-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #74796 üzenetére
Még egyik gépem se csinálta, pedig nem 1-2 kapott az élettől már cifrát
-
-
YumeD
tag
válasz
icoj69 #74781 üzenetére
Ezzel már szívtam én is, registry buherálás hint:
HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > Class > {4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} > 0011
The LedMode key was not present so I created a DWORD with the name LedMode and a value of 1, rebooted and it now blinks.
Nem biztos hogy 0011 lesz, de meg lehet találni mert benne van a driver által adott hálókártya név is.
LedMode 0 azt hiszem a teljes kikapcs, 1 a villogás, 2 a folyamatos világítás ha jól emlékezem. -
HSM
félisten
válasz
barnam_ #74792 üzenetére
Ezek a régi C2D-k még hőmérés tekintetében is máshogy működtek. Másfelől ténylegesen rosszabb a hőátadása a csipnek, mivel kisebb jóval maga a mag, ami érintkezik a hűtővel. 87mm2 vs 107mm2.
Kérdés, mennyit javítana ezen a paszta-csere. Én MX4-el kentem újra, jobb lett, de csoda nem történt, a móka után is tudta súrolni a 90 fokot turbózva.
Mondjuk a mindennapi használatban azért szinte mindig 70 alatt maradt. -
HSM
félisten
válasz
barnam_ #74789 üzenetére
Nálam emlékeim szerint minden "Balanced"-en volt BIOS alól. CPU pedig power managerből volt "adaptive"-on, hűtés "balanced"-en. Legalábbis a turbó nélküliben. Turbóhoz PM-ben felhúztam a hűtést is meg a CPU-t is. De igazából 99%-ban turbó nélkül használtam, nem hiányzott a turbó-melegedés/fogyasztás. (i5-540M volt benne.)
-
barnam_
nagyúr
Hol lehet kikapcsolni a turbót?
BIOS-ban a Thermal management-et átállítottam Max. performance-ra, így már nálam is 4500 rpm-el forog. Bár a lényegen nem változtat, ugyanúgy 90-95°C teljes terhelésen.Kíváncsiságképpen mindjárt megnézem a T400-t mennyire melegszik a T9400 procival.
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #74778 üzenetére
Ez ilyen. Ahogy látom turbózod, úgy meg ilyen meleg. Kapcsold le a turbót, és akkor 80 körül meg kéne állnia. Én cinebench r15-ben gyilkoltam és ott ez volt.
Amúgy lcd bontás nélkül is kijön a hűtő, nagyon neccesen, de kijön.
Mondjuk érdekes, miért nem pörög jobban, 90 fok körül nekem úgy rémlik nálam már 4400-at forgott. -
-
icoj69
tag
Sziasztok!
Ismét egy kérdés az X220-al kapcsolatban.
Win 7 X64, lenovo driver a wi-fi-hez, de amikor tölt, akkor nem villog a kis wi-fi jel.
Megoldás? -
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #74779 üzenetére
Szét kell borítani hozzá a gépet
LCD leszedése nélkül is meg lehet csinálni?
-
-
barnam_
nagyúr
Azért ez így nem teljesen kóser, ugye?
T410 Inteles verzió. Nem hangos, az tény; és nem is nagyon fog 100% terhelésen menni, de a 90°C elég meredek... -
válasz
aclandiae #74774 üzenetére
5 évvel ezelőttig megjelent akármi, illetve meglepő mód még néhány újabb is.
XCOM:EU és EW, Deus Ex HR, GRID játékok, Falloutok, Batman játékok, Dead Space 1-3, CNC3, R.U.S.E., Splinter Cell-ek (legutóbbi nyögvenyelős, előtte lévők szépen futnak), Dishonored, CS:Source, CS:Go, én ezekkel szoktam játszogatni. Bioshock Infinite is megy, azt is próbáltam, bár csak virágboltiban.
GTA IV sem reménytelen, de ezeket a gépeken mindenképp ocsmány lesz, cserébe játszható.
CPU limites játékoknál amúgy elgondolkozhatsz lecserélni azt a P8400-at, pár ezresért kapni T9400-at, vagy T9600-at, azok azért határozottan erősebbek. -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
P8400 és HD3650 pároshoz milyen játékok passzolnak W7 x64 esetében?
Mindegy, hogy fps vagy stratégia, csak kapcsoljon ki. Bármilyen ötletet szívesen fogadok! -
noorbertt
őstag
Szisztok,
ThinkPad x230-on windows 8.1 gördülékenyen megy? Hasznalhato?
4GB ram es 60+30 lemezterulet.7eve nem hasznaltam Windowst.
-
icoj69
tag
Sziasztok!
Ma beszereztem egy X220-as gépet, szeretném átrakni az Erricson F3507g modemet a T500-ból.
Megeszi ezt a tipst? -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #74760 üzenetére
Tényleg, az "egy generációsak szoktak lenni"-rész felett elsiklottam. Hát...általában nem ez a helyzet.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #74758 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. 4-5 éve még sokkal strapbíróbb winyók voltak. Manapság meg csak a GB-ok meg MB/s-ek jönnek... Bár nincs meglepetés, manapság minden az "eldobhatós" irányba halad....
Pont azért csúsztattam, mert tőled is csúsztatás volt a motorosruhás felkenődés.
Persze, ha a gép alá teszek 5kg TNT-t és berobbantom, akkor lehet akármiben szegény HDD.
De ha csak az ágyszéléről esik le véletlen, mindjárt nem mindegy.
-
HSM
félisten
Ez lehetséges. Nekem a T420-asommal volt dolgom, 9,5mm magas HDD volt benne eredetileg. Lehet a 12mm vastag HDD-s régebbi verziók gumija épp ennyivel vékonyabb.
(#74756) Tikakukac: --> Tehát akkor semmi értelme a motorosruhának? Dehogynincs... Persze, ha nagy sebességgel felkenődsz egy fix tárgyra akkor gáz van, de ha megúszod csúszással, akkoregy komoly védőruhában felkelsz és mormogsz magadban valamit, míg anélkül kb. mehetsz bőrtranszplantációra, és gipszben fekszel hónapokig....
Persze, ha nagyot zakózik a HDD mindenképpen megsínyli, de pont ilyenkor nem mindegy, hogy van rögzítve. Amúgy ilyen userek miért nem használnak SSD-t, ezt sem teljesen értem.
-
Tikakukac
titán
Mint a komoly motorosruha: kívülről tök szépen megmarad az ember, csak belül szakad le mindene. Ha valami nagyot esik az széthullik, foghatja meg parkolhatja maga Jézus is. Anyám főnöke imádja elejteni a gépet és hiába elitebook minden védelemmel a vinyó konkrétan szétesik belül.
-
Tim82
félisten
Majdnem beírtam az előző hozzászólásba is, de akkor és ott inkább kihagytam: kicsit túl szokták misztifikálni azt a védelmet, amit két vékonyka kis gumibak tud nyújtani valóban komolyabb ütődés esetén. Arra persze király, hogy szorosan tartsa a helyén a vinyót.
Én annak idején T40-et (az első Thinkpad-emet) ejtettem le kőre másfél méterről, ott még nem volt gumibak (ami azt illeti, APS sem), mégis volt olyan jó maga a laptop háza, illetve a caddy, hogy semmi baja nem lett a vinyónak. Nyilván szerencsém is volt, de nem a gumibakok hiányán vagy meglétén múlt igazából.
-
HSM
félisten
(#74750) cildren, (#74751) Tim82: Az APS tiszta sor, én a gumi rögzítésre gondoltam, ami egy passzív védelem a komolyabb ütődések ellen. Azzal nem rendelkezik az ultrabay.
-
-
Grafirka
őstag
W500 gepbe van hely egy SSD nek (OS+programok) ugy hogy az eredeti HDD-t meghagyom adattarolasra ?
-
scream
veterán
Üdv Urak!
Egy olyan kérdésem volna, hogy valaki találkozott olyannal T430-nál, hogy az ujjlenyomatolvasó nem megy? Tegnap gond nélkül tette a dolgát, ma már meg sem nyikkan, a kis LED sem... Volt restart, software/driver update, de semmi. Amúgy Win8.1.
-
Tim82
félisten
válasz
Blue Eagle #74738 üzenetére
A Lenovo támogatási oldalán próbáld először, de T500 esetében ennél jobb már nem hiszem, hogy van sajnos. Esetleg az ltwbook.pdf valamelyik régebbi verziója, a 2013-asból feltöltöttem Dropbox-ba most.
-
Blue Eagle
őstag
Hol is található olyan oldal, ahol a Product ID-t megadva kiadja milyen HW összetevők vannak az adott gépben?
-
Tim82
félisten
válasz
hxd2ODR #74735 üzenetére
Ez a két választási lehetőség 16:10 képarányú, 14" Thinkpad-ekre igaz.
A legjobb választás az lenne, ha keresnél valamilyen 15" T60(p)-ból való, ilyen (vagy jobb, 1600*1200-as) felbontású IPS panelt, amit 1:1-ben, gond nélkül be tudsz tenni. Ezeket vagy a Boe-Hydis, vagy az LG-Philips gyártotta, pontos típusokat, FRU-kat a Thinkwiki TFT display-táblázatában találsz (mobilról vagyok, nem fogok linkelni most). Szalagkábelt nem kell cserélni és teljesen mindegy, hogy az R60-adban milyen VGA van, Intel vagy ATI, működni fog.
Fontos, hogy ne T43(p)/T42(p)-ből való panelt keress. Azok ugyan csatlakozó-szempontból kompatibilisek, viszont nagy eséllyel nincs rajtuk EDID chip, ami kellene az R60-nak ahhoz, hogy megfelelően le tudja kezelni a panelt. Az eredmény: fekete kijelző. EDID chipet lehet utólag rájuk forrasztatni, de azt fel is kellene programozni, ami nem igazán házibarkáccsal kivitelezhető megoldás.
A dolog hátránya persze az, hogy nem túl egyszerű szép állapotú IPS panelt találni, de egyáltalán nem lehetetlen.
-
hxd2ODR
csendes tag
Helló,
Thinkpad R60-hoz keresek 15"-os 1400x1050 felbontású kijelzőt. Tudom, hogy elvileg LG-Philips ill Samsung gyártású jöhet szóba. Tudna valaki segíteni, hogy pontosan milyen kell ezekből? Vagy esetleg más gyártó is szóba jöhet? Előre is köszönöm! -
-
barnam_
nagyúr
lenovo.com... pont akkor hackelik meg, amikor szükség lenne rá
T410 & Intel 6200-as Wifi Win7 x64 drivere nincs véletlenül valakinek? -
válasz
Blue Eagle #74728 üzenetére
Kemény.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
FoxiestFox #74727 üzenetére
Annyira nem voltam drasztikus. Sőt még reflownak sem nevezném. Készítettem egy speciális pákacsúcsot Solomon forrasztó állomás pákahegye helyére tehető be. Pasztával rátettem a általam készített rézfejet a GPU magra, majd állványról lelógatva a pákát lefelé, de a rézfejet nem rögzítettem a pákában, hogy csak a rézfej csekély súlya nehezedjen a GPU-ra, ne az egész. Lézeres hőfokmérővel csináltam a hőfokmérést a folyamat során, s internetről letölthető hőséma alapján végeztem el. Bár a gyenge páka nem tudta felfűteni a GPU-t 250 fokra, de így is jó lett (egyenlőre). Majd szerzek erősebb pákát, vagy reballingoztatom valahol.
-
válasz
Blue Eagle #74726 üzenetére
Betetted a sütőbe az alaplapot?
-
Blue Eagle
őstag
Nah, sikerült életre keltenem az ATI-t. Egyenlőre megy.
-
-
morfondír
csendes tag
X60-as kezel 4GB memóriát, vagy csak 3-at, mint a T60?
-
barnam_
nagyúr
Thinkpad display porthoz milyen HDMI adapter jó?
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #74697 üzenetére
Nem tudom hányszor kérdezted már, de ezek szerint nem unod
Gyári ha meg is hal nem fogja bántani a gépet, legalábbis minimilás %-ban, ugy. akár hazavághatja az egészet. Igaz akkura és töltőre is.
-
válasz
tothjozsi96 #74692 üzenetére
Én mikor újonnan megvettem a gépet nem mertem vele kockáztatni, az üzletben gyári Lenovo töltőt vettem (egy otthonra, egy az irodába).
-
Tim82
félisten
Van valakinek tapasztalata Intel 7260AC és Sierra MC7710 beépítésével X220-ba?
A 7260AC elvileg sima liba, persze whitelist-mentes BIOS kell hozzá (meg ki kell venni a gyári BT modult, ha BT részt is akarja az ember használni).
Az MC7710 már neccesebb történet, ide is kell no WL-BIOS (X230 már támogatja frissebb gyári BIOS-okkal), de ahogy nézem, ez az egyetlen, EU-s sávokon is működő, X220 mini PCI-e slotjával kompatibilis LTE WWAN modul. Az eBay-es ára is necces, 35k-nak megfelelő USD-től kezdődik kb.
Nem mintha bármelyik dologra (AC-s wifi, LTE) nagy szükségem lenne jelenleg, csak jó tudni, hogy milyen lehetőségeim vannak futureproof upgrade-k terén.
-
Tikakukac
titán
Na megint vettem egy x220-at. Iszonyat szomorúságomra ép a cucc, de nagyon, már képen is. Kriminális a helyzet...
-
PNP
őstag
X200 audio jack kontaktos,kézzel kell benyomni a dugót, hogy ne búgjon, ilyenkor:
- elkezdem csavarhúzóval sztatni a fém érintkezőket, hátha jobb lesz
- kiveszem a modult, leforrasztom a csatlakozót, és kicserélem
- rendelek egy komplett modult ebayről ezresért (?)
- vagy van valakinek felesleges? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nagyon tetszik a Lenovo Thinkpad X201,mennyiért érdemes venni mikre kell figyelni és vannak-e jellegzetes típus hibái?És ha vesszek miket érdemes pluszba venni hozzá?És egy ilyen noti meddig tudna kiszolgálni még általános igényeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged