- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TunerJoe
senior tag
válasz
FoxiestFox #99697 üzenetére
Akkor esetleg rosszul van csatlakoztatva? Talán
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #99697 üzenetére
Bezony...
nem az
-
Butcher82
senior tag
válasz
Trialbiker #99692 üzenetére
Én először megpróbálnám egy külső monitorral is. Nem e VGA hiba.
Szereléskor a szalagkábel biztos jól lett rögzítve? Talán még az lehet gond.
-
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Trialbiker #99692 üzenetére
Hát ez akkor pixelhiba lesz. Reklamálj annak, akitől vetted, ha tudsz
-
PLaci58
addikt
Hali.
Ha egy T61-be beteszek egy ilyen kártyát "Intel Dual Band Wireless-AC 7260HMW 867Mbps WiFi Bluetooth 802.11ac PCIe Card", akkor menni fog a BT is (eddig úgy néz ki, hogy nincs benne BT) ? -
TunerJoe
senior tag
Hello
Más is tapasztalt olyat T430-cal kapcsolatban, hogy a hangszóró takarómatricái a hőtől feljönnek? Illetve azt, hogy a TrackPoint bal gombja mellett eldeformálódott a palmrest csak úgy, mindenféle fizikai behatás nélkül? -
nemethka2
csendes tag
Telepítettem a linkelt programot. Valamennyi Fn funkció működik, de az a program ami előhozta ezt a hibát nem. Arra gondolok, hogy a programban van kutya elásva. A helyzet az, hogy a szimulátorban igaz, hogy a numerikus billentyűetet kell használi, de kikapcsolva. Ezt az Fn kombinációval nem tudom megoldani, mert vagy bekapcsolom a numerikus billentyűzetet és akkor azokon a helyeken ahol egyébként betük vannak jöbbek a számok. Ha kikapsolom akkor újra a betük jönnek. Külső billentyűzettel, ahol ki lehet kapcsolni a numerikus billentyűzetet tökéletesen működik. Az egyik kolléga javasolta a külön numerikus billentyűzetet ezt fogom tenni. Mindenesetre arra jó volt ez a kis tanulás, mert most minden funkció elérhatővé vált.
-
thgergo
tag
válasz
bzolika10 #99688 üzenetére
Nem nvidiás T420 is megy egy LG 21:9 monitoron displayporton keresztül.
Ha átalakítós displayport <-> HDMI kábelt használsz, lehet hogy csak 1920*1080-ig megy. Legalább is egy macbook pro saját kábele "buta" volt amit láttam.
4k felbontás is megy a T430-al ha elég a 30 fps, a normális 60 fps-el 2560x1600-ig megy -
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Nem nvidiás T430-ból valahogyan ki lehet hozni natív 21:9-es képarányt? 2560*1080-ról lenne szó. -
sqpp
őstag
válasz
FoxiestFox #99686 üzenetére
Sir, yes, sir
-
-
sqpp
őstag
válasz
FoxiestFox #99681 üzenetére
Hihi.., otthonrol dolgozom, oda ott az adatlapomban lévő masina, ez akkor kell ha utazom
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok,
W530-as int hangkártyához van vmi app (nem csak a driver), amin esetleg lehet pár dolgot állítani (EQ és hasonlók)?
-
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tikakukac #99605 üzenetére
Megnéztem az x230t hűtéseket ebayen, de tanácstalan lettem abban, hogy csak ventit vegyek, vagy ilyenkor már a heatsink-et is illik cserélni? Az egész használt (fan+heatsink) 5000 körül van, gondolom ez zsákbamacska, az új 20k körül (ami kicsit khm sok
). Új venti csak kínából van...
-
sqpp
őstag
Értem, köszi a válaszokat, egy 24Wh-os akksinak kb meddig kellene bírnia?
Olyan munkára gondolok ezalatt, hogy kb 2-3 fül fut Chrome-ban (ügyfélszolgálat)
Wifi kell meg kb 30%-os fényerő, gondolom a belső akksinak nem kell acélosnak lennie (Ott a 72-es is)
-
-
Tikakukac
titán
-
sqpp
őstag
Nektek úgy átlagosan meddig bírja az akksi? Régebbi TP tulajoktól kérdezem
-
nemethka2
csendes tag
válasz
donjohnson #99669 üzenetére
Kösz a tippet. Nem tökölök vele, valóban ez egy jó megoldás. A gépen kell-e állítani valamit, vagy simán felismeri. és ha azon nyomom a megfeleló szám gombot akkor az fog működni a gép billentyűzete helyett?
-
nemethka2
csendes tag
Kösz a válaszokat. A RAM kérdésben döntöttem.a PC3 mellett fogog dönteni, akár úgy hogy 1 db, vagy 2 azonosat párban. A Numerikus bilentyűzet előcsalogatására továbbra is várom a javaslatokat.
-
válasz
thgergo #99665 üzenetére
Az X230 kezeli a DDR3L modulokat és 1,35V-on járatja őket.
Viszont különböző feszültségű modulokat én nem kevernék.
Tehát mindkettő legyen 1,35V DDR3L vagy 1,5V normál DDR3 modul.
Butcher82 képén 1,5V-os normál DDR3 modul van ehhez én ugyanígy 1,5V-os párt keresnék pl. ezt: [link] -
thgergo
tag
válasz
Butcher82 #99664 üzenetére
Ahogy nézem a X220 2. gen core i -je csak 1,5V-on megy: például ez : DDR3 1066/1333/1600
X230 3. gen core i mintha 1,35 és 1,5 is megy: pl ez: DDR3/L/-RS 1333/1600
X240 4. gen felett már csak 1,35 V van megengedve: pl: DDR3L 1333/1600
Jó kérdés, hogy a X230 képes-e 1,35V-on is járatni opcionálisan a DDR3L modulokat. Ugyanis vannak 2. gennel szerelt Tx30-as thinkpadek
-
thgergo
tag
válasz
nemethka2 #99662 üzenetére
X220 és egyéb sandy bridge-s gépek 1,5 V-on járatják a memóriát. PC3L-ban is csak kiegészítés, hogy 1,35 V-on is megy.
X220, T420, T520, W520 gépeknél megvan az az előny, hogy szinte az összes DDR3 memóriát megeszi. Tapasztalt valaki olyan egzotikus ramokat mellyel nem ment a X220, Tx20-as gépe?
Ellenben a biztos az ha két ugyanolyat teszel bele, én nem állnék meg 4+4 Gb alatt.
(Régebbi "kétoldalas mindkét oldalán chipekkel rendelkező" DDR3-ak kellettek a Core2 és first get core i gépekhez)
(Újabb 3. generációs core i gépek már csak 1,35 V memóriafeszültséggel mennek: szüksáéges a DDR3L)
A X220 2. gen core i-je a kettő között van elviekben minden belerakható DDR3 elindul vele bármely kombinációban. -
nemethka2
csendes tag
Üdv Mindenkinek! Nemrég hozzám került egy x220-as. Elég jól sikerült belaknom. Első tapasztalom nagyon kedvezőek, többre képes mint amire számítottam. Két kérdőjel azért akadt. Hogy tudom bekapcsolni a NumLock funkciót. a Fly Simulátorhoz kellene. A nyíl gombokkal nagyon nehéz a forduló. A másik kérdőjel. Jelenleg 2GB 1RX8 PC3L 10600S 9-11-B2 RAM van benne. Szeretném bővíteni legalább 4GB-ra Ha még egy 2GB-t veszek annak pont ilyennek kell lenni? A másik alternatíva ha 4 GB-t veszek. Itt az a problémám. hogy a hirdetések zömében PC3-k. Azt tudom, hogy az L-s 1,35 V a sima meg 1,5 V-s. Tudja az alaplap kezelni az 1,5-t. Azt is linyomoztam, hogy a memória vezérlő 1333 MHz. Gondolom ha az új RAM 1600 MHz, akkor ez nem probléma, mert csak 1333-al fog működni. a fő kérdés az PC3L és a PC3 kompatibilitás.
-
Tim82
félisten
válasz
robertr #99659 üzenetére
Caddyt nehezen fogsz, eBay-en már nincs, használtpiacon felbukkanhat időnként, mint a Hardverapró. Nem olyan régen néztük, szintén a topikban merült fel, akkor keresgéltem.
Kezel 2 x 4 GB-ot, csak persze eBay lesz inkább a nyerő beszerzési forrás. Árfolyamtól függően 15-20k Ft között mozog az ára.
-
Tikakukac
titán
-
robertr
csendes tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy egy kicsit fejlesszek a még mindig tökéletesen működő T61-esemen.
Szeretnék a DVD helyére HDD-t tenni, csak lehet hogy lecsúsztam a lehetőségről.
Sehol nem találok belevaló caddy-t. Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy ha tudnátok linkelni bárhonnan, vagy ha lenne valakinek elfekvőben egy felesleges, azt megköszönném.És még egy kérdés. Jelenleg 4 GB RAM (2x2GB) van a gépben, de ha jól emlékszem a hivatalos spec. szerint ez a maximum támogatott méret. Ez tényleg így van, vagy mehet bele 2x4GB is? Moddolt BIOS van, ha ez számít.
-
Butcher82
senior tag
Költségcsökkentés mindenek felett. A papírvékony műanyag burkolatot is elértük ahol az alaplap adja a merevséget.
Izzadt is a homlokom amikor múltkor asszony bátyjának az Asus csodáját szedtem szét, csak az járt a fejemben "egy pöcök se törjön le egy pöcök se törjön le", az egész család a műtétet bámulta.... -
Tim82
félisten
válasz
Frawly #99654 üzenetére
De lehet nem jött át: én sem ajánlom ANSI billentyűzet beszerzését.
Biztos vagyok abban, hogy célzást se tettem arra, hogy ajánlanád.
Abban viszont megnyugodhatsz, hogy bizony van olyan noti, amelyiknek van magyar ANSI billentyűzete.
Erre a példádra továbbra is kíváncsi lennék.
De egy régi szériás TP-nál a fene tudja létezett-e magyar ANSI változat.
Sajnos, publikus régi IBM doksikban, mint pl. ez, ilyenek nem visszakereshetőek. Én nem találkoztam még ilyen változattal.
-
Frawly
veterán
Ezekben igazad van, fizikai kiosztás szintjén nincs rajta í. Ezt én is így akartam írni, de félreérthető lett. Arra akartam utalni, hogy akinek ilyen billentyűzete van, az tud vele í-t gépelni. De lehet nem jött át: én sem ajánlom ANSI billentyűzet beszerzését. Nem csak a hosszú í miatt, hanem az ű is túl messze van a 2. sor jobb szélén, ahol lehetetlen gépírástartásban elérnie a jobb kisujjnak, emiatt nem felel meg a magyar gépírásszabványnak sem.
Abban viszont megnyugodhatsz, hogy bizony van olyan noti, amelyiknek van magyar ANSI billentyűzete. Tisztában vagyok vele, hogy az ANSI amerikai szabvány, írtam is, hogy maga az ANSI billetnyűzet is az amcsiknál népszerű, de volt idő, mikor M.o.-n is volt némi elterjedtsége. A jelenlegi táborát nem ismerem, feltehetőleg elhanyagolható. Az oka feltehetően az, hogy az adott gyártó fizikilag csak kiosztást gyárt, max. csak a billentyűket gyártják regionálisan helyi karakterekkel. Nagyon merem remélni, hogy ma már nem sok olyan notigyártó van, ami aki európai régióban ANSI keyboarddal spílerkedne, az azért szánalmas lenne 2018-ban. De egy régi szériás TP-nál a fene tudja létezett-e magyar ANSI változat.
-
Tim82
félisten
Sajnos nem tudom megmondani, hogy megoldja-e. Mindenesetre az eBay-es modul egy fokkal jobb a T420-adban lévő modulnál (értsd: tud BT 4.0-t, míg a meglévő modul BT 3.0-t ismer), ugyanis ez a T430, X230 (tehát a következő generáció) gyári modulja.
A T61-ed kijelzőkeretét talán 3 csavar tartja - ha emlékezetem nem csal -, a csavarfejeket kerek, fekete matricák fedik, melyek pótolhatóak, ha sérülnének. A linkelt útmutatók alapján, kellő óvatossággal eljárva szerintem sérülés nélkül le tudod egyébként venni.
Ha budapesti vagy, azt hiszem, rendelkezésedre tudok bocsátani ugyanolyan BT modult, mint ami a T61-edben is van, legalább egy hosszabb teszt erejéig a T420-adba.
-
nrbii
tag
Akkor a T61-be ez nagyon be van építve, inkább nem esek neki, utána az a kijelzőkeret már sose fog úgy passzolni, ahogy eddig.
De ez az ebay-s nem tűnik drágának, akkor ez 99% eséllyel meg fogja oldani a problémát szerintetek? Ugyanennyi pénzből kijönne egy USB-s is, de az nem olyan, szeretem a beépített dolgokat, így inkább ez a megoldás lenne a célszerű.
-
Tim82
félisten
Néztem ebay-n ilyen beépíthető Bluetooth-t, ez vajon gyári alkatrész? [link]
Ez elvileg jó bele? A régi helyére illeszkedne? Azt írja a kompatibilitási listánál, a T61-gyel is kompatibilis. A logika szerint akkor a T61-ben már meglévő Bluetooth átszerelhető lenne a T420-amba? Levettem a palmrestet és a billentyűzetet a T61-en (azon ez fél perces művelet), de nem láttam így kinéző kártyát ott.Igen, illeszkedne.
T61-en nem a billentyűzet és palmrest alatt találod, hanem a kijelzőkeret alatt.
15,4" wide T61 esetében annak HMM-jének saját oldalszámozása szerinti 113. oldalon - ez is pdf.
-
nrbii
tag
válasz
FoxiestFox #99644 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Ha antennagond lenne, arra mi lehetne a megoldás?
darvinya:
Megtörtént a reset (2. és 3. gomb egyszerre, míg a LED ki nem alszik), de nem jártam eredménnyel.donjohnson:
Kipróbáltam így, ahogy mondtad, de sajnos a helyzet változatlan.
Hasonlóan rossz:
-akkuról
-hálózatról
-Wi-Fi-ről
-offline, fájlból
-mobilinternetrőlNem jövök rá, mi rontja el. Az feltűnt, hogy a gép bal oldalán szinte egyből elmegy a hang, míg jobb oldalt akár 1 métert is kibír. Készítettem egy videót nektek: [link]
Néztem ebay-n ilyen beépíthető Bluetooth-t, ez vajon gyári alkatrész? [link]
Ez elvileg jó bele? A régi helyére illeszkedne? Azt írja a kompatibilitási listánál, a T61-gyel is kompatibilis. A logika szerint akkor a T61-ben már meglévő Bluetooth átszerelhető lenne a T420-amba? Levettem a palmrestet és a billentyűzetet a T61-en (azon ez fél perces művelet), de nem láttam így kinéző kártyát ott. -
Tim82
félisten
válasz
Frawly #99639 üzenetére
Magyar ANSI kiosztás már pedig létezik, dedikált í valóban nincs rajta, de AltGr+j kombóra elérhető.
Az AltGr + J-vel elérhető karaktert eléggé nehéz hardveres kiosztásnak venni, még mindig logikai, szoftveres layout, amiről beszélsz, legfeljebb létezik ékezetes betűkkel felmatricázott-szitázott ANSI (amúgy "American National Standard Institute") kiosztású billentyűzet ékezetes betűkkel. Én azért kíváncsi lennék arra a laptopgyártóra, amelyik magyar piacra gyártott volna a Magyarországon elterjedt ISO ("International Organization for Standardization") szabványú billencs helyett "magyar" ANSI szabványút. Mint írtad, láttál ilyet.
Nem írtam, hogy csak úgy hullanak. Hanem hogy nem zárható ki, hogy egy-egy mégis meghal úgy, hogy nem volt fizikai behatás. Nem is értem milyen alapon jelented ki, hogy kizárt. Ezt tudod bárkinek is garantálni?
Első mondatod, amivel kezdted a linkelt hozzászólásodat. Lépjünk azon túl, hogy nem is értem, hogy számodra a fizikai ok (és én okot írtam, nem "behatást") miért merül ki a beázásban és leejtésben és miért hiszed azt, hogy pl. egy kábelszakadásnak nem lehet fizikai oka. Még mindig csak annyit írtam, hogy egy billentyűzethiba okát az általad írtakkal ellentétben meg lehet találni vagy legalábbis nagyon nagy valószínűséggel ki lehet következtetni.
Szóval mit is kellene "garantálnom"?
-
sqpp
őstag
Tudja valaki, hogy a Turbo Boost alapból van-e? 3.6GHz-ig kéne felcsúsznia max, de szerintem jeleneg 1.7-en ketyeg.
-
-
nrbii
tag
Sziasztok!
Adódott egy probléma, hátha valakinek van ötlete.
Nemrég váltottam T61-ről T420-ra. Eddig nagyjából minden simán megy, működik minden, egyet kivéve. Van egy JBL GO Bluetooth-os hangszóróm, amit használok telefonhoz, és használtam a T61-hez is, hibátlanul üzemelt. Azonban a T420-szal olyan szinten gyenge a kapcsolat, hogy max ilyen 1 méterre lehet a hangszóró, és még akkor is néha beszaggat a hang. Ha 1 métertől távolabb viszem, elmegy a hang.
Ez így használhatatlan. Már minden beállítást kipróbáltam (Windows 7, gyári Lenovo-s driverek telepítve szépen, tudom vezérelni az Fn+F5-tel is), semmi eredmény. Létezne, hogy a T420-ban ennyire gyatra a Bluetooth-rádió? Kipróbáltam most, összekapcsoltam az őskövület T61-gyel, elindítottam egy zenét, és kb. 8 méterre, a másik szobában is akadásmentesen, tisztán szól. Telefonnal ugyanez. Nem tudom olyan távolra vinni a lakáson belül, hogy megakadjon. A T420-szal meg egyszerűen a használhatatlan kategóriába sorolható a működése.
Mit lehetne tenni? Rákerestem itt a topikban a bluetooth kifejezésre, végignézegettem a kb. 4-500 találatot, de a hibák többsége arról szólt, hogy bizonyos oprendszereken nehéz működésre bírni a Bluetooth-ot, esetleg nem világít a visszajelző LED-je, de ilyen problémát nem nagyon írt senki.
Tanácstalan vagyok.
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
-
-
Frawly
veterán
Nem írtam, hogy csak úgy hullanak. Hanem hogy nem zárható ki, hogy egy-egy mégis meghal úgy, hogy nem volt fizikai behatás. Nem is értem milyen alapon jelented ki, hogy kizárt. Ezt tudod bárkinek is garantálni?
Magyar ANSI kiosztás már pedig létezik, dedikált í valóban nincs rajta, de AltGr+j kombóra elérhető. Azt valóban lehet vitatni, hogy mi előnye van, ki akarna ilyet, de valakiknek csak gyártják ezeket. Programozók néha preferálják az ANSI kiosztást, mert azon az egysoros Enter szélesebb, a kisujj eléri kisebb nyújtózkodásra, de ők US ANSI billentyűzetet vesznek ilyenkor, nem magyart, mert a többi ékezetet sem használják, nem csak a hosszú í-t. Nem sok esélyt adok neki, hogy TP-khez van magyar ANSI keyboard, de ki tudja, meglepődni mindig lehet. Nem teljesen elképzelhetetlen valami klasszik régi kiadású, nem chiclet billentyűs modellhez fellelhető ritkaságképpen.
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #99637 üzenetére
Még egyszer: az ANSI layout-on nincs hosszú Í(-nek megfeleltethető, balra lent található) gomb. Ha van rajta, akkor nem ANSI, hanem ISO. [link]
Hardveres, fizikai és nem logikai, szoftveres kiosztásról beszélgetünk, amikor esetleg remappelnek karaktert szoftveresen az ANSI jobbra fent, a kis Enter fölött található gombjára.
A másikra is még egyszer mondom: az bullshit-kategóriás kijelentés, hogy "csak úgy" hullanak a Thinkpad-billentyűzetek. Az okot általában meg lehet találni, a beázástól a kábelszakadáson át sok minden lehet, de nem csak úgy az Atyaúristen csettint egyet és megtörténik a billencshiba.
-
Frawly
veterán
Magyar ansi layout biztosan van, láttam már nem egy ilyen billentyűzetet és laptopot, amin volt. A TP dologban viszont lehet igazad van, hogy TP-n nem érhető el magyar ansi layout.
Az, hogy meg tud halni a billentyűzet, azt fórumokról szűrtem le. Nincs is ezzel semmi baj, semmit nem gyártanak az örökkévalóságnak. Semmi nem tart ki örökké. Az, hogy a TP-ek masszívabbak, az nem azt jelenti, hogy nem tudnak meghibásodni, hanem hogy tovább bírják, mint egy ilyen papírvékonyított, mindenforrasztott-ragasztott-benne típusú, nem-bővíthető, nem-javítható-eldobható ultrabook, meg ha valami bekrepál, akkor kapható bele megfizethető áron alkatrész.
Márpedig egy TP-ben is tönkremehet bármi, így a billentyűzet is. Egyébként ezért is érdemes megtanulni gépírni, egy életre meghálálja magát, akkor is, ha valaki nem megy titkárnőnek. Mikor 1-2-3 ujjal kopácsoltam, akkor 2-3 évente elhasználtam egy billentyűzetet (nem TP-en ugyan). Mióta gépírva 10 ujjal tapintom a billentyűket, eddig egy billentyűzetem sem ment tönkre, nem kopik.
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
T430-hoz milyen dokkolót érdemes venni? -
-
delon
tag
Sziasztok T420S-be nincs beépített mikrofon?
vagy miért nem látja a skype?Tudnátok segíteni?
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #99629 üzenetére
Magyarból ritka az ansi layout- van egyáltalán "magyar ansi layout" és ilyen fizikai kiosztású Thinkpad-be tehető billentyűzet? (Azt hiszem, ez költői kérdés lesz.)
A korábbira: Ezek a TP billentyűzetek meg tudnak dögleni egy idő után csak úgy is, nem kell hozzá beleönteni semmi folyadékot vagy leejteni a gépet. - ez milyen statisztikára, tapasztalatra alapozva született? Pont ellenkező tapasztalataim vannak (statisztikám nekem sincs, csak kb. 30-40 Thinkpad billentyűzet), nem szoktak ezek ok nélkül elhullani. Az "úgy rémlik, hogy olvastam valaha valamit" nem igazán ér.
-
SzalaiG
addikt
válasz
donjohnson #99600 üzenetére
Köszönöm. Elmentem a válaszod.
-
Frawly
veterán
válasz
tothjozsi96 #99627 üzenetére
A magyar bill az lehet ritkább, mert azt nem tudsz Kínából meg EU-ból rendelgetni. Nekem mindegy lenne, brit billentyűzeteim vannak, nem nézek le mi van a billentyűkre írva, a lényeg, hogy a gépírásszabványnak megfelelő iso fizikai layout legyen (fordított L alakú Enter, bal Shift és X között két billentyű legyen), de az már mindegy, hogy német, osztrák, brit, stb., szinte minden ország ugyanazt az iso fizikai elrendezést használja, a logikai kiosztás meg szoftveresen változtatható (az OS-ben hu-hu kiosztást állítasz be). Magyarból ritka az ansi layout, az inkább csak Usákiába használatos, már csak ott különcködnek egy soros Enterrel, hosszú bal Shift-tel, stb..
-
Nem találkozott valaki egy jóárasított Onelink+ dokkolóval? Keresek egyet.
-
Frawly
veterán
válasz
tothjozsi96 #99609 üzenetére
Ezek a TP billentyűzetek meg tudnak dögleni egy idő után csak úgy is, nem kell hozzá beleönteni semmi folyadékot vagy leejteni a gépet. Végül is nem rettenet drága bele másikat rendelni.
-
BFeco
aktív tag
Jó ha tudsz róla, nálam is jelentkezett:
T480 battery discharge problem: internal battery goes first at all times!
Most 45 ciklus van a belső és 3 az új külső nagy akkuban, és most még a külsővel kezdi a merítést.
Korábban szinte mindig a belső akkuval kezdte a merítést!
Hiába kérik, hogy beállítható legyen a két akku prioritása merítésnél, a Lenovo nem válaszol.
A két akku egyenletes elhasználódása érdekében változtatja a merítés prioritását. Ezt a választ adta valaki a fórumban. Nálam szinte mindíg a belső akkut kezdte el meríteni. Kb. dupla ciklus van a belsőben!
A menet közbeni akku csere nem megy, ha a belsőt meríti elsőnek, majd a külső is lemerül!Most 51 % az akku és még 10 óra van vissza.
-
BFeco
aktív tag
Szia!
Én ezt használom:
BlitzWolf® BW-P8 20000mAh 45W QC3.0 PD3.0 Dual USB Type C Polymer Fast Charging Power Bank - Black
Tölti bekapcsolt állapotban is. Az eredeti gyári 48 Wh-os akkut (24 + 24 Wh) egyszer fel tudta tölteni.
A 96 Wh-os (24 Wh + 72 Wh) konfigot még nem próbáltam vele tölteni. Még csak 3 töltés van az egy hetes 72 Wh-ás akkuban! Három és fél hónapos a noti.
8-10 órát simán megy sok tabos chrome böngészővel Wi-Fin. A 48 Wh-ás kb. 4-5 óra volt.Ez a kis méretű töltő is működik vele.
BlitzWolf® BW-PL4 45W PD Type C USB Charger EU Adapter With Power3S Tech - whiteBFecó
-
fungi
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #99617 üzenetére
Gondolom, használni kell, hátha jó lesz, ha meg nem, akkor venni apróról a legolcsóbbat....
-
Silεncε
őstag
válasz
Baja valszeg nem lesz tőle, de ahogy Tika is mondja, ha kicsit mozgatják a gépet, el fog engedni.
-
sqpp
őstag
Ohh, remek!!!
Neked amúgy az akksi idő milyen átlagos munkával és-vagy netezéssel? Én is ebben az akksi kiszerelésben vettem, azért vagyok kíváncsi rá. De csak 2 nap múlva érkezik meg valószínűleg és nagyon várom.
A kérdésem inkább az lenne, hogy Type C-vel van a töltés, ha jól tudom.. ugyebár.., próbáltad már power bankkal is tölteni? Amazonon találtam 45W-os töltőket, amivel Macbook-okat is lehet tölteni, ezért gondoltam, hátha vetemedett már ilyenre valaki
-
Tikakukac
titán
válasz
Ideiglenesen nyilván.
-
tothjozsi96
addikt
Kicsit játszottam a billentyűzettel és maga a kábele van megtörve.
Ezt itt össze szigszalagoztam és most tökéletesen működik.
Azt szeretném kérdezni ez a megoldás így "jó"?
Mármint, nem tud elmelegedni vagy nem lehet zárlatos tőle? -
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #99613 üzenetére
Ha biztosan nem volt vizes akkor valami pedig zárja a gombot mégis. Talán egy darab fém valami.
-
sqpp
őstag
Van itt valakinek T480 pls?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #99609 üzenetére
Jah, hogy azt mondta
Mentem úgy T500-ra, hogy hibátlan, patika volt. Konkrétan egy darab nem volt meg a gépből, effektíve az alaplap sarka kint volt a kasztniból
Azt kéne akkor megnézni, hogy melyik gomb van beragadva, amikor éppen átlendül a booton. Vagy élből másik billzetet elő.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Tikakukac #99607 üzenetére
A srác, azt mondta hogy nem folyt bele semmi.
Újratelepítettem a Windowst, hang, internet minden tökéletesen működik.Csak a billentyűzet nem.
Érdemes benne billentyűt cserélni, vagy lehet hogy alaplapos?Ennyire nem vagyok hozzáértő.
Szerk.: Az is érdekes volt hogy ma, egy fél óra üresjárat után próbálgattam és ment a billentyűzet, 1-2 óráig, most megint nem..
-
Butcher82
senior tag
válasz
tothjozsi96 #99606 üzenetére
Stuck key azt jelenti, hogy beragadt a gomb, de javítson ki valaki ha tévedek. Lehet az a gond nem?
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #99606 üzenetére
Nem az a gond, hanem, hogy nonstop zárt állásban van visszarakva vagy vízkáros a gép.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Tegnap írtam hogy Lenovo T400-ban a billentyűzet megdöglött, de úgy hogy írni nem lehet vele, de trackpoint bekapcsoló gomb megy.
Viszont ma, amikor bekapcsoltam, kiírt a BIOS egy hibaüzenetet "stuck key".
Az egyik billentyű egy hete kb kiesett, és azután jelentkezett ez pár nappal rá, hogy nem működött a billentyűzet.
Lehetséges hogy a BIOS így letiltaná a billentyűket mert az egyik hiányzik?
-
Butcher82
senior tag
Esetleg valakinek nincs elfekvőben X230T-hez ventilátora (04W6930) 3 pines? Vagy egy tuti link ahonnan beszerezhető emberi áron?
-
darvinya
titán
válasz
donjohnson #99602 üzenetére
Nálam sem hozott F12 nyomkodás sikert telepítésnél.
Az csak meglévő rendszerek közötti váltásra jó, amik nem látják egymást.Ok, hogy csak USB van, de számozzák melyik USB, amit vesz elsőnek, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest