- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Az X200 és az X200s 1280x800-as (WXGA) CCFL kijelzője ugyanaz ? -
havri1
félisten
válasz barnam_ #77197 üzenetére
Köszi az infót az optibayre, viszont a kijelzővel kapcsolatban is hátha tudnál segíteni.
T400 van összekötve VGA porton egy 22" monitorra. 1680*1050 a monitor felbontása, viszont nagyon homályos a kép..
Lecseréltem a kábelt egy 2x árnyékoltra, 1600*1200 ig garantáltan tudja a kábel elvileg. De ugyanaz a minőség..DVI-on a monitor tökéletes képet ad (másik gépről), tehát itt van valami baj.
Használja valaki a T400/T500 ast nagyobb felbontáson külső monitorral? El lehet érni azt a tökéletes élességű képet, mint a laptop megjelenítőn, 1440*900-on?
Display Port - DVI létezik, ott jobb a kép?[ Szerkesztve ]
havri
-
barnam_
nagyúr
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Lenovo laptopokat nézegetek, amik használtan elérhető árban vannak és teljesítményben pedig megfelelőek lehetnek munkára (programozás, szoftverfejlesztés).
Fontos lenne a sok memória, ssd, és a processzor. Ahogy elnéztem a legtöbb esetben az első kettő egyszerűen cserélhető, tehát a választásnál nem ezek lennének a feltételek - marad a CPU.
Melyik típusokat kellene nézegetnem az alábbiakon kívül?
T420, T430, X220, X230szoftver szakmabeli && Beverly250
-
metal01
őstag
SD kártyaolvasót mennyire nagy meló átültetni egy T400-ban? Ahogy olvasom eléggé meg kell bontani hozzá a gépet. :/
-
Francia91
veterán
válasz peterr85 #77191 üzenetére
Csak egy picit gondolj bele!
Ha a hűtőnek kevesebb hőt kell elvezetnie a CPU-ról, akkor többet tud elvezetni a GPU-ról. Nálam az alulfeszelés a GPU hőmérsékleten is csökkentett 3-4 fokotNálam a P9700-as (2,8 GHz) alulfeszelve ezt produkálja teljes terhelésen
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
peterr85
tag
válasz Francia91 #77186 üzenetére
Francia91: ja, azt elfelejtettem mondani, hogy ezek alulfeszelt eredmények de egyébként az alulfeszelés nem csak a cpu-ra vonatkozik? az is érdekes, hogy a tpfc írja ezeket a hőmérsékleteket, az rmclock 10 fokkal hűvösebbre saccol. gondolom ez esetben a tpfc a mérvadó.
dying_star: a +130 mhz mekkora teljesítménynövekedéssel jár? bár az általad írt hőmérsékleteket az enyém húzott gpu nélkül produkálja (a cpu meg ugye több is), úgyhogy lehet nem örülne ha megbabrálnám
-
félisten
-
havri1
félisten
Hali!
T400 és T410-be ugyanaz az optibay keret működik?
havri
-
Francia91
veterán
válasz peterr85 #77185 üzenetére
Ezek, amiket írtál, rendben vannak. A HD3650-es nem nagyon szokott 82-83 fok fölé menni, ha igen, akkor ott hűtés baj lehet
Ha alulfeszelnéd, akkor javulna mindkét hőmérséklet[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
peterr85
tag
mx 4-gyel frissen újrapasztázott T500-nál normális a terhelés nélküli 50-55 fokos proci (t9400), illetve 60-65 fokos gpu (3650m) hőmérséklet? kis dota 2, vagy pillars of eternity-vel a cpu 65-70 fok körül megáll, a gpu simán felmegy 80-83 fokra is akár, mindezt 4000+ -os venti fordulatszám mellett. mit bír a 3650 hőmérséklet ügyileg?
-
félisten
válasz FoxiestFox #77164 üzenetére
Feketéje sokkal jobb. Így ágyban filmezés közben epic különbség.. ez még az egykori T500-asom egykori kijelzőjét is veri feketében. Splinter Cell Chaos Theory-n is nagyot dobott. Juj de jó, zombi leszek holnap.
Már csak a palmrest szalagkábelt kell szereznem a megtört helyére, kell neki egy T60-as billentyűzet (akár angol, dokkban úgyis külső billentyűzetről megy), és kész is van.
-
Dhampir
félisten
-
Chaser
legenda
válasz FoxiestFox #77181 üzenetére
Passz De nem hiszem, hogy 4310-ekbe olyat raktak volna. 13,3" HD paneles gép.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz Francia91 #77166 üzenetére
Az sztem adott géptől függ, éppen hogy szerelték össze. Fényerő meg annak függvénye, milyen az adott gépben levő fénycső gyári állapotához képest. T60-ból láttam olyat is, aminek már alig volt fénye szegénynek, ccfl öregszik.
flimo Gyári akku ha nem helyezték üzembe biztosan elvan 1-2 évet 0 töltöttségen, saját tapasztalat. A gond akkor van, ha már töltötték az akkut. Ugy. akkukat meg csak messziről szeretem látni, vagy úgy se.
dying_star Hideg. Eddig egy ledes gépnél láttam melegebb tónusú színeket is, a 4310-esemben. Összes többi ledes gépnél hidegek a színek amit láttam, nem kevés volt már.
rgeorge Clean bevált, finomabb papírtörlővel. Nem karcol, nem hagy semmi foltot. Alkoholos szemüvegtörlő kendő az igazi, azzal valamivel gyorsabb a tisztítás, de ugyanazt tudja.
-
sbazsi
veterán
T530-as notit képét és hangját szeretném a TV-n viszontlátni
Ügye a notiban (és a dokkolójában) csak displayport van. A TV-n viszont nincs se vga, se displayport.szóval marad a hdmi.
Itt azt írják, hogy a DP átviszi a hangot is.
Ha pl egy ilyet rendelek, akkor kép és hang is átmegy a TV-re?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
A változatosság kedvéért elszállt az X201-em most este - halk pukkanással meghalt az alaplap. Azóta sem töltőről, sem dokkolóról nem kapcsol be, még a led-ek sem világítanak. Gondolom, alaplapcsere lesz ebből, el akarom vinni KillHates-hez is, de ha van esetleg tippetek, hogy hogyan lehet visszahozni az életbe, azt megköszönöm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
jani0114
tag
válasz FoxiestFox #77168 üzenetére
Ebben igazad lehet. Nekem is sikerült beszerezni egy LG-P paneles T500-at. Én ugyanazon a fényerőn használom mint az előzőt, a Samsungost. Kijelzője annak is nagyon jó, de most már nem kell hajtogatnom a kijelzőt, a betekintési szög sokkal jobb.
-
metal01
őstag
válasz tothjozsi96 #77172 üzenetére
5 centi sok. Érdemes cserélni. Én ha nem viszem a gépet sehová nyitva hagyom nem zárom le. Van amikor napokig úgy van. A zsanérok még mindig feszesek.
Szerk.: Csak az alaplap nem az jelenleg :/
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
A T400-as gépemben a zsanérnak már csaknem 5cm a holtjátéka.
Van értelme cserélni vagy az új is hamar kikopna?
Egyszer olvastam itt hogy valaki cserélte de hamar kilazult neki az is. -
Francia91
veterán
válasz rgeorge #77169 üzenetére
LCD tisztito folyadek + a hozza kapott mikroszalas kendo
(#77168) dying_star: Nemtudom. Viszont lattam Chaser-nel egy FullHD-s T510-et, asszem LG panelos volt az is, viszont mar LED-es kijelzo. Eszrevehetoen hidegebbek voltak a szinek, az egesz osszkep. Szep kijelzo, szepek a szinek is, de hidegek a T500-as LG-jehez kepest.
-
rgeorge
addikt
Ha már kijelzők: mit javasoltok a kijelző tisztítására, kinek mi vált be?
[ Szerkesztve ]
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #77164 üzenetére
En eppen a Samsungnal tapasztaltam erosebb bevilagitast alulrol es felulrol. Fenyeroben tenyleg gyengebbnek tunik az LG (bar nekem pont eleg)
-
félisten
Ehhez a T/W500 Samsung vs LGP - témához.
Nekem kettő-kettő volt mindkét típusból (T61p-Samsung, T500-LGP, W500-Samsung, és most ez a W500 kapott egy LGP-t végre ).
Amit ezek alapján észrevettem a sokunk által megállapított jobb betekintési szögek, jobb kontrasztarány mellett, hogy az LGP-nek alacsonyabb a fényereje.
Csak a nálam jártakra igaz ez, vagy más is tapasztalt ilyet?
Panelook szerint: Samsung, LGP
Ez alapján az LGP-nek kéne jobbnak lennie fényerőben. A kontrasztaránnyal egyetértek, abban (és betekintési szögekben, de színeiben is) üti a Samsungot.
Felületkezelésük is eltér részben, és nálam pl a Samsungok majdnem tökéletesek voltak háttérvilágításban, míg az LGP kevésbé homogén, fekete képernyőn szépen látszik, hogy lent világosabb.
Sőt, bár nem saját kijelzőn, de egy másik T500 LGP kijelzőjén elég erős sárgulást is láttam, foltokban.
Szóval lehet, hogy az LGP látványosabban öregszik?[ Szerkesztve ]
-
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #77150 üzenetére
Udv!
Mar nekem is LGP van a T500-asombanmetal01: keresd meg KillHates kollegat, bevizsgalasert nem ker penzt, raadadul ultra korrekt csavo! Par gepet mar kuldtem fel neki, eddig maximalisan elnyerte a bizalmamat!
-
veterán
örömmel állapítottam meg, hogy a w520 firewire portja is használhatatlan, nem csak a t510-é
hanyas vagy, te disznó?
-
Chaser
legenda
válasz #95561216 #77155 üzenetére
Ugy. akku csodái. Sok esetben a gép nem hajlandó tölteni se, de ez nem olyan sűrű. Két eset van, vagy már használták párszor és utána sokáig nem, teljesen lemerült és megdöglöttek a cellák/eletronika meghülyült. Másik verzió: simán gyári hibás.
-
törölt tag
Hali.
Thinkpad Edge 13-amhoz rendeltem egy pótaksit, konkrétan ezt: [link]
Előtte egy 42T4813-as volt benne, 63Wh-s. Új aksit gépbe rakva a battery info felismeri, de a gép nem tölti, és ezt nem csak a szoftver írja, tápkábelt kihúzva azonnal kikapcsol a gép. Visszavinni csak jövő héten tudom, ezért addig utána járnék, találkozott-e más hasonló problémával (akár más típusnál is), ami okozhatja a fenti jelenséget, azon kívül, hogy rossz az aksi
-
metal01
őstag
Fogalmam nincs, még nem találkoztam ilyennel. Nem tudom mit kellene vele csinálni. Kár lenne érte, mert fullos a konfig. Jó lenne tudni, hogy tényleg kuka-e a lap, vagy meg lehet még menteni. Ennyire nem vagyok otthon az elektronikában. Szervizzel az a bajom, hogy horror árat kérnek még egy bevizsgálásért is. :/
-
félisten
Na, újra joinoltam az LGP klubba én is.
-
Beethoven
tag
válasz barnam_ #77139 üzenetére
Rendben. Köszi a tippet.
Holnap fogom tudni megnézni hogy beválik e az átállítás vagy sem. Aztán írok mindenképp a fejleményekről.Rákerestem itt a fórumon erre a hibajelenségre és valaki azt javasolta a masik tagnak hogy frissítse a bios-t.
Idáig hibátlanul ment a gép, semmi előzménye nem volt a hibának.
Kb olyan mint egy csatlakozói hiba vagy ilyesmi mert nem pörgeti fel a hdd-ket de hallani hogy szenved és próbálkozik.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
van lehetőség a lenovo-s internet (acccess) connection ideiglenes kikapcsolására? mert én nem találom.
-
Beethoven
tag
Sziasztok!
Van egy R500 gépem aminek a következő a hibája:
2100 HDD0 initialization error (1)
A gép indításakor a hdd nem pörög fel, helyette halk intenzív nyüszögő hangot produkál néhány màsodpercig aztán kiírja a fenti szöveget.
Azt hittem hogy a hdd ment haza de nem mert vettem egy új vinyót és azzal ugyanez a produkció ergó nem a hdd-vel van a baj.Mi lehet a baj? Javítható-e? Ha igen kb mennyibe fog fájni?
Üdv.Beethoven
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz azbest #77133 üzenetére
Szerintem is OS-független, annyi ideje lehet, hogy ürítse a cache-t, leparkoljon, és zárja a futó processzeket, aztán lövi magát. Érdekes amúgy. Ha nem vigyáznék a W500-ra, most kipróbálnám egy húzott GPU+gyári ventivezérlés kombóval Dishonored alatt, szerintem nem kéne sokáig várni, míg kiderül, mit művel a hővédelem.
-
azbest
félisten
válasz metal01 #77134 üzenetére
Első körben azt érdemes tisztázni, hogy tényleg nem tölt-e be semmit, vagy csak kép nincsen. Ha csak kép nincsen, akkor a háttérvilágítás ment-e ki (lámpával rávilágítva látszik-e valami) vagy tartalom sem szerepel. Külső monitorral nézni esetleg.
Ha winyó sem kerreg vagy más led aktivitás sincsen, akkor lehet komolyabb a baj. Venti felpörög?
-
metal01
őstag
Úgy néz ki meghalt a T400-am Először a kép ment el, de ha a panelt mozgattam jó lett. A szalagkábelre gondoltam. Kikapcsoltam, majd újra megpróbáltam. Ekkor már kapufa. A LED-ek felvillannak majd teljes sötétség. Utána már semmire nem reagál. Táp ki, majd be, utána bekapcsoláskor ugyanez. Mi lehet a difi? Kuka lett?
-
azbest
félisten
válasz FoxiestFox #77130 üzenetére
Anno nekem akkor volt leállásom, amikor félreértettem egy bios beállítást és sikerült úgy konfigurálni a T61-et, hogy max performance mellett csendes legyen a hűtés. Úgy elég könnyen kijött a probléma, de ez terheléstesztnél kiderült volna. Régen volt, de szerintem ezt os függetlenül kezeli, nem homokórázik és vár. Legfeljebb a hdd cache kiürülését kivárhatta (nem biztos, de lehet ezt a vezérlő látja).
-
diobioesz1
tag
válasz FoxiestFox #77130 üzenetére
Köszi! Jól foglaltad össze.Ugyanez volt az én gépemen is...
-
diobioesz1
tag
válasz azbest #77129 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
-Az akku eredetei.A gépet is teljesen új állapotban vettem.Küldök képet róla.0% elhasználódás és valóban bír 3-4 órát.
-Energiagazdálkodás több variációba beállítva,de ebben lehet igazad.Mikor úgy állítottam,hogy képerny10 perc,alvó 15,nem ment át alvóba.Valóban ezt a témát nem szereti,most az van,hogy kikapcsoltam ezt a részt,állandóan megy,hiszen hálózaton vagyok és ma még nem kapcsolt ki reggeltől.
A szabályos kikapcsolást,én úgy értem,hogy mikor bekapcsolom újra,nem molyol,hogy csökkentetett mód,parancssor stb. hanem indul rendesen. A kikapcsolás,eltűnik a képernyő,még világit valameddig a bekapcsoló gomb aztán kikapcsol.
Lehet,hogy rávezettél a hiba okára? Köszönöm! Ha nem megy el a kép ezzel a beállítással,visszajelzek majd...
-
félisten
válasz azbest #77129 üzenetére
Igazából csinál. Van valamiféle vészleállás a Windowsban szerintem. Anno, mikor döglődött a T61p-m, gyakorta csinálta, hogy egy pillanat alatt 85-ről 90 fölé ugrott a GPU hőmérséklete, a kép fekete lett, aztán a háttérvilágítás kikapcsolt, utána 1-2 másodperccel a gép is, előtte hallatszott, ahogy parkolt a fej a vinyóban.
Utána nem volt Win menü, szépen indult, ahogy kell. -
azbest
félisten
válasz diobioesz1 #77127 üzenetére
Nem lehet, hogy néha kihúzódik a töltő a gépből és esetleg gyenge már az akku, ami miatt pánikszerűen lekapcsol? Utángyártott akku is megviccelhet. Nem látszik, hogy fel van-e téve a lenovo féle akku management progi (az háklis az utángyártottakra, pl megtagadja a töltésüket).
Másik ötlet, nem filmezés vagy olvasás közben kapcsol le? Arra gondolok, hogy olyankor, amikor nem piszkálsz rajta semmit, csak nézed. Az energiagazdálkodásnál lehet idő beállítva, ami inaktivitás után alvó / hibernált / kikapcsolt állapotra vált a gép.
A szabályos kikapcsolás miatt gondolok valami szoftveres dologra. Ha túlmelegedés, akkor egy pillanat alatt lekapcsol, nem fog szabályos leállást csinálni a windows.
-
barnam_
nagyúr
Megkentem a T400-t MX-4-el, ráeresztettem egy Aida tesztet: [link] Pár fokot javult a korábbi állapothoz képest, akkor még csak sima fehér paszta volt. Még mindig bámulatba ejtő, mennyire nincs hangja ennek a gépnek.
Idle 36-39°C-on megy 1800-as fordulaton 800Mhz-en.
-
diobioesz1
tag
Köszönöm!
Természetesen azért vittem szakszervizbe,hogy ha kell és tudják,javítsák.Én is ezekre a hibákra gondoltam. Kiadták,hogy nem forog a ventilátor,ami nem igaz,mert indításnál felpörög,majd 50 fokig csendben,hiszen akkor kapja a jelet az indulásra és indul is,vagyis ki be kapcsolva 35-50 fok között tartja a procit és a video kártyát.Én arra gondoltam,hogy van olyan helyzet mikor ez nem következik be és a gép automatikus védelme a magasabb hőérték miatt kikapcsolja a rendszert.
Köszönöm a segítséged! -
Chaser
legenda
válasz Zoli986 #77124 üzenetére
0-s venti miatt nem kapcsol le, ez gyári értéke is lehet winben. Bootkor kapcsol le 0-nál fan errorral, ha nem tudja felpörgetni. 1800 környéke a következő fokozat, 600 körüli rpm nekem is furcsa. Látni kellene ezt a gépet.
-
Zoli986
tag
válasz diobioesz1 #77116 üzenetére
Az a fordulatszám rendben van úgy?
Nekem 1800rpm alatti értéket nem ír az aida igaz nem ugyan olyan a gép,de szerintem a ventilátor szabályzással van a gond.
A következőket csak gondolatébresztőnek szánom:
Nem lehet,hogy a gép biosa hibás?
Esetleg nem fordulhat elő,hogy hibás értéket érzékel fordulatszámnak?
Amikor kikapcsol a gép nem lehet esetleg,hogy nullának veszi a fordulatot és amolyan vészleállás történik,mert nem érzékeli a ventilátort?(lehet ezek a gépek nem tudnak ilyet,de asztali pc-ből rémlik ilyen eset)
Én belepróbálnék egy másik hűtést ha van rá lehetőség. -
Tim82
félisten
válasz diobioesz1 #77110 üzenetére
Nincs jobb tippem, minthogy meghibásodott az alaplapi hőszenzor, illetve a ventivezérlés. Már ha jól értem, hogy a venti sem akar felpörögni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
otps
aktív tag
Csapágyas kezd lenni az X61s-em ventije. Mit csináljak; merre tovább?
-
diobioesz1
tag
válasz Tikakukac #77112 üzenetére
Persze-persze! Igazad van! A híradástechnikában és az elektronikában igen sok dolog van amit nem tudunk megmagyarázni.Én is találkoztam már sok ilyennel,hiszen egész életemben ezzel foglalkoztam,meg most is ezt teszem.Egy biztos! Ezen a gépen más a hiba,mert az első lemezzel is azt produkálta,amit a harmadikkal,de köszi,hogy segíteni akarsz...
-
brd
nagyúr
válasz tothjozsi96 #77082 üzenetére
Minden CPU-nál egyedi, hogy mit bír, az egyém pl. alapfeszen 8x-os szorzóig működik hibátlanul. A SuperLFM miért van kikapcsolva? Igen, lassú, de ott takarékos igazán. Továbbá azt tudjad, hogy az RMClock nem kezel feles szorzót, és kicsit át kell verni, mert különben max. 2667 MHz-en fog futni a CPU-d. Teendő:
Regedit, ott HKCU\SOFTWARE\Rightmark\RMClock
Itt a pstatesdata-t keresd, ebben vannak a detektált/kezelhető szorzók, itt az utolsót, vagy szerintem inkább az utolsó kettőt növeld meg 1-gyel (hexában a 10 az 0A, a 11 az 0B)! Ettől a kiírás nem változik, de amikor az RMClock szerint 10-es szorzót használ, akkor a CPU legmagasabbját fogja, ami ennél a CPU-nál 10.5, ill. amikor 9-et ír, akkor 10 lesz valójában. Pl. AIDA64-gyel tesztelheted. (Ezt a bekezdést csak fejből írtam, a pstatesdata lehet, nem pont ez, de data és pstate van benne, az biztos, ha nem találod, írj, majd megnézem pontosan!)
Arra kell még figyelni, hogy ez a CPU tud ún. IDA-t, ezzel a max. szorzó ugrik féllel feljebb, bizonyos körülmények között (kb. mint a Turbo Boost, az i-vel kezdődő újabb Core-oknál). Sajnos a T400 BIOS-a miatt ez a bizonyos körülmény csak az, hogy 1 szálon van terhelve. Erre azért kell figyelni, mert nálam is az a helyzet, hogy 2 szálon terhelve elég neki egy bizonyos feszültség (2 800 MHz-en fut ilyenkor), egy magon terhelve viszont feljebb ugrik féllel a szorzó (azaz 2933 MHz-re), és ott már kevés, és lefagy.The only real valuable thing is intuition.
-
Chaser
legenda
válasz diobioesz1 #77111 üzenetére
Aida64 stressz teszt.
-
soldi3r
veterán
válasz diobioesz1 #77107 üzenetére
Nem tudom konkretabban Ezek nem az aktualis adatok, ezek azok voltak amikor a riport keszult. Van elo adatlista a programban.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Tikakukac
titán
válasz diobioesz1 #77110 üzenetére
Töredelmesen bevallom, olvastam de nem bírom értelmezni egyben az egészet.
Kivonatosan dobd be akkor mit csinál és mit nem csinál és mivel.
Egyébként meglepődnél, hogy van olyan hibás HDD amin minden teszt átmegy, 100/100-as és minden szempontól tökéletes. Kis hiba: fele olyan gyors mint egy másik ugyanolyan. Szakik véleménye: passz.
Szóval na.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
diobioesz1
tag
válasz Tikakukac #77109 üzenetére
Nem-nem! Nem olvastad el a korábbi írásaimat...van egy 500gb.win 7,320 gb vin8.1pro,SSD win 10.Összegezve,ezeket azért csináltam,hátha a rendszer a hiba,de nem.mindegyikkel azt csinálja.Szervizbe meg volt már,most én vagyok a szerviz.Azt hittem alaplapos és gondoltam mivel nekem nincs forrasztó állomásom,megcsinálják,de azt mondták,hogy nincs semmi baja,nem forog a ventilátor.Nem is! 50 fokig,akkor kell neki bekapcsolni.Nyugodtan kérdezz,sok lapi megfordult már a kezeim között,de ez kifogott rajtam,mert olyan hibát produkál amit nehéz belőni.Ja,egy gépbe ha jó bármennyi hdd-t kipróbálhatsz,gondolom tudod az nem rontja el...
-
Tikakukac
titán
válasz diobioesz1 #77106 üzenetére
Hát ha HDD cserével is ilyen dolgok vannak, akkor ott a lapban bújik valami. Lapcsere ha azzal jó akkor mehet is a gép valahova ahol kidiagnosztizálják.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz diobioesz1 #77106 üzenetére
Stressz teszt alatt nézted mit produkál a gép?
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy T430 hűtőventilátor? Konkrétan a következő FRU-ra gondolok: 04W3268
-
soldi3r
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz diobioesz1 #77102 üzenetére
Erre az esetre mondanám, hogy ott disznóság van bizony.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
diobioesz1
tag
Köszönöm,hogy foglalkozol velem.Ez a kép már egy vidows 7-ről van. Frissen pasztázva,hűtő párnázva.
Igen! Nem jelezz semmit,csak kikapcsol.Onnan gondolom,hogy szabályosan mert minden herce-húrca nélkül bekapcsol ismét,mint írtam,nem kell csökkentett mód stb,de a tegnapelőtti win10-ről is van egy SSD-m.Mindegyikkel ugyanazt csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest