatra panellel vannak szerelve, felbontástól függetlenül. Nyilván egy 1600x900-as azért sokkal szebb, de csodát ne várj. 14"-osból jelenleg a T440/T440p a legújabb, ott már van IPS panel FHD felbontással, de állítólag abból is kétféle van, és az egyik nagyon gyenge, de abban már van jó panel is. Na és persze a Tx40-es széria is olyan amilyen. 15,6"-on jobb a helyzet kijelző terén. -
SNor
tag
-
-
btudos
nagyúr
-
Tim82
félisten
Jó helyre tetted a pénzed (bár a vinyó helyett SSD még jobb lenne). 720p YouTube videók is el fognak vele így már futni pl.
A +1 GB RAM ártani nem árt, de 2 GB-tal is teljesen jó lesz a rendszer.
(Azért a jelenlegi, elcs*szett új Gmail felület újabb notikon is némi időt igényel, amíg betölt, én pl. nem bosszantom magam vele, átálltam Thunderbird-re.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest