-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
vikcsi #79291 üzenetére
Nem tudom, azt se tudom, mennyi egy gyári nagy (8e mah) és egy utángyártott között az árkülönbség.
Én eddig 2 laptop aksit rendeltem eBay, egyik 17% on áll aktív használat mellett 2 éve, másik 1% on 1 éve, igaz utóbbi Sanyo cellás aida szerint.
Előbbi noname..
Tudom, nem játék, robban stb, de én még ismerősi körben se hallottam ilyenről.
Ha pár e Ft a különbség, nyilván nem variálok, de ha tényleg 30k+ egy gyári aksi.. T400.
Hozzateszem, a jelenlegi aksi nálam egy éve van, 17 vagy 18% áll, és nem növekszik az elhasználódás. Csak tartok tőle, mivel vagy 6-8 éves aksi, hamarosan beadja a kulcsot . -
Dio111
tag
Kis segitség kellene.
Mi lehet a gond t420 mikrofonja egyik naptól a másikra szinte elnémult.
Ha megkocogtatom vagy belebeszélek akkor halja a másik fél de ha hátradölök semmit se hallani.
Vin alol driver allol már szinte mindent megpróbáltam csak külső mikrofont nem mert nincs olyan csatlakozósom -
barnam_
nagyúr
válasz
Chaser #79290 üzenetére
Rendben, nem tudok vitatkozni IPS témában
Nyilván ha saját szememmel látnám a különbséget én sem kételkednék.
Nekem egyedül a kisebb felbontás a visszatartó erő, tehát hiába IPS, ha a felbontás csak 1366x768.
Ha monitort, vagy TV-t vennék, valószínűleg én is IPS-re szavaznék. -
vikcsi
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #79288 üzenetére
én többet nézem a notebook kijelzőjét mint a telefont, tehát ha választani kellene inkább az legyen ips
ez a gép speciel tökéletes retro játékokhoz, konyhába főzőcske közben, a legfontosabb ilyenkor a kijelző
épp ez az hogy megéri, ha az ember sokat használja, egyrészt sokkal kedvezőbb szemnek/agynak, másrészt egy hulladék paneltől nekem kb hányingerem van, az x200-on grafikai melót is tudok ígyy csinálni, gyári panelekkel mailezni is szenvedés -
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #79288 üzenetére
Szerintem kicsit el van túlozva az IPS vs TN fontossága. Oké, pl. a telefonom Amoled kijelzője egyszerűen gyönyörű, nem bírnék újra sima LCD-s telefonra ránézni. De szerintem egy laptopnál nem annyira létfontosság.
Szerintem sokaknak más a prioritás, többek között nekem is. Oké, nekem is amoled-es telefonom van.
De a TN panelre jó esetben is csak azt mondom (akár laptopról, akár monitorról van szó), hogy szó-szó, korrekt, az IPS (vagy xVA) elé meg már-már élmény akár csak leülni is. Ha nem lennének így sokan, akkor nem lennének népszerűek az IPS paneles mod-ok, illetve nem jönnének IPS paneles notik (szerencsére egyre nagyobb számban).
A munkahelyi Dell P2213 és az itthoni Fujitsu P22W-5 közötti különbség is hatalmas. Pedig ez a Dell monitor elég korrekt a TN panellel együtt is. Mégis...
-
barnam_
nagyúr
válasz
Chaser #79285 üzenetére
Szerintem kicsit el van túlozva az IPS vs TN fontossága. Oké, pl. a telefonom Amoled kijelzője egyszerűen gyönyörű, nem bírnék újra sima LCD-s telefonra ránézni. De szerintem egy laptopnál nem annyira létfontosság. Az IPS biztos nagyon szép az X220-nál, de szerintem annyit nem ér meg. Akkor inkább 14"-on 1600x900, a T420-am Samsung panelja elég szép. Összehasonlítottam egy 13"-os 1366x768-as Samsung laptoppal (melynek kijelzőjét eddig jónak láttam), hát a T420-hoz képest bizony silányabb.
(#79286) Tim82: azt én sem vettem észre
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
én verziómban inkább 50-55k az x201, ha van w7 licensz, nagyon beözönlöttek az olcsó x220-ak
a 60-as meg akár 40-45k, nagyban függ a kijelző minőségétől, mennyire sárgult, foltos, mekkora a fényerő, ha kijelző gondos akkor 30, max 35k, aki ismeri szép panel esetén fizet érte -
Tim82
félisten
Szerintem X201: 60-65k körül, T60p: 35k körül - itt most arra az összegre gondolok, amennyiért úgy gondolom, hogy biztosan hamar elkelnének. De van beárazós topik is.
-
Zooka
tag
Szerintetek mennyit érnek a következő gépek?
- X201: i5-560M 2,66 ghz, 4 gb, 320 gb 7200 rpm (1280*800 affs (ips), webcam, német bill, 4c ~1,5ó akku, nagyon szép állapot)
- T60p: Core Duo T2600 2,16 ghz, 2 gb, 100 gb 7200 rpm (1600*1200 ips, francia bill, halott akku, szép állapot) -
brd
nagyúr
válasz
zolion01 #79276 üzenetére
Nem. Sokan olvassák a hibát, és csak a Virtualizáció marad meg belőle, de az Intel Virtualization Technology for Directed-IO (VT-d)-t kell kikapcsolni (ha ez okozza a hibát). A VT-x, amire te is gondolsz, az egy másik funkció. Ugyan mindkettő a virtualizációs témakörhöz tartozik, de a VT-d-nek jóval kisebb a szerepe, és a kihasználhatósága (pláne egy laptopon).
-
zolion01
tag
válasz
FoxiestFox #79275 üzenetére
Igen, ezt ismerem, Chrome alatt is megvolt...
De ez nem zavart...
2x2GB RAM volt akkor még
-
-
zolion01
tag
válasz
Chaser #79270 üzenetére
Nálam Win7 alatt is gondok voltak/vannak.
Intel driver miatt. Most csak úgy működik minden rendesen, ha Chrome-ban kikapcsolom a hardveres gyorsítást, illetve Intel driver-ben a 3D részben mindent manuálisra állítok az alkalmazás dönti el helyett.Persze Linux alatt nincs gond.
-
Chaser
legenda
válasz
zolion01 #79268 üzenetére
jól értem azért adnád el mert a legújabb os alatt anomáliák vannak
nincs a gépben olyan hw amiből w10 profitálna, azt se vettem észre hogy uo. rendszeren gyorsabb lenne, lehet már core i-től felfelé igaz
9 cellás jó akkuval ati mellett is meglehet 3-4 óra egyébként, intellel 4-5 megvan, felhasználástól függően -
-
zolion01
tag
W500
Érdeklődnék, hogy senki nem találkozott Intel driver problémával win10 alatt?Fagyások:
- elsőre Win7-ről frissítettem semmi baja nem volt
- második alakalomra indulás után állandóan fagyott, 5-10 ilyen eset után magától megjavultSajnos a driver hiba miatt nem tudtam a gépem hagyni, mert nem asztali gépként funkcionál a w500 ezért fontos az akku idő is, tehát kötelező Intelre váltanom néha...
Azt hiszem ez az egyetlen ok, amiért az eladáson gondolkodok...
-
Polllen
nagyúr
Köszi urak!
-
Gondwana
addikt
válasz
Polllen #79264 üzenetére
Ceruzakezelés belebarkácsolható (nem kis macerácal) mezei X220-ba is.
Mondjuk, nálam pont most került ki a wacom cucc az X201-ből valószínűleg ideiglenesen, mert épp belekerült egy 1440x900-as Toshiba panel. Ezeket a gépeket erre a felbontásra teremtették!!! (Persze, single link LVDS nem tudja átvinni a szükséges adatmennyiséget, ezért a fő trükkje, hogy csak 50Hz-en megy a panel, amikor 1440x900 a felbontás). Színei? Vannak. Kalibrációszerűség után már egy pirinyót javul a helyzet, de a szűköcske színtere nem esik túl messze a fekete-fehértől. (7700K natív színhőmérséklet)
Most pár napig megpróbálom, aztán lehet, hogy visszacserélem és építek egy másik gépet ez a kijelző alá. (Végül nem X220-at vettem, hanem i7-esedett az X201, eddig nem bántam meg)Szerk.: T410-ben volt utoljára tapikijelző, de IPS opció még tervben se volt.
-
Polllen
nagyúr
Álohá!
Egy alap thinkpad x220 képes kezelni érintőkijelzőt vagy csak az x220t?
-
barnam_
nagyúr
Én is próbáltam a Win10-t a T420-al. Egyedül az SD olvasót nem ismerte fel, ahhoz feltettem a Win8 drivert, s működik.
Kérdés, hogy ha mindent felismert az eszközkezelőben, akkor is kellene a Win8 drivereket telepíteni (Intel AMT, wifi, stb)? Egyelőre nálam is teszt időszakban van a Win10, ha beválik, akkor a T420 lesz a mindennapi laptop, s eladom a T400-t. Ami nagy szó, mert egészen eddig nem találtam olyant, ami használati szempontból jobb lett volna
-
válasz
tothjozsi96 #79258 üzenetére
Amikor érzed, hogy nem egészen annyi van benne, amennyit ő gondol.
Ha hipochonder vagy a géped illetően, akkor havonta. -
tothjozsi96
addikt
Egy kérdés.
Mennyi időközönként ajánlott perform resetet csinálni a battery-vel? -
pippin12
tag
Nálam t500 on megy a váltható graf, telepítéskor nem megyek netre mert amiket leszed drivereket attól befosik. Először pm et rakom fel win7 módban, utána ati drivert szintén win7 módban és restart. Win updatet letiltottam , mert hiába állítom be hogy ne szedje le a drivereket , mindig le akarja szedni.. Pm et csak graf váltásra használom, rmclock megy 2 módban 1.6ghz meg 2.4 undervolton. Ezekkel a driverekkel megy nálam
-
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #79252 üzenetére
Nekem elég, hogy a gyártó tesztelt termékét teszem bele, nem egy ismeretlen vadidiegen noname termékét. A gyártó nem fogja bevállalni a meghurcoltatást, ha balesetet okoz a nem megfelelően védett termék, míg egy noname akárkinek ez mindegy.
Én amúgy most építek egy akkus kütyüt, megy is az akkura a tűzálló védőzsák.Szvsz nem kell félni ezektől, csak be kell tartani néhány józan szabályt és elkerülni a gagyikat.
A win10 nekem elsőre tetszett, de a megjelenés óta sorra hallom a disznóságokat, hogy már kb. mindent magától akar ez csinálni, mindenről adatot gyűjt, ami egyáltalán nem tetszik nekem.... Mint a gagyi androidos játékok, amik a netes mikropaymentek és SD meg fónbúk hozzáférés nélkül már néha el sem indíthatók.
Mondjuk nem szoktam vele vacakolni, az ilyenre delete..... -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #79249 üzenetére
Korábbi rendszereknél a KB2918614 frissítés okozta ezt a problémát. Kérdés van-e lehetőség a te esetedben ezt eltávolítani. Esetleg [itt] nézz körül!
-
Chaser
legenda
elméleti lehetősége ott van, és sajnos minden akkunál, ha túl paráznám nem is hasznánék akkut..se gépet
na azóta is megy yt az 500-ason w10-en, mára ennyi időm volt rá
ha nem lehet majd updateket kilőni nem leszünk barátok ezzel a csodával
felület egyébként így elsőre nem nyerte el túlzottan a tetszésemet, de ez szubjektív -
-
Tinuszka
tag
T540p-re tettem fel a 10-est, upgrade után újratelepítettem. Upgrade után a PM fagyott le, aztán elindult de nem látta az akksit, míg a tiszta install után a W10 nem engedi felrakni a PM-t, máshol pedig (Lenovo Settings) nincs opció az akksi kímélő mód beállítására. Amúgy nincs vele különösebb baj. Valaki tud erre megoldást?
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #79230 üzenetére
Nem-e gyújtja fel a házat? Egy jó kis masszív 6 cellás Li-ion akksiszörny? Akkorát tud robbani, hogy még a lapost is szétégeti.... [link]
Nem véletlenül hívták vissza, a legkisebb hiba a töltő/védelmi áramkörökben vagy akku-kialakításban is már gondot okozhat. Veszélyes eszközök ezek sajnos.(#79231) dying_star: Ez már a modern kor emberének készült. Tudod, a big brother mindent megcsinál neked helyetted, és ágyba hozzatja a pizzát, ha beleböfögsz a mikrofonba, akkor is, ha nem akarod.
-
válasz
Mezga Aladár #79244 üzenetére
Hopphopp, most, hogy 63456 újraindítással felerőltettem egy .net frameworkot, amit nem is hittem, hogy fel lehet (letöltöttem 5 külön fajtát), lett CCC.
Akkor már csak a PM és AC kéne + Afterburner. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
FoxiestFox #79241 üzenetére
ccc nem használom. Csak a meghajtó és az is az eszközkezelő vga jobb klikk frissítés.
-
válasz
havri1 #79242 üzenetére
De én azt nem értem, hogyha van kint Win10-es System Update, az miért nem megy egy Win10-en?
Mint tudjátok, én itt kb mindenkinél jobban elismerem itt, hogy a régi szarjainkra ne várjunk támogatást, de itt egy csomó olyan dolog sem megy, aminek mennie kéne.
Pl ha a System Update egy darab drivert nem találna a gépemhez, egy szavam sem lenne, hiszen legalább lefutott, de nem.. -
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #79241 üzenetére
Pont ugyanez volt amikor kijött a win 8/8.1. Ma meg már driver is van kint a lenovo oldalán hozzá. Tökéletesen működik.
Hányszor mondták itt, hogy hülye vagyok, szar az , nem fog sose működni. 7-ig támogatott.
Oszt~ tessék..
10 is fog menni, alapvetően driver hibák vannak, orvosolni fogják.. -
válasz
Mezga Aladár #79239 üzenetére
A driver ok, a CCC nem. De alap, hogy adminként és kompatibilitási módban telepítek, és egyenként állítottam be az exe fájlokra is a kompatibilitási módot - eredménytelenül.
Amúgy van 3D, a driver teszi a dolgát, csak nem konfigurálható, ami játszós gépen sajnos nem alternatíva.#79238 havri1 : A hang nálam oké. BT is, wifi is, bár egyik sem kapcsolható a billkombóval, amit nem tudok belőni addig, míg a System Update nem megy, márpedig nem hajlandó.
Szóval ez felejtős így. Még kicsit szórakozom vele azért.
-
donjohnson
addikt
hajrá win10-esek!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
FoxiestFox #79236 üzenetére
7-ig bezárólag lehet a driversel próbálkozni. Nekem a t60-as vista meghajtója ment a 10-en
Ati x1400 -
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #79236 üzenetére
-
Chaser
legenda
fenn a 10-es, hangerő osd wines van, némításra is reagál csak nem jelzi, fényerőszabályzás viszont halott, egy os ami felülírja a biost?
elindítottam a yt-bot, 2 perc után fekete képernyő de a hang ment tovább, aztán kép is visszajött, egyelőre ennyi
-
válasz
havri1 #79234 üzenetére
Én sem vagyok sokkal előrébb.. gyakorlatilag semmi sem megy, amit használok.
VGA driverről meg ennyit amúgy:
Azért kicsit bíztam az AMD-ben, hogy kapunk egy darab legacy drivert CCC-vel legalább a DX10-es vasakhoz, amivel még túlélhetünk, de nem.
Igaz, a driver maga működik (Win fel is teszi a legújabbat), de így gázos, hogy nem lehet konfigurálni.Chaser: nálam műkszik a fényerő a Win OSD-vel.
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #79206 üzenetére
3 napig szenvedtem a T400-on a w10-el, de a fagyást nem sikerült megoldanom. Hol egyből boot után, hol csak 4-5 perc után, de megmaradt.
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #79231 üzenetére
Akkor nem csak en nem talaltam update szurest.
-
-
Chaser
legenda
ha lakást nem is gyújt fel de alaplapot gyorsan haza tud vágni, cserébe ebayről kb feleannyi mint itthon kéz alatt egy gyári, nagy üzlet, vagy nem
tűzeset vagy stb-ről nem is beszélve, bár az kis eséllyel de megeshet gyári akkun is, lenovo is visszahívott már pár szériát talán emiatt
-
havri1
félisten
Utángyártott akkumulátorral is működik a PowerManager akksi kímélő módja?
(Töltés szabályozás)Köszi
-
Legalább 15 perce nem fagyott le.
Cserébe a System Update (a Win10-es) el sem indul.
Radeon driver felmegy, CCC adminként, W7 kompatibilitási módban sem.
Amúgy működik minden, közben a háttérben szüttyögteti a frissítéseit.
Van egy sejtésem, hogy ismét összezuhan hamarosan. -
Uzi74
senior tag
Első win10 hiba mit látok: a mikrofon mindig aktív, hiába kapcsolom ki az (fn)F4-el.... Az OSD ki is rajzolja a kikapcsolt mikrofon ikont, de továbbra is aktív marad..... Csak nálam van ez?
-
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #79216 üzenetére
azért mondtam az upgrade-t, mert, akkor nem kell azt figyelni, h lejárt-e már az 1 éves ingyenes frissítési lehetőség, és nyugodtan vissza lehet rakni a w7-et is utána
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #79216 üzenetére
ezzel én is így vagyok
500-asra megy, pont az a konfig ami a linkben van
szerk: hdd csak 160-as, modbios nincs, bár annak nem kellene anomáliát okozni ha 7 alatt rendben van, akkor desktopig se jutna el sztem
-
válasz
Sanyi.mTs #79215 üzenetére
Eszemben sincs aktiválni, míg nem képes felmutatni ez a rakás kakkancs egy működőképes desktopot.
Pont ezért kísérletezek. Frissíteni pedig csak addig fogom amúgy is, amíg a 10-eshez rendelődik a kulcs, utána megy a clean install.
A Win sosem volt jó az előző rendszer frissítésében, és a Win10 topik alapján most ebben is alulmúlták magukat. Kb alfa-szintű bugokat produkál a rendszer... -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #79211 üzenetére
érdemes először a w7-et upgradelni w10-ra, így legális lesz a w10 (ha előtte a w7 az volt), majd nyomni egy clean installt és utána már magától aktiválódik az op.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
A GUI tenyleg jo, kicsit olyan linuxos
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #79209 üzenetére
én is feltolom, csak a külső íróm elqrta a lemezt, de nekiesek újra
-
válasz
Chaser #79207 üzenetére
Fogalmam sincs.
Win7-tel minden rendben van.
Ráadásul tiszta installt nyomtam, Macriummal lementettem a 7-est D-re, töröltem minden partíciót az SSD-ről, így azt hozott létre a 10, amit akart.
Most visszaállítottam, de ráérek kísérletezni, úgyhogy ha valakinek van ötlete...
Modbiosom van, szerintem az a legújabbon alapszik. -
RoboGuru
tag
"(#79203) totron
Gondolom a roll back opciot kell valasztani a regi rendszer vissza allitasahoz."Igen a Roll back to the previous build az előző verzió visszaállításához.
"[Erre] valakinek van valami otlete? A gep megy azota is, semmi problemat nem eszleltem eddig."
Természetesen több a hőtermelés és a fogyasztás, de az intel álláspontja szerint is biztonságosan lehet használni. Van aki már évek óta így használja és semmi probléma. Igazából a processzor esetén is ugyanez a helyzet.
-
Chaser
legenda
válasz
hol a hiba?
-
Na, kipróbáltam a Win10-et a W500-on.
Feltelepül percek alatt, wifit, lant, blútyúkot egyből ismeri, de percekkel a boot után csonttá fagy, ahogy írták már fentebb is.
Végigmentem a kötelezőkön, tehát virtualizáció off, amt on-off, switchable graf on-off, fixáltam neki a radeont, semmi eredmény.
Ez így nagyon tré.System Update-et már fel sem tudtam tenni, letölteni sikerült az Edge-ben, de a downloads mappát már nem tudtam megnyitni soha.
Kíváncsi vagyok, erre lesz-e valami fix. Mert amúgy villámgyorsan bootol, és nagyon tetszik a gui. -
Mezga Aladár
veterán
Megtörtént.
Azért gyanús a dolog, mert ha ahci-n volt az opció, akkor a gyári win drivers-el és linux alatt nem lehetett újraindítana a notit, elakadt amikor a bios kereste a lemezeket, majd hibaüzi jött nem talál lemezt.
Ha kinyomtam, vagy leállítottam a notit akkor utána semmi gond. Intel drivers-el rendben volt.
Egy nagyon elb@szott vezérlő van benne. -
ryger
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #79202 üzenetére
-
válasz
Mezga Aladár #79200 üzenetére
Ha jól tudom az AHCI megléte kötelező hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Napelem
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest