- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
Megdagadt?
Azt hogy? Ha Office fájl van nyitva és a power gombot nyomva tartva kikapcsolja a gépet, majd vissza és megnyitja a Word-öt Excelt, vagy ami volt, az elvileg a hirtelen leállás miatt csinál egy bizt. mentést és betölti azt az állapotot, ami a kikapcsolás előtt volt.
Szerk.: Persze ezt csak akkor, ha sehogy sem ébred fel a lapos...
-
Hello,
Hülye kérdés, egy sleepbe menő/abból ébredés közben megdagadt T420-szal mit lehet csinálni? User kicsit meg van lőve, mert villog a sleep led, villog a power gomb, de semmire nem ébred a gép. Természetesen mentetlen dokumentum van nyitva :S
-
Tikakukac
titán
válasz
DarkChild #87041 üzenetére
Háj kváliti lenóvó minőség.
Ezt tudja a 120k-s belépős Toshi is, kb. azon a szinten is vagyunk, örülök az ilyeneknek. Ha mákod van garin talán áttolható, felhívod a neked tetsző szervizt és megkérdezed. Toshinál a komplett palmrest is belevágott, ott volt pár keményebb levél, de asszem áttolták gariban.
-
Chaser
legenda
válasz
LattilaX #87040 üzenetére
mindenképp 14-es kell?
DarkChild sztem garban elhajtanak, mért nem használtál billzet-kijelző közti védőanyagot címszóval
sok gépnél probléma ez egyébként, az mondjuk szégyen hogy ennél a kategóriánál is
egy próbát épp megér a szerviz, de sztem esélytelen
ha meg nem használod belső kijelzőről sztem foglalkozni is kár vele -
DarkChild
senior tag
Sziasztok! Van egy X240-em, amit gyakorlatilag csak külső monitorra és billentyűzetre kötve használok amióta megvettem - a kis méret volt a döntő a vásárláskor -, ezért a beépített kijelzőjét szinte sosem látom.
A minap viszont gondoltam ideje alaposan megtisztogatni, így a kissé por lepte kijelzőt is elkezdtem letörölgetni és ekkor megdöbbenéssel konstatáltam, hogy a SPACE billentyű szép kis csíkot karcolt a kijelző közepére.
Képek: billentyű / kijelző.
Rákerestem neten és úgy látom nem egyedi a probléma, más szériáknál (pl. T450) is említettek már ilyesmit. Szerintetek ezzel mit lehetne kezdeni? Feltételezem csak kijelzőcserével orvosolható hatásosan... Garanciálisan intézik az ilyesmit, vagy mindenképp zsebbe nyúlós a történet?
(Tervezem, hogy eladom lassan a készüléket, és hát ez a karcolás elég jelentős értékcsökkenést eredményezhet szerintem...)
Válaszokat köszi! -
törölt tag
válasz
LattilaX #87033 üzenetére
Olyan webshop-ban nezelodnek, ahol kifejezetten hasznalt uzleti notebookkal foglalkoznak (tobbiek majd segitenek kik az ajanlottak). Ezek rendre kulfoldi cegek levetett gepei. Elonye, hogy tobb darab kozul valogathatsz kedvedre es akar 6-12 honap bolti garanciat is kapsz melle. Hatranya, hogy dragabb, mintha innen a hardveraprol turelmesen kivarnal egy szepet.
-
törölt tag
válasz
LattilaX #87029 üzenetére
Ezek tukreben, ha 4:3-as kijelzot szeretnel es eleg az 1024x768, akkor X60/X61, ha nagyobb felbontasra vagysz, akkor X200-ig mennek el. Ez utobbi 8GB RAM-ig is bovitheto akar es a P8xxx-es sorozat is boseggel elegendo. Premium
IPSAFFS panellel is fel lehet szerelni. "s" vegu (energiatakarekos) tipusokat kerulnem, az X200-as uj 9-cell akkuval elmegy 8-9 orat is. Ja igen, en csak X-es gepekrol tudok beszelni, tehat ezek 12.x inch-esek.Szerk.: ha 14 inch, akkor nem szoltam. Fentiek megfeleloje ebben a meretben azt hiszem T60/T61, illetve T400.
-
LattilaX
tag
Szaisztok!
Tegnap kipróbáltam egy thinkpadet amely 1 gb memóriát és egy Intel celeron procit tartalmazott egész gyors volt nekem nagyon tetszett a masszivitása ,minősége.
Netezésre szeretnék egy olcsóbb példányt megkérdezhtem milyet ajánlotok?
(És honnan ? Hardveraprón kitől érdemes vásarolni vagy laptopsystem?) -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Milyenek ezek az ebayesX220 palmrestek? Nagyon rossz minőség? Van tapasztalat velük?
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #87023 üzenetére
Magaslabdat feldobtam latom.
-
-
törölt tag
(#87019) Gondwana
TP-Link TL-WN722N USB WLAN adapter vajon gyorsabb, mint barmelyik internal WLAN adapter egy X200-ban? Tavolsag nem szamit, szoban belul maradnank. Router: TP-Link TL-WR1043ND V3 OpenWrt-vel.
-
Gondwana
addikt
válasz
#59070464 #87010 üzenetére
X200/x201/s/t kàrtyaolvasòja USB2.0 buszon ül és nem tud UHS-t, azaz 20MByte/s a teteje. Az SDXC/64GB _nem_ az olvasò függvénye, hanem az ExFAT szoftveres lekezelhetősége. Win7sp1-től működik, neked külön kell exfatfs-t mòkolnod a kernelhez ehhez.
Szerk. USB miatt itt bootolhatsz SD-ről, màs nemX TP-ken nem. Ha kell az UHS, ExpressCard olvasò kell, ami PCIe buszos, nem USB
-
Chaser
legenda
ez egy hd ips panel
elképzelhető, h cserélték hiba miatt akár szervizben a fhd-t erre, vagy gyárilag ezzel szerelték, mert egyébként előfordul tp-ben, és az eladó rosszul tudja h csak fhd létezik belőle
emlékeim szerint a win alap driverrel is érzékeli a valós max felbontást és be is lehet általában állítani, de ha nem, inteles driverrel már mindenképp -
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #87003 üzenetére
Az ember hülyének néz! Váltig állítja, hogy ez full-HD. Rendszer alól nem lehet magasabbra állítani 1366x768-tól és az Everest is azt írja, amit írtam. Létezik, hogy ennek ellenére tényleg full-HD? Azt mondja, hogy ebből nincs sima HD, bemásolt valami szar Lenovo PR maszlagot. Nem akarom magam teljesen lejáratni, de 10000km-ről is úgy tűnik nekem, hogy ez baromira nem full-HD.
Fogalmam sincs mit csináljak. Unokatesóm 3 hét múlva jön haza, akkor már nem fogok tudni mit csinálni. De Ő meg tényleg nem ért hozzá és ha visszaküldöm és tényleg kiderül, hogy full-HD, akkor nagyon nagyot égek. Hogy állapíthatnám ezt meg innen 1000%-ra?
Screenshot Intel illesztő alól:
-
törölt tag
Ujra erdeklodni szeretnek X201-as kartyaolvaso beszerelese X200-ba kapcsan (SDHC to SDXC upgrade). Nem a nagyobb meret erdekelne, hanem a nagyobb sebesseg. A kerdesem az lenne, hogy a bus sebessege az201 kartyaolvasojanak mar UHS-I vagy csak High Speed? Csak a 32+GB meret miatt (SDXC) nem foglalkoznek a cserevel.
-
VipeR-T
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni egy döntésben. Kültéri, terepi munkavégzésre kerestem magamnak laptopot. Be is szereztem egy X201t és egy X220t Thinkpadet. Az egyiket megtartanám, a másiknak mennie kell. Mindegyik tablet kialakítású, használt gép.
Az X201-es konfig: i7 L640 2.13 Ghz, 4GB RAM
Az X220-as pedig: i5 2520M, 2.5Ghz, 4GB RAMTovábbi fontos körülmény, hogy a 220-as rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, illetve puszta kézzel is érinthető kijelzővel, míg az x201-es csak ceruzával érinthető. (Viszont ha jól tudom, a kizárólag ceruzával érinthető kijelző jobb láthatósággal bír kültéren)
Állapotot illetően az x201 jobb állapotú, feszes-szoros a zsanérja, az egész gép újszerű. A 220-assal még foglalkozni kell, akksi nélkül van jelenleg, illetve a touchpad "kopórésze" is cserére szorul, mert fényesre van kopva, és a zsanér is lóg kicsit. Mivel ezen ráadásul nincs kijelző rögzítő pöcök, ez még zavaróbb.A jövőt illetően mindenképpen SSD-t kapna a megmaradó gép, ha jól tudom, az x220-as csak mSATA SSD-t tud fogadni, ami hátrány ugyan, viszont így megmarad a HDD háttértárnak, ami meg előny.
A tapasztaltabbak véleményét kérdezem, melyiket lenne érdemesebb megtartani? Van esetleg olyan különbség a gépek között, ami eddig elkerülte a figyelmemet? Köszönöm!
-
Tikakukac
titán
Nem tudtunk elég drága Yogát rendelni még amire ne állt volna fel a hátszőröm instant. Nagyon nem semmi hogyan pusztulnak el az sem, mikor kirendel a cég egy flottát felső-középnek és aztán perre kell menni a szervizzel, mert lehetelen volt megjavítani gépeket de azért ők megmondták, hogy rendben van mikor lefordul a kijelző a házról. Lol.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #87001 üzenetére
Ha driver el van kefélve, akkor nem enged HD fölöttet megjeleníteni, hibás erre elapozni.
Everest nem téved. Amit ki tud olvasni az az is.
hito: Yoga vackokhoz nem értek, de parts lookup sn alapján. De ez nagyon erősen HD-nak tűnik.
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #87001 üzenetére
Mondom, hogy nem ért hozzá, és nem is nagyon lehet ilyen szívességekre megkérni, hamar elveszíti a türelmét. Ezen kívül én is kíváncsi voltam egyéb dolgokra is a géppel kapcsolatban, amit egy jobb gomb, képernyőfelbontás nem fog nekem leközölni.
Egyébként az hogy fordulhat elő, hogy téved?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest