- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
a T61-em-hez keresek magyar bill matricát
Anyumnak fogom adni, és olyat szeretnék, ami jó minőségű..nem szeretném 2-3 havonta újra ragasztani
találtam 500-1000-ig
mi az amit érdemes ? -
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #88692 üzenetére
nekem mindkettő tetszett, a numpadosból van egy új a szekrényben, de elhasználni sajnálom, eladni is...:d
-
azbest
félisten
válasz
én elkanászodtam és a dokkolók mellé egy-egy genius-t vettem
[link]
-
donjohnson
addikt
eladtam a lelkem az ördögnek (
) és lecseréltem a T540p-t egy E560-as edge-re. elsőre jó vételnek tűnt, mert olcsó volt és 2 generációval újabb proci van benne.
eddigi tapasztalataim:
-halkabb hűtés, mint a T540p-ben lévő. nyilván gyengébb is a gép, de sima böngészésnél nem érezhető
-tpfancontrol nem támogatott. felraktam, de csak az rpm-et mutatja, szabályozni már nem tudja
-4 helyett 3 usb port. tudom, lehet venni usb hub-ot (de így is 2 van már rádugva a gépre), illetve sosem árt a több
-"Power on with AC Attach" funkció hiánya a bios-ban -
Tikakukac
titán
válasz
Ritka kutya, én itt vagyok tőle 7 percre, felrakás után indultam mire odaértem 3-ból tudtam válogatni. Szóval ja, ritka madár
-
-
Bdanyy
addikt
Köszi a tippeket, thinkpadre kerestem lenovo helyett, így jóval kevesebb talalatom volt
sajnos nincsen olyan kallodo kabelem, de ha találok hozzá akkor lehet érdemes azt venni, mégiscsak új lenne.
-
azbest
félisten
válasz
Bdanyy #88683 üzenetére
hmm a vaterás nem utángyártott? Nekem minden lenovo töltőm 3 érintkezős (két 65ös és két 90W-ost is használok). Egyébként olyan kábelt azért sok helyen árulnak. Hm közben láttam máshol is a neten 2 érintkezőset is.
De például aprón másnál is látok 90w-osat, én is innen vettem valakitől a t430-hoz a másodikat, Pár példa [link] vagy [link] vagy [link]
Van még több is, csak találomra pár bíztatónak látszóra ráböktem.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
T410-hez szeretnék egy új(abb) tápot venni. Eddig Chasertől vásárolt 90-est használtam, szerintetek ez jó lesz? [link]
Most máshol nem találok gyárit, utángyártottal meg volt már korábban problémám, magára a gépre meg már nem szivesen költenék sokkal többet.
-
Tim82
félisten
válasz
Butcher82 #88678 üzenetére
Próbáld meg ezzel a driverrel. (Francia91 fórumtárs jóvoltából ez egy módosított, Win 7/8.1 kompatibilis driver.)
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok, felraktam a T60-ra a 32bit-es WIN10-et, néha nem indul, kapok egy "csippanást" és fekete képernyő fogad és csak az egérmutatót látom illetve tudom mozgatni, ezt csinálja 8.1-el is. Win7-el no problem. Esetleg tud rá valaki megoldást? Olyan mintha alvó üzemmódban lenne vagy hasonló...
-
Chaser
legenda
válasz
WaterWave #88669 üzenetére
oké, majd ha elszáll az alaplap nem reklámozod tovább ( : pláne ha más is száll vele
aprón 4-5k-ért simán van használt gyári töltő, de néha akár új is
azok is meg tudnak halni, de nem szokásuk magukkal vinni alkatrészeketszerk: Petrikent újra kell flashelni a biost, de ahhoz kell hw is, ki kell venni a chipet, van itt aki foglalkozik vele, most passzolom, többiek majd megmondják
-
Beantech
aktív tag
Sziasztok,
Remélem valaki tud segíteni nekem, kaptam egy LenovoThinkpad R60e típusú laptopot amire sajnos felraktak egy nem teljesen hozzávaló BIOS-t. Kiakarták ütni belőle a 1802-es hibakódot mert csak más típusú wifi kártyájuk volt. A gond az hogy jelenleg viszont bekapcsolás után 3-at blinkel és nem csinál mást. Lenovonál is található valamilyen Bios recovery módszer mint a HP-nál vagy kuka a lap? Fontos lenne életre kelteni a gépet.
Köszi ha valakinek van valamilyen ötlete.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #88666 üzenetére
Villszerelők nem is valamiféle előkelő laborban kezdték valaha a szakma alapjaival történő megismerkedést, hanem a tanműhelyben.
Szakmunkásképzőben az egyik héten elméleti-, a másik héten gyakorlati oktatás folyt. Meg kellett ismerni (ha addig nem tudta, mert nagyon humán háttérből szalajtották) a szerszámok, anyagok használatát, lánghegesztést, ívhegesztést, fortélyos munkagépek használatát, balesetvédelmet és még ezernyi mást.
Egyes sulikban hihetetlen oktatók szárnyai alá került az ifjúság. Országosan ismert jazz-zenész villamos szakembertől kezdve a grófi származású tanáron át a szakmához kiválóan értő, de azon túlmutatóan érdeklődő, széleskörűen tájékozott melósig.
-
Alg
veterán
válasz
FoxiestFox #88662 üzenetére
Kiesett a kis műanyag lapka belőle (nem, nem kitört, kiesett, és nem én vagyok az egyetlen, kicsit utánakeresve úgy tűnik ez szinte szériahiba), és onnantól elég volt egyszer figyelmetlenül beledugni valamit...
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #88662 üzenetére
vannak erős és vannak okos informatikusok. Az egyiknek elsőre bemegy az usb-be a dugó, a másiknak csak harmadjára
(#88661) Alg
Amúgy, aki megfelelő szerszámokkal rendelkezik, az gondolom ki tudja cserélni az usb aljzatokat az alaplapon.Ha pedig a legegyszerűbben akarod megúszni és nem akarsz sokat költeni rá, valamint a mobilitás nem szempont, akkor olcsón kapni már hozzá való dokkolót 2505 port replikátor is megteszi (vagy 2504 komolyabb), a sors kegyelmezzen nekik.
-
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Van valami költséghatékony módja egy T500-on összekuszálódott USB aljzat cseréjének? Vagy totálkárosnak számít és nem érdemes vele foglalkozni? Jelenleg már csak 1 aljzat maradt (bár nekem az is gyanús) a többit elvesztettük, és megint nem kapcsol be a gép, valószínűleg újra zárlatos valamelyik...
Szerk: kis nőgyógyászati mutatvánnyal megoldottuk hogy működjön, de továbbra is fennáll a fenti kérdés
-
Chaser
legenda
-
Puma K
nagyúr
válasz
btudos #88648 üzenetére
Fú köszi szépen!
Kerestem a neten az "ipipnél" meg a "vizeseknél" de náluk nem találtam... és a gugli sem volt a barátom vagy csak nem nyitottam ki eléggé akkor "reggel" a szemem
Ebbe bele sem gondoltam amúgy... mert úgy voltam, hogy ha van az oldalukon akkor tudnak is szerezni, ami meg nincs azt nem.
Köszi neked is az infót!
-
anonym2k
csendes tag
Sziasztok !
X201 hűtőventillátort keresek.
Ha akad valakinek akár új, akár használt eladó, kérem keressen pü-ben. -
zsolt734
tag
Sziasztok!
Lenne valakinek esetleg elfekvőben egy jó állapotú, magyar nyelvű Lenovo Thinkpad USB-s trackpoint-tal ellátott külső billentyűzete? Elsősorban a numerikus billentyűk nélküli változatot keresem. Ilyet vagy hasonlót.
Előre is köszönöm!Üdv.:
Zsolt -
btudos
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Egy TP E531 (Intel i3) laptophoz kellene töltőt (65W, téglalap alakú csatlakozós: 45N0254) vásárolnom, viszont nem nagyon találok boltot ahol lehetne kapni eredetit.
Tudok javasolni üzletet ahonnan lehetne vásárolni-rendelni?
Üdv
Puma -
Builder
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy lenne egy Lenovo E540 esem. Ujra indítottam majd ez fogadott "To interrupt normal startup press enter" majd bejön a boot menü "Atahdd ATAPI CD PCI LAN" bármelyikre ra megyek vissza dob ide. Válaszokat előre is köszönöm
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
A T410em használat közben egyszercsak nem érzékelte a töltőt. Gyári 90-es adapterem van, korábban egy cycle robot utángyártottat cseréltem erre, mert az nem tudta csak kikapcsolt állapotban tölteni az akkut. Jelenleg még megy a gép, kabe háromnegyed órát kibirna akkurol, valahogy meg tudom nézni, hogy a táp hibás újra, vagy a notival történt valami? Esetleg egy T500-as töltőjevel ki tudom próbálni, de jelenleg nincsen nálam.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvak #88640 üzenetére
Azt, hogy mit mondd nekünk egy oldal teljesen mindegy. Mondom, nem 1 és nem 2 olyan garizásom volt, amit mutyizva kellett csinálnom, mert tisztán nem ment volna át, hiába tiszta ebay vásárlás volt mindennel. Számla nincs, bukta. Fénygép ugyanez. Hiába vettem első tulajtól, számla nincs, nem akarnak garizni ha kell. Pedig be van regelve, ott van minden adat róla, nyilván nem lehet sem lopott sem szürkés.
Mindig ott kell kérdezni, aki ezt csinálni fogja. Ja, írásban. Szó elszáll...
-
Tikakukac
titán
válasz
darvak #88638 üzenetére
Ha számlád van, minden van. Ha nincs és EU-s a gép elviekben SN alapján garis lesz.
Ez mind olyan infó amit bármikor bármilyen gépnél keresztbe lehet tenni. Sok begarizás meg lopás miatt Dellnél van, hogy már első garira is kérnek számlát. Hiába EU garis és hiába mondja azt az ügyintéző, hogy igen látja, NBD garis onsite-al.
-
darvak
senior tag
Sziasztok, nem sok hozzászólást találtam gari honosításra, de ami az első hsz-ben van, minta ellentmondó lenne.
Szeretném megkérdezni, hogy egy külföldi gépnek van érvényes garija itthon? Mi kell hozzá, elég,v nem elég az SN?
Ha nincs, hogy kell honosítani a garit? -
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #88635 üzenetére
Valamilyen szinten lendületből elmuzsikálnak. Kicsit rövid távú gondolkodás, de ők tudják. Még Edge is volt a cégnél, mondjuk azoktól megszabadultak már. De milyen jó az, mert megfizethető és még mindig szakmaiságot sugall a TP logó rajta :-) Szóval ráéreztek lenovóéknál "valamire". Csak túltolták. Ez a melós 440-en nagyon érződik, régebben volt egy konzumer G580-om nagyon rövid ideig, de az normálisabb volt
Legalábbis a billentyű-tapipad kombója megfelelt számomra.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #88632 üzenetére
Sajnos valóban
Amúgy a listázottakon kívül "használható". Mondjuk alja billentyű meg tapipad mellett nem nagyon vigasztal a hardveres ereje. Kötelező volt azt venni, mert TP és amikor beszerezték ez volt az új széria, így ez lett.
De innentől csak feljebb van nem? 50-es széria tapipadja jobb azért már
Lassan csak visszaépül.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Tovább folytatódik a korábbi kálváriám a céges T440p-vel. Amúgy a dokkoló tényleg mindenkinek ilyen kotyogós?
-Nehezen lenyomodó, "leragadó", eredeti helyzetébe lassan visszatérő billentyűk (csak egy pár szerencsére). Nem a háttérvilágításos verzió a billentyűzet. Néhány billentyű recsegve nyomódik le, meg karcolva, belevernek a billentyűk közti perembe gondolom. Elég silány szerkezet. A t450-é belemegy, lehet azt más gyár készítette, talán az jobb?
-A tapipad rettenet, a dedikált gombok teljes hiánya ellehetetleníti. Az X220-on legalább a trackpointnak rendes gombja volt. Van csere bele szerencsére. Csak nem olcsó.
-
Szerintetek ez a kijelző glossy vagy matte? [link]
A panel típusa a következő: LP125WH2-SLB3 -
azbest
félisten
válasz
#08054973 #88622 üzenetére
"A rendes bill része megy a világítás és a trackpoint nem megy."
régebben írtam ezt saját t430 gép szerelése kapcsán:
" Plusz érdemes tudni, hogy ha bill/touch nélkül futtatjuk, akkor le is tiltja a bios valószínűleg, mert win alatt csak a keyboard ment. 3x szétszedtem és összeraktam, mire a biosba lépve és mentve a bekapcsolt track és touch értékeket újra előjöttek."
Ha bekapcsoltad a gépet úgy, hogy nem volt rákötve a billentyűzet, akkor a bios elállítódik. Menj be a biosba, keresd meg azt a részt, ahol letiltható/bekapcsolható a touch, track, világítás és mentsd el a beállításokat. Mármint amikor rá is van kötve a gépre a billentyűzet.
Valamelyik külföldi fórumban olvastam erről, amikor már többedik összerakásra sem volt jó.
-
törölt tag
-
RoboGuru
tag
-
törölt tag
válasz
RoboGuru #88614 üzenetére
Sajna FN+Spacebar kombóval nem megy. Két szalagkábel jön a bill-ből mind a kettő bevan dugva. Bios-t még megnézem.
donjohnson @ Áá meg sem nyikkan bekapcsoláskor.
(#88616) Tikakukac @ Sajna én is így látom a helyzetet. Ráadásul már lezártam alin.
(#88617) Flashcash @ Pedig a fekete hátuljú és ott a piktogramm a spacebar-on. Akkor ezek szerint már semmi sem bíztos.
-
törölt tag
Sziasztok. Vettem ezt a billentyűzetet ami háttérvílágítással van/volt hírdetve. Az a kérdésem, hogy Win 10 alatt kell-e valami software hozzá hogy működjön,vagy mennie kellene az FN+Spacebar kombinácoóval alapból. Sehogy nem akar világítani. Persze lehet kicsi kínai átvágta a fejemet amire nagyobb sanszot látok.
-
chab7
addikt
válasz
Chaser #88604 üzenetére
Előző nap még jó minden cella, 3 órát is dolgozok vele. Aztán másnap huss, totál használhatatlan. A franc vinné el. Abban bíztam majd egyre kevesebbet fog bírni, és mikor már csak alig fél órát majd akkor veszek újat.
Kár, hogy itt a hegy tetőn a Mátrában még próba akksihoz is majdnem akkora az útiköltségem mintha újat vennékDe ha meghalt hát meghalt. Megrendelem én akkor ezt a 100% eredetinek írt piros karikásat az ebayről. (Már csak azért érdekes, hogy piros vagy kék, mert úgy veszem észre a netes képeken az utángyártott a kék az eredeti meg a piros.)
-
-
Csepi95
csendes tag
válasz
FoxiestFox #88606 üzenetére
Igen, de annak ellenére is, hogy a processzor nem annyira "izmos", mint a többi? AMD Athlon NEO MV-40
-
-
Csepi95
csendes tag
Szerintetek X1xxe szériánál egy SSD upgrade érezhető lehet teljesítményben?
-
chab7
addikt
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #88600 üzenetére
jah, arról nem beszélve, hogy ez is DDR3-assal van lefojtva (a K1000M)... Sebaj, év elején jön a K2100M a 8560W-be...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest